California
-
@malkoç-ömer boot camp bir girdiniz bir daha çıkamadınız ne zaman bitiyor videolar gelir acaba
-
@ayvalik10 :))) çok doğru söylüyorsunuz, girdim çıktım ama pandemi koşullarında iş bulamadım ben de Türkiye'ye döndüm. Bootcamp ile ilgili bir iş yapmıyorum, kendi işime odaklandım onu yapıyorum şimdilik.
-
@malkoç-ömer yakına geldiğiniz için sevindik ancak yine de muhabir cevat kelle gibi her olayda içine içine gidip yayın yapmanızı özleyeceğiz. Pandemi sizi alt etti yoksa pandemi olmasa buralarda işiniz yoktu oyun bile yazmıştınız. Olsun değişiklik iyidir yeterki insan ne istediğini bilsin.
-
@ptekin, içinde söyledi: California
Herkese öncelikle merhaba,
35 yaşında 9-10 yıldır İngilizce Öğretmenliği alanında İstanbul'da öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Çeviribilim alanında da PhD diplomamı yeni aldım ve ayrıca yeminli tercümanlık ve seslendirme deneyimim de bulunmakta.
4,5 yıl önce eşimi kanserden kaybettim ve çifte vatandaş olduğu için sonrasında oldukça zorlu bir süreç geçirdim. 5 yaşında bir oğlum var, kendisi de Amerikan vatandaşı aynı zamanda. Cesaret edemediğim ve manevi sebeplerden ötürü ertelediğim "widow" statüsüyle Nisan 2021'de aldığım green card sonrasında giriş çıkış yaparak ABD sürecini hep erteledim.
Türkiye'deki durumu ve hayat kalitesini de düşünerek bir cesaret ile önce yazın 3 ay araştırarak ve ardından üniversiteden ücretsiz izin alarak California'da yaşamaya başlamayı planlıyorum. Türkiye'de de aileden babam dışında destek göremeyen biri olarak tek ebeveyn durumu ve oğlum ve benim için yeterli finansal gücü yaratabilecek işleri bulabilir miyim bu konuda önerileriniz benim için çok kıymetli. Özellikle de çocuk açısından güvenli community içerisinde olabilmek adına nereleri önerirsiniz? Şuan San Diego'da yaşayan ve her konuda destek olan Türk aile dışında birkaç arkadaşım olan bir eyalet olması da etken bir unsurdu; fakat benim için en önemlisi oğlum açısından entegre olabileceği güvenli ve nispeten iyi okulların olduğu bir community ye taşınmak aslında..
Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.Arkadaşın da belirttiği üzere, Ca iyi bir başlangıç değil. Hemen hemen herkes Ca istiyor genelde ama inanın bu şartlar altında çok zorlanırsınız. Texas sizin açınızdan çok daha dogeu olacaktır. Özellikle çocuğunuzun adaptasyonu.
Bunun icin SAN Diego hiç iyi hır seçim degil, üzgünüm. Orası daha çok genç öğrencilere hitap eden bir city. Irvine hem okul hem komşu anlamında sağlıklı bir bölge olurdu, fakat pahalı. Maddi durumunuzu bilemem. Ama İngilizce eğitim veririm diye düşünüyorsanız (okullarda) bunun icin denklik tarzı belgeler gerekecektir. Veya belki bir sınava tabi tutularak elde edeceğiniz herhangi bir isimde belge. Bol şans 🤲
-
@israfil Tabii ki öyle olacaktır. Hesaba katmadığım bir çok şey olabilir diye belirtmiştim. Dikkatiniz için teşekkür ederim. Bende elimden geldiğince insanlara tüm doğrularıyla anlatmaya çalışıyorum.
-
Selamlar, Berkeley bölgesinde yaşayan arkadaşlar var mıdır? İlk defa usa ya gideceğiz ve oraya yerleşmeyi planlıyoruz. Kardeşimin greencardı olacak ben ise turist vizeli olacağım. Bu konuda öneri, düşünce ve yardımı olabilecek varsa memnun olurum. Birde genel olarak, ingilizcesi zayıf olan kardeşim ilk etapta belki bir yıl belki daha uzun dil geliştirene kadar ne gibi işler yapabilir bu konuda önerileriniz ne olur?
-
@Ahmet-0, içinde söyledi: California
Selamlar, Berkeley bölgesinde yaşayan arkadaşlar var mıdır? İlk defa usa ya gideceğiz ve oraya yerleşmeyi planlıyoruz. Kardeşimin greencardı olacak ben ise turist vizeli olacağım. Bu konuda öneri, düşünce ve yardımı olabilecek varsa memnun olurum. Birde genel olarak, ingilizcesi zayıf olan kardeşim ilk etapta belki bir yıl belki daha uzun dil geliştirene kadar ne gibi işler yapabilir bu konuda önerileriniz ne olur?
O taraflarda Türkler çok. Facebook los angeles Türkleri gibi sayfalarda is sorabilirsiniz. Avmlerde kiosklarda illaki is bulunur. Kaldınız 11 saat günlük calisma ve $15 en az saat ücreti ile de fena kazanılmaz. Bildiğim kadarıyla palo alto gibi pahalı degil. Ama neticede SF. Yine de evler pahalıdır. Oda tutmaya bakın. Dil bu gibi yerlerde çalışırken az çok gelişir. Bulunduğunuz çevrede ucretsiz kütüphaneler olacaktır. Haftaiçi veya haftasonu seçenekler sunuyorlar. Onları araştırabilirsiniz. Daha kapsamlı bir şey isterseniz ucuz ama iyi okullar mutlaka var. Fakat oakland tarafına çok yaklaşmayın. Tekin bir yer degil. Hırsızlık, kapkac, drug, park halinde araba soyma ne ararsanız var. Los angeles’in Carson’i gibi.
-
@Tugba hanım teşekkür ederim bilgiler için, araştıracağım hepsini.
Ancak dil okulu ve kurslar olarak haftalık 500 dolardan aşağı pek göremedik, bu da bize oldukça pahalı geldi. Acaba, tr den baktığımız ve google araştırmasından bulabildiğimiz okullar olduğu için mi böyledir, yada bize mi pahalı geliyor çözemedik :)
-
@Ahmet-0, içinde söyledi: California
@Tugba hanım teşekkür ederim bilgiler için, araştıracağım hepsini.
Ancak dil okulu ve kurslar olarak haftalık 500 dolardan aşağı pek göremedik, bu da bize oldukça pahalı geldi. Acaba, tr den baktığımız ve google araştırmasından bulabildiğimiz okullar olduğu için mi böyledir, yada bize mi pahalı geliyor çözemedik :)
Haftalık çok pahalı zaten. La tarafında olsaydiniz sahibi Türk arkadaşlar olan bir okul var. 3 aylık 3750 falandı. Dediğim şekilde de çözebilirsiniz. Kütüphaneler çoğu bedava. Veya bazı kiliseler.
-
Merhaba, LA daki Meksika asıllı arkadaşımla yaptığımız bir muhabbetten hatırladığım kadarıyla ücretsiz ve yetişkinler için okullarda dersler de veriliyormuş. Ancak ne kadar profesyonel, ne kadar saat ve hangi saatlerde olduğu gibi konuların detayını bilmiyorum. Bu konu ilerde gelebilirsem bana da lazım :)
-
@madmizah, içinde söyledi: California
Merhaba, LA daki Meksika asıllı arkadaşımla yaptığımız bir muhabbetten hatırladığım kadarıyla ücretsiz ve yetişkinler için okullarda dersler de veriliyormuş. Ancak ne kadar profesyonel, ne kadar saat ve hangi saatlerde olduğu gibi konuların detayını bilmiyorum. Bu konu ilerde gelebilirsem bana da lazım :)
Evet, ondan bahsediyorum. Kalitesi tartışılır ama başlangıç icin, hele ki hiç temeli olmayan icin iyi fırsat.
-
@Tugba elinize saglik :thumbs_up:
-
https://www.youtube.com/watch?v=C9J1p6kO9VA
San Francisco. Çekilmiş bir timelapse videosu. Böyle güzel manzaralar, timelapse ve güzel bir müzik olunca (ben beğendim şahsen) suyunu çıkarırcasına izliyorsunuz videoyu.
-
san francisco da iki sefer bulundum,meshur kopruden karsiya gecmek kismet olmadi,tekne turuyla koprunun altina kadar gittim,san francisco tepeleri denizden daha guzel gorunuyor.
-
@MySea evler harika 🧡 kaç milyon milyar dolar acaba 😂
-
@ahsenaydgdu Bilmem ama bahceleri yok, hicbirsey ekemeyiz 😌
-
@MySea, içinde söyledi: California
..bahcesiz bir ev dusundugum zaman,aklima cocuksuz aile gibi bir sey geliyor.australyaya ilk geldigim zaman imkansizliktan daire satin aldim 3-4 yil oturdum ondan sonra bahceli ev aldim,bir nevi hurriyet, ozgurluk..
-
@sir-altan Aynen dogru. Daha once bir sure apartment hayati deneyimlemistik. Bahceli ev buyuk bir rahatlik ve ozgurluk.
-
@MySea, içinde söyledi: California
Ben bahçedeki çiçeklerin arasına domates ve kıl biber ektim, minik sus ağaçlarının diplerine de fasulye, bi de gizli noktada kalan bir kisima da patates 😂
Benim bulunduğum yer büyük site tarzı degil multi family dedikleri küçük komplekslerden.
-
@Tugba hu huuu tugba hanım türk komşu ister misiniz 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum