[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
benim hiç şansım yok sanırım
-
@superdem22 selam aynen benim hesabimdada gormuyor. Hesaplamamin altindaki not kisminda belirttigim gibi verilemeyen AP leri cikartinca anca 19K ya ulasiyor gibi. Ben hangi mantik uzerinde ilerlediklerini gosterme amacli hesaplamayi acikladim.
Bugune kadar bizi hep sasirttilar ve artik beklentiyi umutlari iyice azalttik. Umarim yine sasirtirlar da bir sefer olsun bu sevindirici bir sasirma olur :)
-
@onur1601 aynen. Ben açıkcası bana sıra gelmeyeceğini düşünüyorum ve buna şartlandım.. ancak 30k'ya kadar cn'lerde bence umut var. Nedeni de şu. Bu adamlar yıllardır bu işi yapıyor ve ellerindeki datayı kullanmayı iyi bileceklerdir. Şöyleki 2015 bu döneme göre verilen toplam vize çok ileride. Muhtemelen 2015'teki seçilenler de 50k vize konusunda endişeliydiler ancak 48k'ları görmüş. Yani demekki önceki yıllara göre kalibrasyon gibi konularda da çözümlemeleri var.
Demek istediğim şu ki belli bir dönem ki bu son dönem adamların ready ve ap gibi taa sene başından kalan clutter'dan kurtulması gerekecek ki bu yapılabilir. Bu durumda 600 yerine daha fazla real id'ye ihtiyaçları var.
Mesela :2015'de yılsonunda issued+ap+ready toplamı : 22K
2017'de bu toplam yine yaklaşık 22K -
@onur1601 Tsk ederim . Hayırlısı hepimize.
-
Brit denen adamın son CN tahmini var mı EU için
-
Gecen senelerde belirli bir tarihten varmiydi geriden gelenlerin randevu alimlarini durduran? Temmuz 15 gibi bir tarih falan… umarim bu yil son cut offtan sonra artikkeserler geriden gelenlere randevu vermeyi
-
Gecen sene 20500 vize avrupaya verdiklerinde diger kitalarda durum neydi daha kotuyse min 20500 vermeleri gerekmez mi
-
Merhaba, talihli 260 formunu doldurmuşsa sonradan evlenerek bir kişiyi eklemesi mülakat tarihini etkiliyor mu? Eylül ayı için randevusu olacağını düşünürsek randevuyu etkiler mi ?
-
@gizem etkilemez
-
Şu şartlarda sağlıklı bir tahmin yürütmek gerçekten çok güç, bunu laf olsun diye söylemiyorum, herkes adına güç. Bunun da nedeni EU bölgesi için çok fazla değişkenin olması. Ama her şeyden önemlisi burada kilit nokta; diğer bölgelerin kullanılmayan vizelerin vize ihtiyacı olan başka bölgelere kaydırılıp kaydırılmayacağı.Şayet kaydırılırsa, pek çok kişinin yüzü güler. Yok eğer kaydırma olmazsa, Eylül ayı bültenin de küçük bir sıçrama ile fiscal year kapanır.
-
http://britsimonsays.com/wp-content/uploads/2015/07/GlobalJuly112015.jpg
Bu yila benzer bir yil olan cok kazananli 2015 tablosu ornegi. Goz atmak isteyen arkadaslara... Yine simonin ve dvrogerin en fazla 1000CN artar dedigi ama yerine September cut off unda 3300 CN artan bir yil bu. Onlarin hesaplamalarina gore Agustosla birlikte zaten 18500/19000i buluyordu EU... ama bu tahmine ragmen son ay EUya 1250 civari reel case acilmisdi. Ha EUicin olumsuz olan da diger tum bolgelerin de kotalarini zaten doldurabiliyor olmasiydi... O yuzden bir redistrubition beklentisi zaten yoktu ama yine de ozellikle AFtansa EUya kotasinin uzerinde vize verildi.Bu arada eski forum yazismalarinda gordugum, DVroger 2015 yilinda da, EUnun kotasini hesaplarken %3.5luk bir ek pay birakip 19300 civari bir kota buluyor.. Ama hesabinin da uzerinde bir rakamla kapatiyor EU :19811 vize.
2017 yilinda da, 50000i hedefleyerek, EUya20500 civari vize verdiler, bunlarin yaklasik 600u AOSlardan geldi.
Bu yil cok daha karmasik. En azindan AFi biraz hizlandirarak ya da daha erken current yaparak EU icin yapabileceklerini daha net gorebilirlerdi… Maalesef yapmadilar. Yine de tahminimce hedefleri 50000e en yakin yerde bitirmeye calismak olucaktir. (en yakin yerde diyorum cunku 2015te, vizeye olan yogun talebe ragmen 49000 e yakin bir rakami ancak tutturmus olmalari) Ama hesaplamalarini gormedigimden birsey diyemesem de AF bolgesinin current gelmesi ile apler ve AOSlardan sonra beklentinin 20000/21000i zaten gorebilecegi. AFnin durumunu yakindan takip eden arkadaslar ne der bu konuda bilmiyorum… :( ASde artik bandan dolayi vizelerin cogunun kullanilmayacagi bize gore asikar umarim KCCde bunu boyle degerlendirir ve iyi bir paylasim yaptirir ihtiyaci olan bolgelere...
-
@arnblt Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
Benim tahminime göre Ağustos ayında EU bölgesi Current olacak. Şu anda yapılan analizlerin hepsi ilk 6 ay için. Ready olanların hepsi verilse dahi sayı 27 bin civarında. Hepsinin Issued olması mümkün değil. 50000 vizeyi tamamlamaları bile küçük bir ihtimal. İlk 6 ay en yoğun olan dönem. İkinci ayda boşluklar çok. Ülke kotaları da devreye girecek. 2015 yılının 2018 ile karşılaştırılması doğru bir analiz değil.
Son olarak bu sene Cut-off sistemi değişti. Geçen senelerde hızlı gitse dahi mülakata çağırmalarda 1-2 aylık gecikmeler yaşanmış.Demiş dört ay önce @arnblt...Ne güzel demiş:)
CN:34xxx
-
50 bin vize için tahminim hala geçerli. Bir ay farkla. En azından AF deki bir sıçrama kadar
-
Son dokuz yılın tablosuna bakıp, ümitlenmemek de elde değil gibi...
-
@case hepsinin ortak özelliği 8K-9K’lar ile başlayıp, Mayıs gibi 30K’lara gelmeleri:(
-
Su tabloya bakinca bile islerin onceki senelere gore ne kadar vahim gittigini gosteriyor .artik ne kadar ilerler bilemiyorum gecen senede 22 binde current olmus mesela bu seneaf yi 10k arttirip sonra current yaptiklari gibi yapmamislar direk current yapmislar ama mayista current olmus yani martta aciklanan bultende yayinlanmis. Bence current yapmak icin son ay cok gec olmus oluyor
-
Bizi cok ugrastiran uzen bir yil maalesef ama umutlarim elbette tukenmedi…
-
@arnblt Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
50 bin vize için tahminim hala geçerli. Bir ay farkla. En azından AF deki bir sıçrama kadar
Bu da AF sicrayamadigi surece olabilecek bir ihtimal.. Aksi halde AStan gelebilecek maksimum vize 2000 civari EUya.. Diger 2 bolgeye de verilecek, ASnin 7500 civari bir kotasi var, 5000/5500 vize verse bize gelebilecek vize miktari malum. AF suan en onemli bolge, ne kadar vize aktarip aktarmayacaklari ile ilgili… Tabi EUdaki backloglarda. Daha onceki yillara ait forum yazismalarina bakarken dun immigration forum da, Eylul ayi dahil, back loglara gorusme tarihi verildiginin soylenmesi. AF ve backlog... nerdeyse butun mesele bu
-
Currenti unutalım artık. Dünya kupası güzel gidiyor, keyfini çıkaralım
-
30 bin bile olmayacak current hayal. 25 bin gibi biter muhtemelen.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum