Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• @goblis Evet numaram 4 binlerde. Zaten beni tedirgin eden durum da bu. KCC onay maili almadım. Evraklarımı gönderdim ve sonrasında da konsoloslukların açılmasını bekledim.
    İkametim halen daha aynı şehir. Bunda bir değişiklik yok. Haricinde de dediğiniz üzere evrakları baştan güncel bir şekilde tekrar göndereceğim ve KCC’ye yeni bir mail yazacağım. Ancak ben ümidi kestim sadece neden böyle bir durum oldu anlamadım/ anlayamadım.
    Sizlere de teşekkür ediyorum

• @Agartha, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan merhaba, süreci imzama işledim ve denildiği gibi maili gönderdikten sonra işlendiğine dair bir eposta da aldım.
    Pasaportumun fotoğrafını çekip Pdf şekline çevirdim.
    Vukuatlı nüfus belgesi ve polis belgesini ekledim.
    Evlenme ve boşanma yaşamadığımdan belge koymadım.
    Askere gitmediğimden belge koymadım.
    Mailin başlığını DV numaram yaptım ve belgeleri pdf şekilde istenilen isim formatında gönderdim. Akabinde de işlendiğine dair mail geldi sonrasında hiçbir şekilde mail gelmedi. Lütfen yardımcı olur musunuz.
    Forumda süreci takip ederek yaptım tüm işlemleri ve her yerde ‘artık mülakat tarihini beklemelisiniz’ şeklinde unsurlar yer aldığından Kcc onayına ilişkin bir bilgim oluşmadı. Ne yapacağım bu süreçte? Ümidi kesip buradaki işime/ okuluma odaklanayım mı?

kesinlikle peşini birakmayin.
    sn. @goblis 'in dediği gibi kcc'ye mail atip ([email protected]) durumunuzu sorun verin mülakat tarihi verilmesini talep edin.
    şuan çoktan mülakat tarihi almis olmaliydiniz.

desteğe ihtiyacıniz olursa lütfen yazin.
    son duzlukteyiz, bu şansı kaybetmeyin.

• @gucarslan Teşekkür ederim. Dediklerinizi bir bir yaptım. Evraklarımı güncelleyip yeniden gönderdim. KCC’ye mail attım. Son ümidimi de kullanıp bekleyeceğim. Umarım yeşil ışık yanar.

İlgileriniz için her birinize teşekkür ediyorum.
    Mail göndermeye ara ara devam etmeyi düşünüyorum.

• Merhaba arkadaslar dosya gonderimi hakkinda bir bilgi paylasmak istiyorum belki gelecekte bazi kisilerin isine yarar. DS260 formunu oldukca gec doldurdum. Ben doldurdugum siralarda dosya talep CN'lari 13000 14000 ler civarindaydi ancak benim CN'im 8000 lerde oldugu icin sistem benim dosyami basa koyup 24 saat gecmeden DS260 onay (dosya talep) maili atmisti , ancak KCC dosya gonderiminde ayni durum soz konus olmadi , dosyalarimi 1 ay kadar once yolladim (normalde dosya istegi nisan ayinda gelmisti) su siralar dosya onaylari CN 9000 ler uzerinde oldugu halde dosyalarima henuz onay gelmedi. Buyuk ihtimalle CN'im 8000lerde oldugu halde eylule yetisemeyecegim.
    Dosya yollarken mail konusunda case numberimizi yazmamiz ve eke ilistirdigimiz dosyalarin isimlerini case number ile baslatmamiz bende dosya onay isleyisinin de DS260da oldugu gibi CN uzerinden olabilecegi izlenimi vermisti. Yani KCCdeki yazilim dosya isimlerine gore siraliyor diye dusunmustum.
    Uzun lafi kisasi , DS260 gec doldurunca sorun olmuyor ama dosyalarimizi gec kalmadan yollamamiz yararimiza oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@T-A merhaba. iletinizde onaylar 13,000'lerde demişsiniz ama sanırım talepler demek istediniz. çünkü onaylar suan 9000'lerde. bence siz de evraklarinizin durumunu KCC'ye mail atarak sorun ve onaylanmandığını söyleyin.

bir de siz evraklarını gönderdiğinizde, evrakların ulaştığına dair otomatik mail aldınız mi?

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@T-A merhaba. iletinizde onaylar 13,000'lerde demişsiniz ama sanırım talepler demek istediniz. çünkü onaylar suan 9000'lerde. bence siz de evraklarinizin durumunu KCC'ye mail atarak sorun ve onaylanmandığını söyleyin.

bir de siz evraklarını gönderdiğinizde, evrakların ulaştığına dair otomatik mail aldınız mi?

@gucarslan haklisiniz dosya talep olarak duzenledim iletiyi , ve evet otomatik mail aldim dosyalari gonderdikten 1 gun sonra . Visa status "at NVC" olarak gozukuyor

• @T-A anladım. tavsiyem onay mailinizi / mülakat tarihi soran mailler atin KCC'ye. şuana kadar evraklarinizin onaylanmış, mülakat almış olmanız gerekirdi. bir de eksik evrak ile alakalı bir mail alip almadığınızı kontrol edin, spam klasörüne de düşmüş olabilir.

bol şans diliyorum

• @Agartha, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan Teşekkür ederim. Dediklerinizi bir bir yaptım. Evraklarımı güncelleyip yeniden gönderdim. KCC’ye mail attım. Son ümidimi de kullanıp bekleyeceğim. Umarım yeşil ışık yanar.

İlgileriniz için her birinize teşekkür ediyorum.
    Mail göndermeye ara ara devam etmeyi düşünüyorum.

harika!
    lütfen her gün bir / iki kere onay durumunuzu ve mülakat tarihinizi soran mailer atin. mail başlığında ve içeriğinde URGENT ibaresini kullanmayı unutmayın. güzel haberlerinizi bekliyoruz..

• Herkese merhaba,

DV2021 zamanındanım, Geçen haftalarda mail adresime

'' Required Entry Status Check for DV Submission '' Konu başlıklı

''ISIKLILAR, KURSAD:You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing. '' içerikli .

Mail geldi ve tıklayınca Ankara'daki görüşme tarihimi görebildim.

Ama kısa süre sonra şöyle bir mail geldi,

Ekran görüntüsü 2021-07-19 050139.jpg

Ne yapmam gerekmektedir ? Site ismi genelde gov'lu bir şey bekliyordum o yüzden sormadan bir şey yapmak istemedim.

• ⭐⭐⭐

@Kursaduo basligin ilk iletisini okumanizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kursaduo merhaba, mülakat tarihinizin hayırlı olsun.
    rica etsem CN'nizin kac binlerde olduğunu ve mülakat tarihinizi söyler misiniz?

şuan yapmanız gereken AIS kaydı. bu başlığın ilk iletisinde detaylıca anlatılıyor. sonrasında sağlık muayenesi yapacaksınız ve ilgili tarihte mülakata gideceksiniz.

bol şans.

• @gucarslan İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Mülakat tarihim Hatırladığım kadarı ile 13 ağustos 08.15 gibi bir şeydi müsait zamanımda tekrar kontrol ederim. CN ile bahsettiğiniz sanırım 2021EU00 ile başlayıp son haneleri diye düşünerekten şu cevabı vereyim, 3 000 ile 4 000 arası. ama 4.000 'e çok yakın.

Bu başlığın ilk sayfasından itibaren tüm konuyu detaylıca okuyacağım. Ayrıca diğer sayfalarda da olası sorularıma cevap arayacağım.

İyi sabahlar dilerim.

• @goblis Cok tesekkurler detayli cevap icin.

• @Kursaduo, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhaba,

DV2021 zamanındanım, Geçen haftalarda mail adresime

'' Required Entry Status Check for DV Submission '' Konu başlıklı

''ISIKLILAR, KURSAD:You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing. '' içerikli .

Mail geldi ve tıklayınca Ankara'daki görüşme tarihimi görebildim.

Ama kısa süre sonra şöyle bir mail geldi,

Ekran görüntüsü 2021-07-19 050139.jpg

Ne yapmam gerekmektedir ? Site ismi genelde gov'lu bir şey bekliyordum o yüzden sormadan bir şey yapmak istemedim.

ABD'nin tum konsolosluklari vize randevu islemleri icin AIS dedigimiz bir araci kurumla calisiyor, o nedenle emailin geldigi yer .com ile bitiyor. Surecin asamalarini bir daha gozden gecirmenizi tavsiye ederim ben de. AIS kaydinizi yaptirmayi unutmayin. Bol sanslar.

• Merhabalar bende muayne için randevu alacam en kısa sürede ve adres istiyor bende ds-260 formundaki adresi yazacağım hala net adresim belli değil ve gitmeye yakın belli olacak gibi duruyor iş vb. durumlar ila alakalı. 19 Ağustos da mülakatım var o tarih de adresim belli olması çok düşük bir ihtimal.

1.Adresi büyükelçilik görüşmesinde önce yorumlarda değiştirebileceğimizi yazmış arkadaşlar bende elçilikte değiştirsem adresi olur mu. Elçilik görevlileri muayne randevusu için yazdığım adresi görüp problem çıkarırlar mı.

2.Adresi Amerika ya girişte değiştirirsem ne gibi sorun olur bu ihtimal benim için daha yakın. (bu arada snn number ds-260 formunda talep etmiştim)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar bende muayne için randevu alacam en kısa sürede ve adres istiyor bende ds-260 formundaki adresi yazacağım hala net adresim belli değil ve gitmeye yakın belli olacak gibi duruyor iş vb. durumlar ila alakalı. 19 Ağustos da mülakatım var o tarih de adresim belli olması çok düşük bir ihtimal.

1.Adresi büyükelçilik görüşmesinde önce yorumlarda değiştirebileceğimizi yazmış arkadaşlar bende elçilikte değiştirsem adresi olur mu. Elçilik görevlileri muayne randevusu için yazdığım adresi görüp problem çıkarırlar mı.

2.Adresi Amerika ya girişte değiştirirsem ne gibi sorun olur bu ihtimal benim için daha yakın. (bu arada snn number ds-260 formunda talep etmiştim)

1- merhaba, hiçbir sorun olmaz değiştirebilirsiniz. muayene adresini DS260'dakini yazabilirsiniz.

2- olmaz, orada da değiştirebilirsiniz.

• @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar bende muayne için randevu alacam en kısa sürede ve adres istiyor bende ds-260 formundaki adresi yazacağım hala net adresim belli değil ve gitmeye yakın belli olacak gibi duruyor iş vb. durumlar ila alakalı. 19 Ağustos da mülakatım var o tarih de adresim belli olması çok düşük bir ihtimal.

guvenli adresler verdiginize emin olun.

Konsoloslukta, ABD'ye giriste veya sonrasinda adres degisikligi yapsaniz dahi, GC ve SSN ilk adrese gidebiliyor. Sizin adres guncelleme yapmaniz, USCIS'in de cok hizli adres guncellemesi yaptigi anlamina gelmiyor maalesef. Bu durumda eger ilk adrese giderse ve kaybolursa tum sorumluluk size ait oluyor. Maalesef adres degisikligi yapilmasina ragmen, kartin yanlis adrese gidip kayboldugu durumlar daha once cokca yasandi forumda, o nedenle bu konudaki forum tavsiyemiz tum surec boyunca tek bir guvenli adres kullanip kartlar size ulasana kadar bu adresi degistirmemeniz yonunde.

• Merhaba sevgili forum üyeleri, öncelikle hepinize iyi bayramlar! Sizleri tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın fakat daha öncesinde bana gelen maili mülakat tarihi sanmışım :) meğer sadece evrak onayı imiş gülsem mi ağlasam mı bilemedim size sorum şu; 88.. lerdeyim eylüle kadar mülakat sırası gelir mi?

• @feridetlngn Merhaba iyi bayramlar. Ankara eylül ayı için mülakat dağıtırsa, sizi de çağırırlar.

• Sağlık muayenesini cuma günü olup, cumartesi sonuçları alabiliyor muyuz? Çünkü sonuçları ertesi gün 2-4 arası veriyorlar ama cumartesi unganlar 12’ye kadar açık.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k