Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(L) Şirket İçi Transfer Vizesi

• ⭐⭐⭐

@Majezik Türkiye şubesinde çalışıyorsanız ve ABD tarafına transfer olursanız, evet L1 vizesi için uygunsunuz.

Son 3 senenin en az 1 yılını Türkiye’de aynı şirkette çalışmış olmanız gerekiyor.

• @FreeWoRLD Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bir kaç soru daha sorabilir miyim?

1-) Şirket acil olarak çağırdığında hangi vizeye başvurmak mantıklı?
    2-) H ile L vizesindeki en önemli fark nedir?

• ⭐⭐⭐

@Majezik, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

@FreeWoRLD Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bir kaç soru daha sorabilir miyim?

1-) Şirket acil olarak çağırdığında hangi vizeye başvurmak mantıklı?
    2-) H ile L vizesindeki en önemli fark nedir?

Büyük şirketler genellikle L1 için blanket onayını almaktalar. Blanket onayı şirkete verildiği zaman (USCIS tarafından), çalışanı bir veya iki hafta içerisinde ABD tarafına getirebiliyorlar. Ben 2 hafta içinde ABD’ye gelmiştim L1 ile.
    Elbette konsolosluktaki randevu durumuna göre uzayabilir.

H1 vizeleri hakkında çok bilgi sahibi değilim. Konuyu incelemenizi tavsiye ederim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/103/h1b-çalışma-vizesi

• @FreeWoRLD hatta L1'den GC'ye giden yol daha garanti gibi.

• Arkadaşlar selam, foruma az önce üye oldum ve değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

Benim durumum karmaşık gözükmesine rağmen aslında oldukça basit bence. Ancak hangi çalışma vizesinin bana uygun olduğunu hala anlayamadım. Aşağıda durumumu özetleyeceğim özellikle @crazycells ve @FreeWoRLD yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim:

2016 yılının Nisan ayında İsrail merkezli bir firmanın Türkiye ofisinde tek başıma Country Manager ünvanı ile işe başladım. Bu süreçte Türkiye’de de San ve Tic A.Ş olarak şirketi kurduk ve Türkiye’ de ithalat ve satış faaliyetlerine başladık.

Anormal döviz kuru nedeniyle, Türkiye’ de ürün satamamaya başladık ve 2018 Nisan ayında merkez Türkiye’ deki şirketini kapatma kararı aldı ve bana da tazminatımı vererek ve işten çıkardı. Ben sonrasında şu anki iş yerimde Business Development Manager olarak çalışmaya başladım ve halen devam etmekteyim. Titlelarım manager olarak geçmesine rağmen önceki pozisyonumda da altıma kimse çalışmıyordu şimdiki pozisyonumda da altımda kimse çalışmıyor.

İsrail merkezli olan eski çalıştığım firma geçen yıl bu zamanlar Amerika NC’ da bir fabrika satın aldı ve ___ USA olarak faaliyete başladı. İşin başına da benim eski yöneticim olan kişi CEO unvanıyla geçirildi. Sanırım iş ahlakı ve alışkanlıklar gereği fabrikada çalışan 30 kişiden 27 kişiyi yeni elemanlar ile değiştirmiş. Şimdi bu kişi beni Amerika fabrikada Logistics manager pozisyonunda istihdam etmek istiyor. Ailem ile gitmek istiyorum. Biraz araştırdım, yöneticilik durumundan L1 vize bana uygun gibi geldi ancak önceki pozisyonumdan 2018 Nisan ayında ayrıldığım için bahsi geçen son 3 yıldaki 365 günü doldurmamış oluyorum. L1 için bu olmazsa olmaz mıdır yoksa hala şansım var mı?

Bir yandan EB-3 vizesi de mantıklı geliyor. Amerika’ daki yöneticim, kendisinin vakti olmadığı için benim araştırmamı istedi. Google aramalarında ilk karşımıza çıkan Amerika merkezli 2-3 avukatlık firmasıyla irtibata geçmeye çalıştım biri döndü çok tatmin etmeyen bilgiler verdi ve durumumun umutsuz olduğunu söyledi. Diğeri danışmanlık ücreti istedi diğeri de henüz dönmedi bile.

Benim sürecim çok uzarsa ilgili pozisyonu başkalarıyla doldurmalarından da çekindiğim için en hızlı yolu seçmek istiyorum

4 yıllık İstanbul üniversitesi edebiyat mezunu olduğum için HB vizelerin de uygun gelmeyeceğini düşünüyorum. Bu arada çok uluslu, dünya çapında oldukça iyi bilinen bir lojistik firmasında da 2006-2015 yılları arasında çalıştım.

Şu anda Amerika’ da, ailem ile taşınma masrafları dahil her şeyi karşılayacak bir iş veren bana iş teklif ediyor ancak ben nasıl gidebileceğimi bilmiyorum. Bilen ya da benzer şartları tecrübe etmiş arkadaşlar bana yol gösterebilirse çok memnun olurum

Şimdiden teşekkürler

• @xiphoid, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

L1 için bu olmazsa olmaz mıdır yoksa hala şansım var mı?

Ben bu konuyu sayin @FreeWoRLD 'a paslayayim :) kendisi bu ayrintilari cok daha iyi biliyor. Ama direkt EB-3'u denemektense L1 ve sonrasinda EB-3 bence de daha saglam bir plan gibi gorunuyor.

• @crazycells peki bu son 3 senede 1 tam yıl çalışmış olmak bir şart mıdır yoksa benim durumum istisna olabilir midersiniz?

• ⭐⭐⭐

@xiphoid
    Maalesef bu kural kesin bir şart L1 vize uygunluğu açısından. Benim L1 vize başvurumda 3 sene kuralı kesin bir şekilde dökümanlar desteği ile avukatlık bürosu tarafından kanıtlanmıştı.
    H1 seçeneği mümkün değil ise (ki olsa çok iyi olurdu), geriye direk EB kategorilerinden başvuru kalıyor fakat uzun bir süre işlemler sürecek sizin ABD’ye ayak basabilecek duruma gelmenizden önce. Bunuda hesaba katmakta fayda olur diye düşünüyorum.

• peki arkadaşlar bana bu işi birlikte yürütebileceğim bir avukat ya da avukatlık bürosu önerebilir misiniz? sanırım şu anda en büyük eksiğim bu.

• @xiphoid Muslu Hukuk Burosu, is sponsorlu Green Card surecine de bakiyor, isterseniz once kendilerine ulasip konusun.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2325/muslu-hukuk-bürosu-forumumuzda

Diger avukatlar icin:

https://yesilkartforum.com/forum/post/343

• Cevaplar için çok teşekkürler. Forumda muhtemelen sorulmuştur ama bir kaç arama denemesi yaptım sonuç alamadım. Çalışma vizesi süreci başlatıp aynı zamanda green card başvurusu yapılabilir mi? Yani bu iki süreçten biri diğerini olumsuz etkiler mi?

• @xiphoid, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Cevaplar için çok teşekkürler. Forumda muhtemelen sorulmuştur ama bir kaç arama denemesi yaptım sonuç alamadım. Çalışma vizesi süreci başlatıp aynı zamanda green card başvurusu yapılabilir mi? Yani bu iki süreçten biri diğerini olumsuz etkiler mi?

L vizeleri "dual intent visa" olduklari icin, gocmenlik amaci gutmeniz bir problem olmuyor. Green Card basvurusu yapabilirsiniz yani.

• Selamlar gc hüsranla sonuçlandığı için diğer alternatif yollara yöneldik. Erkek arkadaşım asıl merkezi new jerseyde olan bir lojistik firmasının tr ofisinde çalışıyor. Transfer olması hep gündemdeydi fakat hala konsoloslukları bekliyoruz, benim sormak istediklerim1- bu süreci avukatsız halledebilir miyiz 2.si ben eş kategorisinden vize almada sıkıntı yaşar mıyım ayrı başvurulmalı gibi şeyler okudum ama direkt ben de sahip olabiliyor muyum vizeye tam olarak anlayamadım 3-buradaki ünvanı ne derece önemli yönetici ve uzman denilmekte ama şuan sanıyorum öyle bir ünvana sahip değil. tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim :smiling_face:

• Merhaba sayın @crazycells şu anda çalıştığım işyerinin sahibi şirketi devrederek ABD'ye yatırımcı vizesi ile gitti. Orada yalnız kaldığı için direktörümüzüde götürecek. Ancak avukatları Amerika'ya turist vizesi ile giriş yapmasını(kendisinin turist vizesi var) ve burada L1 vizesine başvuracaklarını belirtti. Aynı durum şu an için olmasada 2022 yaz aylarında eşim içinde geçerli olacak. Ben ve Eşim turist vizesi ile gideceğiz. Eşimede L1 vizesi çıkartacaklar. Bu şekilde gitmek bizim için ileride problemler yaratır mı veya bu durum ne kadar gerçekçi merak ettim açıkcası. Aynı zamanda patronumuz şirketten ayrılsada eşimle freelance olarak çalışmaya devam ediyor.

• @ftugba, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Selamlar gc hüsranla sonuçlandığı için diğer alternatif yollara yöneldik. Erkek arkadaşım asıl merkezi new jerseyde olan bir lojistik firmasının tr ofisinde çalışıyor. Transfer olması hep gündemdeydi fakat hala konsoloslukları bekliyoruz, benim sormak istediklerim1- bu süreci avukatsız halledebilir miyiz 2.si ben eş kategorisinden vize almada sıkıntı yaşar mıyım ayrı başvurulmalı gibi şeyler okudum ama direkt ben de sahip olabiliyor muyum vizeye tam olarak anlayamadım 3-buradaki ünvanı ne derece önemli yönetici ve uzman denilmekte ama şuan sanıyorum öyle bir ünvana sahip değil. tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim :smiling_face:

Bu tur calisma vizeleri icin basvuruyu isverenin baslatmasi gerekiyor, once isveren sponsor olup pozisyonun vizeye uygun olduguna dair USCIS'ten izin almali.

https://www.uscis.gov/i-129

Genelde sirketler bu tur vizeleri bir hukuk burosundan destek alarak yapiyor. Yani tek basiniza siz basvuru yapamiyorsunuz bu vizeler icin. Zaten vize alacak kisi ve ailesinin sureci ayni sekilde tek bir dosya ile devam ediyor...

• @zeplin, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Merhaba sayın @crazycells şu anda çalıştığım işyerinin sahibi şirketi devrederek ABD'ye yatırımcı vizesi ile gitti. Orada yalnız kaldığı için direktörümüzüde götürecek. Ancak avukatları Amerika'ya turist vizesi ile giriş yapmasını(kendisinin turist vizesi var) ve burada L1 vizesine başvuracaklarını belirtti. Aynı durum şu an için olmasada 2022 yaz aylarında eşim içinde geçerli olacak. Ben ve Eşim turist vizesi ile gideceğiz. Eşimede L1 vizesi çıkartacaklar. Bu şekilde gitmek bizim için ileride problemler yaratır mı veya bu durum ne kadar gerçekçi merak ettim açıkcası. Aynı zamanda patronumuz şirketten ayrılsada eşimle freelance olarak çalışmaya devam ediyor.

Bu senaryoda L vizesini alma konusunda problem cikma ihtimali sanirim cok yuksek degil, cunku L vizeleri "dual intent visa" olarak geciyor, yani bu vizeyle ABD'de gocmenlik amaci da gudebilirsiniz... Yani gocmenlik amacinizin olmasi, vizeyi reddetmek icin yeterli degil.

Ama turist vizesi ile direkt bu amacla ABD'ye giris yapamazsiniz, turist vizesinin boyle bir kullanim amaci mevcut degil. Ancak ve ancak turist vizesini amacina uygun kullanip ABD'ye girerseniz ve daha sonradan boyle bir basvuru yapilirsa (ilk 90 gun kesinlikle bu tur basvurular yapmamanizi tavsiye ederim) surecin sorunsuz ilerleme ihtimali yukselir. Turist vizesi ile ABD'de calisip para kazanamazsiniz ama teknik olarak hala is toplantilarina, seminerlere vs. katilabilirsiniz.

Sanirim bu surecte direktorun izledigi yolu iyi takip etmeniz lazim, eger onun islemleri sorunsuz ilerlerse siz de ayni sekilde baslarsiniz.

• Merhaba @crazycells @gucarslan
    Bir sorum olacaktı.
    Kardeşim bilişim avukatı ve yazılım şirketi var. Yapay zeka destekli Hukuk ve yapay zeka destekli sağlık yazılım ürünleri var. Bu ürünleri yurtdışına satışlarını planlıyorlar. Şu an İngiltere ve Almanya pazarlarını araştırıyorlar ve haricen de Amerika pazarına da açılmak istiyorlar. Bu kapsamda L1 vizesine başvurmak mı mantıklı olur veya tavsiye edeceğiniz vize kategorisi ne olabilir?
    Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BelmaSarvan, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

Merhaba @crazycells @gucarslan
    Bir sorum olacaktı.
    Kardeşim bilişim avukatı ve yazılım şirketi var. Yapay zeka destekli Hukuk ve yapay zeka destekli sağlık yazılım ürünleri var. Bu ürünleri yurtdışına satışlarını planlıyorlar. Şu an İngiltere ve Almanya pazarlarını araştırıyorlar ve haricen de Amerika pazarına da açılmak istiyorlar. Bu kapsamda L1 vizesine başvurmak mı mantıklı olur veya tavsiye edeceğiniz vize kategorisi ne olabilir?
    Teşekkür ederim.

Saniyorum ki dediginiz duruma en uygun vize turu E1 ve E2 vizeleri oluyor... Su bolumdeki konulara goz gezdirin isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/87/yatırımcı-ve-tüccar-vizeleri-e1-e2

• @crazycells Tamam, teşekkür ederim.

• Merhabalar,

Herkese iyi gunler dilerim.

1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde calistim. L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Sozlesme tarihim 08.01.2020 - 31.12.2020, bu sozlesme 1 yil yerine gecer mi? Cunku minimum 1 yil calismis olmaniz gerekiyor bu vizeyi alabilmek icin.

Simdiden cok tesekkurler.

Benzer Başlıklar

• Şahsi şirketle L1 vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    10
    1 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    A
    Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
  • 2 Oy
    7 İleti
    872 Bakış
    MySeaM
    H1B vizeleri ile ilgili yeni adimlar atilacak gibi. https://www.foxnews.com/politics/trump-dhs-h1b-guest-worker-rule
  • (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) o vizesi
    79
    1 Oy
    79 İleti
    12k Bakış
    R
    Herkese selamlar, Bu yıl içinde o1 vizesi için başvuranlar oldu mu ? Olduysa sonuçları ne oldu ? süreç ne kadar sürdü, rfe geldi mi ?
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k