FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
-
@Elif-Chavez Elif hanim Mandamus davasi acarak mi idari islem bitti?
-
benimde 1 yıla yaklaşıyor hala bekliyorum
-
Sizce yılbaşından sonra AP’ler sonuçlanırmı ? Trumpın kararnamesi bitiyor bildiğim kadarıyla
-
umarım sonuçlanır bir yıl oldu benim hala değişen bir şey yok.
-
@beklee, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Sizce yılbaşından sonra AP’ler sonuçlanırmı ? Trumpın kararnamesi bitiyor bildiğim kadarıyla
AP'ler aslinda NVC'ye bagli daha farkli bir surec, bunlar kararnameden degil de Trump'in kendisinden etkilendi bence. Son yillarda gozlemleyebildigimiz kadariyla Trump, kontrol edilen ve forumda "kara liste" diye bahsettigimiz listeyi bayagi bir genisletti; eskiden rahatca vize almis kisilerin bile AP'ye takilip vize alamadiklarina sahit olduk.
O nedenle Biden ve NVC bu konuya ayrica el atmadigi surece hizli bir degisim yasamayacagiz bence.
-
ceac de code hatası veriyor kaç gündür. Acaba sitede mi sorun var ?
-
@beklee, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
ceac de code hatası veriyor kaç gündür. Acaba sitede mi sorun var ?
olabilir, ara ara yine deneyin. Sitede teknik problemler olabiliyor.
-
@crazycells iyi günler. Sizi bir kaç soru sormak istiyorum. bir yıldır beklediğim AP durumu için dun konsolosluktan süreciniz tamamlanmıştır diye mail aldım. pasaportumu hemen gönderdim. eğer vizem çıkarsa Trump aldığı yasaklar beni yurt dışına çıkama mı etkiler mi? etkilersen ne yapmamı önerirsiniz? vize türüm göçmen olmayan vize kategorilerinden J2.
-
@kılıç, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells iyi günler. Sizi bir kaç soru sormak istiyorum. bir yıldır beklediğim AP durumu için dun konsolosluktan süreciniz tamamlanmıştır diye mail aldım. pasaportumu hemen gönderdim. eğer vizem çıkarsa Trump aldığı yasaklar beni yurt dışına çıkama mı etkiler mi? etkilersen ne yapmamı önerirsiniz? vize türüm göçmen olmayan vize kategorilerinden J2.
Gozunuz aydin :) tebrikler...
Sanirim yasaklar sizi etkilemeyecek; cunku basvuru eski zamanli ayrica esiniz de ABD'de (degil mi?). Fakat gelen vizenizin altindaki annotation kisminda yasaklardan etkilenip etkilenmediginiz acikca yazacaktir. Vizeniz size ulasinca o kismi buraya aktarin isterseniz. Eger muallakta kalirsak konsolosluga sorariz.
-
@crazycells çok teşekkür ederim. evet eşim Amerika'da . pasaport elime ulaşır ulaşmaz size bilgi veririm ben. tekrardan teşekkür ederim.
-
@kılıç hayırlı olsun inşallah herkes hayırlı haberler alır.
-
@beklee çok sağolun inşallah sizde beklediğiniz haberi alırsınız..
-
@crazycells tekrardan sizleri rahatsız ediyorum. AP durumu ile yukarıda bahsetmiştim. Pasaportumu gönderdikten sonra https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx sayfasında kontrol ettiğimde önce Administrative Process düştü bugün. belli biri süre sonra da refused dönüştü. açıklamasında ise (A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please see the letter you received at the interview. For more information, please visit )
anlamadığım red edecekler ise neden pasaportumu istesinler ki. tam bir şok oldu benim için -
@kılıç Merhaba eger processing completed maili aldiysaniz bu olumlu bir isarettir.
Bizde idari islem tamamlandiktan sonra o hafta ceac statuste belli hareketlenmeler olmustu.ilk etapta refused-administrative process-refused-ready-issued olmustu
bir hafta icinde bu hareketlenmeler olabiliyor.biraz daha sabirla beklemelisiniz.Ne olacagi 1 hafta icinde belli olacaktir.Birde genel olarak vize vermeyecekleri kisilerin AP surecini ya sonlandirmiyorlar yada size e mail ile ulasip vize basvurunuz red edilmistir diye mail atiyorlar.
-
@ice çok tşk ederim içime su selptiniz umarım sizin dediğiniz gibi olur.
-
Kara liste ne demek oluyor?
-
@Batuhan-X, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Kara liste ne demek oluyor?
adi ustunde :) kara liste... ABD'nin ulkeye alinmasini istemedigi kisiler...
-
@crazycells tekrardan sizi rahatsız ediyorum ama yukarida yazmıştım idari işlem sonucunda vizem onaylayıp elime geçti. Bir yıl önce ocak ayında başvurmuştum vizeye. Şuan da abd sehayat edebilirmiiyim diye yazmıştım. Sizde bana pasaportunuz elinize geçtiği zamanda annotation kısmında yazanları bana atarsanız birşey söylebilirim diye. Bu kısımda yazanlar eşimin adı ve
two year rule applies:trky
Clearance received 23-dec-2020
Yazıyor. Ben şimdi seyehat edebilir miyim? -
@kılıç tebrikler demistim size hayirli olsun😀
-
@kılıç, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@crazycells tekrardan sizi rahatsız ediyorum ama yukarida yazmıştım idari işlem sonucunda vizem onaylayıp elime geçti. Bir yıl önce ocak ayında başvurmuştum vizeye. Şuan da abd sehayat edebilirmiiyim diye yazmıştım. Sizde bana pasaportunuz elinize geçtiği zamanda annotation kısmında yazanları bana atarsanız birşey söylebilirim diye. Bu kısımda yazanlar eşimin adı ve
two year rule applies:trky
Clearance received 23-dec-2020
Yazıyor. Ben şimdi seyehat edebilir miyim?Evet, J-1 vizelerinin de bazilarinda yasak var. Eger annotation'da "not subject to proclamation XXX" veya "exception to proclamation XXX" gibi ifadeler yoksa o durumda konsolosluga ayrica sormamiz lazim. Sadece sizin buraya aktardiginiz ifadeler varsa, net soyleyemiyorum.
Kararnamelere gore su J-1 vize programlarinda yasak var, sizinki bu programlara dahil mi? DS-2019 formunda program olarak ne belirtilmis? Ayrica vizenin ustunde de yaziyor olmasi lazim diye dusunuyorum...
@crazycells, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Etkilenen Calisma Vizeleri
- J1 vize sahipleri (su programlara katilacaklar: intern, trainee, teacher, camp counselor, au pair ve work and travel yani WAT programi)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum