Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.2k 265

• @CoinLocker Tesekkur ederım cok tesekkur ederım hem de. Posta koduma gore ofısın numarasını ben aldım hatta yerlerını de ezberledım gıdıp gelıyorum devamlı. Benım tek sorunum telefonla randevu alamıyorum. Ama artık yoluna bıraktım.

• Merhaba. K-1 vizesiyle amerikaya giris yaptim ve ssn numarasina basvurup aldim. Burda sikinti yok, yalniz calisma kartim geldiginde bir ssn numarasi daha yollamislar ve bunda adla soyadimin yeri yanlis yazilmis yani adimin yerine soyadim yazilmis. Hic basina boyle birsey gelen var mi? Suan iki tane ssn numaram var ve birisinin adisoyadi ters yazilmis ne yapmam gerekiyor onu arastiyorum

• Merhaba, ofise ssn isteği için yollanması gereken evrakların listesini bilen varmıydı acaba ? Bir de o şekilde deneyeceğim şansımı

• NJ de suan randevu almak inanilmaz zorlasti. Bizde mektup yoluyla form doldurup yolladik bakalim haber bekliyoruz

• @doncarleone Mektup yoluyla yollarken neler eklememız lazım mektuba bılgınız var mı tam lıste nedır dıye ?

• Tekrar merhaba, i485 formu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Uscis sitesini okudum ama yanlış mı anladım bilmiyorum.
    i-485 formunu doldurup fedex ile adreslerıne postalayıp ssn numarası ıcın talepte buluna bılıyoruz dıye anladım ama yanlıs bırsey de yapmak ıstemıyorum

• @belmasarvan Merhaba I-485 Green Card başvurusu için olan form. Ssn başvuru formu için ssn ofisin bana mesaj attığı linki aşağıya kopyaladım.
    https://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf?utm_source=emailer&utm_medium=email&utm_campaign=emailer-application&utm_content=text-forms-social-security-card-application
    Bundan çıktı alıp doldurabilirsiniz.

• @buay O zaman bu formu doldurup fedex ıle yollarsam ssn numarası talep etmıs oluyorum dogru degıl mı ? Grupta da bekleyen cok kısı var onlara da dogru sekılde aktarayım cunku

• @belmasarvan Evet ben bu formu doldurup ofise randevu esnasında teslim ettikten sonra postayla ssn numaramı aldım.

• @buay Bız 40 gundur ofısten randevu alamıyoruz ve ssn almak ıcın mucadeleye gırdık bunu ogrendıgım cok ıyı oldu tesekkur ederım. Pekı sadece bu formumu doldurup yollayacagız pasaport green card fototokı vs baska bır sey lazım mı ?

• @belmasarvan Ben ofiste başvurduğum için o evrakların aslını görüp öyle almıştım. Evrak fotokopilerini kabul etmiyorlar. Siz bence en yakın ofise gidip elden bırakın evraklarınızı. Kaybederseniz sorun yaşarsınız.

• @buay zaten sorun ofıs hıc bır sekılde cevap vermıyor ne gıttıgım de ne aradıgımda

• @belmasarvan Hala ulasamadiniz mi? Acaba bir mail gonderip durumu izah edebileceginiz ve sizi aramalarini talep edebileceginiz bir mail adresi var mi internet sitelerinde?

• @belmasarvan Benim size gönderdiğim başvuru formunun ilk 2 sayfasında gerekli evrak açıklaması yapmışlar. Pasaport-ID ve Green card yazıyor. Bir de telefon numarası var. 1800 7721213. Biz en yakın ssn ofisine sürekli telefonla arayarak randevu ile halletmiştik. Posta yolunu tam bilmiyorum. İsterseniz formda olan numaradan yardım isteyin.

• @cleo 40 gun oldu geldıgım, green kartlarımız da geldı ama ssn gelmedı. Verılen tum numarayı arıyorum bulundugum bolgede kımse telefona cevap vermıyor baska bolgeyı arıyorum cevap verıyorlar ama posta kodunuza aıt yere gıdın dıyorlar. Genel merkezı arıyorum bulundugunuz bolgeyı arayıp randevu alın dıyorlar. Bulundugum bolgeye gıdıyorum guvenlıge soruyorum posta ıle evrak yollasam kabul edıyormusunuz dıyorum ben telefon hattı degılım dıyor arayın sorun dıyor. En son Senatoya sıkayet maılı yazdım ondan cevap beklıyorum. Herkes bız genel merkezı aradık randevu verdıler dıyor ben pespese kac gun aradım yalvardım kımse bana randevu vermıyor. Baska semtten alabıldım dıyende oluyor ben sırf bır gun New York Queens ten basladım bızım buraya kadar sube sube aradım gıttım bır tane sube benı postakodum orası degıl dıye almadı. Istıyorum ya gelmıyor artık bıraktım gelırse gelır gelmezse gerı donecegım cunku kacak calısmak bana gore degıl. Bundan sonrası nasıp kısmet dıyorum ben başaramadım ssn almayı

• @belmasarvan Umutsuz olmayin lutfen. Su anda bir basvuru yapamazsaniz bile greencard basvuru sirasinda ssn istiyorum diye isaretlediginiz icin size ssn gonderecekler. Biz ofiste hallettik ama girisimizden 2 ay kadar sonra greencard icin verdigimiz adrese tekrar ssn numarasi gonderdiler. En kotu ihtimalde bu sekilde edinirsiniz.
    Ama daha kisa zamanda ulasip halledersiniz umuyorum.

• @BelmaSarvan biz ilk girişte 10 gün kalıp döndük. 6 ay sonra gittiğimizde hala gelmemişti. Ofise gidip yeni başvuru yaptık. Tr ye döndük. 5 ay sonra ikinci girişimizde hala gelmemişti. Tekrar gidip yeni bir başvuru daha yaptık. Oğlumun ssn kartı geldi bizimki yine gelmedi. Tekrar gidip eşim ve benim için 3 ncü kez başvuru yaptık. Benimki geldi. Eşimin formunu doldururken bir hata yaptığım için onunki yine gelmedi. Gittik 4üncü kez. Sadece eşim için başvuru yaptık ve geldi bir hafta sonra. Tabi bunlar 2019 yılı sonunda oldu. Yani pandemiden önce. Toplamda 10 saat sıra beklemişizdir herhalde. Başvuruyu tekrar tekrar yapmanızda bir sakınca yok. Bir yılda 3 kez falan diyor ama siz kart elime ulaşmadı dediğinizde nir sıkıntı olmuyor. Yani ben zaten daha önce istediğimi formda belli ettim diye düşünmeyin.

• @arnblt sizin ki daha kotu olmus. Benım tek sıkıntım sadece bulundugum bolgede kı ofıs bızı kabul edıyor ve ben hıc bır sekılde ne randevu alabılıyorum cunku telefona cevap vermıyorlar ne bılgı alabılıyorum evrak postalaya bılır mıyım dıye ne de baska bırsey yapabılıyorum. Telefona kesınlıkle ulasamıyorum kı randevu alabıleyım. Avukat aradım bırsey yapamam dedı genel merkezı aradım bolgenızle ıletısıme gecın dedı. Senatora maıl attım sıze donecegız dedı. Tek carem beklemek kaldı suan

• @belmasarvan oncelikle biraz gec girdigim icin gec yanitlamis oldum kusura bakmayin. Babam bir form doldurdu birde vizenin fotokopisini cekti pasaporttan. Baska da birsey yapmadik. SSN ofisin yakinindaki usps den yolladik.

• @doncarleone Hiç sorun degıl. Bılgılerınız kıymetlı. Pekı sonuc geldı mı ssn kartınız ? ben de ona gore bu yontemı kendımce yapacagım tek carem bu kaldıgı ıcın.

Benzer Başlıklar

• SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    178 Bakış
    G
    ITIN ile bu problem çözülmez mi
  • Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • SSN den önce vergi numarası almış iseniz...

Taşındı Vergi Sistemi
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
  • SSN Basvurusu Nasil Yapilir?

Kilitli Taşındı Vergi Sistemi
    12
    2
    5 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Ayrica SSN icin su konuyu da kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k