Amerika'da Ehliyet Almak
-
@Mevlut-Yilmaz B1-B2 vizesi turistik veya iş amaçlı seyahatlerde kullanılan bir vize türü. Bu vize ile gelip yasal yollardan çalışma yapamazsınız.
2008 yılında ehliyet sahibi olmanız size ABD'de araç alımından sonra yapılan insurance için sürücü kaydı avantajı sağlar. 12 yıl abd deneyiminden faydalanabilirsiniz.
Onun dışında yasal yollar ile çalışmanız mümkün değil. -
@Archie cok tesekkurler👍
-
Arkadaslar haftaya new jersey de ehliyet bilgi sinavina girecegim sorulara hangi kaynaktan calisabilirim ?
-
-
@Arden bu new jersey icin mi ?
-
@ahmetemre ayarlar kısmından istediğiniz eyaleti seçebiliyorsunuz.her biri için ayrı ayrı testler mevcut.
-
@Arden cok tesekkur ederim :)
-
@ahmetemre rica ederim.Başarılar dilerim.😉
-
@ahmetemre öncelikle başarılar dilerim.. rica etsem sınav sonrası deneyimlerinizi aktarabilir misiniz ?
-
@Maggo tabiki cumartesi aksami yazarim buraya
-
Sinava giderken yanimizdaa goturmemiz gereken birsey var mi (new jersey) ?
-
@ahmetemre ne oldu ehliyet işi? Ben de yarın gitmeyi düşünüyorum NJ dvm ye. Randevuya gerek var mı yoksa sıraya mı giriyoruz? Out of state transfer için randevu alınabiliyormuş ama bizim durumumuz için bir bilgi bulamadım.
-
washington dc'de turkiye'den aldigim ehliyetin gecerliligi ne kadar acaba?
https://dmv.dc.gov/service/driver-license-for-non-us-citizens
"If you reside in the District for more than 30 days and you are NOT staying in the US on a visitor’s visa, you must get a DC DMV driver license." ben su an turist vizesiyle burdayim ve greencarda basvuru hazirligindayim
-
@miskin Eyalete göre değişmekle beraber, herhangi bir oturum vizeniz yoksa ABD ehliyeti almak zorunda değilsiniz. Ancak greencard ya da herhangi bir (Geçici, Kalıcı) oturum izni aldığınızda belirli bir süre içinde ehliyet edinmeniz gerekiyor. Bu süre için eyalet kurallarına bakmanızı tavsiye ederim.
-
@Archie tesekkurler cevap icin. dmv'yi aradim. turist vizesiyle burda kalinabilen sure boyunca ehliyet gecerliymis dc icin.
-
Merhabalar bir sorum olacaktı. Ben F1 vizesiyle geldim. New jerseyde ehliyet için başvuru yapacağım. Belgelerde ssn kaydı yoktur belgem eksik. Ssn merkezleri covid den dolayı kapalı. Bu belgeyi nasıl alabilirim bir bilgisi olan var mı ?
-
Merhaba Arizona Phoenix için ehliyet şartlarını yazmak istedim. Öncelikle türk ehliyeti geçerli değil. Direksiyon ve yazlı sınava girmek gerekiyor. Malesef türkçe seçenek yol sınavda bazı eyaletlerde varmış.
- yazılı sınav için 7$ ödedim. Sınavdan kalınca en erken 24 saat sonra giriyorsunuz.
Yazılı sınav sorularının hepsi burdan geliyor güncelleniyormuş arada linki sürekli kontrol edin derim. Bu sorulardan çıktı bana, 30 sorulu test 24 tane yapan geçiyor. 7 yanlış yapıldığında sistem direk sınavı bitiriyor. Sınav soruları: https://azdot.gov/motor-vehicles/driver-services/tests-manuals-and-driving-schools/practice-tests
-Direksiyon sınavı için 10$ ödüyorsunuz ve sınavı çok basit.park yaptırılıyor birde cadde ve okul olan sokakta tur attırıyorlar ileri gerii sürdüyor flan ehliyeti olan çok kolay yapar.
Sonra bir kağıt veriyor ehliyet yerine geçen ID kart gelene kadar kullanabiliyorsunuz. Bu arada sınava giderken sigortası olan bir araba ile gitmeniz gerekiyor. Yazılı sınav ile direksiyon aynı gün olmayabiliyor benim bir gün sonraydı. Hocaların müsaitliğine bağlıymış aynı gün girende varmış.Ayrıca randevusuz almıyorlar. Tel (602) 255 00 72
Umarım işinize yarayan bilgiler olur. - yazılı sınav için 7$ ödedim. Sınavdan kalınca en erken 24 saat sonra giriyorsunuz.
-
@ahmeettyildirim, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhabalar bir sorum olacaktı. Ben F1 vizesiyle geldim. New jerseyde ehliyet için başvuru yapacağım. Belgelerde ssn kaydı yoktur belgem eksik. Ssn merkezleri covid den dolayı kapalı. Bu belgeyi nasıl alabilirim bir bilgisi olan var mı ?
Okuldan veya SSA ofislerden mektup almaya calisip o sekilde DMV'ye gidin isterseniz, eger kabul etmezlerse bu donemde bu mektubu nasil alabileceginizi sorun.
Maalesef dediginig gibi bu mektubu SSA ofislerden almanizin kolay bir yolu olmayacak.
-
@ayktsglm, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak
Merhaba Arizona Phoenix için ehliyet şartlarını yazmak istedim. Öncelikle türk ehliyeti geçerli değil. Direksiyon ve yazlı sınava girmek gerekiyor. Malesef türkçe seçenek yol sınavda bazı eyaletlerde varmış.
- yazılı sınav için 7$ ödedim. Sınavdan kalınca en erken 24 saat sonra giriyorsunuz.
Yazılı sınav sorularının hepsi burdan geliyor güncelleniyormuş arada linki sürekli kontrol edin derim. Bu sorulardan çıktı bana, 30 sorulu test 24 tane yapan geçiyor. 7 yanlış yapıldığında sistem direk sınavı bitiriyor. Sınav soruları: https://azdot.gov/motor-vehicles/driver-services/tests-manuals-and-driving-schools/practice-tests
-Direksiyon sınavı için 10$ ödüyorsunuz ve sınavı çok basit.park yaptırılıyor birde cadde ve okul olan sokakta tur attırıyorlar ileri gerii sürdüyor flan ehliyeti olan çok kolay yapar.
Sonra bir kağıt veriyor ehliyet yerine geçen ID kart gelene kadar kullanabiliyorsunuz. Bu arada sınava giderken sigortası olan bir araba ile gitmeniz gerekiyor. Yazılı sınav ile direksiyon aynı gün olmayabiliyor benim bir gün sonraydı. Hocaların müsaitliğine bağlıymış aynı gün girende varmış.Ayrıca randevusuz almıyorlar. Tel (602) 255 00 72
Umarım işinize yarayan bilgiler olur.elinize saglik, ilk iletiye tasidim.
-
@crazycells Teşekkür ederim. Artık şansımı deneyeceğim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum