Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

• @UzakyolSurucu, içinde söyledi: DV2022 Grup Davası (Nisan 2022)

@gucarslan . Ben de biiyorum davaya herkesin mudahil olabilecegini Sordugum Amrikaya gidip mi oradan mi mudahil olmak gerek yoksa turkiyeden mumkun mu . Herkes her yerde hakkini arabailir . Sen neye dayanarak atar yapiyorsun yok okuma yazmasi olan acar eder vs.
    Senin burkina fasolu da turkiyede turk mahkemelerinde dava acabilir taraf olabilir hakkini ama Gidip de bunu burkina fasodan evinden uyap a girip veya turkiyede tanidik avukat var ona internetten basvuru yapam yerime turkiyede hakkimi arasin dersen cevep vereyim hayir .

Ben onu soruyorum . E ben link attim onu okuyun ordan isinizi halledinmis . Sanki herkes kendileri gibi ingilizce biliyor da amazondan ayakkabi linki atiyor sanki

An itibariyle de cikiyorum forumdan silinsin veya benim uyeligim nasil siliniyorsa .

Okuma yazmasi olan herkes acabilirmis atara bak sen .

Sayın @UzakyolSurucu, Sayın @gucarslan kötü bir şey söylememiş. Mülakatlar yüzünden herkes gergin fakat bunun suçlusu buradaki arkadaşlarımız değil.

Kapıyı çarpıp çıkarsanız belki son şans olacak olan bu dava hakkında bilgiyi nereden alacaksınız? Burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor.

• @UzakyolSurucu zannediyorum ki asıl sıkıntı, ilk iletide ve bir önceki mesajımda yazdığım türkçe ifadeleri anlamamış olmanız.

davanın detaylarını, bundan önceki davalarda da defalarca verdiğim gibi açıkça verdim. hem de türkçe.. bir önceki mesajımda da ifade ettim lakin; siz halen ingilizce bilmediğinizi, benim ise çok iyi ingilizce bildiğimi ima edip konuyu farklı yere çekiyorsunuz. halbuki farsçam daha iyi, her neyse. taktir sizin.. ben olsam, anlamadığım bir dil için ilgili linke tıklar, mousemun sağ tuşuna basıp kullandığım tarayıcının "türkçe'ye çevir" özelliğini kullanırdım.

onbinlerce insanın katılacağı bir davaya, amerika'ya gidip katılmanız gerektiği fikrini düçar olmanız hakkında da benim yapabilecek ne yazık ki bi' şey yok. insanlar amerika'ya gitmek için bu davaya katılıyor genelde.. yine de siz davaya katılmak için abd'ye gidecekseniz link paylaşabilirim, her ne kadar amazon linki olmasa da.

her neyse.. sonraki sürecinizde bol şans diliyorum, yolunuz da bahtiniz da açık olsun. biz buradayız; desteğe ihtiyacınız olduğunda her zaman bekleriz, kapımız açık.

• Merhabalar. Ne davasıdır bu ? Neyi amaçlar ? Konuyla ilgili bilgisi olmayan ben ve benim gibi arkadaşlar için açıklar mısınız @gucarslan

• @brkddd1903 ilk iletimde de detaylıca anlattım gibi, DOS'un DV vizesi politikasını ve konsolosluklarin bu vize türü için yavaş hareket etmesine karşı açılan bir dava.

kisaca, mali yıl sonuna kadar davaya katılanlara vizelerin aldirmak için açılıyor, amaçladığı şey bu.

What is our ask to the Court?

Answer: We will ask the Court to order the State Department, KCC, and embassies to administer the DV program as Congress intended (issuing 55,000 visas prior to September 30, 2022), declare the policy that deprioritizes DVs unlawful, and order the adjudication of DV-2022 visas for our named plaintiffs.

• @gucarslan teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

geçmiş yıllarda açılan ve yeni açılacak davaların, dv üzerine ne gibi etkileri olabileceğini anlamak için lütfen aşağıdaki başlığı inceleyin.

bu sayede davalar ve onların etki alanlarını net olarak görebileceksiniz.

Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri

• DV2020 ve DV2021 davaları Pandemi ve Başkanlık seçimine denk gelmesi nedeniyle başka bir boyuttu. DV2022 için aynı koşullar geçerli değil. Daha 6 ay varken bu şirketin 2022 için sadece ticari kazanç amaçladığını düşünüyorum ve önceki dönemin verileriyle insanları şimdi etkilemeye çalıştığını...Eğer biri bana her seferinde aynı bahaneyle gelip işime müdahale etse, yapacağım varsa da yapmam !
    Kaderde gitmek yada gitmemek yazılmışsa, elbet biri nasip olacaktır..

• Sayın @gucarslan Geçmiş deneyimize istinaden bir soru sormak istiyorum. Sizce grup davası mı başarılı olur, şahsi mandamus davası mı? Avukatlara sorduğunuzda her şey toz pembe. Bu yüzden emin olamadım açıkcası.

Mandamus için başvuru ardından 60 gün sonra dava açılır dedi Curtis.

Cevap için şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gamefry merhaba!
    bu sorunun cevabı aslında çok göreceli. çünkü DV2020 ve DV2021 davalarında yaşananlar gösteriyor ki, davaların başarısı, pasaporta basılmış vizeler. rezerv edilen vizenin başarılı olmasının tek göstergesi o vizelerin verilmiş olmasıdır. şuan gomez, goh, rai ve gooodluck (+ rosales) davalarında görüyoruz ki, rezerv edilen vizelerin hiçbiri verilmedi ve 2023'te de böyle devam edecek gibi duruyor. hükumet, ilgili davaları sonucunda rezerv edilmiş vizeleri dağıtmamak için var gücüyle mücadele ediyor ve etmeye de devam edecek.

bir de diğer taraftan bakalım;
    rai, goh ve goodluck (+ rosales) davalarındaki rezerv kararları sadece davacılara verildi. yani davaya katılmayan kimse bu vizelerden yararlanamayacak. kısaca, davacıların umutları devam ederken, davaya katılmayanların ne yazık ki bu umutları yok.

peki bu umut reel ve sürdürülebilir mi?
    evet reel; çünkü rezerv vize sayısı ve kimlere verileceği belli. tek eksik ne zaman?
    zamanı belli olmayan binlerce vizenin verilmemesi için canla başla mücadele eden hükumet varken ve bütün mahkeme kararlarını üst mahkemeye taşımış durumdayken bu vizelerin sahiplerine verilmesinin çok da sürdürülebilir bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

elbette bekleyeceğiz, elbette mücadele edeceğiz ama "belirsizlik" insanları ciddi şekilde yoruyor.

peki;

Sizce grup davası mı başarılı olur, şahsi mandamus davası mı?

geçen yıl açılmış şahsi mandamus davası malı yılın bitmesine çok az süre kala başarılı oldu, bütün aile vizesini aldı. (türk bir aile değildi) maliyeti ortalama 5000$ ~6000$ arası diye biliyorum şahsi mandamus davasının. başarı konusunda elbette garanti verilemez ama; 24.000 kişilik davaya karar vermesi gereken bir yargıcın rahatlığı ile, 2 ~3 kişilik bir davaya bakan yargıcın rahatlığı arasındaki farkı az çok tahmin edebiliyorsunuz :)

ez cümle; davalar başarılı olur / olmaz bilemem lakin; önemli olan mahkemeden çıkan sonucun sizi tatmin edip etmemesi.

• @gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim. Detaylı bir açıklama oldu.

Grup davaları gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi ertelenerek devam ediyor. En son ihtimal grup davasına katılacağım.

Bireysel dava için örnek bulamadım ve bu yüzden sizden bilgi almak istedim. Bireysel dava benim gibi yüksek CN ve geç gönderilmiş DS-260 için daha ideal gibi. Fakat başlangıç süresinin uzun olması ve sonucun yetişir mi diye acaba olması düşündürücü benim açımdan.

• @gamefry bireysel davanın detaylarını forumda paylaşmadım, zaten çok da hakim değildim detaylarına. sadece böyle bir davanın olduğunu ve kazanıldığını biliyorum. ilgili dava metnini bulursam paylaşırım burada.

davalar yetişir bu arada, şuana kadar yetişmemiş bir dava olmadı.
    zaten yargıçlar da bunu bildiği için mali yıl içinde karar veriyor.

• @gucarslan Bireysel dava açanlar oldu mu diye bilgi bulamadım demek istedim. Ama cevabınızda bunu öğrendim.

Daha önce yazmıştım 2004 yılından beri başvurum ve bu sene kazanabildim. Bu fırsatı da bazı sebeplerden dolayı kaçırmak istemiyorum. Bu ay içerisinde grup ya da bireysel dava için gidişata göre kararımı vereceğim.

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

• @gamefry Merhaba, sadece merak ettim. 2004 yılından beri yani 18 yıldır bavuruyorsunuz. Yani greencard konusunda bilinçli ve bilgilisiniz.. ama eylül de ds260 gönderiyorsunuz 😭

• @Utopya Daha önce CN’ye göre gidiliyordu. Gönderim tarihine göre değil.

İlk Mayıs ayında gönderdim formu. Daha sonra bazı değişiklikler yapmam gerekti ve tekrar formu açtırmak için e-mail gönderdim. KCC e-maillere geç dönüş yaptı ve Eylül ayında formumu açtı. Ben de Eylül’de aynı gün kapattım formu tekrar.

Birde süreç sonrasına çok hakim değildim kazanmadığım için :)

• Merhaba, bu davaya katılmanın sürece herhangi bir olumsuz etkisi olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@agaslan elbette hayır, neden olsun.
    eğer öyle olsa geçen sene davaya katılmış olanlar vizelerinizi almazdı. (dava sayesinde olmasa bile)
    kısaca davaya katılmış olmanın, dv sürecine olumsuz bir etkisi yok.

• @gucarslan Teşekkürler, Sanırım katılacağım. umarım iş oraya gelmeden alırız vizemizi.

• Forumdan davaya katılacak olan var mı acaba? kimse konuyla çok ilgilenmedi sanki?

• @agaslan Ben katılacaktım fakat bu davanın artık bir sonuca varmayacağını düşünüyorum. Mülakatlar dağıtılıyor ve sayı gün geçtikçe artıyor, yani kota doluyor zaten.

Bu davaya kaç kişi katılacak, kaç vize rezerv edilecek vs. artık zor diye düşünüyorum.

Bunun yerine Ankara gibi mülakat vermeyen konsolosluklara açılmış davalar var. Bunlar daha faydalı olacaktır.

Bunlar benim şahsi düşüncem, her hangi bir yönlendirme söz konusu değildir. Belki dava sonucu olumlu bile olabilir, bilemem.

• @gamefry Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum ancak ne olur ne olmaz diye son şans olarak değerlendiriyorum. Ankara'ya açılan davalar hangileri? Başvuruya açık davalar mı yoksa geçti mi tarihleri ?

Benzer Başlıklar

• DV2022 Bou Jabbour v Blinken Davası - (Ocak-2022)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    26
    5 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    bestfriendnyB
    Turkiye den. Alamayan 700 kusur varmagdur demedilerki kazandiginiz ankara cagirmayacak bastan soylese giderdik baska ulkeden alirdik en kotu buydubarbados a hindustan a son at da gidemedim simdi dava sansi varsa deneyom.istedim
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan :) ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k