Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Merhabalar Biden cocugu olan ailelere ayda 300 $ destek yapilmasi konusunda bir bildirge imzalamis. Bilgisi olan varmi ?
O dediginiz 1.9 Trilyon dolarlik yeni stimulus paketi... Onun gorusmeleri daha baslamadi Kongre'de... Onun yasa olarak gecmesi gerekiyor. Yakinda onun da ayri bir basligini olustururuz...
-
@HockeyUmpire2 Bu konuda yani cocuk basina aylik odeme yapilmasi hakkinda bir tasari uzerine calisiyorlar ama isin ucunda para oldugu icin kongreden gecmesi gerekiyor.
-
@crazycells @knnrn Merhabalar. Ben Aralik 2019'da green cardimi alip ABD'ye giris yaptim ve geri dondum, Eylul 2020'de temelli yerlestim. 2 aydir Doordash yapiyorum, bunun disinda gelirim olmadi. Credit cardim olmadigi icin ve hic tax filing yapmadigim icin online IRS'ten durumu kontrol edemiyorum. 1-Bu sene bildirim yaptigimda 2020 icin olan iki yardimi da alabilir miyim? 2-2019 icin herhangi bir filing ya da bildirim yapmam gerekiyor mu/borcum var midir ne yapmam lazim? Karmasik bir konu oldugu icin forumu baya okumama ragmen emin olamadim. Cok tesekkur ederim simdiden.
-
@crazycells teşekkürler.Ama ben şu an türkiyedeyim.yinede 3600 usd yi alabiliyormuyum?adresim de türkiye adresi.
-
@hakisalapaki, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
@crazycells teşekkürler.Ama ben şu an türkiyedeyim.yinede 3600 usd yi alabiliyormuyum?adresim de türkiye adresi.
kalici olarak mi Turkiye'ye dondunuz?
Eger gecici olarak Turkiye'de bulunuyorsaniz bir sorun cikmasi lazim, sonucta ABD'de gocmensiniz... ama islemlerinizi kolaylastirmak icin resmi islemlerde ve basvurularda her zaman bir ABD adresi kullanmanizi tavsiye ederim.
-
@gizemm, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
@crazycells @knnrn Merhabalar. Ben Aralik 2019'da green cardimi alip ABD'ye giris yaptim ve geri dondum, Eylul 2020'de temelli yerlestim. 2 aydir Doordash yapiyorum, bunun disinda gelirim olmadi. Credit cardim olmadigi icin ve hic tax filing yapmadigim icin online IRS'ten durumu kontrol edemiyorum. 1-Bu sene bildirim yaptigimda 2020 icin olan iki yardimi da alabilir miyim? 2-2019 icin herhangi bir filing ya da bildirim yapmam gerekiyor mu/borcum var midir ne yapmam lazim? Karmasik bir konu oldugu icin forumu baya okumama ragmen emin olamadim. Cok tesekkur ederim simdiden.
2019'da ABD'deydiniz o nedenle ikisini de alabilmeniz lazim.
IRS, bir onceki yardim icin ayri bir basvuru sayfasi olusturdu, sizin gibi vergi bildirimi yapmasina gerek olmayan kisilerin bilgilerini verebilecegi... o linki doldurdunuz mu?
2019 icin artik bir sey yapmaniza gerek yok kanimca, 2020 vergi bildirimini yaparken iki yardimi da alamadiginizi belirtin, size gonderilmesi lazim.
-
Bahsettiginiz basvuru Non-filers Tool ise, onu 21 Kasim'da kapamislar. Get my payment'ta "payment status not available" uyarisi aliyorum. Sanirim 1040 filing disinda yapabilecegim bir sey yok.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Merhabalar Biden cocugu olan ailelere ayda 300 $ destek yapilmasi konusunda bir bildirge imzalamis. Bilgisi olan varmi ?
Ay hadi insallah 😂
-
@gizemm, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Bahsettiginiz basvuru Non-filers Tool ise, onu 21 Kasim'da kapamislar. Get my payment'ta "payment status not available" uyarisi aliyorum. Sanirim 1040 filing disinda yapabilecegim bir sey yok.
ok, yine de problem degil.
1040 formunu doldurup 2020 icin vergi bildirimi yaptiginizda da bu yardimlari alabilirsiniz.
-
Heryerden yardim cigliklari yukselmeye basladi. Biden yonetiminden beklentiler cok fazla. Bakalim hangileri gerceklesebilecek :)
https://www.foxnews.com/politics/celebs-lobby-for-2400-per-month-marshall-plan-for-moms-payments
-
@damladav, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Ay hadi insallah 😂
Boyle bir tasari var demokratlar tarafindan hazirlanan. Gerceklesirse, 1 yil boyunca 0-6 yas cocuk basina aylik $300, 6-17 yas arasi icinse aylik $250 odenecek.
-
Bizim ikinci stimuluslarin gelisi bana gore biraz karisik oldu. Ilk gonderilenler esimle ortak hesabimiza (bir onceki sene tax filing yaparken kullandigimiz hesaba) direct deposit olmustu. Ikincisini Get My Payment uygulamasindan kontrol ettigimde benimkinin 6 ocakta ev adresime gonderildigi yaziyordu ama esim kontrol ettiginde Not Available gibi bir sey dedi. Biz de benimkini bekler, ona gore tax filing yaparken onunkini de talep ederiz diye dusunmustuk. Sonra bugun esimin adina posta geldi ve gonderilen preloaded debit cartta ikimiz icin olan tutar vardi. Zaten evli olarak onun uzerinden doldurmustuk gecen sene tax filing. Ama surecte biraz kafalar karisti :)
-
Cumhuriyetci bazi senatorlerden Biden'in covid yardim tasarisina karsi yeni bir tasari geliyor. Yillik geliri $40k altindakilere kisi basi $1k oneriyorlar.
-
@MySea, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Cumhuriyetci bazi senatorlerden Biden'in covid yardim tasarisina karsi yeni bir tasari geliyor. Yillik geliri $40k altindakilere kisi basi $1k oneriyorlar.
Pek de sasirmadik sanki :) Cumhuriyetciler 1 yildir hicbir sey yapmayip, sadece Demokratlar bir paket sundugu zaman bu paketteki yardimlari azaltmaya calisiyorlar.
-
-
@aliarmgn yeniden çek mi gönderiyorlar :))
-
@aliarmgn :D guzel yakalamislar...
-
@aliarmgn Insanin "2000$ checks" diye rap parcasi yapasi geliyor.Amerikali'nin yumusak karnindan vuruyorlar, "para".
-
@caglaror Amerikalıları neye inandırmak isterlerse, o olguyu medyada yüzlerce kişiye binlerce kere tekrarlatırlar. (bkz. terrorism, war on terror, COVID-19)
Neyse konuyu dağıtmayayım, tahminimce yine $1200'de anlaşılır, eğer "aşılar çok işe yaradı" ve "vaka sayıları hızla düşüyor" haberleri piyasaya sürülmezse.
-
@crazycells, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
@Sinan, içinde söyledi: Tüm Amerikalılara İkinci Stimulus Çek Gönderiliyor (900 milyar dolarlık COVID-19 yardım paketi)
Merhabalar, ilk yardım çeki 30 Nisanda banka hesabıma yattı. Get payment (https://sa.www4.irs.gov/irfof-wmsp/login) sayfasından kontrol ettiğimde 4 Ocaktada aynı banka hesabıma para yattığı gözüküyor. Ancak ben banka hesabı kapatmıştım. Bu durumda yeni banka hesabımı nasıl bildirmeliyim yada eve posta yoluyla kendileri gönderirler mi? Bilgisi olan var mı
Hesap kapali ise banka parayi IRS'e geri gonderecek.
Bu sefer IRS, ilki gibi banka hesap bilgilerini isteyen bir form yaratmadi. Bu durumda iki secenek var onunuzde, ya orayi kontrol ettiginizde size posta ile debit card veya cek gonderilecek; ya da hicbir guncelleme olmayacak ve siz vergi bildiriminizi yaparken paranizi geri alacaksiniz.
Vergi bildirim formunu doldururken sitedeki bilgiyi (paranin adresinize gonderilip gonderilmedigini) bir kez daha kontrol edip, ona gore hareket edebilirsiniz.
Merhabalar, bahsettiğiniz gibi oldu. İlk başta banka hesabına gönderileren para ulaşılamayınca eve posta olarak çek gönderildi. Yardımı almış oldum. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten burda ki bilgiler altın değerinde :) @crazycells
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum