Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)

Taşındı Yolculuk
132 47 37.7k 37

• @asilcenk asilcenk bravo kardesim iyi demisşin ben de diyorum ki, gc değilde usa ya ya da diğer uygar ulklere giriş çıkıs vize için faydalı olabilir ama kimse ha bu adamım gc si var basayım vizeyi demez.prosedür oyle değil çünkü.ama avantajı olabilir.gc sonucda göcmenlerin gelip usa da serbest gezebilsinler diye verilen bir belge.gidipte diğer ülkelre kolayca vize alsınlar diye verilmez ha avantaj olur baska .

• @badman e biz nediyoruz ? green cardı olan istediği vizeyi alır mı diyoruz?bence anlamak istemiyorsunuz.yada sabote etmeye çalışan bi troll.ha pardon siz zaten foruma gelmek istemiyordunuzda sayın @crazycells in yüksek ricaları?! sonucunda hala forumda yazıyordunuz. sorrry :D.neyse bir daha bende cevap vermeyeceğim size iyi eğlenceler ;)

• @metert Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@badman e biz nediyoruz ? green cardı olan istediği vizeyi alır mı diyoruz?bence anlamak istemiyorsunuz.yada sabote etmeye çalışan bi troll.ha pardn siz zaten foruma gelmek istemiyordunuzda sayın @crazycells in yüksek ricaları sonucunda hala?! forumda yazıyordunuz. sorrry :D

rica falan yok ne ricası.sadece iyi niyetli davet.kavga ortamı kurma.hayat sıkıntıların var galiba bulaşacak birini arıyon galiba.

• @badman Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@metert Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@badman e biz nediyoruz ? green cardı olan istediği vizeyi alır mı diyoruz?bence anlamak istemiyorsunuz.yada sabote etmeye çalışan bi troll.ha pardn siz zaten foruma gelmek istemiyordunuzda sayın @crazycells in yüksek ricaları sonucunda hala?! forumda yazıyordunuz. sorrry :D

rica falan yok ne ricası.sadece iyi niyetli davet.kavga ortamı kurma.hayat sıkıntıların var galiba bulaşacak birini arıyon galiba.gelmek istemiyo değil, ilk girdiğimde orda gencin biri bana yumruk atıp yere sermekten bahseti ben de elveda deyip gitmek istedim.sildim herseyi. neyse olayı büyütme.

• @metert Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@badman e biz nediyoruz ? green cardı olan istediği vizeyi alır mı diyoruz?bence anlamak istemiyorsunuz.yada sabote etmeye çalışan bi troll.ha pardon siz zaten foruma gelmek istemiyordunuzda sayın @crazycells in yüksek ricaları?! sonucunda hala forumda yazıyordunuz. sorrry :D.neyse bir daha bende cevap vermeyeceğim size iyi eğlenceler ;)

demek gc kazandığıma inanmıyon.skype var mı kardesim ya da izmird e yasayan tanıdık gelsin göstereyim.sunu da söliyim. benim numara da 2800 leerde pek umudum yok acıkcası.boşuna kürekte cekiyor olabiliriz.cocouklarıma söyledim büyük kızım üni sınavına hazırlanıyordu bıraktı herşeyi.keşke hiç kazanmasaydım.ne yapacağım bilmiyom. 3 cocugum var simdi usa ya gidecekler diye seviniyorlar bide gidemezlerde büyük sok olacak tek suclu benim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Arkadaslar lutfen konuyu amacindan ve ozunden saptirmayalim. Bence yazilanlar ortada, yazilari okuyanlar bilgiye ulasabilirler; ayrica siz yazdikca ve cevap verdikce konusma devam edecek ve konuyu sabote edecek. Hickimse hickimsenin yazdiklarina inanmak zorunda degil, hickimse de baskalarina bir seyleri kanitlamak zorunda degil.

Ayrica sayin @badman , insanlar neden size surekli ters davraniyor dusundunuz mu?

• @ Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@metert Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@badman e biz nediyoruz ? green cardı olan istediği vizeyi alır mı diyoruz?bence anlamak istemiyorsunuz.yada sabote etmeye çalışan bi troll.ha pardon siz zaten foruma gelmek istemiyordunuzda sayın @crazycells in yüksek ricaları?! sonucunda hala forumda yazıyordunuz. sorrry :D.neyse bir daha bende cevap vermeyeceğim size iyi eğlenceler ;)

demek gc kazandığıma inanmıyon.skype var mı kardesim ya da izmird e yasayan tanıdık gelsin göstereyim.sunu da söliyim. benim numara da 2800 leerde pek umudum yok acıkcası.boşuna kürekte cekiyor olabiliriz.cocouklarıma söyledim büyük kızım üni sınavına hazırlanıyordu bıraktı herşeyi.keşke hiç kazanmasaydım.ne yapacağım bilmiyom. 3 cocugum var simdi usa ya gidecekler diye seviniyorlar bide gidemezlerde büyük sok olacak tek suclu benim.

Bence onlarla olası sonuçlar hakkında konuşmalısınız. Ayrıca GC süreci sonuçlanmazsa başvurmaya devam edersiniz. Daha önce çıkıp gitmeyenlere yeniden çıktığı gibi size de çıkabilir.
    28.000(2800X) çok çok uzak bir ihtimal değil bence. 39XXX olan arkadaşlar bile umutluyken.

Pes etmek yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

İki hafta kadar önce Houston'daki Yunanistan konsolosluğuna Schengen vizesi başvurusu yapmıştık. Dün vize basılmış pasaportlarımızı teslim aldık.

https://www.mfa.gr/usa/en/visas.html?mission=hou

Gerekli belgeler:

• Vize ücreti (12 yaşından büyükler için 72 dolar)
    • Vize başvuru formu
    • Pasaport (en az iki boş sayfası olmalı ve planlanan seyahat tarihinden 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı)
    • Standartlara uygun bir fotoğraf (ben fotoğrafı evde çektim, fotoşopta düzenleyip Walmart'ta bastırdım)
    • Green card aslı veya geçerli göçmen vize
    • Son üç ayın banka hesabı ve kredi kartı dökümleri (eşlerin her biri için ayrı ayrı)
    • Son iki yılın W2 formları
    • İş yerinden çalışma belgesi (ben maaşımı, pozisyonumu ve çalıştığım süreyi yazan bir belge aldım)
    • Seyahat sigortası
    • Uçak biletlerinin çıktıları (biz doğrudan Yunanistan'a gitmediğimiz halde İstanbul uçuşlarımızın çıktılarını istediler. Ayrıca daha sonra otobüs biletlerini de yollamamızı istediler.)
    • Otel rezervasyonu

Bu belgeler ile randevu alarak gittik. Çok cana yakın ancak çok yaşlı ve teknolojiden anlamayan bir hanımefendi bizimle ilgilendi. Bilgileri bilgisayara girdikten sonra fotoğraflarımızı çekti (neden bizden fotoğraf istediler anlamadım)ve parmak izlerimizi aldı. Bunları yaparken birkaç yerde hata yaptığı için baştan başlamak zorunda kaldı. On iki yaşından küçüklerden vize ücreti alınmayacağı halde alınacakmış gibi işlem yaptı, daha sonra tekrar baştan yapmak zorunda kaldı. Her neyse, yaklaşık iki saatin sonunda işimiz bitti.
    Bir hafta içinde vizemizin hazır olacağını söyledi, ancak yaklaşık iki hafta geçtiği halde arayan soran olmadı. Konsolosluk telefonlarına da kimse yanıt vermeyince eşim şahsen gidip durumu sordu, aynı gün öğleden sonra pasaportları teslim edebildiler.

Eşime ve bana 3 aylık çok girişli, oğlumuzun pasaportu Kasım'da biteceği için ona 15 günlük çok girişli vize vermişler.

• @knnrn GC sahibi ve ABD'de yerleşik düzeni olan biri için çok kısa süreli vermişler vizelerinizi. Daha önce daha esnektiler sanırım.

• Kafama takildi arkadaslarla meksikaya gidecegiz bikac gun basimiza bisey gelirse kaza gasp gozalti green card lilar konsolosluktan destek isteyebiliyormu yoksa vatandasmi olmamiz gerekiyor konsolosluk destegi icin nerden estiyse kafama takildi:)

• @evren Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

Kafama takildi arkadaslarla meksikaya gidecegiz bikac gun basimiza bisey gelirse kaza gasp gozalti green card lilar konsolosluktan destek isteyebiliyormu yoksa vatandasmi olmamiz gerekiyor konsolosluk destegi icin nerden estiyse kafama takildi:)

Kesinlikle en yakin TC ve ABD konsolosluklarinin adreslerini ve telefonlarini yaninizda bulundurun. ABD konsoloslugundan da yardim alabilirsiniz, vatandas olmaniza gerek yok.

Ayrica resmi dokumanlarinizin birer fotokopilerini cikartip orjinal dokumanlardan farkli bir yerde saklayin. Eger kaybolursa veya calinirsa islerinizi bu fotokopi kolaylastirir.

• @crazycells ülkelerin yaninda parantez icerisinde belirtindiği gün sayisi 1 sene icereside o ulkede maksimum durabilecegimiz gün sayisi mi o gun sayisini gecersek kacak mi oluruz?

• @mansfield1 Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

@crazycells ülkelerin yaninda parantez icerisinde belirtindiği gün sayisi 1 sene icereside o ulkede maksimum durabilecegimiz gün sayisi mi o gun sayisini gecersek kacak mi oluruz?

hayir, girisi yaptiktan sonra kalabileceginiz gun sayisi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Geçen hafta kısa bir tatil için Vancouver'a gittik. Kanada'ya karayolu ile giriş deneyimimizi yazmak istiyorum.

Houston'dan uçakla Las Vegas aktarmalı olarak Seattle'a gittik. Havaalanından servislere binerek kiralık araç otogarına gittik. İstanbul'daki otogardan daha büyük bir yeri kiralık araçlar için ayırmışlar. Önceden ödemesini yaptığım aracı teslim aldım. 6 gün için 110 dolar verdim. Sigortam Kanada'da da geçtiği ve kiralık araçları da kapsadığı için ayrıca sigorta yaptırmadım.
    Arabayla yaklaşık 3 saatte Kanada sınırına vardık. Sınırda hiç sıra yoktu. Arabayla bir bankoya yanaştık. Memur aracın camlarını indirmemizi istedi. Birkaç soru sordu (Nereden geliyorsunuz? Araç kiralık mı? Nereye gidiyorsunuz? Kimde/kaç gün kalacaksınız? Yanınızda alkollü içki var mı?) Bu sırada verdiğimiz green kartları sistemden kontrol etti ve buyrun geçin dedi. Toplamda birkaç dakika sürmedi, araçtan da inmedik. Pasaportları hiç çıkarmadık, sadece GC ile giriş yaptık.

Dönüşte ABD sınırında 10-15 dakikalık bir sıra vardı. Ancak yine benzer şekilde araçtan inmeden ve sadece GC ile giriş yaptık. Buradaki görevli de benzer sorular sordu (Nereden geliyorsunuz? Kaç gün kaldınız? Ne iş yapıyorsunuz? Arabada alkol/uyuşturucu var mı?)

• Herkese merhabalar, arkadaşlar haziran ayında greencard'ı alıp temmuz ayında düğünümüzü yapmak için döndük. Şimdi temelli gidiyoruz henüz 6 ay olmadı o konuda sorun yok ancak Amerika'ya girmeden önce Kanada da ki akrabalarımı 2-3 günlüğüne ziyaret etmek istiyorum bu bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkürler ...

• @emrekuzgun GC'larınız fiziki olarak elinizdeyse sorunsuz olarak girebilirsiniz Kanada'ya.

• Yani yanlış anlamıyorum değil mi ? GC'lar elimizde Amerika öncesi 2-3 gün Kanada da ki akrabalarımız da kalıp sonra Amerika'ya geçmek sorun olmaz :)

• @emrekuzgun eşiniz de greencardlı mı? Yoksa evlilik yoluyla mı greencard alacak? Döndük dediğinize göre her ikiniz de greencard sahibisiniz olarak algılıyorum..

Bu durumda sayın @entelman 'ın dediği gibi fiziki olarak kartlarınıza sahipseniz, sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz Kanada'ya..

• @emrekuzgun Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:

Herkese merhabalar, arkadaşlar haziran ayında greencard'ı alıp temmuz ayında düğünümüzü yapmak için döndük. Şimdi temelli gidiyoruz henüz 6 ay olmadı o konuda sorun yok ancak Amerika'ya girmeden önce Kanada da ki akrabalarımı 2-3 günlüğüne ziyaret etmek istiyorum bu bir sorun teşkil eder mi? Şimdiden teşekkürler ...

Green Card sahiplerinin Kanada'ya havayolu seyahatlarinda "eTA" almalari gerekiyor, onceki sayfalarda aciklanmisti...

• evet eTA başvurumuzu yarın yapacağız, hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim saygılar :)

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    357 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • İki pasaport ile seyahat (Türk+ABD)

Yolculuk
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    O
    @Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
  • Green Card ile Meksika Gezisi

Yolculuk
    13
    29 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    helinH
    merhaba benim bir sorum olacak umarım burda deneyimleyen ya da bilgisi olan vardır,şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.. eşim ve benim hem f1 hem de turist vizemiz var.şu an chicagoda okuyoruz ve temmuzda meksikaya tatile gitmek istiyoruz.araştırmalarım sonucu okullarımızdan imzalı bir izin kağıdı almamız gerektiğini okudum.bunun dışında yapmamız gerekn bir şey var mı ?ya da giriş çıkış sorun olur mu ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k