Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)
-
@bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
B-2 vizemi change of statu ile f-1 vizesine cevirmek icin basvuru yapmistim 15 gun sonra iki mektup geldi tourist visa extension ve f-1 change of statu basvurunuz isleme alinmistir diye. 11 agustosta amerikada 6.ayim dolmus olacak bana gonderilen I-797 belgesiyle basvurum sonuclanana kadar 11 agustostan sonra da dahil olmak uzere amerikada kalirsam bi sorun cikar mi acaba?
bu konudaki yasayi ben haftasonu buraya aktaririm... cunku sorunun cevabi cok net degil.
Su an kisaca hatirladigim kadariyla cevap vereyim, su an B2 vizesi sahibi oldugunuz icin ve B2 belli bir I-94 suresine sahip oldugu icin, eger F1'e degisim onaylanirsa, B2-extension onaylanmazsa bile butun bu surede ABD'de yasal olarak kalmis sayiliyorsunuz. Fakat B2 basvurunuz onaylanmazsa ve F1 den de red alirsaniz o durumda I-94'ten sonraki surecte basvuru sonucu aciklanan gune kadar illegal kalmis sayiliyorsunuz fakat I-539 basvurunuzun oldugunu gostererek ilerde cikacak sorunlari minimuma indirebilirsiniz. Tabii bu durumda en makulu hizli bir sekilde ABD disina cikmaniz olur. Bu arada bu surecte calisma izniniz olmadigi icin calismamaniz da gerekiyor.
-
@crazycells aktarirsaniz cok sevinirim 😊 okuldan bir yetkili size gelen I-797 kagidini yaninizda tasiyin o kagit vesilesiyle illegal olmamis olursunuz dedi ama ben burda da size danismak istedim tesekkur ederim 🙂
-
@bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
@crazycells aktarirsaniz cok sevinirim 😊 okuldan bir yetkili size gelen I-797 kagidini yaninizda tasiyin o kagit vesilesiyle illegal olmamis olursunuz dedi ama ben burda da size danismak istedim tesekkur ederim 🙂
o konuda dogru soylemis. I-797'yi yaninizda bulundurun kesinlikle.
I-94 suresini gectikten sonra eger I-539 basvurunuz varsa, hakkinizda yasal bir statu olup olmayacagina karar verilecegi icin yani basvurunuz henuz sonuclanmadigi icin "illegal" duruma dusmus olmuyorsunuz. Ama vizenin verdigi yasal statu de bitmis oluyor. Yani biraz belirsiz bir alanda kaliyorsunuz, ne tam yasal, ne de illegal oldugunuz :) Fakat basvurunuz sonuclanana kadar I-797 ile ABD'de kalmakta bir sorun yasamazsiniz. Ben bilgileri aktarinca daha net anlarsiniz. -
@crazycells cok tesekkürler insallah herhangi bir sorun yasamam :)
-
@crazycells Benim asil merak ettigim sey i-797 ile 11 agustostan sonra havalimanina gidip herhangi bir ucak yolculugu yaparsam sorun olur mu acaba?
-
@crazycells hocam yasarla ilgili bi bilgi bulabildiniz mi? :)
-
@bjkamil3365 uçak bileti ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız o kağıt ile
-
@redur47 Tesekkur ederim insallah :)
-
@redur47 tekrar merhaba turist vizesi kalma suresi evraklarini herhangi bir kargo sirketiyle yollayacagiz dimi ve kac gun icerisinde ulasir evraklar, ve bu uzatma sonuclari ne kadar sure sonra aciklanacak acaba
-
@crazycells tekrar merhaba turist vizesi kalma suresi evraklarini herhangi bir kargo sirketiyle yollayacagiz dimi ve kac gun icerisinde ulasir evraklar, ve bu uzatma sonuclari ne kadar sure sonra aciklanacak acaba. Ben de gezmek icin uzatmaya basvuruyorum. Bu hafta evraklarimi gonderecegim
-
@gzi Herhangi bir kargo şirketiyle yollayabilirsiniz. Evraklar bulunduğunuz yere göre 3-4 gün içerisinde evrakları alırlar ve 2 hafta içerisinde aldıklarına dair belge elinize ulaşır. Şuanki güncel bilgilere göre California center 5 hafta ile 4,5 ay arası, National Benefits Center 1 hafta ile 4,5 ay arası, Vermont Service Center ise 9 ay ile 11,5 ay arası başvuruları cevaplıyor. Siz yinede başvurunuzdan sonra en geç 5 ay içerisinde yanıt almazsanız çıkış yapınız aksi takdirde Abd ye 3 sene giriş yasağı alabilirsiniz
-
@redur47 I-597 belgesi olursa sonuc olumlu ya da olumsuz aciklanana kadar kalmayla ilgili sorun olmaz demislerdi. Var mi bi bilginiz? Tesekkurler..
-
Bi de ben belgeleri Lewisville, Taxasa gonderdim ne kadar surede geri donut alabilirim acaba?
-
@redur47 I-597 belgesi olursa sonuc olumlu ya da olumsuz aciklanana kadar kalmayla ilgili sorun olmaz demislerdi. Var mi bi bilginiz? Tesekkurler..
sayin @bjkamil3365 ben yasalardaki bilgileri aktarinca durumu daha net anlayacaksiniz, cunku extension yapmak size tamamen yasal bir statu saglamiyor, biraz belirsiz bir alana giriyorsunuz ta ki onaylanana kadar... size mesaj gondermistim, bu birkac gun icinde aktaracagim bilgileri bu konuya. Takipte kalin lutfen...
-
@bjkamil3365 Dediğim gibi belgeleri gönderdikten sonra 2 hafta içerisinde belgelerinizi teslim aldıklarına dair belge elinize geçer. Turist vizenizin belirli bir süresi var o süre Abd de kalışınızın maksimum süresidir. Eğerki uzatmaya başvurduysanız evet kalabilirsiniz o an ancak eğerki uzatma başvurunuz vizeniz bittikten 6 ay sonra sonuçlanırsa verecekleri cevaba göre ban yersiniz yada yemezsiniz. Red yerseniz vizeniz bittikten sonra geçirmiş olduğunuz bütün süre illegal sayılmış olur ve o süre 6 ayı geçiyorsa ban yersiniz ancak onay alırsanız o bekleme süreniz legal olarak sayılmış olur. Örneğin sizin i94 kalış süreniz 1 ocakta bitiyor ancak siz aralıkta başvurunuzu yaptınız. Eğerki başvurunuza cevap temmuz 3 de gelirse ve red yerseniz 1 ocak ile 3 temmuz arasındaki süre illegal sayılmış olur ve 6 ayı geçtiği için ban yersiniz. Onay alırsanız 1 ocak ile 3 temmuz arasındaki süre legal sayılmış olur ve herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız .
-
@crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:
sayin @bjkamil3365 ben yasalardaki bilgileri aktarinca durumu daha net anlayacaksiniz, cunku extension yapmak size tamamen yasal bir statu saglamiyor, biraz belirsiz bir alana giriyorsunuz ta ki onaylanana kadar... size mesaj gondermistim, bu birkac gun icinde aktaracagim bilgileri bu konuya. Takipte kalin lutfen...
Cok tesekkur ederim takipteyim :)
-
@redur47 cok tesekkürler :) benim vizem 11 agustosta bitiyordu o halde 11 subata kadar aciklanmamasi durumunda legalim ancak ondan sonraki sure icin riski goze almamak icin sonuc aciklanana kadar cikis yapmaliyim.. peki ben cikis yaptiktan sonra onaylanma durumu olursa hemen giris yapabilir miyim acaba 🤔
-
@bjkamil3365 Evet hiç riske atmamak için Şubat 11 e kadar açıklanmazsa ülkeyi terk edin. Bu durumda terk etmeyip kalmaya devam eden red alınca da otomatik olarak ban alan çok kişi var. Siz ülkeyi terk ettikten sonra onaylanırsa eğer hemen ülkeye girmeye çalışmamak sizin için daha iyi olur. Zaten nerdeyse 1 sene Abd de kalmış olacaksınız, sınır güvenlik görevlileri vizenize el koyabilir ancak bu tamamen ihtimal. Bunun için kesin birşey söylemek zor.
-
@redur47 anladim cok tesekkürler verdiginiz bilgiler icin 😊 temmuzun ilk haftasinda basvuru sureci basladi diye mektup gelmisti artik ne zaman cevap gelir kismet 😊
-
@bjkamil3365 Hakkınızda hayırlısı olsun rica ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum