[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@goblis Teşekkürler
-
@hurricane Teşekkürler
-
@AZPWR, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese iyi günler bu yakınlarda ds formumum tamamlamak istiyorum birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.
- Adres bilgilerini İngilizce (Street, apartment vs) olarak girdim. Türkçemi girmem gerek.
- Türkiye den 6-7 ay kadar çıktım ve birkaç gün hariç geri girmedim 2018 yılında çıktım 2019 yılında geri döndüm ve önceki adresimde oturmaya devam ediyorum. Adresimi yazarken bu sıralamayı kronolojik olarak mı yazmalıyım. Aynı adresler şeklinde?
- 2016 yılında başladığım 2019 yılında bıraktığım üniversite bölümüm var sonra yine aynı üniversitede yeni bir bölüme başladım. Ben katıldığım öğrenim kurumlarına lise-1 üniversite-2 olarakmı yoksa lise-1 üniversite-2 üniversite-3 olarakmı hesaplamam gerek.
- Highest Level of Education Completed: Bitirdiginiz en ust ogretim seviyesi kısmına ben Hıgh School diploma mı yoksa University, No Degree mi yazmalıyım ve üniversite terk yazarsam benden ayrıca bir belge istenirmi?
- Şu anki üniversitede bölümü bitirmedim forumdaki ilgili kısma tarih olarak hangi tarihi yazmam gerek.
-
Bu yılın eylülünde Avrupaya 4-5 aylık süre eğitim için gideceğim. Eylül ayına kadar Ds formunu bitirmiş ve göndermiş olurum diye düşünüyorum. Bu yurtdışı seyahatini DS formunda gösteremiyeceğim demek oluyor. Bu benim başımı sonraki dönemlerde ağrıtır mı?
1- yazabilirsiniz sorun olmaz.
2- evet, kronolojik olarak yazacaksınız. formda yurtdışında olduğunuzu bildireceğiniz için o adresleri de eklemeniz gerek.
3- sadece bitirdiğiniz / bitireceğiniz okulları yazın.
4- liseyi bitirdiğiniz için onu yazın.
5- dünün tarihini yazın, kabul edecektir.
6- sorun olmaz. formu doldurduğunuz zaman geçerli olan bilgiler önemli. -
@AZPWR Bende zamaninda ayni sorulari sormustum. Cevap beklemek istemezseniz aslinda bu tarz sorular her sene soruluyor. Dogru kelimelerle arama yaparsaniz cok hizli bulabilirsiniz. Tabi ki bulamadiginiz noktalarda sormak en dogrusudur.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Fuat-Ergin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba;
DS 260 formumu 22 Mayıs 2022 tarihinde doldurdum.
"SSN numarası için daha önce bir başvurunuz oldu mu?" sorusuna NO şeklinde yanıt vermiştim.
Fakat bir süre sonra bundan 11 sene önce ABD'ye WAT ile gittiğimde SSN numarası da almış olabileceğim aklıma geldi. Tabii onun hala geçerli olduğunun farkında bile değildim, neredeyse unutmuştum.. Daha sonra SSN numaramı da eski arşivlerimden buldum.
Sonuç olarak istemeden forma yanlış bilgi girmiş oldum.
Sizce bunun için formu yeniden açtırmalı mıyım?
Yoksa vize görüşmesi sırasında SSN numarası bilgimi paylaşmam yeterli olur mu?Bu bilgiyi formu actirip duzeltin. Daha onceki basvurunuzu goreceklerdir, kafa karisikligi olmasin.
Teşekkürler hocam,
DS 260 formunun açtrılması için başvurumu yaptım.
Size haber veririm açılınca.
Diğer arkadaşlar da öğrenmiş olur.
Benden başka açtırma talebi olan oldu mu bu arada? Ne zaman açılır acaba. -
02/06/2021 tarihinde formumu güncellemek için açtırmak istediğime dair KCC'ye e-mail attım.
Spesifik sebep belirttim. Auto E-mail geldi, yanıtlarını bekliyorum. Yanıt geldiğinde sizinle paylaşacağım.
FYI. -
İyi günler,
Ben Bilgisayar Mühendisiyim ancak 5 yıldır freelancer olarak çalışıyorum yani bir şirkete bağlı değilim.Daha önce çalıştığım şirket kapanmış. Meslek kısmında ne yazmalıyım yardım edebilir misiniz. Ayrıca bir şirket göstersem tanıdığım daha iyi mi olur? Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler ... -
@Uğur-Aydemir şuan durumunuz ne ise onu yazın, hatalı / yanlış bilgi vermeyin. freelance olarak çalışıyor olmanız normal, bu bir sorun değil. siz mesleğinizi ne olarak tanımlıyorsanız onu yazın. adrese eğer evinizden devam ediyorsanız onu yazabilirsiniz. doğru olan bu çünkü..
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba;
DS 260 formumu 22 Mayıs 2022 tarihinde doldurdum.
"SSN numarası için daha önce bir başvurunuz oldu mu?" sorusuna NO şeklinde yanıt vermiştim.
Fakat bir süre sonra bundan 11 sene önce ABD'ye WAT ile gittiğimde SSN numarası da almış olabileceğim aklıma geldi. Tabii onun hala geçerli olduğunun farkında bile değildim, neredeyse unutmuştum.. Daha sonra SSN numaramı da eski arşivlerimden buldum.
Sonuç olarak istemeden forma yanlış bilgi girmiş oldum.
Sizce bunun için formu yeniden açtırmalı mıyım?
Yoksa vize görüşmesi sırasında SSN numarası bilgimi paylaşmam yeterli olur mu?Bu bilgiyi formu actirip duzeltin. Daha onceki basvurunuzu goreceklerdir, kafa karisikligi olmasin.
Teşekkürler hocam,
DS 260 formunun açtrılması için başvurumu yaptım.
Size haber veririm açılınca.
Diğer arkadaşlar da öğrenmiş olur.
Benden başka açtırma talebi olan oldu mu bu arada? Ne zaman açılır acaba.şuan KCC taleplere 25~30 gün içinde dönüyor.
hatta #RaivBiden davasında (ki schengen ban için açılmıştı) hükümet, KCC'nin 1 ay önce yollanan mailleri cevapladığını yazılı olarak belirtti. kısaca beklemeniz gerek..
-
@gucarslan Çok teşekkür ederim hocam
-
Merhaba. Ben ds260 formunu tüm bilgileri doldurarak gönderdim. Ancak yaklaşık 10-15 gün oldu göndereli ama hala KCC'den bir mail gelmedi. KCC'den bu kadar süre mail gelmemesi normal mi? dv2022 kazananlarına ne kadar sürede mail geldi? Bir yere mail atıp durumu sorgulamalı mıyım sizce?
-
@gucarslan çok teşekkür ederim. son bir sorum olacaktı Amerikada çalışmak istediğimiz iş kısmına yazılacak mesleğin önemi nedir.Muhasebe işini yazdım. Ben muhasebe üzerine kendimi geliştiriyorum ama üniversite 3. sınıfta okuduğum için ne bir stajım veya iş tecrübem nede sertifikam var. Bana mülakat sırasında sorun yaratırmı eğer sorun yaratacak ise sizce daha okulu bitirmeden gidecek bir öğrenci için meslek kısmına ne yazmalıyım. Çok soru sordum kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
-
@AZPWR Bende ogrenci olarak mulakata gitmistim. Bu konuda hic soru gelmemisti bana. Nitelikli calisan insanlar kadar temel islerde calisacak insanlara ihtiyaclari var aslinda. En temel kriter bu konuda sizin orada yasayip yasayamayacaginizi anlamaya calisiyorlar. Ornek vermek gerekirse ben daha oncesinde 2 defa work and travel progragimina katildigim icin bana neredeyse soru bile sormadi. Gittigim yerin ne kadar guzel oldugunu falan soyledi sohbet havasinda gecti benim mulakatim. Siz bilgilerinizi dogru yazmaya ozen gosterin mulakattan kalacaginizi dusunmuyorum ozellikle genc yasta onlar icin bulunmaz nimetsiniz :)
-
@Ist-to-NY çok teşşekkür ederim. Konsolosluklar 2022 talihlileri için açılır ve sıra bize gelir ise konsoloslukta görüşme nasip olur umarım bize de :D J1 vizesi benim belalı vizem Work and Travel programından red yemiştim berbat ingilizcem sağolsun. şimdi bu red nedenini DS formuna yazarken bir ürperti gelmiyor değil içime yine red yemek güzel olmaz :)
-
@AZPWR, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan çok teşekkür ederim. son bir sorum olacaktı Amerikada çalışmak istediğimiz iş kısmına yazılacak mesleğin önemi nedir.Muhasebe işini yazdım. Ben muhasebe üzerine kendimi geliştiriyorum ama üniversite 3. sınıfta okuduğum için ne bir stajım veya iş tecrübem nede sertifikam var. Bana mülakat sırasında sorun yaratırmı eğer sorun yaratacak ise sizce daha okulu bitirmeden gidecek bir öğrenci için meslek kısmına ne yazmalıyım. Çok soru sordum kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
sadece bilgi almak. bu tür konular size hiçbir şekilde sorun olmaz. sizden beklenen zaten doğru bilgileri vermeniz. eğer muhasebe alanıda çalışacaksanız onu yazmanız en doğru olan.
-
@narcisyoruk Merak etmeyin normal. Dosya numaranıza göre evrak talep mailinin gelmesi ayları bulabilir. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey sabırla beklemek.
Ayrıca imzanızı düzenlerseniz cevaplar için yol gösterici olur:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
Merhaba herkese, eşim dv 2022eu6XXX case number ile lottery kazandı, kazandı mı demeliyiz onu da bilmiyorum yani bu süreçte her şeyi eksiksiz yaparsak kazanan herkes green card alabiliyor mu? Lottery kazananların sayısı gördüğüm kadarıyla 18000 leri buluyor ve yorumlardan gördüğüm kadarıyla her sene Türkiye'den 2500 civarında insan alınıyor, yani biz tekrar bir eleme aşamasına mı gireceğiz? Bunlar kafama takılan sorular ama asıl sorularım şu şekilde:
1- Ben 18 yaşından küçükken babam soyadı değşikliği yaptığı için yasal olarak benim de soyadım değişti. "Have you ever used other names?" kısmına eski soyadımı yazıyor muyum?
2- Doğum yerim aslında "izmir karşıyaka" fakat kimlikte yanlışlıkla karşıkaya yazılmış ve bu yaklaşık 15 yaşımdan beri bu şekilde, kimlikte yazdığı şekilde Karşıkaya olarak ds 260 formunu doldurmam sorun teşkil eder mi? Eğer kimliğimi değiştirmem gerekirse bir çok yerdeki bilgilerimi de güncellemem gerekecek.
3- Sosyal medya hesap bilgisi istiyor, instagram için kullanıcı adımı bulabiliyorum fakat facebook için nasıl bulacağımı bilmiyorum. Adımı soyadımı yazmam yeterli olur mu?
4- DV2022 başvuru sırasında yazdığım posta kodu yanlış, forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla ds260 formunu dolduruken doğru posta kodunu girmem yeterli olur mu?
5- Askerliğimi yedek subay olarak yaptım, o dönem yaşadığım yer olarak bölük içinde bulunan lojmanı yazmam bir problem yaratır mı?
6- KTÜ gümüşhane mühendislik fakültesinde 1 sene okuyup bıraktım ve şu an orası gümüşhane üniversitesi oldu, sistem kayıtlarında da bıraktığım üniversite gümüşhane üniversitesi olarak gözüküyor, hangi üniversitenin ismini girmem gerekir ya da hiç girmesem olur mu?
7- Son olarak maden mühendisiyim çoğu zaman arazi de çalıştım, çalışıtığım yerlerin adresini örnek olarak "himmetoğlu köyü kömür ocağı" olarak girsem problem olur mu?Çok fazla sorum oldu, cevaplarını forumda da arattım fakat bulamadığım için yazıyorum şimdiden kusura bakmayın.
-
@Cem-Can Bunlar nasil sorular aklim cikti ;D cevaplarini ben bile merak ettim takip edecegim
-
DS-260 formunu en son ne zaman submit edip göndermemiz gerekiyor arkadaşlar. Ne kadar zamanımız var.
-
@FUAT-ARI lütfen önce sürecinizi imzanıza taşıyın!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum