Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Internship'den sonra ABD'de çalışmaya devam etme

Benzer Başlıklar

• J1 staj vizesini aldıktan sonra çocuklar için J2 vizesi almak

Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    1
    0 Oy
    1 İleti
    103 Bakış
    M
    amerika staji j1 ile bir acentayla anlasip j1 vizesi alirsam daha sonra J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi ile cocuklarimi direk getirebilir miyim.Yoksa sponsorun bunu desteklemesi izin verip onlar icinde ayri istek mi yapmasi gerekiyor.?Stajda cocuklari en kolay nasil getirebilirim bilen birisi yardimci olursa sevinirim.
  • 1 Oy
    3 İleti
    555 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • Program terki sonrası J-1 statüsü ne zaman iptal olacak?

Taşındı Uzun veya Kısa Dönem Staj Programları
    2
    0 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    crazycellsC
    @herecomesvettel, içinde söyledi: Program terki sonrası J-1 statüsü ne zaman iptal olacak? Merhabalar, ben j-1 statusundeyim. İki gün önce işimden istifa ettim ve şuan miamiye uçakla seyahat edeceğim. Amerika ehliyetim var ancak uçakla seyahatimde göçmenlik polisine yakalanır mıyım ? henüz iki gün önce istifa ettim ve bir bilgim yok. Teşekkür ederim Program sona ermis oldugundan bu tarihten sonraki tum gunler "out-of-status" olarak ABD'de kalmis sayilacaksiniz. O nedenle en yakin zamanda ABD disina cikmanizi tavsiye ederim. Eger bu out-of-status gunlerin sayisi 180'i gecerse, ABD disina ciktiginiz anda 3 yillik ban, 365'i gecerse 10 yillik ban alacaksiniz. Havalimanlarinda gocmenlik birimleri var ama herkesin statusu otomatik olarak kontrol edilmiyor, yani birine denk gelip tespit edilme ihtimaliniz kanimca oldukca dusuk. Hatta sponsorunuz bilgileri hemen guncellememis olacagi icin, sistemde de program disi gorunmeme ihtimaliniz daha yuksek diye dusunuyorum...
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    G
    @crazycells Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki aracı olan sponsor firmaya ücret bedeli vs. ben mi ödüyorum yoksa şirket mi ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k