Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Berk-Yunur, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells

F1 im zaten 2021 eylule kadar gecerli. Burada evlendigimi donuste beyan edip, f1 im ile girmeyi planliyorum.

Fakat F1 gocmen olmayan bir vize ve bu vizeyi kullanarak ABD'ye giren kisinin amaci okumak olmali. Eger gocmenlik amacinizi soylerseniz bu vize ile ABD'ye girmenize izin vermeme ihtimalleri yuksek.

• Selamlar, doğru başlık altındamıyım bilmiyorum. İnterview çin hazırlık mektubunu aldım. İnterpreter götürmem gerekecek dilim olmadığı için. Fakat bununla ilgili detaylı bilgi alamıyorum, çevirmenden beklenen özellikler nedir? Uscis’ı arayıp getireceğim çevirmenin bilgilerini vermeli miyim? Yada oraya gittiğimde bir sorun yaşarmıyım (çevirmeni kabul etmemeleri gibi) ? Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim? Şimdiden teşekkür ederim

• @crazycells

Suanda F1 vizemin 3 yillik stem opt calisma hakkini kullanmaktayim. Okulum bitti ve calisiyorum. Gecen sene calisirkende Turkiyeye kisa donem askerlik icin Amerikaya giris cikis yapmistim bir problem olmadan. Benim tam olarak ogrenmek istedigim nokta Amerikada 1 temmuzda evlendikden sonra gerekli butun belgeleri USCIS'a gondermem ulkeye 29 Agustostaki Turkiyedeki nikahtan sonraki girisimi riske sokar mi?
    Bilginiz uzere eger basvurusam USCIS'e statum ogrenciden 'pending' olarak degisecek. Bunu engellemek icin ben burda 1 temmuzda evlenmeme ragmen green card basvurusunu Turkiyede evlenip tekrar buraya geldikten sonra yapmayi dusunuyorum Eylul basinda.

Sizce USCIS'e belgeleri 1 Temmuz Amerikadaki dugunden sonra hemen gondermeli miyim ve travel permit icin basvurmalimiyim? 2 ay lik sure yeterli midir bunun icin? Yoksa, geldikten sonra Eylul gibi basvuru yapsam herhangi bir problem ile karsilasirmiyim giriste?

Eger bu konuda bir bilginiz varsa cok makbule gecer
    Saygilar

• @kokikoray, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Selamlar, doğru başlık altındamıyım bilmiyorum. İnterview çin hazırlık mektubunu aldım. İnterpreter götürmem gerekecek dilim olmadığı için. Fakat bununla ilgili detaylı bilgi alamıyorum, çevirmenden beklenen özellikler nedir? Uscis’ı arayıp getireceğim çevirmenin bilgilerini vermeli miyim? Yada oraya gittiğimde bir sorun yaşarmıyım (çevirmeni kabul etmemeleri gibi) ? Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim? Şimdiden teşekkür ederim

Mulakata gireceginiz USCIS burosunu arayip bir supervisor ile konusmanizi tavsiye ederim, kendisine bu sorulari sorarsaniz o ofiste neye izin verilip neye izin verilmeyecegine emin olmus olursunuz. Pandemiden dolayi uygulamalarda degisiklikler duymaya basladik, farkli ofisler farkli uygulamalara sahip olabiliyor.

• @Berk-Yunur, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells

Suanda F1 vizemin 3 yillik stem opt calisma hakkini kullanmaktayim. Okulum bitti ve calisiyorum. Gecen sene calisirkende Turkiyeye kisa donem askerlik icin Amerikaya giris cikis yapmistim bir problem olmadan. Benim tam olarak ogrenmek istedigim nokta Amerikada 1 temmuzda evlendikden sonra gerekli butun belgeleri USCIS'a gondermem ulkeye 29 Agustostaki Turkiyedeki nikahtan sonraki girisimi riske sokar mi?
    Bilginiz uzere eger basvurusam USCIS'e statum ogrenciden 'pending' olarak degisecek. Bunu engellemek icin ben burda 1 temmuzda evlenmeme ragmen green card basvurusunu Turkiyede evlenip tekrar buraya geldikten sonra yapmayi dusunuyorum Eylul basinda.

Sizce USCIS'e belgeleri 1 Temmuz Amerikadaki dugunden sonra hemen gondermeli miyim ve travel permit icin basvurmalimiyim? 2 ay lik sure yeterli midir bunun icin? Yoksa, geldikten sonra Eylul gibi basvuru yapsam herhangi bir problem ile karsilasirmiyim giriste?

Eger bu konuda bir bilginiz varsa cok makbule gecer
    Saygilar

Siz o vizeyi ve calisma iznini ABD'de okuyup, calisip sonrasinda da Turkiye'ye donmek icin aldiniz. Fakat artik Turkiye'ye donus yapma gibi isteginiz yok, ABD'de yasamak ve gocmen olmak istiyorsunuz. F1 vizesi bu dediginiz durumla celisen bir vize maalesef. Resmi sureclerin isleyisini anlamaniz lazim.

Ozellikle de ABD'de sureclere devam ederken cikis yaparsaniz, oncelikle AOS sureciniz iptal olur, ayrica sonrasinda ABD'ye girememe ihtimaliniz de cok yuksek cunku ABD'ye bu sartlarda girebilecek bir vizeniz yok. Daha once almis oldugunuz F1 vizesini "ABD'ye girip gocmenlik islemlerini yapmak" amaciyla kullanamazsiniz.

• Merhaba , halen DV2021 randevularla ilgili bir gelişme olmadığı için mevcut b1/b2 lerimiz ile ABD giriş yaparak 90 gün bekleyip AOS yapmak istiyorum. Mantıklı/değil yorum alabilirmiyim.

• @ucakci, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba , halen DV2021 randevularla ilgili bir gelişme olmadığı için mevcut b1/b2 lerimiz ile ABD giriş yaparak 90 gün bekleyip AOS yapmak istiyorum. Mantıklı/değil yorum alabilirmiyim.

Boyle bir ise girisecekseniz en yakin zamanda yapmanizi tavsiye ederim. Cunku 30 Eylul tarihi sizin icin de gecerli, eger 30 Eylul'e kadar randevu alamazsaniz cekilis sansinizi yitirebilirsiniz. Isterseniz bir gocmenlik avukatiyla konusup, danisin. Hatta avukatla beraber hareket etmek de iyi olur diye dusunuyorum.

• @crazycells çok teşekkür ederim, sanırım öyle yapmak zorundayım. İyi günler🙏

• @crazycells teşekkür ederim 15 nisana kadar bekleyip giriş yapmayı planlıyorum , peki sizce 6 ay içinde 1xxx rakamlara randevu gelmeme ihtimali varmıdır. Yani boşuna mu endişe yapıyoruz. ?

• @ucakci, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells teşekkür ederim 15 nisana kadar bekleyip giriş yapmayı planlıyorum , peki sizce 6 ay içinde 1xxx rakamlara randevu gelmeme ihtimali varmıdır. Yani boşuna mu endişe yapıyoruz. ?

Bence konsolosluklarda coktan sira gelmeliydi. Konsoloslugun elinde biriken dosyalari ne zaman bitirecegini bilmiyorum maalesef ama 6 ay surmemeli...

• Merhaba

DV2021 kazananı benim AOS yapacagim. Eşimde 90 gün kuralında sıkıntı olmaması için aynı anda benimle gelmeli mi ?

• @cemguler, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba

DV2021 kazananı benim AOS yapacagim. Eşimde 90 gün kuralında sıkıntı olmaması için aynı anda benimle gelmeli mi ?

ABD'ye turist vizesiyle girip mi yapmayi planliyorsunuz?

• @crazycells
    Evet ikimizde de turist vizesi var.Tşk ederim dönüş için

Case number:EU 191xx
    DS 360 :16.06.2020
    Evrak Gönderim :18.03.2020

• @cemguler Merhaba, benim vize biraz farklı(EB1) ama avukat ailecek gelmelisiniz dedi. Çünkü eşinizin de mulakatta olması gerekiyor. Kızım ilkokulu bu yaz bitiriyor o nedenle yazın AOS yapmayı düşünüyorduk ama biraz erkene almakta fayda var gibi gözüküyor.

• Tşk ederim .Mulakata birlikte gideceğiz.Ancak benden 1 ay sonra gelse 90 gün suresi onun ıcın baştan mı başlayacak.

• @cemguler Bu konuda bilgim yok. Biz ailecek gitmek istiyoruz. Ailecek gitme sebebimiz ise covid nedeni ile herhangi bir yolculuk kısıtlaması oluşur ve biz ayrı kalırsak işler daha da içinden çıkılmaz hale gelir diye düşündük. Tüm süreç için aldığım cevap şu şekildeydi: "As for adjustment of status (AOS), you must apply from within the US 90 days after your entry on your tourist visas and you and your family must remain in the US until the work/travel authorization is approved which can take 4-7 months. "

@crazycells
    Evet ikimizde de turist vizesi var.Tşk ederim dönüş için

Case number:EU 191xx
    DS 360 :16.06.2020
    Evrak Gönderim :18.03.2020

O halde beraber giris yapmalisiniz en yakin zamanda. Ama turist vizesini gocmenlik surecini baslatmak amaciyla kullanamazsiniz, o nedenle turist vizesini amacina uygun kullanarak ABD'ye girip, 90+ gun sonra ise AOS surecine baslamalisiniz.

Bu surecte zaman kisitlamasindan dolayi bir gocmenlik avukatiyla calismanizi tavsiye ederim.

Tşk ederim .Mulakata birlikte gideceğiz.Ancak benden 1 ay sonra gelse 90 gün suresi onun ıcın baştan mı başlayacak.

Turist vizesini gocmenlik surecini baslatmak amaciyla kullanamazsiniz, o nedenle bu sekilde ilerlemek istiyorsaniz USCIS gorevlilerini aslinda amacinizin gocmenlik olmadigina fakat daha sonra gelisen durumlar sebebiyle AOS yapmaya karar verdiginize dair ikna etmeniz gerekir. Bu nedenle, eger ABD'ye giris yaptiktan kisa bir sure sonra AOS surecine baslarsaniz USCIS gorevlisini asil amacinizin gocmenlik olmadigina ikna etmeniz zorlasir, eger USCIS gorevlisi giriste yalan beyan girerek ABD'ye girdiginize kanaat getirirse basvurunuzu reddedebilir. Bilginize.

• Merhabalar , bende turist vizesi ile ABD'ye ilk girişimi yapmayı planlıyorum. Öncelikle turistik amaçlı bir kaç ay geçirdikten sonra Ankara konsolosluğunun açılmaması halinde Aos sürecine girmek istiyorum. Merak ettiğim konu dosyam halen at NVC olarak görünüyor. Dosyam konsolosluğa aktarılırsa yada aktarılmazsa nasıl bir yol izlemeliyim ve Aos sürecim başladığında dosyamın durumunun bir problem yaratması söz konusu olurmu bir bilginiz varmıdır? Teşekkürler..

• Sayın @crazycells , Daha önce başka konularda belirtmiştim ama tekrar belirtiyim: EB-1sürecinde dosyamız NVC tarafından kabul edildi ve Şubat 2020 itibari ile konsolosluktan randevu bekliyoruz. Sizin uyarılarınızdan sonra forumun AOS kısmını da detaylıca okudum ama kafam iyice karıştı. Avukatım şu ana kadar AOS sürecinden çok basit birşeymiş gibi bahsetmişti. Tek uyarısı;"Girişte uzun süreli değil geri dönecekmiş gibi gelmeniz(Dönüş tarhi belli Uçak bileti falan) gerekiyor." uyarısı haricinde bir uyarı almadım. Cuma günü avukatımla detaylı görüşeceğim.
    Facebook tan ve Youtube dan sorduğum avukatlar da sanki kendimizi bir şekilde ABD ye atarsak gerisi sorun değil gibi bahsediyorlar.
    Sizin uyarılarınızdan anladığım kadarı ile bahsedildiği gibi kolay bir süreç değil.
    Siz ne tavsiye edersiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k