Vatandaşlık başvurusu sürecindeyken yapılan evlilik
-
Arkadaslar merhaba, 5 yildir green cardliyim ekim ayinda vatandaslik basvurumu yaptim. Henuz parmak izi vermedim pandemiden dolayi malum bekliyoruz. Ve ben haftaya evleniyorum vatandaslik almamda sorun olur mu ? Hemen bildirmem gerekiyor mu vatandas olduktan sonra bildirsem olur mu ?
-
@gul_bencee, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusu sürecindeyken yapılan evlilik
Arkadaslar merhaba, 5 yildir green cardliyim ekim ayinda vatandaslik basvurumu yaptim. Henuz parmak izi vermedim pandemiden dolayi malum bekliyoruz. Ve ben haftaya evleniyorum vatandaslik almamda sorun olur mu ? Hemen bildirmem gerekiyor mu vatandas olduktan sonra bildirsem olur mu ?
Vatandaslik surecinizde bir problem olmaz.
Esinizin gocmenlik statusu nedir?
Saniyorum ki biyometrik randevudan sonraki USCIS mulakatinizda bu bilgileri (ve ilgili resmi belgeleri) vermeniz yeterli olacak.
-
merhaba bir soru sormak istiyorum kız arkadaşım meksikalı vatandaşlık sürecini yeni başlattı ve evraklarını gönderdi newyorkta yaşıyor . amerikan vatandaşı olma süreci ne kadar sürer ve bu süreçteyken kendisi türkiyeye gelebilirmi?
-
@crazycells merhaba bir soru sormak istiyorum kız arkadaşım meksikalı vatandaşlık sürecini yeni başlattı ve evraklarını gönderdi newyorkta yaşıyor . amerikan vatandaşı olma süreci ne kadar sürer ve bu süreçteyken kendisi türkiyeye gelebilirmi?
-
@Can-Uğur, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusu sürecindeyken yapılan evlilik
merhaba bir soru sormak istiyorum kız arkadaşım meksikalı vatandaşlık sürecini yeni başlattı ve evraklarını gönderdi newyorkta yaşıyor . amerikan vatandaşı olma süreci ne kadar sürer ve bu süreçteyken kendisi türkiyeye gelebilirmi?
Vatandaslik sureci icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization
evet, vatandaslik sureci sirasinda Turkiye'ye gidip gelebilir.
-
@crazycells esim iltica statusunde 5 yildir gorusmeyi bekliyordu. Biz evlendik ama immigration a bildirmedik basvuru yapmadim Onur icin once kendim vatandaslik almayi bekliyorum. 1 yil olds basvurali ama hala gelmedi gorusmem ve Daha 12 ay var gosteriyor bi sorun olmus olabilir mi
-
@gul_bencee, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusu sürecindeyken yapılan evlilik
@crazycells esim iltica statusunde 5 yildir gorusmeyi bekliyordu. Biz evlendik ama immigration a bildirmedik basvuru yapmadim Onur icin once kendim vatandaslik almayi bekliyorum. 1 yil olds basvurali ama hala gelmedi gorusmem ve Daha 12 ay var gosteriyor bi sorun olmus olabilir mi
Size ait bir problem oldugunu sanmiyorum, burokratik islemlerde is yogunlugunu toplam basvuru sayisi ve o birimde calisan kisi sayisi etkiliyor... Eger durumunuzda anormallik oldugunu dusunuyorsaniz onunuzdeki en iyi ihtimal USCIS call center'i arayip direkt sormak... Ama pandeminin etkisi hala tum sureclerde devam ediyor, bilginize.
Evlendiginizi mulakat gunu USCIS gorevlisine bildirmelisiniz.
-
Bu tarz durumlarda sürece etki etme durumu olabileceğini düşünerek sonuçlanana kadar bence evliliği ertelemekte fayda var
-
@pnrpnr ciddi misiniz? Ben evlendim ustelik evlendigim kisinin status’s iltica. Ama evliligi bildirmedik yinede etkiler mi
-
@pnrpnr ciddi misiniz? Ben evlendim ustelik evlendigim kisinin status’s iltica. Ama evliligi bildirmedik yinede etkiler mi
mulakat gunu zaten tum sorularin ustunden geciyorsunuz ve bu asamada evliliginize dair bilgi ve belgeleri gormek isteyeceklerdir, bilginize.
-
herhangi bir sorun olmadi sinavi gectim pasaporta basvurdum ama esim hakkinda cok soru soruldu notlar alindi. merak ettigim 1 yildir evliyim esim icin basvuruda bullundugumda ona 2 yillik mi green card gelir yoksa zaten 1 yildir evli oldugum icin 10 yillik mi gelir? bilgisi olan yazarsa mutlu olurum. tesekkurler
-
herhangi bir sorun olmadi sinavi gectim pasaporta basvurdum ama esim hakkinda cok soru soruldu notlar alindi. merak ettigim 1 yildir evliyim esim icin basvuruda bullundugumda ona 2 yillik mi green card gelir yoksa zaten 1 yildir evli oldugum icin 10 yillik mi gelir? bilgisi olan yazarsa mutlu olurum. tesekkurler
Tebrikler. Green Card mulakatinin yapildigi gun 2 yildan fazla evliyseniz 10 yillik GC alacak; eger 2 yildan az evliyseniz kosullu 2 yillik GC alacak.
-
merhaba. benim de vatandaslik sureci ve bu donemde evlilik durumu hakkinda sorum olacak sizlere.deneyimleri olan arkadaslar bilgi verirse cok mutlu olurum :)
4,5 yildir green kartli olarak abd de yasamaktayim,bu yaz vatandasliga basvuracagim.
bu yil evlenmeyi dusunuyorum, kiz arkadasim turkiye de yasiyor, evlendikten sonra esimi buraya getirmek istiyorum. sorularim asagidaki sekilde :- vatandasliga ilk basvuru yapildiktan sonra pasaporyt un size gelmesi ne kadar sure aliyor guncel bilginiz var midir ?
- vatandaslik basvuru surecinde 2 kez cagiriliyormusuz gorusme icin. biometrik randevusu, ve sinav. boyle midir ?
- turkiyede yasayan esimi (evlilikten sonra) buraya getirmek icin, ben green kartli iken mi basvuru yapmaliyim yoksa vatandasligi alip ondan sonra mi basvurmaliyim? eger vatandasligi aldiktan sonra basvurursam k1-k2 nisanlilik vizesi icin de uzunca bir sure bekleme surem olacak diye okumustum.
en hizli sekilde bu surecleri halledebilmem icin nasil bir yol izlemeliyim ?
cok tesekkur ederim!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum