Amerika'da Ehliyet Almak
-
@Meco Bilgilendirme için teşekkür ederim. Voters registration ne anlama geliyor ? Neden hayır dememiz vatandaşlık için bu kadar önemli ?
-
@Orhan-Cabarov detaylı bilmemekle birlikte şuradaki konuda okumuştum, aklımda kalmış o yüzden dikkat etmiştim ; bağlantı metni
Greencard statüsü ile oy kullanma hakkımız yok. Kalkıp oy kullanma başvurusu yapmak, vatandaşmış gibi bir konuma koyup yanlış beyan gibi bişey ile sonuçlanıyordur diye mantık yürütüyorum. Bilenler yazacaktır. -
@ugr2021, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
New Jersey eyaletinde ehliyetimi hızlı bir şekilde alabildim. İlk etapta en yakın randevunun 2.5 ay sonrasına verilmesi nedeniyle umutsuzluğa kapılsam da inat ettim ve sonuca ulaşabildim. Bunun da tek bir yolu var; randevu sayfasını açıp saatlerce başında bekleyerek randevusunu iptal edenlerin randevularını kapmak. Bunun kolay olacağını düşünenler olabilir ancak o kadar da kolay değil, yeri geldi 5 saat sayfayı yenilememe rağmen yakalayamadım Neticeten 1 hafta içinde hem permit hem de knowledge exami hallederek geçiçi ehliyetimi teslim aldım. Deneyim ise şu şekilde;
Permit
New Jersey eyaletinde ehliyet alabilmeniz için ilk koşul permit almak. Permite giderken dmv sitesinde mevcut bulunan 6 puan olayini karşılamanız gerekiyor. Ben Rahway Dmv'de randevu bulabildim ve 6 points id için pasaport, SSN (ssn zorunlu), debit card, bank statement, kira sözleşmesi teslim ettim. Bu evraklarla hiçbir problem yaşamadan 28.09.2021 tarihinde permiti işini hallettim. Permitte yalnızca gidip evrakları teslim ediyorsunuz, başka hiçbir işlem yok. 10$ dolarlık bir ödeme yaptıktan sonra sonra size permit kağıdı veriyorlar, üzerindeki numara ile knowledge exam randevusu alınabiliyor.
Knowledge Exam
50 sorudan oluşan ve 40 doğruya ulaştığınızda geçtiğiniz bir sınav. Benim randevum Lodi Dmv'de 02.10.2021 tarihinde olması nedeniyle çok çalışabilme fırsatım olmadı. Dmv'nin sitesinde 240 sayfalık bir kitapçık var, sınav için bu kitapçıktan çalışmanızı tavsiye ederim. Ben bu kitapçığı bir kere okudum, son gece de yukarıda arkadaşların bahsetmiş olduğu 2.5 saatlik soru cevap videosunu izleyerek sınava girdim ve geçtim. Hiç çalışmadan geçmek pek mümkün değil çünkü 50 sorunun en az 20 sorusu doğrudan kanun/bilgi sorusu. Sınav bilgisayar üzerinden yapılıyor, mouse vs yok dokunmatik ekran üzerinden soruları cevaplıyorsunuz. Sınava giderken 6 points id ve permit kağıdını götürmeniz gerekiyor. Permiti götürmezseniz sınava giremezsiniz. 6 points id yi götürmezseniz sınavı geçtikten sonraki işlemleri gerçekleştiremezsiniz.
Sınavı hallettikten sonra permit kagidiniza sınavı geçtiğinize dair mühür basılıyor ve sticker yapıştırılıyor. Bir sonraki aşamaya geçmek için aynı bina içerisinde bulunan permit bölümüne geçiyorsunuz. (6 points id yaninizda ise) Burada yine evrakları teslim ediyorsunuz ve 24$ dolarlık ödemenin ardından gerekli kontroller yapılıp size geçici ehliyetiniz olarak bir sayfa veriliyor. Görüştüğüm memur 1 hafta içerisinde ehliyet aslının gönderileceğini iletti.
Benim ehliyet sürecim bu şekilde gerçekleşti. Yukarıda da bahsettiğim gibi randevu sistemi en sıkıntılı olan eyaletlerden biri muhtemelen New Jerseydir fakat randevuları alabildikten sonra tüm işlemler gayet pratik ve rahat. Herkese bol şans dilerim.Merhaba tam olarak randevu alacagımız sitenın lınkını verırmısınız acaba ?
-
@Meco Emeginize saglik, ben de neden knowledge test icin randevu alamiyorum diyordum, permit testte verilen no yazmak gerekiyormus.
Subat ortasina ancak randevu alabildim :D -
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
@Meco Bilgilendirme için teşekkür ederim. Voters registration ne anlama geliyor ? Neden hayır dememiz vatandaşlık için bu kadar önemli ?
Green Card'liyken oy kullanamazsiniz, boyle bir hakkiniz yok; o nedenle ne yanlislikla kayit yaptirin, ne de gidip oy kullanin. yoksa vatandaslik surecinizde problem yasarsiniz.
-
@Meco elinize saglik, hayirli olsun... kazasiz belasiz surusler :)
-
Merhaba arkadaşlar New yorkta ehliyet sınavını geçtim. Direksiyon sınavı için tarih aldım. Gittim ama beni almadılar. 5 saatlik kurs vardı. Onuda bitirdim ama sistemde görünmüyor dediler. Kursu ben online olarak bitirdim ve sertifika vermediler. Onlar ny DMV ye göndermişler geçtiğimi. Şimdi 14 ocak için tekrar randevu aldım. Sonra randevuyu daha erken alabilirmiyim diye baktım. 6 ay bekleme falan yazıyordu. Bu konu 18 yaşından küçükler için diye biliyordum. Şimdi ne yapabilirim. Teşekkürler.
-
new jerseyde green kart bırak turist vizesi ile ehliyet alan var. Buyrun videosu
-
Merhaba ehliyet almak hakkında birkaç sorum olacaktı.
Yazıda şöyle bir ifade geçiyor; Bazi eyaletlerde Turk ehliyetinizi kullanarak yeni ehliyet alabilirsiniz
Ben New York eyaletine taşınacağım ama ehliyeti başka bir eyaletten alıp, daha sonra New York ehliyetiyle sınava girmeden değiştirebilir miyim? Yoksa yaşadığım eyaletten almam şart mı ? Adres soruyorlar mı ? (Henüz detaylı inceleyemedim.)
Eğer adres şart ise örneğin New jersey de yaşayan birinin ev adresini verip sınava oradan girebilir miyim ? New jersey'de direksiyon sınavı yokmuş okuduğum kadarıyla.
Bir de New York için böyle bir şart var yazıda; + 5 saatlik trafik egitimi + direksiyon sinavi surecinden geciyorsunuz.
Türk ehliyeti olan birinin de Trafik eğitimi ve direksiyon sınavı almak zorunlu mu ?
Teşekkür ederim.
-
@orhan-cabarov Merhaba. Verdiginiz adreste yasadiginizi ispat etmek adina, o adrese sizin adiniza gelmis bir posta goturmeniz gerekiyor. Fatura, banka gonderisi vb.
-
@cleo Teşekkür ederim. Bu sorum belki konu dışı olabilir. Ben oda kiralayacağım, parayı elden vereceğim. Adıma nasıl fatura gösterebilirim? Banka hesabı açınca nyc de yaşadığıma dair bir kanıt olur mu?
Adıma amazondan gelmiş bir kargo adres kanıtı olarak geçer mi ?
Bu konuyu forumdan detaylı araştırıp öğrenmeye çalışacağım. Yine de buradan cevap vermek isteyen olursa çok sevinirim.
-
@orhan-cabarov Bankadan gelmis bir postayi adres kaniti olarak kullanabililirsiniz. Ayrica kira sozlesmenizi de kabul ediyor olabilirler.
-
@cleo Teşekkür ederim. Oraya gidince bir şekilde adres işini halletmeye çalışacağım. Nyc de ehliyet almak daha zor gözüküyor ama bir şekilde alacağım. :)
-
@orhan-cabarov Ben New york tayım. Ehliyetin ilk aşamasını geçtim. Aslında zor değil. Pandemiden dolayı test sınavını online olarak yapıyorsun daha da kolaylaşmış.
-
@buay Test sınavını online olarak evimizde mi yapıyoruz hocam ? Eskiden ofise gidip yapılıyordu sanırım ?
Teşekkür ederim böyle yorumlar motive ediyor beni.
-
@orhan-cabarov Evet evinizden.
-
@buay Gerçekten iyiymiş. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki kopya çekmek istersek nasıl kontrol edecekler ?
-
@orhan-cabarov Edemeyecekler😀
-
@buay Gerçekten çok sevindim bu habere. :D
Tekrar teşekkür ederim. -
Arkadaslar, SSN'imi aldım simdi gidip ehliyetimi alacağım ama green card'im daha gelmedi sikinti olur mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum