Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
-
@MySea, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Bir Houston klasigidir yagmur ve sel. Bu yuzdende oturulacak yeri iyi secebilmek cok onemli. Suanda olan tropik kasirga denen kucuk olculu, yikici olmayan sadece dusuk oranda sel riski tasiyan kasirga bicimi.
-
2 haftadır Houston'dayım ve sonunda banka ve telefon işlerini geçen hafta halledebildim ve sıra (tercihen christmas öncesi ama en geç yılbaşı öncesi taşınmak üzere) ev tutmaya geldi (bu sürede de hep araştırdım tabi). İşsiz, bankada az birikimi (17k) ve iş dışında ufak düzenli geliri (~300-500/mo) olan, bekar, genç (yeni mezun, 23) birine ev verme ihtimalleri yüksek olan, minimum 2 bedroom daire (ya da house eğer mümkünse ama bu fiyata zor) bulabileceğim yer (ve varsa apartman sitesinin adı) tavsiyesi olan var mı? Burada tavsiye edildiğini gördüğüm yerlerde genelde kiralar daha yüksek gibi (Sugarlands, Woodlands, vs). Ucuz yerlerde bile 1k altına pek 2 br. yok gibi, ama 1.2k üstüne de çok çıkmak istemiyorum iş durumu belli olmadığı için, burada ismi geçen yerler 1.5k+ gibi görünüyor. Minimum 2 br. olması şart, 1 br. vs. sığmam mümkün değil.
-
@isik, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
2 haftadır Houston'dayım ve sonunda banka ve telefon işlerini geçen hafta halledebildim ve sıra (tercihen christmas öncesi ama en geç yılbaşı öncesi taşınmak üzere) ev tutmaya geldi (bu sürede de hep araştırdım tabi). İşsiz, bankada az birikimi (17k) ve iş dışında ufak düzenli geliri (~300-500/mo) olan, bekar, genç (yeni mezun, 23) birine ev verme ihtimalleri yüksek olan, minimum 2 bedroom daire (ya da house eğer mümkünse ama bu fiyata zor) bulabileceğim yer (ve varsa apartman sitesinin adı) tavsiyesi olan var mı? Burada tavsiye edildiğini gördüğüm yerlerde genelde kiralar daha yüksek gibi (Sugarlands, Woodlands, vs). Ucuz yerlerde bile 1k altına pek 2 br. yok gibi, ama 1.2k üstüne de çok çıkmak istemiyorum iş durumu belli olmadığı için, burada ismi geçen yerler 1.5k+ gibi görünüyor. Minimum 2 br. olması şart, 1 br. vs. sığmam mümkün değil.
Postu bir oku istersen. Sonrasında sorularını müsait bir zamanda @kolezyum cevaplar 😊
-
Süreç nasıl ilerliyor biliyorum zaten, dil de var. Acaba denenmiş yer var mıdır amacıyla yazdım aslında. Ama en kötü gidip ya da arayıp soracağım complexlere.
-
@isik apartments.com adresinden faydalandınız mi bilmiyorum ama burayı kullanarak şimdi oturduğum yeri buldum.
-
@MegaShintai evet. Bunun dışında har, zillow ve trulia dan da baktım. Fiyatlar bu civarlarda gibi ama asıl takıldığım nokta işsiz ve ssnsiz olmam.
-
@isik Fiyatlar maalesef çok yükseldi. Fiyat hedefinizi biraz daha yükseltmeniz gerekecek eğer güvenli bir bölgede olmak istiyorsanız.
Genelde iş kontratı veya gelirinizi belgeleyen dokümanlar isteniyor evet, bir ihtimal yüksek miktarda depozito kabul edebilirler o evraklar yoksa. Veya apartman yerine müstakil kiralık evler belki daha uygun olabilir bu şartlarda. Kolaylıklar diliyorum.
-
@MegaShintai Teşekkürler. Yaza göre bile çok artmış gibi malesef. Plan ona göreydi. Yeni mezun olarak bulacağım iş düşük maaşlı olacağı için bütçem bu kadar dar. Keşke daha fazla ayırabilsem. House tercih ederim aslında, zaten ayrı eve çıkmadan önce hep bahçeli evde büyüdüm, severim. Ama genelde bu evleri şahıslar kiraya verdiği için tutmak daha zor diye okudum, ki kiraların daha yüksek olması da söz konusu.
-
@isik Yerelde çalışan bir Türk emlakçı ile iletişim kurmanı tavsiye ederim. O en kolay hangi kompleksin sana ev verebileceği konusunda mutlaka yardımcı olur. Austin'de bana bu şekilde yardım etmişti bir Türk emlakçı.
-
@Sono Bildiğim yok ama araştırırım. Komisyon ne kadar alıyor emlakçılar yaklaşık? Türkiye gibi 1 kira değildir herhalde, daha fazladır.
-
@isik, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
@Sono Bildiğim yok ama araştırırım. Komisyon ne kadar alıyor emlakçılar yaklaşık? Türkiye gibi 1 kira değildir herhalde, daha fazladır.
Komisyonsuz yahu, tamamen yardımcı olmak amaçlı yapmıştı bana. Emlakçılar zaten genelde ev satış sürecinde yer alıyorlar.
-
@Sono biraz zor bulurum öyle herhalde ama bakarım. Civarda tanıdık kişiler de var ama onlar da pek yardımcı olamadı. Akrabalarım da var Amerika'da ama başka eyaletlerde, yardımcı olamadılar.
-
@isik Direkt Facebook'daki Türk Houston gruplarına katıl, oradan da destek alabilirsin. Buradaki arkadaşlar da mutlaka yardımcı olurlar.
-
@isik butceniz yetmiyorsa bekar/genc olarak neden 2 bedroom olsun istiyorsunuz? calisma odasi vs yapmak icin mi?
-
@keysnambır bir odayı aletlerim ve 3d yazıcılarıma ayırmam lazım çok yer kaplıyorlar. Onbinlerce dolar yatırım ve emek söz konusu, manevi değerleri de yüksek hobim olduğu için. Gerekirse 2 işte çalışıp bunlara yer ayırmam lazım.
-
@isik sugarland dediğin için ilk aklına @semavi neden gelmedi biz aileyiz burada kendisine ulaşırsan sana yardımcı olacaktır bu arada aşğıdaki linkleri inceleyebilirsin bulduğun apartmanları google maps yorumları okursun
https://www.apartmenthomeliving.com/sugar-land-tx/apartments-for-rent/2-bedroom/to-1100
https://www.apartments.com/sugar-land-tx/min-2-bedrooms-under-1400/?bb=n6pkp3_wgJ9m4oi43B
-
@isik Ilk geldigimizde bizim de is ve SSN yoktu. Su an oturdugumuz apartman 2 kira depozito istiyordu. Baska alternatif bir yer daha bulmustuk, orasi da 1 kira istiyordu. Bebek oldugu icin cok fazla yer gezme sansimiz olmamisti.
Su an sizin gezme engeliniz olmadigi varsayimi ile yaziyorum. Is ve SSN olmadigi icin mustakil bir evi tutma sansinizin cok zor oldugunu dusunuyorum. Yasamak istediginiz bolgelerdeki apartmanlari goole maps, trulia, apartments.com vs yerlerden tespit ettikten sonra kendi web sitelerinden bos ya da yakinda bosalacak daireleri ve fiyatlarini gormeniz mumkun. Bu sekilde bir liste olusturup ilgili apartmanlarin leasing office'lerine gitmenizi tavsiye ederim. Asil basvuruyu (ucretli oluyor genelde) yapmadan once size on onay verip vermeyeceklerini soyleyebiliyorlar genelde.
-
@ayvalik10 Kimseyi pek tanımıyorum, burada sormak dışında da kimseye yük olmak istemedim açıkçası. 1500 altına var ilan evet ama mesela daha ucuz yerlerde 900 küsür geçen birkaç ilan rezalet yerler çıktı veya ayda bilmemkaçyüz dolar bilmemne fee alıyoruz çıktı gerçekten bulabildiğim fiyatlar 1100den başlıyor. Sugarland de öyledir diye tahmin edip en ucuz ilanları eliyorum kafamda. Biraz fazla elemişim ama galiba 1300-1400 gibi.
-
@keysnambır aynen bu şekilde ilerledim şu ana kadar, ve bugün ilk defa üç yere yüzyüze gidip konuştum. Öncesinde telefonlar olmuştu ama cevap hep hayırdı. Bugünkü yerlerden bir belki olur sorup döneceğim dedi. Diğer ikisi olmaz dedi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum