Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.1k 167

• @hockeyumpire2 Cocuklar icin federal CHIP programi var. Her eyalette gecerli.

https://www.medicaid.gov/chip/index.html

• @hockeyumpire2 Healthcare.gov uzerinden basvuru yapinca size "tax credit" verecek. Bu aslinda devlet yardimi falan degil, daha sonra vergiden dusulmek uzere belirlenen bir tutar. Yil sonunda vergi beyani yaparken size verilen tax credit ile geliriniz karsilastirilacak, duruma gore borclu veya alacakli cikabilirsiniz. Yil boyunca elde ettiginiz gelire gore belli olur. Yil icinde meydana gelen degisikliklere gore iptal olmuyor. Eger saglik sigortasi yapan bir ise girerseniz bunu iptal edebilirsiniz.

• Obamacare ya da diğer geliri olmayan kişilere dönük bu sigortalardan ben de gittiğimde hemen yaptıracagım Agustos ayında . Peki diyelim ki eşim için de yaptıracagım ama çalışmayacak hiç ya da uzun süre iş bulamazsa bu düşük prim hakkı ne kadar devam edebiliyor? Aileye giren gelire mi bakılıyor o zaman? Yani ben kazandıgım için eşimin de ödeyeceği primi artıyor mu? Yoksa 0-50$ aylık prim devam edebiliyor mu?

• @erkoholland Size aile olarak bir poliçe verilecek. Ayrı ayrı poliçeler olmuyor. Vergi beyanını "joint" yani birlikte yapmanız yeterli.

• Merhabalar, ben ve eşim healthcare ofisine gidip aylık iki kişi 1.80 dolarlık paketleri vardı o poliçeye kayıt olduk. Kartlarımız da geldi. Şu an herhangi bir işte çalışmıyoruz daha geleli de 3 ay oldu. Ekim ayında tax bildirimi yaparken nasıl bir yol izleyeceğiz? 511 dolarlık bir ücret var bunun 509.20'si vergiden düşülecek miktarı. Tam anlayamadım vergi zamanı bu ücreti benden alacaklar mı?

• @civil_engineer Vergi beyanı Ocak ayından itibaren yapılacak. Tax credit hak edip etmediğiniz o zamana kadar elde ettiğiniz gelire göre belli olacak.

• teşekkürler @knnrn.

• Sn. @knnrn sağlık sigortası ile ilgili bir sorum olacak size. Nasip olurda green cardı alırsak ilk olarak eşim ve oğlumu (10 yaş) göndermek istiyorum. Bende en geç bir yıl içinde gitmeyi planlıyorum. Bu süreçte sağlık sigortasını nasıl halletmeliyim? Buradan eşime aylık 2500 dolar gibi tutar göndereğim her ay. Bu bir gelir olarak kabul edilir mi bilmiyorum. Adamlara ne demek gerekiyor. Çalışmıyoruz mu diyeceğiz. Eyalet olarak da Illinois, Urbana Champaign de ilk yılı geçirmek istiyoruz. Aylık ortalama 400-500$ gibi bir tutara sigorta işi halledilebilir mi.? (Tabi Deductable sıfır olmayabilir ama çıkan masrafın %20 si bizden gibi)
    Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@arnblt Illinois Medicaid programına katılan eyaletlerden biri olarak görünüyor. Eşiniz ve oğlunuz gittikten sonra başvuru yapacaklar. Muhtemelen çıkacaktır. Çocuklar zaten ücretsiz, eşinize de ödeme çıkacağını sanmıyorum. Ama gidip başvuru yapmadan tahmin etmek zor.

https://www.illinois.gov/HFS/Pages/default.aspx

Onlara gönderdiğiniz para gelir olarak sayılmaz.

• Sn. @knnrn çok teşekkür ederim. Yani tüm sağlık hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bu gider kalemi bizi kiradan sonra en çok korkutan kalemdi. 400-500 dolara bile razıydım.
    Tekrar teşekkürler,

• Florida medicaide dahil mi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@metert Bunu bir infografik ile yanıtlayalım:

alt metni

• @knnrn Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

@metert Bunu bir infografik ile yanıtlayalım:

alt metni

Ben Virginia eyaletine yerleşiyorum Agustosta. Grafikte yok ama sanırım Virginia eklenmiş ; anlamanın kolay yolu www.healthcare.gov'a girip basit birkaç online soru cevapladım( permanent residency yani green card aldığımı seçtim) ve special enrollment period'da başvurmak için qualify ettiğimi öğrendim.Sanırım Virginia'ya giriş yapmadan yani Türkiye'deyken başvurmanın anlamı yok, değil mi?

• @erkoholland ABD'ye yerleşmeden sigorta yapmanızın bir gereği yok. Geldikten sonra siteden poliçenizi alırsınız.

• medicaid e basvuracaktim calistigim yerden 67$ lik bir sigorta paketi onerdiler,sizce ne yapmaliyim yillik gelirim ise bu ay basladigim icin 20k nin altinda olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aliarmgn Genelde işyeri destekli sigortalar daha kapsamlı oluyor, o nedenle herkes tercih ediyor. Medicaid alma hakkınızı daha sonra kaybedebilirsiniz.
    Geliriniz düşük olduğu için vergi iadeniz yüksek olacak. Ayrıca ödeyeceğiniz sigorta primleri vergiden muaf. Bence iş yerinden yaptırın.

• teşekkürler bilgi ve yardım için @knnrn Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi içinde söyledi:

@aliarmgn Genelde işyeri destekli sigortalar daha kapsamlı oluyor, o nedenle herkes tercih ediyor. Medicaid alma hakkınızı daha sonra kaybedebilirsiniz.
    Geliriniz düşük olduğu için vergi iadeniz yüksek olacak. Ayrıca ödeyeceğiniz sigorta primleri vergiden muaf. Bence iş yerinden yaptırın.

• selam arkadaşlar, sağlık sigortası için special enrollmentten yararlandım ama gelirim yüksek bulunduğu için(nesi yüksekse anlamadım) medicaidden yararlanamıyorum. bana çıkardığı aylık en ucuz plan 560$ 2 kişi için. tax credit olarak da 459$çıkardılar. böylelikle en ucuz plan aylık 53$a geliyor. ancak bu planda deductible da out of pocketta 7500$. yani bu meblaga gelene kadar ben herşeyi cebimden ödeyeceğim doğru mu anlamışım? bir de dental plan yaptırmak zorunda mıyız? zaten bu planın 31 aralığa kadar geçerli olduğunu, kasımda 2019 için yeni kayıt yaptırmam gerektiğini söyledi. bu meblaglar bana çok fazla geldi. bu kadar para verip de 7500e kadar herşeyi ödemek çok saçma geliyor. başka önerebileceğiniz bir yol var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@damladav Poliçe detaylarına bakmak lazım. Deductible her durumda devreye girmiyor. Mesela biz şu güne kadar defalarca hastaneye, doktora gittik ama hiç deductible ödemedik, çünkü hep in-network kurumları ve doktorları tercih ettik. Her seferinde sadece 35 dolar copay ödüyoruz. Haftaya ilk defa out-of-network bir doktorla randevum var, deductible kesilecek mi göreceğiz.

Ben geçen yıl diş sigortası yaptırıp dişçiye gitmiştim, ama fiyatlar çok yüksek çıkıyor ve sigorta neredeyse hiçbir şeyi kapsamıyor. Sadece muayene ve diş temizliğini kapsıyor, onun için sigortaya gerek yok diye düşünüyorum. O yüzden bu yıl için yaptırmadım.

• Merhabalar, bizimde planlarımızda Virginia ya yerleşmek var. İlk sene eşim ve oğlum, arkalarındanda ben gideceğim. İlk sene için benim Türkiyeden gelirim olacak yaklaşık 3k Usd aylık. Herhangi bir yardım almayı düşünmüyorum. Eşim ve oğlum için sağlık sigortası yaptırsam, ki ben dahil olmadan yaptırabiliyormuyum bilmiyorum ama, tahmini ödemem ne kadar olur. Eşim orada çalışmayacak.
    Saygılar

Benzer Başlıklar

• Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

Taşındı Sağlık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    277 Bakış
    X
    @crazycells ve @knnrn Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz. Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim. Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten. Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler.
  • Amerika'da turistler için en iyi sağlık sigortası hangisidir?

Taşındı Sağlık
    26
    0 Oy
    26 İleti
    7k Bakış
    ayvalik10A
    @aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
  • Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

Taşındı Sağlık
    15
    10 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    KryptoniteK
    Arkadaşlar merhaba, iş yeri medical için 10, dental için 3 ve son olarak vision için de 2 farklı sağlık sigortası planı seçeneği sunuyor. Planları incelediğimde AETNA ve KAISER seçeneklerini görüyorum. Bunlardan birini deneyimleyen ve görüşlerini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Selamlar.
  • Sağlık Sigortası Masrafları

Sağlık
    33
    1 Oy
    33 İleti
    4k Bakış
    H
    Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim. Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k