Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
-
Kiralık daireleri incelerken kontrat süresine göre fiyatın arttığını görüyorum. Uzun süreli kontrata indirim yaptıklarına göre, kontrat süresi dolmadan evden çıkınca kalan ayların tamamının parasını mı istiyorlar? Yada bizdeki cep telefonu operatörleri gibi yaptıkları indirimimi geri istiyorlar?
Türkiye'de 12 aylık kontrat yapılmış olsada 1-2 ay önceden haber vermek kaydıyla çıkıp gidebiliyorduk. Sanırım ABD'de işyeyiş farklı. -
@broker Benim kaldigim apartmanda 2 ay onceden bilgi vermek yeterli, bu demek oluyor ki 2 ay daha kira odeyip cikabiliyorum.
-
@broker Kontrati bozarsaniz, yani erken cikarsaniz, normalde kontrata gore geriye kalan aylari odemeniz gerekir. Ancak, bazi durumlarda bunun yollari var. Is nedeniyle baska sehire tasinma, saglik nedeniyle tasinma vb gibi. Kontratta bunlar yazar. Iyice okumak gerekir.
-
@mehmett Kontratin bitimine iki ay kala haber verip cikarsaniz, kalan iki ayi oder cikarsiniz. Ama kontratin yarisinda veya basinda cikarsaniz, iki aylik notice verseniz bile, kontratta yazan mazeretlerden birisini sunamazsaniz, sizden kanunen geri kalan aylarin kirasini isteyebilirler.
-
Bu gibi durumlarda, kontratta neler yazdigi cok onemli, birde eyalet onemli. Her eyaletin kira ve kontrat mevzuati farkli olabiliyor.
-
@MySea evet dediğiniz gibi eyalet kanunların kontratın hangi durumda nasıl sonlandırlacağı detaylı bir şekilde belirtilmiş. Teşekkür ederim.
https://guides.sll.texas.gov/landlord-tenant-law/ending-the-lease
-
@broker Kontrattaki şartlara göre değişir. Bazıları sadece 30 gün öncesinde haber vermeni istiyor, yani bir ay fazladan kira vermiş oluyorsunuz. Bazıları kalan kiraları da istiyor. Bazıları sadece belli bir miktar "reletting fee" istiyor. Bizim durumumuzda don olayı yüzünden evin bütün boruları patladığı ve kontratta her türlü tamir 7 gün içinde yapılmak zorunda yazdığı için hiçbir şey ödemeden çıkabildik.
-
@knnrn bu durumda diğer kriterlerin yanında sözleşme şartlarını da dikkate alıp, daha kolay çıkış hakkı tanıyan yerlere öncelik vermek mantıklı olur. Teşekkür ederim.
Bu arada bahsettiğiniz 7 günlük tamir süresine uyulmadığını nasıl ispat ettiniz? Yazılı olmayan şeyleri daha sonra inkar edebilirler? -
@broker Ev sahibi o şekilde kabul etti, o sürede tamir ettiremeyeceğini biliyordu. Hasar nedeniyle 30 gün önceden haber vermeksizin çıkabilir şeklinde bana bir email yolladı. TAA email ile verilen onayı yasal olarak geçerli kabul ediyor.
-
@MySea Apartmandan apartmana kontrat degisebilir, nitekim ilk apartmanimda dediginiz gibi geri kalan parayi charge etme haklari vardi. Su anki apartmanimda sadece 2 ay onceden notice vermeniz yeterli, kontratin basinda yada ortasinda bunu yapabiliyorum, 2 ay odeme yaptiktan sonra cikabiliyorum.
-
Herkese merhaba arkadaşlar. merak ettiğim bir konu var. Kısmet olur gitme durumlarımız olumlu yönde gelişirse eğer. öncelikle amerikada hiç tanıdığım olmadığı için airbnb üzerinden 15 günlük şeklinde bir ev kiralamak istiyorum ve bu 15 gün içerisinde kalıcı olarak kalabileceğim bir kiralık ev bulabileceğimi düşünüyorum. Yani adres değişikliği olucak. Asıl sorum şu ki vize görüşmesinde tanıdığım olmadığı için airbnb üzerinden 15 gün kalacağım adresi vermek durumunda kalacağım. Fakat 15 gün sonrasında farklı bir adrese kalıcı olarak yerleşeceğim için gelecek olan ssn ve green kartın akibeti ne olur ? nasıl bir yol izlemek doğru olur ? uzun süreli yani 30-45 günlük airbnb kiralayıp ssn ve gc beklemek mi yoksa farklı ne yapılabilinir sağlıklı bir şekilde. Teşekkürler.
-
-
@yildirim84 Vize için kesinlikle geçici Airbnb adresini vermeyin. Kalıcı bir adres vermenizi öneririm. Tavsiye edildiği şekilde Turquoise Horizon hizmetinden yararlanmak veya sağlam bir adres bulmak daha uygun olur.
-
@keysnambır Teşekkürler inceliyorum
-
@knnrn, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
Turquoise Horizon
sanırım Turquoise Horizon bu daha doğru olucak. cevabınız için ayrıca çok teşekkür ederim.
-
merhaba kucuk bir ev buldum kiralamayi dusunuyorum hic tecrubem yok simdi benden bi form doldurmami istedi emailden ve kimlik fotosunuda istiyor
-
@Manwe6265 ben daha karar vermedimki sadece bakmak icin mesaj attim
-
@Manwe6265, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...
@Manwe6265 ben daha karar vermedimki sadece bakmak icin mesaj attim
kiraci olmak icin basvuru yapmiyorsaniz bu tur bilgileri vermenize gerek yok.
-
@crazycells kiralamak istiyorum ama dolandirilma suphem var, ilandaki telefon numarasindan farkli bi numara mesaj atti, eyalet disindaymis gibi seyler soyledi,
-
@Manwe6265 evet aynen oyle dolandiriyorlar. Deposit de istiyorlar. Bence baska yerden bakin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum