ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Herkese merhaba,
Bugün USCIS San Antonio ofisinde green card mülakatımızı yaptık. Adımı,adresimizi,nerede tanıştığımızı, benim Amerika’ya daha önce geldiğim vize türlerini ve kaldığım süreleri sordu. I-485 formunun en sonundaki güvenlik sorularını tek tek sordu. En son yaptığımız vergi iadesini (marries jointly olarak yaptık), kira sözleşmemizi, banka dökümlerimizi aldı. Resimlerimize şöyle bi baktı ve dosyamızı onayladığını söyledi. Nijeryalı olduğu için aksanı vardı ve maske de olduğu için anlamak biraz zordu ama atlattık :) birkaç saat sonra dosya durumu kart işleniyor olarak değişti. 🥳 herkese bu zamana kadar verdiği cevaplar için teşekkür ederim ☺️ -
@tuchi hayırlı olsun tebrik ederim. Aileniz ile mutluluklar dilerim
-
Merhaba arkadaşlar. 10 ay sonunda bugün mülakat derdini de atlattık. Çok rahat bir görüşmeydi yaklaşık 30 dakika sürdü belki daha az. Benden çok eşim konuştu nerdeyse ben 2 soru cevapladım sonra arkadaki sorulardan askerlik ve çalışmayla ilgili olanını sordu. Ben çalışıyorum demiştim. Hiç üstelemedi neden çalıştın diye peki dedi sadece. Herhangi trafik cezası yedin mi dedi. Söyledim 3-4 tane var diye güldü ödedin mi dedi evet dedim. Bir de askerde ne görev yaptın dedi, onları anlattım. Sanırım bana sordukları bu kadardı. Resimlere baktı. Sizin için yaptık albümü kalabilir dedim. Bunları delmekle uğraşamam siz de kalsın dedi. Dediğim gibi daha çok eşimle covid muhabbeti yaptı ( kendisi covid teknisyeni). Yaklaşık 4-5 saat sonrada kartınız işlemde bildirimi geldi. Bekleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Sıkıntılı bir süreç ve umarım herkesin gönlünce olur.
-
@tuchi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Herkese merhaba,
Bugün USCIS San Antonio ofisinde green card mülakatımızı yaptık. Adımı,adresimizi,nerede tanıştığımızı, benim Amerika’ya daha önce geldiğim vize türlerini ve kaldığım süreleri sordu. I-485 formunun en sonundaki güvenlik sorularını tek tek sordu. En son yaptığımız vergi iadesini (marries jointly olarak yaptık), kira sözleşmemizi, banka dökümlerimizi aldı. Resimlerimize şöyle bi baktı ve dosyamızı onayladığını söyledi. Nijeryalı olduğu için aksanı vardı ve maske de olduğu için anlamak biraz zordu ama atlattık :) birkaç saat sonra dosya durumu kart işleniyor olarak değişti. 🥳 herkese bu zamana kadar verdiği cevaplar için teşekkür ederim ☺️hayirli olsun, tebrikler... bundan sonraki hayatinizda bol sanslar.
-
@ss_ayhan, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba arkadaşlar. 10 ay sonunda bugün mülakat derdini de atlattık. Çok rahat bir görüşmeydi yaklaşık 30 dakika sürdü belki daha az. Benden çok eşim konuştu nerdeyse ben 2 soru cevapladım sonra arkadaki sorulardan askerlik ve çalışmayla ilgili olanını sordu. Ben çalışıyorum demiştim. Hiç üstelemedi neden çalıştın diye peki dedi sadece. Herhangi trafik cezası yedin mi dedi. Söyledim 3-4 tane var diye güldü ödedin mi dedi evet dedim. Bir de askerde ne görev yaptın dedi, onları anlattım. Sanırım bana sordukları bu kadardı. Resimlere baktı. Sizin için yaptık albümü kalabilir dedim. Bunları delmekle uğraşamam siz de kalsın dedi. Dediğim gibi daha çok eşimle covid muhabbeti yaptı ( kendisi covid teknisyeni). Yaklaşık 4-5 saat sonrada kartınız işlemde bildirimi geldi. Bekleyen arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Sıkıntılı bir süreç ve umarım herkesin gönlünce olur.
tebrikler, hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
Merhabalar, ben merak ediyorum 9 şubatta Uscis evraklarımı teslim aldı. (Amerikan vatandası ile evlilik) 6.haftanın sonunda evraklarımızı aldıklarına dair 3 farklı mektup geldi ve biometric randevu için tekrar mektup göndereceklerini yazmışlar. Ama 10 haftadır hiç bir değişiklik yok, acaba bu durumda olan var mıdır? Yoksa endişelenmeli miyim?
-
@Nehir-Yilmaz hayir endiselenecek bir durum yok biometric icin mektup gelmesi bile uzun zamaninizi alabilir.
-
@Nehir-Yilmaz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar, ben merak ediyorum 9 şubatta Uscis evraklarımı teslim aldı. (Amerikan vatandası ile evlilik) 6.haftanın sonunda evraklarımızı aldıklarına dair 3 farklı mektup geldi ve biometric randevu için tekrar mektup göndereceklerini yazmışlar. Ama 10 haftadır hiç bir değişiklik yok, acaba bu durumda olan var mıdır? Yoksa endişelenmeli miyim?
Telas etmenizi gerektirecek bir durum yok, randevu bilgisi icin rahat birkac ay daha beklemeniz gerekebilir.
-
@crazycells birkaç ay mı sitede 5 hafta yazıyo. 5 hafta 5 aya çıktıysa 5 aylık çalışma izni birkaç yıla mı çıktı öyleyse bu mu demek bu nasıl olcak ? 🤦🏻♀️
-
@Nehir-Yilmaz su aralar surecler cok yavas ilerliyor maalesef beklemeniz gerekecek hemen gelmezse endise etmeyin.
-
@Nehir-Yilmaz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells birkaç ay mı sitede 5 hafta yazıyo. 5 hafta 5 aya çıktıysa 5 aylık çalışma izni birkaç yıla mı çıktı öyleyse bu mu demek bu nasıl olcak ? 🤦🏻♀️
Eger beklediginiz surede gelmezse telasa kapilmaniza gerek yok.
-
Arkadaslar 1.3k ileti var tabii donup okuyamadim hepsini. Citizen olarak esim icin concurrent I130 ve I485 gonderiyoruz. Soyle bir paket yaptik ama eksik bir sey var mi eklememiz gereken? Mesela evlilikle ilgili kanitlar, fotograflar vs bu paketle birlikte mi gonderiliyor yoksa sonradan onlar isteyince mi?
Cover Letter
Filing feeler icin check
Form G-1145
Form I-485
Form I-130
Form I-130A
Form I-864
Form I-765
Form I-131
Beneficiary medical exam
Beneficiary birth certificate and translation
Petitioner's copy of birth cert.
Beneficiary's copy of passport
Copy of I-94
Copy of marriage cert.edit: ilk iletiya bakmamistim orasi detayli aciklanmis aslinda. sanirim kanit olacak seyleri de ekliyoruz ve 2 ser de foto ekliyoruz. onun disinda bi sey eksik degil gibi ama yine de eksik bir sey varsa soyleyen olursa sevinirim.
-
@tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaslar 1.3k ileti var tabii donup okuyamadim hepsini. Citizen olarak esim icin concurrent I130 ve I485 gonderiyoruz. Soyle bir paket yaptik ama eksik bir sey var mi eklememiz gereken? Mesela evlilikle ilgili kanitlar, fotograflar vs bu paketle birlikte mi gonderiliyor yoksa sonradan onlar isteyince mi?
Cover Letter
Filing feeler icin check
Form G-1145
Form I-485
Form I-130
Form I-130A
Form I-864
Form I-765
Form I-131
Beneficiary medical exam
Copy of I-94
Copy of marriage cert.edit: ilk iletiya bakmamistim orasi detayli aciklanmis aslinda. sanirim kanit olacak seyleri de ekliyoruz ve 2 ser de foto ekliyoruz. onun disinda bi sey eksik degil gibi ama yine de eksik bir sey varsa soyleyen olursa sevinirim.
Bu dosyalarla birlikte I-944 de doldurmamız gerektiği söylendi , biz subat ayında sizin bu dosyalara ek, I-944 ( eğitim ve mal varlığı ) formunu da gönderdik.
-
ı
tesekkur ederim. sanirim I-944 formu kaldirildi yururlukten Biden geldikten sonra. USCIS'in sitesinde de oyle yaziyor:
"Alert: As explained below, beginning on March 9, 2021, applicants should not file Form I-944, Declaration of Self-Sufficiency, or any evidence or documentation required on that form with their Form I-485. The Form I-944 has been discontinued."
o zaman eksik bir seyimiz yok gibi gozukuyor.
-
@tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Cover Letter
Filing feeler icin check
Form G-1145
Form I-485
Form I-130
Form I-130A
Form I-864
Form I-765
Form I-131
Beneficiary medical exam
Copy of I-94
Bu dosyalarla birlikte I-944 de doldurmamız gerektiği söylendi , biz subat ayında sizin bu dosyalara ek, I-944 ( eğitim ve mal varlığı ) formunu da gönderdik.
9 Mart itibariyle I-944'lara gerek kalmadi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3400/i-944-formunu-doldururken-nelere-dikkat-edilmeli
-
@Nehir-Yilmaz maalesef çok yavaş işliyor şuan. Biz yaklaşık 7 ay gibi bir süre bekeledik.
-
Arkadaşlar merhaba
Benim oğlum da 2019 Hazirandan bu yana mülakat tarihi bekliyordu. I-751 için yani kartının koşulunu kaldırabilmek için ve boşandığı İçin tabii ki eşiyle değil de yalnız müracaatını yapmıştı.
Şimdi mülakat tarihi verildi Mayıs ayı için.Acaba kanıtlayıcı belge olarak fotoğraflardan başka eski eşinden evliliklerinin gerçek olduğunu, ancak anlaşamadıkları İçin boşandıklarını beyan eden bir yazı alsa bu sizce işe yarar mı veya evliliğin gerçek olduğunu ama anlaşamayıp boşandıklarını başka nasıl ıspat edebilir yani hangi belgeleri götürmeli mülakata giderken... Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim -
@ss_ayhan peki calisma izni ne kadar surede geldi :(
-
@mümine, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar merhaba
Benim oğlum da 2019 Hazirandan bu yana mülakat tarihi bekliyordu. I-751 için yani kartının koşulunu kaldırabilmek için ve boşandığı İçin tabii ki eşiyle değil de yalnız müracaatını yapmıştı.
Şimdi mülakat tarihi verildi Mayıs ayı için.Acaba kanıtlayıcı belge olarak fotoğraflardan başka eski eşinden evliliklerinin gerçek olduğunu, ancak anlaşamadıkları İçin boşandıklarını beyan eden bir yazı alsa bu sizce işe yarar mı veya evliliğin gerçek olduğunu ama anlaşamayıp boşandıklarını başka nasıl ıspat edebilir yani hangi belgeleri götürmeli mülakata giderken... Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederimesi boyle bir mektup yazabilir mi? genelde bosanan taraflar birbirlerine bu kadar yardimci olmuyorlar ama boyle bir mektup alabilirseniz kesinlikle yardimci olur.
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@mümine, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar merhaba
Şimdi mülakat tarihi verildi Mayıs ayı için.Acaba kanıtlayıcı belge olarak fotoğraflardan başka eski eşinden evliliklerinin gerçek olduğunu, ancak anlaşamadıkları İçin boşandıklarını beyan eden bir yazı alsa bu sizce işe yarar mı veya evliliğin gerçek olduğunu ama anlaşamayıp boşandıklarını başka nasıl ıspat edebilir yani hangi belgeleri götürmeli mülakata giderken... Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederimesi boyle bir mektup yazabilir mi? genelde bosanan taraflar birbirlerine bu kadar yardimci olmuyorlar ama boyle bir mektup alabilirseniz kesinlikle yardimci olur.
Her ne kadar evliliği yürütemeseler de arkadaşlıkları sürüyor ve ayrıldığı eşinin ikiz çocukları benim oğlumu çok seviyor ve görüşüyor çocuklarla oğlum ara sıra.
Belki verebilir böyle bir mektubu diye düşünüyorum
Noter tastikli mi olmalı acaba o mektup
Yanıtınız İçin teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum