Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'nın kültürel özeti Kapitalizm mi?

Göçmenlik Sohbetleri
4 4 393 4

  • sadece siyasi manada sormuyorum.
    ve sosyo politik olarak türkiyeye benzediğini düşünmüyorum zaten.
    amerikalılarla sohbet ettiğimde kendimi yabancı hissetmeye başladım diyelim
    bunun önüne nasıl geçeceğim? Neresinde aidiyet bulurum?
    göçmenlikte esas mesele bu bence adaptasyon. Çünkü dünyanın heryerinden insan var. İllaki makro ve mikro ayrışmalar olacak bu ülkede.
    materyalizm + bireycilik hep iyi sonuçlar doğurmaz. Hiçbir sosyo-ekonomik sistem mükemmel değildir kusurları vardır yücelttikleri olduğu gibi biz kendimiz olarak bu kümenin neresinde kalıyoruz yada kalabiliriz buna cevap getirebilmeye çalışıyorum.


  • Amerikanın kültürel özetinin hazcılık olduğunu düşünüyorum. Bireyin sonsuz hazzı ve tüketimi üzerine kurulu bir sistem var. Çok çalışırsın, çok kazanırsın, çok harcarsın. Entegrasyon konusunda da temel engel dil ve benzeşme sorunları oluyor. Ben 2 yıldır buradayım. Daha önce Work and Travel ve Internshıp yapmıştım. Toplamda 3,5 yıl diyebiliriz. İyi bir şirkette çalışıyorum ve hala dil sorununu çözmüş değilim. Konuşamadığımdan değil elbette; şaka yapamadığınız, şakasını anlamadığınız bir dile hakimim diyemezsiniz. Bu da zaman isteyen bir süreç. Benzeşmeden kastım da eğlence anlayışı ya da vakit geçirme benzerlikleri. Ben Amerikalıların eğlendikleri şeylerden pek keyif almıyorum bu da ortak zaman geçirmeyi ya da aynı ortamda çokça bulunmayı zorlaştırıyor. Benim size tavsiyem entegrasyonu daha farklı bir zemine oturtmanız olur; insanlara kültür dayatmamak, yaşam alanlarına genel duruma aykırı bir şekilde girmemek, kurallara uymak vs. Bunlar ülke entegrasyonu bana göre. Bunları başardığınızda entegre oldum diyebilirsiniz çünkü diğer türlü, tam bir entegrasyonu 1. kuşağın sağlaması çok zor.


  • @kundekari bence ciddi anlamda nativeleri taklit edebilirsek biz 1. kusak olarak entegre olabiliriz.


  • Fazla kasmaya gerek yok entegre olacam diye, unutmayınki Amerika hepimizi buraya çalışalım ve buraya katkı sağlayalım diye aldı yani Amerika kendini düşünerek bunu yaptı. Sizde kendinizi düşünün çalışın kazanın gelişin sonra Amerikaya teşekkür edip, bir kenara bırakın ve güzel ülkenize dönüp, mutlu mesut yaşayın.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

    Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
  • 4 Oy
    124 İleti
    11k Bakış
    S
    ...amerika, ingiltere,australya gocmen irklarla yasamaya alismis ulkelerdir.amerikali, ingiliz veya australyali gocmen kokenliyi sevmeyebilir ama irkcilik yapamaz,Alman toplumu bambaska bir toplum olmali,1970-lerde 80 lerde amerikada bile nazicilik yapmaya basladilar...yolda filan polis cevirirse mecburi kimlik sorar,bizim kimligimiz ehliyetimizdir.ehliyeti olmiyan motor trafik ofisine gidip resimli bir card cikarir kimlik yerine gecer. .almanlarmi turkleri sevemedi,yoksa turklermi kendilerini sevdiremediler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum