ABD'de İşsizlik Maaşı
-
Merhaba yeni yıl öncesi virginiadan pue alıyordum.Yeni yıldan sonra da başvurdum claim geldi fakat para yatmıyor.Ektra unemployment icin başvurdum.Eve gelen kağıtta bizimle iletişime geçin reddedildiniz yazıyordu.Aradığımda ise benden belge istediler(2019 ve 2020 w2-1099 ve taxler) ama yanlış anladım sanırım.Paramın neden yatmadığı ve istenilen belgeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
-
@Basak hanım çok fazla sahte başvuru olduğu için birçok eyaletin işsizlik kurumu doğrulama için belge isteyebiliyor. Sizden W-2, 1099-K vb. işsizlikten önce çalıştığınızı gösteren vergi formlarını ister. Hatta yeterli olmaz ise Kimlik, ehliyet vs. isteyebilir.
-
@Erbatur 2020 nin taxlerini gondermem gerekli mi ?
-
@Basak istedikleri mesajda yazıyor olması lazım ama zaten son tax 2020 yeterli olur olmazsa eskisi gerekli diye geri mesaj atarlar.
-
Merhaba. Bilgisizligimden sorularimi anlayisla karsilayin lutfen. Amerikaya 10 gun once green card ile giris yaptim. Social security kartim dun elime ulasti. Merak ettigim konu ben issizlil maasina pandemi sebebi ile basvurabilir miyim hic calisma gecmisim olmasa bile ? massachusetts de yasamaya basladim
-
@turgut-yildiz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Merhaba. Bilgisizligimden sorularimi anlayisla karsilayin lutfen. Amerikaya 10 gun once green card ile giris yaptim. Social security kartim dun elime ulasti. Merak ettigim konu ben issizlil maasina pandemi sebebi ile basvurabilir miyim hic calisma gecmisim olmasa bile ? massachusetts de yasamaya basladim
Bildigim kadariyla pandemi nedeniyle isinizi kaybetmis olmaniz gerekiyor. Freelance veya self-employed da olsaniz basvuru yapabiliyorsunuz bu sefer (normalde freelance calisanlara issizlik maasi verilmiyor). Fakat sizin durumunuzda pandemiden dolayi isinizi kaybetmemis oldugunuz icin basvurabileceginizi sanmiyorum.
Ancak calismaya baslayip, ilerde yeni gelecek yasaklardan dolayi is yapmakta problem yasarsaniz o durumda sanirim basvurmanizda sorun olmaz.
-
Selam arkadaşlar, is arkadaşlarımdan biri pozitif olduğu icin ben de 14 gün karantinada kalacağım. Patronum işsizliğe başvurmamı söyledi. Bu durumda para alabiliyor muyum? Bir de 1 hafta geriden başvuru yapılıyordu galiba hala öyle mi?
-
...........................
-
@damladav @yalta'ya katiliyorum. Calisamadigin hafta icin formu doldur ayni sekilde 2 haftalik alirsin. Zaten her 2 haftada bir talep gelmezse yatirmiyorlar parayi. Sonra yeniden calismaya baslarsan da bildirmeni isteyebilirler. Eyalete gore degisebilir. Ilgili basvuru sayfasindaki bilgileriokumakta fayda var.
-
Merhabalar,
Ocak ayında 1 hafta Şubat ayında 3 hafta olmak üzere toplam 4 hafta işsizlik ödemelerim yatmadı. Neden böyle oldu anlayamadım. Geriye dönük ödemelerimi nasıl alabilirim? Ne yapmalıyım? Benim gibi böyle sıkıntı yaşayan oldu mu? -
...........................
-
@esmadeniz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Merhabalar,
Ocak ayında 1 hafta Şubat ayında 3 hafta olmak üzere toplam 4 hafta işsizlik ödemelerim yatmadı. Neden böyle oldu anlayamadım. Geriye dönük ödemelerimi nasıl alabilirim? Ne yapmalıyım? Benim gibi böyle sıkıntı yaşayan oldu mu?Her hafta, o hafta ne kadar calistiginizi certify etmeniz gerekiyor genelde. Her hafta resmi siteden bu sertifikasyonu yaptiniz mi?
-
Evet. Ona rağmen yatmadı. @crazycells
-
@esmadeniz aynı durum bende de var .ben eskiden alıyordum işsizlik maaşı sonradan çalışmaya başladım ve her 2haftadan bir yapdığımız apply yapmadım .ama sonra işten çıkdım ve yine apply yapmaya başladım ancak eskiden yapmadığım haftaları çalışıyor olarak doldurdum ve kazanclarımı girdim .ancak bana da ödeme gelmedi belirtdiyiniz haftalardan .aradım ancak meşğuldu hatlar . Tx dallas
-
@esmadeniz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
Evet. Ona rağmen yatmadı. @crazycells
Maalesef cozumunu net bilemiyorum, size tavsiyem telefon ile kendilerine ulasip bir sorun olup olmadigini anlayin.
-
Ben soyle bir mantik oldugunu dusunuyorum. Ozellikle isten atilma harici nedenleri calisabilirlik olarak degerlendiriyorlar. Yani eger isten atilmadiysaniz ve issizlik sebebiniz dogrudan "disaster" (veya pandemi) degilse, issizlik maasi almaya baslayan birisi bir kez bile calistiginda ( ne kadar kazandigi ya da ne kadar calistigi onemli degil) calisabildigini gostermis oluyor. Boylece yeniden basvursa bile kapasite dolmadiysa bile siranin sonuna ekleniyor veya calisabildigi icin yeniden basvurusu kabul edilmiyor. Ayni durumda arkadaslarim olunca ben calismaktan vazgectim. Hasta olma riski + kazandigini para, issizlik maasindan daha asagida kaliyor. Kurguyu insanlari calismaya zorlamak olarak yapmislar maalesef. Ayrica TWC (Texas Work Comission) icin telefon imkansiz ulasilmiyor, epostalara da cok gec donuyorlar.
-
@caglaror bahsettiğiniz gibi aralarda parttime çalışma işten atılma vs durumum olmadı. Pandemiden dolayı işsiz kaldım ve işsizlik durumum devam ederken böyle bir durum yaşadım.
-
@esmadeniz TX'da epostalara gec de olsa donuyorlar. Sizin durumunuzda -teorik olarak- o haftalarin parasini sonradan da olsa almaniz gerekiyor. Ancak federal odemeler state odemesine bagli, bir sebeple state geri donuk vermezse federal de gidiyor. Umarim kisa surede alirsiniz.
-
@crazycells Merhaba Virginiadan Houstona taşındım.Adresimi değiştirirsem işsizlik ödenek tutarının değişmesi veya kesilmesi durumu var mıdır?😩
-
@Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı
@crazycells Merhaba Virginiadan Houstona taşındım.Adresimi değiştirirsem işsizlik ödenek tutarının değişmesi veya kesilmesi durumu var mıdır?😩
Maalesef net cevabi bilmiyorum, daha once benzer durumda olup deneyimlerini aktaranlar vardi sanirim, onceki sayfalari incelediniz mi? Su an en net bilgiyi Texas eyalet hukumetinin "Department of Labor"indan alabilirsiniz diye dusunuyorum.
Tutarlarda degisiklikler olabilir, cunku issizlik maaslari eyalet hukumetleri tarafindan yonetilen bir surec, federal bir sistem degil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum