Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@muhalif Göçmen vize işlemi ile green kart vize işlemleri ayrı değil mi hocam. Mesala benim case numaram 3000 ama azerbaycan vatandaşıyım. Case numarası 4000 olan TC vatandaşına benden önce mi çağıracaklar?

sizin icin sorun olmaz. Ozetle, insanlara 'sadece bizden vize almak icin Turkiye'ye gelmeyin' demek istiyorlar.

Eger size sorulursa dediginiz gibi ilgili belgelerin ciktilarini goturebilirsiniz, ama ben sorulacagindan bile supheliyim. Uzun suredir Turkiye'de yasadiginizi DS-260 formundaki bilgilerden gorebilirler neticede...

• @crazycells

Daha önce böyleydi
    35026c62-f445-4d9b-bd62-8f8044459e71-image.png

Şimdi böyle

92abf725-d2a8-423d-b6d4-637d4b784ce1-image.png

• ⭐⭐⭐

@muhalif sanırım Türkçe çeviriden kaynaklı bir karmaşa var. Şimdi Ankara'nın ingilizce sayfasını inceledim; orada "başlamak" ile ilgili herhangi bir vurgu yok. Yalnızca @crazycells 'in dediği gibi "farklı ülkelerdekileri engellemek" adına eklendiğini düşündüğüm "önceliklendirme" ifadesi mevcut.

Ayrıca, konsolosluğun fazlandırma hakkında daha detaylı bilgi için yönlendirdiği DoS'un sayfasında da klasik "ABD vatandaşları ve Mission Critical" ifadelerine yer verilmiş. Normalleşmeyle ilgili farklı bir bilgiyse sunulmamış.

ABD'nin bu noktada iyi insiyatifine çok ihtiyacımız var.

"Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, as of February 4, 2021, the U.S. Embassy in Ankara is prioritizing immigrant visa services for Turkish Citizens and Turkish residents. For Third Country Nationals (“TCNs”) who have Turkish resident permits, please email [email protected] with the front and back of your Turkish resident permit so we can discuss the next steps. Unless there is a genuine humanitarian or medical emergency, the U.S. Embassy in Ankara is unable to provide visa services to TCNs who do not have Turkish resident permits."

https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/

• @Sono the U.S. Embassy in Ankara is prioritizing immigrant visa services for Turkish Citizens and Turkish residents.

Bu cümlenin anlamı türk vatandaşlarına ve türkiyede oturum izni olan kişilere göçmen vizesi vermeyi önceliklendiriyoruz.Bu da yakında göçmen vize randevuları başlayacak anlamına geliyor.

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/

• @muhalif bilgilendirme icin tesekkurler.

Bu arada gocmen vize islemleri basladi bile, F2A vizesi icin email alan uyemiz var forumda.

• @crazycells Teşekkür ederim. Dün gece konsolosluğa mail atıp sordum bakalım ne cevap verecekler. Bir şey olsa buraya yazarım.

• Arkadaşlar selam statü At NVC olmuş birşey yapıyormuyduk? konu ile ilgili açıklamanın olduğu başlık varmıdır? tşk.

• ⭐⭐⭐

@TR35 Merhaba, evrak onayından sonra yalnızca mülakat mailini beklemeniz gerekiyor. Mülakat tarihiniz belli olduğu zaman mail ile bilgilendirileceksiniz.

Su anda mülakatlar henüz başlamadığı icin tum dosyalar At NVC statüsünde.

• @Sono tşk.

• Bu ileti silindi!

• Statü at NVC olup, henüz evrak onay maili alınmaması normal mi ?

• @Meco bana da evrak onayı gelmedi daha. Ayrıca evrak onay maili nasıl oluyor yani içeriğinde özetle ne yazıyor?? Biri bilgilendirebilir mi??

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Meco şuan bütün dosylarlar at NVC görünüyor zaten. eğer farklı bir statüde olup hala onay almasaydınız o zaman normal olmayacaktı. şuan evrak onayları 8700lerde. sürekli KCC'ye mail atıp durumunu sorun ve onay almaya çalışın. bu şekilde çokça onay alan arkadaşımız oldu. bıkmadan usanmadan mail atın ve darlayın..

• @gucarslan eylül ayında evrakları gönderdikten sonra şubat ayına kadar 2 haftada bir onay ne oldu diye soruyordum. Şubat ayı başında "Thank you for your inquiry. Collect and submit your documents promptly. Your case will not be scheduled for a visa interview at a U.S. embassy or consulate until KCC has received and processed all required documents..." şeklinde gelen mail üstüne, evrakların güncel hallerini tekrar yolladım. (Sizinle konuştuk hatta bu konuyu, tekrar teşekkürler zamanınız için). Son 1 aydır her gün mail atıyorum hem onay için hem de #SaveDiversityVisa için. KCC'nin biraz kafası karışık, şansa bırakmamak lazım.

• ⭐⭐⭐

@hykargin Evrak onay maili şu şekilde başlıyor:

"Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appointments are available. Interviews are scheduled numerically based on..."

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Meco, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan eylül ayında evrakları gönderdikten sonra şubat ayına kadar 2 haftada bir onay ne oldu diye soruyordum. Şubat ayı başında "Thank you for your inquiry. Collect and submit your documents promptly. Your case will not be scheduled for a visa interview at a U.S. embassy or consulate until KCC has received and processed all required documents..." şeklinde gelen mail üstüne, evrakların güncel hallerini tekrar yolladım. (Sizinle konuştuk hatta bu konuyu, tekrar teşekkürler zamanınız için). Son 1 aydır her gün mail atıyorum hem onay için hem de #SaveDiversityVisa için. KCC'nin biraz kafası karışık, şansa bırakmamak lazım.

KCC şuan ne yaptığını bilmiyor bu çok net. dün, evraklarını yollamamış bir arkadaşımıza evrak onayı yolladı, buyurun buradan yakın.

bir şeyler rayına girecek ama nasıl ve ne zaman bilmiyorum. umarım geç bir zamanda olmaz bu. mail göndermeye devam edin derim; çünkü başka çareniz / çaremiz yok.

• @Babək-Nağıyev
    Merhaba, ben de 2021 green card çekilişini kazandım, 9 haziranda DV260 formunu doldurup yolladım henüz mail gelmedi, sizde durumlar nedir geri dönüş sağlandı mı?

• @gucarslan KCC’ye email atmayı sadece dosya numarası 8-9000’lerde olan arkadaşlar mı için mi tavsiye ediyorsunuz, yoksa benim gibi dosya numarası 15000’lerde olan adaylarda atsın mı? Ben belgeleri Aralık sonunda gönderdim, otomatik cevap dışında bir onay gelmedi.

• @hardrock kesinlikle siz de atın. neden atmayasınız ki..
    sonuçta evrak onayı bu, sizinkileri de onaylamalılar.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@hardrock kesinlikle siz de atın. neden atmayasınız ki..
    sonuçta evrak onayı bu, sizinkileri de onaylamalılar.

Teşekkür ederim!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k