Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tır Şoförlüğü?

• @tugba, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@ping-pong, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@tugba, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Allah askına su YouTube da dönen “Öğrenci vizesiyle tır şoförlüğü “ videolarına inanmayın artık! Öğrenci vizesiyle normalini alırken bile 40 takla attırıyorlar insana, kaldı ki Cdl verecekler. Akıl kari mi sizce?! Hem öyle uzaktan bakıldığı gibi de kolay değil, parası çok olunca kolay gorunuyor. Tecrübeyle sabit 😂

Babam İETT emeklisi ve eski tır şöförü. 40 senelik Tır ve Otobüs şöförü. Baba mesleği olduğu için bu vasıtaların üzerinde büyüdüm ve engelli hariç tüm sınıflar, SRC1-3 ve ileri sürüş teknikleri eğitimim var.
    Tam tamına 34 off road yarışım ve derecelerim var.

Gelin görünki benim gözüm kesmiyor Tır şöförlüğü yapmayı. 😂

Bırakın yükleme, yük ile tepkime, şerit kontrolü ve manevraları, yolu yukarıdan görmek ve sadece viraj almak bile öyle 3-4 haftada reflekse edilebilecek şeyler değil.

Kimsenin hevesini kırmak istemem ama bu iş için sarfedilecek çabayla çok daha farklı meslekler edinilebilir.

Türkiye’ de mutlaka bir tanıdık bulursunuz. TR’ boyutlar ABD’ dekine göre kısadır hatta. Burada bir deneyimlemeye çalışın derim bu işi meslek edinmek isteyen herkese.

İlk bağlantı yoku ihlaline rastladığınız acemi bir araca vereceğiniz tepki ve sonuçları ömür boyu araba sürmenizi engelleyecek bir korku yaratmadan önce iki kez düşünün.

Edit: @Tugba Bu arada size değil, yorumunuzdan yola çıkarak genel yorum yaptım. 🙃

Üzerime alınmıyorum dicem de alınıyorum ve değinmeden gecemicem. Türkiye’yi bilemem bu konuda, ancak burada bu işi yapan bir sürü kadın var. Ben henüz çalışmaya başlamadım, tecrübeli arkadaşlar daha çok aşinadır bayanları yolda görmeye mutlaka, hatta is arkadaşları sonuçta. ☺️ Fakat çok zor olduğu bariz.

Cinsiyet ayrımı yapmayı bırakın aklımdan bile geçmedi. 🙃
    Ben mesleğin zor olduğunu söylemek istedim sadece. 15 yıldır aktif İstanbul trafiğinde araç kullanan birisi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hususi araç kullananların bile 50% i gerçekten şans eseri gidecekleri yere varıyorlar. 😂 Şöförlüğü meslek olarak yapmak çok farklıdır.

Sizin yorumunuza gelirsek kadınlarda erkeklerde olmayan bişey var. Hırs ve disiplin. Gerçekten istiyorsanız olmayacağını düşünmüyorum. Ama hiç bir zaman basit bir işe atılıyormuşsunuz edasına girmeyin. Çok üzülürsünüz.

Şimdiden ilk güzel temenniniz benden gelsin o zaman.
    Tekerinize taş değmesin. 😂

Edit: İleri de güzel günler göreceğiz demişlerdi. Daha ne kadar gideceğiz? Dedirtmez umarım. Bir de atıf gelsin. 😂

• @gokhanbagatur, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@tmg oncelikle paylasimlar adina sonsuz tskler arayipda zor ve dogrusuna kolay ulasilamayacak bilgiler bunlar👏🏼👏🏼
    Benim sorum su okudugum kadari ile insulun direnci kalp vb. durumlardan bahsedilmis yazida saglik raporu ile alakali fakat atlamadiysam eger soyle sorayim mevcutta gozluk kullanan veya isitme cihazi kullananlar icin bu saglik raporunu almak herhangi bir dez avantaj olustururmu? Yoksa bunlarinda herhangi bir duyu kaybi dereceleri varmidir?
    Tskler🙏🏼

Buna kimse cevap vermemiş. Ben vereyim.
    Belli oranlarda göz bozuklukları Pilot ve hatta askeriyede sniper olmanıza bile engel değil. Lazer gibi tedavilerle yapılan düzeltmeler ve gözlük kullanımı dahi eğer belirtilen oranlarda görüş netliğine sahip olmanızı sağlıyorsa ehliyet almanıza engel değil.
    Önemli olan düzeltmeler sonrası oranlarınız.

İşitme konusunu hiç araştırmadım. Net bir bilgim yok. Ancak; onunda direkt engel olmayacağını ve oranlarının olduğunu düşünüyorum. Ayrıntılı araştırmak gerekli.

Hatta size şöyle bir örnek vereyim. Gözde yaşlanma ile süregelen görme kaybı yaşanır. En sağlıklı bireyler bile fiziksel olarak yaşlandıkça görme kaybına uğrar. O yüzden oranlar belirlenmiştir. Aksi taktirde emeklilik yaşı 60-65 olan bir Dünya’ da kimse ticari şöförlük, pilotluk gibi meslekleri belli bir yaştan sonra yapamaz.

Edit: Sevgili TMG Abim buna alıntılamadan cevap vermiş fark etmemişim. Kusura kalma 😂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ping-pong senin youtube listende yoktur diye tahmin ediyorum can harmanşah Türkiye geldi ve dediğin gibi tır kullandı. Amerika da bizler tır kullanmıyoruz ki diyor. Orada oyuncak araba imiş burada ki tırları görünce diye söyledi. Seyretmediysen videoyu aşağıya koyayım. Türkiye de olan tırlara alıştığın için böyle yazman normaldir.

https://www.youtube.com/watch?v=x483-THt-aY

• @TMG
    Bizim işi bir çözemedin gitti. 😂

• @tmg Hocam anlıyorum uyarılarınızı en ufak hata da pahalıya mal olabileceğini anlatmaya çalışıyorsunuz. Çokta haklisiniz ama sürekli bu düşünce ile de hareket etmek psikolojik olarak yıpratır insanı. Sonuçta 1 saniyenin sonrasının garantisi yok. Hayatta risk her adamımız da var. Eğer o koltuğa oturduğumuzda ben bunu beceririm diyorsak gerisini kendimizi geliştirmeye bırakmalıyız. Eğitici videolar pratikte vb yaparak gelistirmeliyiz. Gerisi taktiri ilahi.

• Bu arada ilgili birime mail attım ve dönüş aldim. Şubatta ki değişiklikten önce alınan permitlar güncellenecek kurallara tabi değilmiş. Almayı düşünen bunu göz önünde bulundursun.

• @tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@ping-pong, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@TMG
    Bizim işi bir çözemedin gitti. 😂

Senin is yaş kardesim 🤣 Sen once turist vizesi almayi becer 🤣

Ben direkt Canada PR ı alıcam. Sonra dur diyemeyecekler. Elimi kolumu sallayarak girip çıkıcam ömür boyu. 😉
    PNP de 3 eyalette in demand e döndü mesleğim. 😂

• @tmg endişelerinizde haklısınız. Her işi yapabilen yapmalı. Lakin çok da gözü korkutmamak lazım. Böyle düşünür cesaretimiz kaybedersek, bizden ne uçak pilotu nede uber driver olur. Hiç bir fark yok bana göre.

• @tmg 7şubattan sonra nelerin değiştiğini biliyormusunuz? Can kısaca bahsetmişti ama ayrıntı vermedi. Asıl merak ettiğim köklü değişikliklermi olacak, yoksa ufak makyajlarmı?

• @beceke, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@tmg endişelerinizde haklısınız. Her işi yapabilen yapmalı. Lakin çok da gözü korkutmamak lazım. Böyle düşünür cesaretimiz kaybedersek, bizden ne uçak pilotu nede uber driver olur. Hiç bir fark yok bana göre.

Uber driver biraz abartı olmuş sanki 😂

• @tmg, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@adgercu, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

@tmg 7şubattan sonra nelerin değiştiğini biliyormusunuz? Can kısaca bahsetmişti ama ayrıntı vermedi. Asıl merak ettiğim köklü değişikliklermi olacak, yoksa ufak makyajlarmı?

Su anda herhangi bir egitim de almadan CDL-A ehliyeti sahibi olabilirsiniz. Herhangi bir eyaletten ehliyet sahibi oldugunuzda, gecerli bir calisma izniniz ve ssn'iniz oldugunda Texas icin 3 sinavi alarak CLP (Commercial Learner Permit) alabilirsiniz. En erken 15 gun sonra da daha onceki sayfalarda anlattigim sekilde tekrar bir sinava girerek gecerli CDL (Commercial Driver License)'I alabilirsiniz. 7 Subat'tan sonra CLP kalkiyor yerine Entry Level Driver Training (ELDT) geliyor. Bu egitimi tamamlamadan CDL lisansini alinamayacak. Var olan lisansina Endorsement eklemek isteyenlerde egitime tutulacak.

Daha uzun ve ayrıntılı bir eğitimmi olacak? Yani eski ehliyeti atıyorum 1 ayda alırken, yeni sistemde 3 ay a mı çıkacak?

• Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Çifte Emeklilikte Maaş Kesintisi

Emeklilik ve Yatırım maaş kesinti vatandaşlık amerika retirement
    7
    1 Oy
    7 İleti
    730 Bakış
    MySeaM
    @Nihat-Ozdemir Evet dogru, Ocak 2025 tarihinde yururluge giren iptal ile artik yurtdisindan emekli maasi alanlara social security emeklilik maaslarinda WEP uygunlamayacak.
  • Türkiye'den alınan telefon ABD'de kullanılabilir mi?

İletişim ve Teknoloji amerika telefon
    6
    0 Oy
    6 İleti
    4k Bakış
    gurkankucukvarG
    Türkiye'de almış olduğum Apple telefonu ABD'de olan Apple'a verip üst modele geçebilir miyim ?
  • Amerika menşeili bir firmaya uygulama fikiri satmak

İş Alanları ve Meslekler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    505 Bakış
    SooLongS
    Çok teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k