Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @metert Kabaca hesapladım yine ;
    3 aylık tempo hemen hemen aynı.

Ay Issued Artış
    25 Şubat - 15820
    26 Mart - 19992 4172
    23 Nisan - 24243 4251
    24 Mayıs - 28566 4323

Aylık global 4200-4300 issued artışı var. Mayıs sonun 29500 olduğunu düşünürsek. Bu tempo ile 4300*4 =17200 issued oluyor.
    Eğer EU bu tempoda giderse ki (tempo 21K visaya götürüyor ) o zaman
    yıl sonu 17200 + 29500 = 46700. Yine 50K'nın altında kalıyor. Zaten bu ay Africa bu yüzden extreme arttı.
    Nisan bültenine bakınca Haziranda da benzer tempo olur. Haziran sonu 34K gibi bir rakamı bulurlar. Kalan 3 ay için de
    Temmuzda Africa'nın bu ayki 10K artışı bu tempoyu yukarı çeker. Ama refused oranları fazla baya. Bu yüzden sanki data önümüzdeki bültende Africayı current'a zorluyor.

• @superdem22 afrikanın current olması bizim işimize gelmez değil mi?

• Yine gaza geldim ve son verilere baktım. AF'de 28.300-38.000 arası Ready olanlar hepi topu 547 kişi(dosya değil kişi) eğer böyle kalır ise bu EU için çok büyük bir fırsat demektir...

Sizde bir baksanıza ben mi yanlış gördüm, gerçi daha ready olacak vardır sonuçta 10.000 dosya az değil ama yinede bak umutlandım birden içten içe yine...

• @metert kimseyi yanıltmak istemem ancak ince detaylara girmeden kabaca hesaplayınca tüm bölgeler current olduğunda issued visa sayısına ap+ ready'lerin de gelmesiyle 50K'yı bir hayli geçiyor. Bu ap+ ready'lerin issued convert oranlarını hesaplamak gerekiyor. Örneğin 3 ay önce ap+ready olan kullanıcıların kaçı 3 ay sonra issued'a dönüşüyor gibi bir oran çıkarmak gerekecek. Bu oran düşük ve 50K visa'yı tehdit etmeyecek bir oransa bu olabilir ancak daha önce @Burak-Yavuzalp 'ın hesabına göre geriden gelen kullanıcıların issued convert oranı yüksek gibi bir datayı gösteriyordu.
    Ancak yine de Africa'nın refused / issued oranı şuan 32%. Bu refused oranı hem bu yıl içinde hem önceki senelerde ap+ ready'lerin de katkısıyla artarak yıl sonuna geliyor. Yıl sonu 35% gibi bir rakamda bitirebilir. Bu da EU'ya extra visa kota ihtiyacı doğruyor ancak current olur mu bu ihtimal bana zor gibi geliyor

• teşekkürler.280XX için fikriniz nedir peki ? @superdem22

• @metert hocam inanın bilmiyorum. VB'ler üzerinden çok verilmesi gereken visa sayıları üzerine biraz daha odaklandım. Birlikte inanalım derim.

• @asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

Yine gaza geldim ve son verilere baktım. AF'de 28.300-38.000 arası Ready olanlar hepi topu 547 kişi(dosya değil kişi) eğer böyle kalır ise bu EU için çok büyük bir fırsat demektir...

Sizde bir baksanıza ben mi yanlış gördüm, gerçi daha ready olacak vardır sonuçta 10.000 dosya az değil ama yinede bak umutlandım birden içten içe yine...

Henüz tamamlanmamış gibi dosyaların güncellenmesi

Mesela şu konsolosluklar ready listesinde hiç yok (önceki dosyalarda çok fazla issued alan)

NRB
    CSB
    MRV
    RID
    ACC

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Ben 'sivama' amacli da olsa current yaparlar diye umuyorum... Ama current yaptiklarinda hangi rakama kadar cagirirlar bilemem...

• İşte vizeleri çatır çatır sömürenler top 10 :)

DRV, Region, Consulate
    15 OC , ROMANIA, BUCHAREST
    11 AF , CONGO, KINSHASA
    10 AF , CONGO, KINSHASA
    10 AF , LIBERIA, MONROVIA
    9 AF , CONGO, KINSHASA
    8 AF , EGYPT, CAIRO
    8 AF , SUDAN, KHARTOUM
    8 AF , QATAR, DOHA
    8 AS , UNITED ARAB EMIRATES, ABU DHABI
    8 EU , KAZAKHSTAN, ALMATY

• @metert Agustosta yekten düşük olur diye beklemek yerine, Eylül ayı cut off'u Ağustos ayı cut off'undan yüksek olur şeklinde fikir yürütmek daha mantıklı bence. Son bültene girmeden önce elde kalacak olan son vize miktarları 15 temmuza kadar illaki netleşecektir. Hak edip de mülakata gitmeyenler, reddedilenler, AP'ye kalıp da yetişmeyenler vs son bir kez derlenip, yüksek bir cut off ile karşımıza çıkabilirler.

• Yani asil atagi son cut off ta bekliyorsunuz her sey net olacak dusunecekleri baska bir sey olmayacak

• @burak-yavuzalp 13 çocuklu aile mi gitmiş yanlış mı anlıyorum :)

• Bu ayki Cut-Off beklentiniz nedir?

• Bence 24.000 leri görür en fazla. EU bölgesi ihtiyatlı ilerleyişini sürdürecektir.

• @asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

Yine gaza geldim ve son verilere baktım. AF'de 28.300-38.000 arası Ready olanlar hepi topu 547 kişi(dosya değil kişi) eğer böyle kalır ise bu EU için çok büyük bir fırsat demektir...

Henuz ilk kisim randevular verildi hatta verilemedi bile, 2. Mulakat dalgasi baslamadi. 2 haftaya onlarda yollanmis olacak ya da olmayacak. Cunku hazirandaki randevularde trmmuza sarkmis afrikada temmuzdakilerde agustosa sarkacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu arada DV2016 - DV2018 basvuran sayilari aciklanmis arkadaslar.

Turkiye'den basvuran sayilari:
    🇹🇷DV2016:
    Basvuran: 137,146
    Toplam (aile uyeleri dahil): 245,493

🇹🇷DV2017:
    Basvuran: 170,370
    Toplam (aile uyeleri dahil): 316,226

🇹🇷DV2018:
    Basvuran: 204,729
    Toplam (aile uyeleri dahil): 406,929

Azerbaycan'dan basvuran sayilari:
    🇦🇿DV2016:
    Basvuran: 30,382
    Toplam (aile uyeleri dahil): 54,193

🇦🇿DV2017:
    Basvuran: 38,557
    Toplam (aile uyeleri dahil): 72,993

🇦🇿DV2018:
    Basvuran: 61,535
    Toplam (aile uyeleri dahil): 124,051

ulke ulke aciklanan sayilari surada bulabilirsiniz:
    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DVStatistics/DV Applicant statistics by FSC 2016-2018.pdf

Biraz once facebook grubunda konusurken resmi siteyi kontrol edeyim dedim, aciklandigini farkettim. Dun bu belge orada degildi, o nedenle henuz dumani ustunde diyebiliriz...

• Af-------AS----EU----NA-----OC----SA
    1770---396--1957-0-------621---35

Nisan ayi resmi vize sonuclari.

25688 resmi sonuc. Nisan itibari ile toplam vize sayisi.
    12090 avrupadaki nisan dahil toplam vize sayisi.

• @periscope Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında da 2000 vize vermeyi sürdürürlerse şayet Ağustos ve Eylül'e pek parlak tablo çıkmıyor sanırım.

• Mayıs, Haziran, Temmuz da diğer aylara göre daha az çağırmışlardı diye hatırlıyorum. Temmuz da 1000 vize veremezler çağırdıkları dosya ile

Benzer Başlıklar

• 42 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    EzgiLeraE
    @MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :) https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb. Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek… Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k