IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bulls yardımınız için çok tşkler sponsor konusunda sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum o yeterliyse eğer burda ikimizinde şu an için işleri iyi o nedenle burdan başvurup beklemek daha uygun bizim için çok sağolun bilgilendirmeler için 😊
-
@edakrkmz Rica ederim, bu süreci eşiniz yanınızdayken başlatmak mental olarak tabi ki daha iyi..:slightly_smiling_face:
-
@bulls sponsor konusunda bu konuyu crazycell ilede konuşmuştuk. Eşlerin her ikiside TR de ise bile her iki eşin ev, bankadaki yatıırmlar tümünü gelir olarak gösterme imkanı oluyor demiştik. Buna karar verecek konsolos demişti crazycell. Yani iki eşte TR de ise ve US te çalışan sponsor yerine her iki eşte TR deki gelir, ev, bankadaki yatırimlarını göstererek sponsorluk sağlayabilir demişti crazycell. Ama bunun kesin kararını konsolos verir demişti crazycell. TR deki yatırımları kabul etmezse US ten birisini sponsor olarak isteyedebilir demişti. Green card icin başvurduğunuz eşinizin ev vs gibi asset lerinide katabiliyorsunuz gelir olarak bu durumda green card i.in başvurduğunuz eşiniz I 864 A formunu doldurup imzalıyor. Onuda sisteme yüklüyorsunuz. Ama yine en son kararı konsolos veriyormuş crazycellin bilgisi doğrultusunda.
-
@bonjour Evet haklısınız,tıpkı green kart çekilişini kazanan bir kişi bankada belli miktarda para göstermesi gerektiği gibi,yanlış okumadıysam yaklaşık 15 bin dolar veya 15 bin dolar karşılığı ev,arsa,araba vs malların gösterilmesi gibi,green kart çekilişini kazanan kişiler yeterli miktarda parası olduğunu göstermesi halinde sponsor bulmasına gerek kalmıyormuş,yeterli para veya taşınmaz mal gösteremezse konsolos sponsor bulmasını söylüyor mülakat esnasında,sizinle ilgili durum konusunda bir yorum yapamıyorum açıkcası,bunu mülakat günü öğrenmeniz gerekecek gibi duruyor,umarım bir sıkıntı yaşamadan vizeniz onaylanır.
-
Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar,umarım yeni yıl hepimize önce sağlık ve huzur sonra mutluluklar getirir.
Yıl dediğimiz şey sadece bir rakam,tıpkı yaşımız gibi ,özellikle bu foruma katılan herkesin istediği ve beklediği şey ailesine sevdiği insana ve insanlara kavuşmak,Umarım yeni yılla birlikte bu gerçekleşir..
2020 yılında ülkemizde gördüğümüz en korkunç şey kadına şiddet oldu malesef,Ülkem için ilk dileyeceğim şey sanırım bu şiddetin son bulması..YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN..
-
Bu ileti silindi! -
Yeni yılın ilk gününde güzel bir haber,dosyamız artık ANKARA da görünüyor,umarım en kısa zamanda mülakat günü alırız.

-
Malesef yeni yılın ilk gününde green card sahipleri için kötü haber gelmiş,eski başkan trump kararnamesini 31 mart gününe kadar uzatmış,malesef...
Yeni başkan BİDEN bu yasakları kaldırır mı,kaldırmak ister mi,bunu yakın zamanda görürüz diye düşünüyorum.
https://apnews.com/article/joe-biden-donald-trump-coronavirus-pandemic-immigration-united-states-15af1d4f147f011c920563fdb8c215ed?fbclid=IwAR3Jh4KMg83YY3yYjTGwnBpfTsBxg21Qo4buJmZEtZaVIstli59XJ-MkzFg -

-
@bulls merhabalar, tesadüfen ben de bu sabah baktım bizim dosyamız da nihayet Ankara’da görünüyor. Daha geçen güne kadar hep nvc’de yazıyordu... Umarim en kisa sürede de mülakat tarihlerimiz gelir. Herkesin yeni yilda en kısa sürede ailesine ve green cardlarina kavuşmasını diliyorum.
-
@cnnfgm Eşim aralık ayı başında NVC yi aramıştı ve elçiliğin herhangi bir dosyayı kabul etmediği söylenmişti, ki aralık ayında kimseye mülakat günü verilmemişti..
Nihayet elçilik dosyaları kabul ediyor,mülakat günü almamız yakındır diye umut ediyorum.. -
@bulls insallah en kisa zamanda aliriz hepimiz.
-
@cnnfgm inşallah,başka ülke vatandaşları da biliyorsun ki ankarada ki elçiliğe mülakata geliyorlardı,fakat pandemiden dolayı elçilik öteki ülke vatandaşlarına mülakat günü vermiyor,türk vatandaşlarına öncelik tanıyormuş..ocak ayı için ümitli olabiliriz anlamı taşıyor bu durum..
-
Bu ileti silindi! -
@bulls aaaa bunu bilmiyordum, cok daha büyük umut var demektir Ocak ayi icin o halde. Bizim mülakat tarihi Subat ayına denk gelirse tam tamina iki seneyi bitirmis olacağız! Gerçekten büyük sabir :(
-
Bulls sen söylemeseydin hiç dikkat etmemiştim. Evet bizimde Ankara gözüküyor. Bu arada randevu tarihi verildiğinde ne kadar süre önce haber veriyorlar. 2 hafta mı 1 ay mı? Çünkü bu süreçte belgeleri hazırlama, sağlık raporuna gitme gibi bir sürece ihtiyaç oluyor.
-
@cnnfgm Başka ülke vatandaşları daha önce de ankarada ki konsolosluğa mülakat için geliyorlardı..yanlış bilmiyorsam irandan,ırakdan vs...
-
@bonjour En geç 10-14 gün süre veriyorlar diye biliyorum,bazı evrakları zaten E-devlet üzerinden alıyoruz,evrak hazırlamada sıkıntı olmaz bence.. sağlık taraması için 1 gün önceden katılmanız yeterli oluyor,bu sizin terciğinize bağlı,ben mesala 2 gün önce ankaraya gideceğim,bir gün önce sağlık taraması,ertesi gün mülakata girmeyi planlıyorum.
-
@bulls diyelimki bu kısa süeçte olur ya hastalık veya başka sebepten dolayı randevuya gidememe bir durum ortaya çıkarsa yeni bir randevu talebi isteme durumu olabiliyormu? Bunu crazycell daha iyi bilebilir.
-
@bonjour Elçiliğin resmi sitesinde bu bilgi mevcut aslında,verilen randevuya katılamıyacağını ve sebeplerini elçiliğe mail yoluyla bildirmeniz gerekli diye bir yazı var..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum