DV2018 AP durumu
-
@tirtil15 emin misiniz 6 ay olduguna? ben 9 ay kaldim ve mart ayinda vizemi o sekilde aldim. Yeni kural mi? Beni sabika kaydi istegi konusunda yonlendirirseniz cok memnun olurum.
-
@filth_grinder evet iptal ediliyor
-
@tirtil15 bilgi paylasimi icin elinize saglik. Size gonderilen DS5535 formunun word halini [email protected] adresine gondermeniz su an icin yeterli.
Ingiltere'den alacaginiz sabika kaydi gelir gelmez konsolosluga gondermenizi tavsiye ederim. AIS siteminden PTT'ye haber verip, belgeleri verebilirsiniz, onlar ucretsiz olarak konsolosluga ulastirir.
Sayin @arnblt 'in de belirttigi gibi bu yil vize kalmama ihtimali pek yok, o nedenle o konuda bir sakincaniz olmasin.
DS-5535 formu [email protected] adresine, diger tum sorularinizi [email protected] adresine gondermelisiniz, turkce veya ingilizce iletisim kurabilirsiniz.
-
@green01 DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@tirtil15 emin misiniz 6 ay olduguna? ben 9 ay kaldim ve mart ayinda vizemi o sekilde aldim. Yeni kural mi? Beni sabika kaydi istegi konusunda yonlendirirseniz cok memnun olurum.
Ingiltere icin 6 ay, diger ulkeler icin 12 ay.
-
@filth_grinder DV2018 AP durumu içinde söyledi:
Arkadaslar AP`ye kalip pasaportlar geri iade edildiginde onceki mevcut ABD vizeleri iptal ediliyor mu ? Tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim.
Mevcut vizelerin iptal edilmesi cok olasi, soyle dusunun... onunuzde iki secenek var:
-
ya idari islemi olumlu atlatirsiniz, ki bu durumda gocmen vize alacaginiz icin gocmen olmayan vizelerinizi kullanmamalisiniz (dolayisiyla iptal edilmeliler)
-
ya da idari islem olumsuz sonuclanir ya da surec yetismez, ki bu durumda da eger olumsuz sonuclanirsa ABD'ye girmemesi gereken birisiniz ve vizeleriniz iptal edilmeli, eger surec yetismezse gocmen olmak istediginiz icin ABD'den geri donmeyeceginiz dusunuleceginden gocmen olmayan vizelerinizi kullanmaniz engellenmeli o nedenle iptal edilmeliler.
Eger olumsuz sonuclanirsa ve o durumdan sorna gocmen olmayan vize almak isterseniz, bu sartlarda konsoloslugu ikna edip bir daha vize almaniz gerekmekte.
-
-
@crazycells ds-5535 istenmeden, gonullu olarak submit edebiliyor muyuz/etmeli miyiz? Esimle mulakatimiz 10 Agustosta.
-
@crazycells ds-5535 istenmeden, gonullu olarak submit edebiliyor muyuz/etmeli miyiz? Esimle mulakatimiz 10 Agustosta.
Hayir, gonullu olarak submit edemezsiniz, istenmedigi surece etmemelisiniz de. Zaten pdf olan formlari process edemiyorlar sadece gonderdikleri .doc uzantili dokumani okuyabiliyorlar.
Ama onceden bu formu doldurup, istenmesi ihtimali uzerine mulakata yaninizda goturebilirsiniz. Eger mulakatta istenirse verirsiniz.
-
@crazycells cok tesekkurler. Pdf olani kalemle mi dolduralim yoksa word unu bulup onu mu dolduralim. Ne olur ne olmaz diye doldurup yanima almak istiyorum da.
-
@crazycells cok tesekkurler. Pdf olani kalemle mi dolduralim yoksa word unu bulup onu mu dolduralim. Ne olur ne olmaz diye doldurup yanima almak istiyorum da.
DS5535'in PDF'inin ciktisini alip kalemle doldurmalisiniz ve imzalamalisiniz.
-
@crazycells peki AP 'nin yetismeme durumunda nasil iptal edecekler onceki vizeleri ? Tekrar pasaportlari mi gondermemizi isteyecekler ? Cok detay bir soru oldu :)
-
@crazycells peki AP 'nin yetismeme durumunda nasil iptal edecekler onceki vizeleri ? Tekrar pasaportlari mi gondermemizi isteyecekler ? Cok detay bir soru oldu :)
hayir, ben o aciklamada sunu demek istedim... tum farkli sonuclari dusununce vizelerin iptal edilmeleri en makul durum, o nedenle en bastan size iptal ederek verirler. Sonrasinda sana bunun icin pasaportunuzu istemezler diye dusunuyorum.
-
@crazycells DV2018 AP durumu içinde söyledi:
na bunun icin pasaportunuzu istemezler diye dusunuyorum.
Anladim. Ben ap ye kaldiktan sonra pasaportumdaki turist vizesi iptal edilmedi de o yuzden garip geldi durum.
Neyse pozitif olup AP surecini kazasiz bir sekilde atlatacagimi dusuneyim en iyisi :)
-
@green01 mülakatta verseniz bile o sırada inceleyip size cevap vermeyecekleri için bence hiç yanınızda falan götürmeyin. Bildiğim kadarıyla çok basit bir form. Mail gelince ki inşallah gelmez kısa sürede dolduruu gönderirsiniz.
-
@crazycells DV2018 AP durumu içinde söyledi:
na bunun icin pasaportunuzu istemezler diye dusunuyorum.
Anladim. Ben ap ye kaldiktan sonra pasaportumdaki turist vizesi iptal edilmedi de o yuzden garip geldi durum.
Neyse pozitif olup AP surecini kazasiz bir sekilde atlatacagimi dusuneyim en iyisi :)
Bu durumda saniyorum konsolos sizin hakkinizda olumsiz dusunmemis, sadece sistem izin vermedigi icin vize verememis. Her idari isleme konsolos karar vermiyor, eger isminiz kara listede cikarsa dosyaniz ABD'ye gonderilmeden vize karari cikmiyor.
-
@crazycells kara liste olayindan emin degilim keza konsolos ''surec uzun surmez meraklanmayin'' tarzinda bir seyler soyledi mulakat bittiginde. Kara listelik olsak o sekilde konusmazdi saniyorum :/
-
@crazycells kara liste olayindan emin degilim keza konsolos ''surec uzun surmez meraklanmayin'' tarzinda bir seyler soyledi mulakat bittiginde. Kara listelik olsak o sekilde konusmazdi saniyorum :/
ha o durumda sizin dosyaniz dedigimden cok farkli durumda, ABD'ye gitmedigi kesin, herhalde belge teyidi yapiyorlardir. Telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok. Kisa surede sonuclanir o halde...
-
@crazycells PDF durumu benim için geçerli değil, değil mi ? Çünkü bana DS5535'i mail üzerinde Word formatında gönderdiler ve Word formatında istediler gibi görünüyor. Yanlış bir durum söz konusu olmasın ? İmza filan atmadım çünkü ben ? Word formatı halindeki DS5535 formunu doldurup önceki sayfada bahsettiğim iki adres üzerinden de kendilerine gönderdim sadece. Word'ü bilgisayarda doldur, yazdır, imzala, tarat, gönder yapmadım yani. Sadece doldurup gönderdim imzasız ama içerisinde case numaram vardı yine tabi.
-
@tirtil15 gelen mailde word formatindaki dosyayi bilgisayarda doldurup o sekilde word olarak yolluyorsunuz. Zaten o sekilde olmasi gerektigi de mailde yaziyor. Bir yanlislik yapmamissiniz.
-
@tirtil15 DV2018 AP durumu içinde söyledi:
@crazycells PDF durumu benim için geçerli değil, değil mi ? Çünkü bana DS5535'i mail üzerinde Word formatında gönderdiler ve Word formatında istediler gibi görünüyor. Yanlış bir durum söz konusu olmasın ? İmza filan atmadım çünkü ben ? Word formatı halindeki DS5535 formunu doldurup önceki sayfada bahsettiğim iki adres üzerinden de kendilerine gönderdim sadece. Word'ü bilgisayarda doldur, yazdır, imzala, tarat, gönder yapmadım yani. Sadece doldurup gönderdim imzasız ama içerisinde case numaram vardı yine tabi.
Sayin @filth_grinder 'in dedigi gibi bir yanlislik yok. Imza atmaniza gerek yoktu, her sey normal, telaslanacak bir durum yok :) sadece haber beklemelisiniz.
-
DS5535 'i ben konsolosluktan çıktıktan 1 saat sonra yolladılar. Aynı gün Telefonla doldurup yolladım. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum