Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@crazycells cevap için teşekkür ederim. tüm süreci bana sponsor olan firmanın avukatı yönetti. ds 260 dan önce bişe ödedi mi bilmiyorum. çokta dert deil yanımda götürürüm gerekirse öderim ( 5 yasında ufak cocuklardan da 345 alıyosalar bende 2 bebe var bide hanım 1380 dolar eder oda 20 bine tl ye yakın eder şaka gibi resmen :D )
kayıt için bana gelen mailde mailin cc sindeyim bilgi bana ana mail avukata gitmiş gözüküyor. ais kaydında ds260 numarası dışında birde dosya numarası soruyor. dosya numarası gelen mailin konusunda yazar diyor. mailde de tüm içerigi göremezsiniz mail size bilgi amaclı gelmiştir diyor. sanırım avukata giden mailde. sacma sapan bir iş. avukata ulaşmam cidden problem bakalım nasıl olacak. gereksiz detaylarla bogdum sizi kusura bakmayın fakat herkesin yaşadıgı bir durum deildir diye tahmin edip paylaşmak istedim. -
Merhaba, acaba Ankaradaki konsolosluk interview unden en az kac gun once saglik muayenesini yaptirmis olmak gerekiyor? Istanbulda yasadigim icin konsolosluk mulakatindna 3-4 gun once ankaraya gidip saglik muayenesini de yaptirsam sorun olur mu? 27 araliktaki vize mulakati icin 23-24 aralikta saglik muayenesi yaptirmak sorun olur mu gec olur mu?
-
@neoculus 2 15 yas araligi cocuk varsa en az 2 is gunu yaziyo doktorun sitesinde yoksa dediginiz tarihlerde sorun olmaz
-
@sinobjk cok tesekkurler 🙏
-
@sinobjk, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@crazycells cevap için teşekkür ederim. tüm süreci bana sponsor olan firmanın avukatı yönetti. ds 260 dan önce bişe ödedi mi bilmiyorum. çokta dert deil yanımda götürürüm gerekirse öderim ( 5 yasında ufak cocuklardan da 345 alıyosalar bende 2 bebe var bide hanım 1380 dolar eder oda 20 bine tl ye yakın eder şaka gibi resmen :D )
kayıt için bana gelen mailde mailin cc sindeyim bilgi bana ana mail avukata gitmiş gözüküyor. ais kaydında ds260 numarası dışında birde dosya numarası soruyor. dosya numarası gelen mailin konusunda yazar diyor. mailde de tüm içerigi göremezsiniz mail size bilgi amaclı gelmiştir diyor. sanırım avukata giden mailde. sacma sapan bir iş. avukata ulaşmam cidden problem bakalım nasıl olacak. gereksiz detaylarla bogdum sizi kusura bakmayın fakat herkesin yaşadıgı bir durum deildir diye tahmin edip paylaşmak istedim.CEAC sayfaniza girin, DS-260 formuna giris linkinin oldugu ana sayfaya... zaten eger odemisseniz orada gormeniz lazim :thumbs_up:
-
@neoculus, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Merhaba, acaba Ankaradaki konsolosluk interview unden en az kac gun once saglik muayenesini yaptirmis olmak gerekiyor? Istanbulda yasadigim icin konsolosluk mulakatindna 3-4 gun once ankaraya gidip saglik muayenesini de yaptirsam sorun olur mu? 27 araliktaki vize mulakati icin 23-24 aralikta saglik muayenesi yaptirmak sorun olur mu gec olur mu?
Sorun olmaz. Daha anlasilir olsun diye sayin @Sono 'nun hazirlamis oldugu gorseli ekliyorum...

-
Öncelikle merahablar. Foruma hem işlerimden hemde göçmenlik dosyamda ki yoğun işlemlerden dolayı uzun süre giremedim. PWD belirlendi. Recruitment süreci tamamlandı. Labor Certification onaylandı. Şu anda işverenim I-140 dilekçesi ve belgeler sürecinde. Ancak işverenimle aramızda netleştiremediğimiz bir durum söz konusu. Biliyorsunuz ki I-140 formunda bir takım kategoriler var. İşverenin iş için istediği gereklilikler ve sizin özgeçmisiniz titizlikle değerlendirilerek bu kategori belirleniyor. Burada yapılacak yanlış seçim dosyanın iptaline neden olabiliyor. Bu kapsamda öğrenmek istediğim can alıcı nokta şu;
İşverenim Labor Certification da minimum eğitim seviyesini Master belirtmiş.
Eb2 kategorsinde minimum eğitim seviyesi Master.
Eb3 Professional kategorisinde minimum eğitim seviyesi Bachelor's.
Ben şimdi benim Master eğitim seviyem ile EB3 Professional kategorisine başvurma hakkım var mı?
Yani USCIS yetkilileri senin eğitimin Master o yüzden EB3 kategorisinde başvurunuzu kabul etmiyoruz diyebilir mi?
Bir kaç günden beri inanın bu konuyu netleştiremediğimiz için uykularımız kaçtı.
Şimdiden yardımcı olabileceklere saygılarımı sunuyorum.
Saygılar -
@honourozdemir Merhaba, benim dosyamda da benzer bir durum oldu. Benim eğitimim doktora, fakat iş ilanında lisans hatta lise+3 yıl deneyim aranıyordu. EB-3 kategorisinde oldu. Her aşamayı sorunsuz geçtik randevu bekliyoruz. Avukatın aktardığı kadarıyla burada en önemli şey başvurulan kategoride yer alan pozisyonun gerektirdiği brüt maaşı sponsor olan firmanın ödeyebilecek finansal durumda olması. Ve sizin eğitim ve deneyim olarak minimum gereklilikleri karşılıyor olmanız. Benim tecrübe ettiklerim bunlardı, umarım süreci sorunsuz tamamlarsınız.
-
@biyo çok teşekkür ediyorum cevabınız için. İnanın çok sıkıntılı bir süreç.
Her aşamasında stres içeriyor gerçekten. 😵💫
Çok Teşekkürler -
@biyo, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@honourozdemir Merhaba, benim dosyamda da benzer bir durum oldu. Benim eğitimim doktora, fakat iş ilanında lisans hatta lise+3 yıl deneyim aranıyordu. EB-3 kategorisinde oldu. Her aşamayı sorunsuz geçtik randevu bekliyoruz. Avukatın aktardığı kadarıyla burada en önemli şey başvurulan kategoride yer alan pozisyonun gerektirdiği brüt maaşı sponsor olan firmanın ödeyebilecek finansal durumda olması. Ve sizin eğitim ve deneyim olarak minimum gereklilikleri karşılıyor olmanız. Benim tecrübe ettiklerim bunlardı, umarım süreci sorunsuz tamamlarsınız.
Merahaba lisans şartının istendiği iş ilanı derken Labor Certificationımı yoksa Prevailing Wage Determination'ı mı kastediyorsunuz?
İşverenim Labor Certificaton da minimum eğitim seviyesi Master demiş hatta alternatif eğitim seviyesini de minimum Master belirtmiş. İş deneyimi istememiş. Sadece Training yapmış olma şartını aramış.
Benim netleştirmeye çalıştığım Eb3 Professional kategorisi için en az Bachelor's Degree şartı istenmesi bu kategoriye Master mezunlarının da başvurabileceği anlamına mı geliyor? Bu konuda red yememek için ince eleyip sık dokuyoruz işverenimizle.
Tekrar Teşekkürler -
@honourozdemir Perm (prevailing wage der.) sürecini kasdettim. Bildiğim kadarıyla EB-3 kategorisi lisans mezuniyeti şartı ya da deneyim aranan bir kategori, EB-2 ise Yüksek lisans gibi yüksek öğrenimi içeren bir kategori. Siz yüksek lisanlı da olsanız EB-3 kategorisine başvurabilirsiniz ama işveren EB-3 kategorisinde minimum eğitim olarak yüksek lisans gerekliliğini koyamaz. Doğru kategori ve iş ilanı burada sponsor olan firmanın finansal durumu ile ilgili. Bir avukata danışmanızı öneririm eğer grupta detaylı bilgiye ulaşamazsanız.
-
@biyo, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@honourozdemir Perm (prevailing wage der.) sürecini kasdettim. Bildiğim kadarıyla EB-3 kategorisi lisans mezuniyeti şartı ya da deneyim aranan bir kategori, EB-2 ise Yüksek lisans gibi yüksek öğrenimi içeren bir kategori. Siz yüksek lisanlı da olsanız EB-3 kategorisine başvurabilirsiniz ama işveren EB-3 kategorisinde minimum eğitim olarak yüksek lisans gerekliliğini koyamaz. Doğru kategori ve iş ilanı burada sponsor olan firmanın finansal durumu ile ilgili. Bir avukata danışmanızı öneririm eğer grupta detaylı bilgiye ulaşamazsanız.
Çok teşekkürler . Bu arada sunduğunuz Diplomalar için Credential Evaluation yaptınız mı? Yoksa edevletten ingilizce alınan transcript ve yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilen Master diploması yeterli mi?
Teşekkürler -
@honourozdemir Rica ederim. Yeminli tercuman cevirdi.
-
@biyo Merhaba teşekkürler cevabınız için. Tercümeden bahsetmedim. Credential Evaluation diplomanızın Usa'da denk ve eş değer olduğunu belirleyen bir hizmet. Ve bu hizmeti belli başlı firmalar yapıyor. Siz diploma ve transkriptleri tercümenin dışında böyşe bir işlem yaptınız mı?
Teşekkürler -
@honourozdemir minimum sarti sagladiginiz icin problem olacagini sanmiyorum; bu kategorilerin kapsamlari genis... egitim ve tecrube seviyesi cok yuksek birinin de EB-3 kategorisine uygun olmasi mumkundur; o nedenle ben telaslanmanizi gerektirecek bir durum oldugunu sanmiyorum.
-
@honourozdemir eger cekinceniz varsa suradan Muslu Hukuk Burosu'na da danisabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycells Merhaba birçok sorduğum kişi EB3 kategorisindeki minimum şartları sağladığım için Master diploması ile bu kategoriye sorunsuz başvurabileceğimi söyledi. Tavsiyeniz ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.
-
@honourozdemir Evet, biliyorum. Sadece yeminli tercuman cevirisi gerekliydi. Herhangi bir denklik belgesi istenilmedi.
-
Herkese Merhaba. Forumu olabildiğince okumaya çalıştım herkesin farklı durumu olduğu için net bir cevap bulamadım ama bilgisi olan varsa konu hakkında çok yardımcı olur .
2003 ve 2007 yıllarında WAT yapmıştım oradan aldığım SSN ve 10 yıllık turist vizem var. New Jersey'de bir arkadaşım var ilk başta bana kalacak yer-adres ve az da olsa pay-check almadan bir iş verebileceğini söyledi. Amacım turist vizesi ile gidip New Jersey 'de yabancıların ehliyet alabildiğini öğrendim. Yeni tür ehliyetim var ve araç kullanıyorum.
https://www.state.nj.us/mvc/pdf/license/Standard_License_Sheet_Engl.pdf
Bu aşamada ehliyet aldıktan sonra 1 yıl çalışıp, tır şöforlüğü kursuna gidebilmek ve CDL'i tamamlamak. Daha sonra EB-3 ile kendime sponsor bir şirket bularak çalışmayı hedefliyorum . Bu süreçte turist vizesi ile 6 ay kalabiliyorum bildiğim kadarıyla. Statü değişikliği yaparak veya yapmayarak bir dil kursuna yazılsam EB-3 sürecine kadar bir problem yaşar mıyım izleyeceğim adımlar neler olmalı. Daha önce tır şöforlüğü yapmadım İstanbul'da Yıldız Teknik'ten mühendislik ve MBA tezsin master derecem var. Sadece 10 yıl kadar gayrimenkul geliştirme ve kiralama alanında yöneticilik yaptım. EB-3 ile veya EB-3 olmadan bir tır şirketinde çalışmaya başlayabilir miyim ? Biraz karışık olduysa kusura bakmayın.
Teşekkürler.
-
Merhaba, acaba konsolosluk gorusmesine giderken edevletten aldigim nufus kayit ornegini tercume ettirip noter tasdikli olarak yanimda goturmeme gerek var mi yoksa edevlet ciktisi yeterli olur mu? Universite diplomam sayfanin yarisinda ingilizce yarisinda turkce, transkriptim ingilizce, bunlari da noter tasdikli mi yapmam lazim yoksa fotokopisini gotursem aslini da yanimda goturup gosterecegim icin fotokopi yeterli olur mu? Bir de bedelli askerlik yaptigim icin Turkce olan bedelli askerlik muafiyet yazisini da tercume ettirip noter tasdigi yaptirmama gerek var mi yoksa yine yanimda asli da olacagi icin fotokopisi yeterli olur mu? Daha once konsolosluk gorusme deneyimi olanlar bu 4 farkli belge icin bilgi verebilirse cok sevinirim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum