Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de kadın cinayetleri

Gündem ve Sohbet
9 6 314 3

• .her ulkede kadin cinayetleri isleniyor.
    ..bizim ulkemizde islenen kadin cinayetleri daha canice oluyor,bu cinayetler bir anlik ofke patlamasindanmi oluyor,yoksa benim gibi adama bu yakismaz deyip namus meselesi haline mi getirip cinayet isleniyor.

hemen hemen her gun bir kadin veya genc kiz cinayete kurban gidiyor,bu cinayetleri onlemek icin neler yapmak gerekir.

• saydığınız hiçbir sebepten değil; uçkur düşkünlüklerinden, hayır cevabını hayır olarak kabul etmediklerinden, toplumda kendilerini kabul ettiremeyip fiziksel olarak daha güçsüz olanın üzerinde kendilerini tatmin etmek istemelerinden, acziyetlerinden..
    bunları kim doğurup büyüttüyse, bu canilerle beraber onlar da iki dünyada gün yüzü göremesin ! 🤬

• Cinsel istismarlar, tecavuzler, kadina ve cocuklara siddet gibi olaylar her ulkede var. Ama sanki son yillarda bunlar Turkiye'de daha siradan olaylar gibi gorunmeye basladi. En buyuk nedeni ise hukuksal alanda cezada caydiricilik olmamasi. Adam istismarda bulunuyor, tecavuz ediyor, esine cocuklarina siddet uyguluyor; fakat mahkemelerde iyi hali, karsi tarafin rizasi falan gibi uyduruk bahanelerle ya serbest birakiliyor yada cok kisa bir sure iceride kalip tekrar topluma bir suc makinesi olarak karisiyor. Bu sekilde serbest birakilip, tekrar istismarda bulunan veya hatta cinayet isleyen cok suclu var.

Bu arada bir diger nokta ise, Sayin @hayallerabd da belirtmis, aile ve kultur olarak erkek cocuklarini yetistirme tarzi da bu konuda cok onemli bir nokta. Bunun detaylarini yazmaya gerek yok, herkes biliyordur ne demek istendigini diye tahmin ediyorum.

Bir diger konuda cinselligin buyuk bir tabu olarak geleneksel aile kulturlerinde yer almasi. Siz bunu tabu yaparsaniz, yasaklayici bir zihniyette olursaniz, yetistirdiginiz cocuklar da cinsellige ac ve tatminsiz bireyler olarak, yetiskin olduklarinda firsatini bulduklari zaman bu tur istismarlari yapmaktan cekinmezler. Kendi tatminsizliklerini baskalarinin uzerinden gidermeye calisirlar ve hatta siddet uygularlar...

• Azra kız kardeşimin yakın arkadaşıydı bizim evde sabahlıyorlardı zamanında o yüzünde gülücükler açan kız artık yok malesef...

• @Rhonster, içinde söyledi: turkiyede kadin cinayetleri

Azra kız kardeşimin yakın arkadaşıydı bizim evde sabahlıyorlardı zamanında o yüzünde gülücükler açan kız artık yok malesef...

...bir oldurulen genc kizin yasina bakin, birde olduren caninin yasina,adam hemde is adami

• Cenazesi bugün kalkıyor yollar trafiğe kapandı vekiller filan hep burada ama hiç icraat yok anca şov

• ...australyadada turklerden kocalarini aldatanlar oldu veya karilarini,kocasindan kacan evi terkeden kadinlar sevgililer filan,ama simdiye kadar turkler arasinda kadin cinayetine sahit olmadim,,,,,medeni bir memlekette her seyler mumkun oldugu kadar medenice hallediliyor....ana vatanimda kadin evi terkederse koca kendi oz cocuklarini katledebiliyor,egitim eksikligimi var,kahraman katil olmakmi var anlamak cok zor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

hukuk sisteminin disinda baslikta bahsedilmeyen diger bir onemli nokta da medya. medya bu isin cok gorunmeyen ama cok ciddi bir parcasi... medya eliyle kadina, cocuga siddet normallestiriliyor. Sadece hukuk sisteminin duzelmesi yetmez, gercek gazetecilerin de ulkede turemesi lazim...

• Şu çağda konuştuğumuz konulara bakın gerçekten çok üzücü, bu kadar vahşice katliamlar nasıl normalleştiriliyor, şu başlık bile utanç verici ,malesef cehaletin eğitimsizliğin yaygın olduğu medeniyetten uzak ülkelerin konuştuğu konular Allah akıl fikir versin

Benzer Başlıklar

• Kadın cinayetleri

Gündem ve Sohbet
    2
    0 Oy
    2 İleti
    120 Bakış
    SooLongS
    Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ama bence ülkede bir çok erkek yetiştirilirken büyüdüğünde dünyaya hakim olacakmış gibi rolleniyor ebeveynleri tarafından, bazıları hakim olamayacağı şeyleri keşfettikçe değersiz hissediyor ve böyle lanet bir yola başvuruyor.
  • Türkiye'den gitmek?

Gündem ve Sohbet
    28
    1 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    saulgoodmanS
    @saulgoodman Teşekkür ederim. Dünyanın istediğim yerinde iş bulabilecek kapasitede biri kesinlikle değilim. Ayrıca, maalesef her insan eşit ve iyi şartlarda yaşamıyor. Ben dünyanın en zor işlerinden birinde çalışıyorum. Bu işte çalışıp, aynı zamanda kendimi geliştirecek kadar büyük iradem de yok. Kendimi başkaları ile de kıyaslamak istemem ama hemen hemen kimsenin de yoktur. Sonuç olarak tozun ve pisin içinde ciğerlerimi solduruyorum. Tabii kendini geliştirmekten kastın açıktan İşletme okumak değil ise. Bu işi bırakıp da kendimi geliştirmeye başlasam o zaman nasıl geçineceğim? Ailem maalesef bana destek olamaz. Ki onlara bile ben bakıyorum sayılır. Babamın emekli maaşı sadece markete gidiyor desem yalan olmaz. Zaten benim istediğim şey; burada yaptığım şeyi daha iyi bir ülkede yapmak. Burada af edersin köpek gibi çalışıyorsam orada da çalışırım. Ama sırf insan yaşasın bir şekilde diye oluşturulmuş düzen yerine, insan iyi yaşasın diye oluşturulmuş düzeni yeğlerim. Buradaki herkesin de amacı bu zaten. Teşekkür ederim yine de. Tabii ki herkesin şartları farklı ve sizin de bu ağır şartlarda kendinizi geliştirmeniz mutlaka çok zordur. Belki de öncelikle bu şartları ülke içinde değiştirmeyi denemeyi düşünebilirsiniz, tabi böyle bir şey mümkünse. Biraz daha size zaman tanıyacak bir işe geçebilirseniz bu arada kendinize daha fazla yatırım yapabilirsiniz. Gitme fırsatı çıkana kadar böyle bir plan yapabilirsiniz. Gittikten sonraki hayatınızı kolaylaştırır. Çünkü gitmek işin sadece ilk aşaması. Asıl macera sonra başlıyor. Başarılar ve kolaylıklar dilerim.
  • Kadın Cinayetleri

Gündem ve Sohbet
    44
    1 Oy
    44 İleti
    1k Bakış
    Y
    Yazık günah yeter artık yeter bitsin kadına şiddet ve cinayetler
  • Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test

Gündem ve Sohbet
    35
    1 Oy
    35 İleti
    2k Bakış
    dreams_usaD
    @gokcell Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test içinde söyledi: @dreams_usa Farkli bir bakis acisi. Diger taraftan belkide Turkiyedeki isleri begenmiyorsundur. Vasfinla ilgili islere bakiyorsundur. Mesela Amerikaya gitsen vasfin ne olursa olsun her isi yapacaksin. Taksi soforlugu,pizza dagitmak, benzin pompaciligi vesaire. Ama Turkiyede her isi yapmaya hazirmiyiz? Mesela adam muhendis, hadi bir piza dagitsin bakalim. Adam dagitir o pizayida bizim toplumumuz o adama piza dagitma isini yakistirmaz, yadirgaz ve toplum baskisiyla o adam piza dagitmayi birakir. Belkide yanlis dusunuyorum. @gokcell Pizza dağıtarak Amerika da ki kazancı elde edecek olsam hiç düşünmem. Amerika da ki pizza dağıtımından elde edeceğim gelir, Türkiye de kendi mesleğimi yaptığımda dahi kazanabileceğimin 3 katı neredeyse. Ve şunu da ekleyeyim ki cevabım amatörce olmasın. Burada yöneticilik pozisyonunda kazanacağım ücret ile, Amerika da pizza dağıtımından kazanacağım ücretin bana sağlayacağı yaşam standardı aynı, hatta ABD de alım gücü daha yüksek. Zira, Türkiye de yönetici maaşıyla araba almaya kalksam en az 1 yıl yemeden içmeden kazancımı biriktirmem gerekirken, ABD de hal böyle değil ;)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k