Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.5k 296

• @cem-dinçel Bizimki yukseklik ve uzunluktan dolayi birazcik cantada tika-basa duracak gibi gorunuyor. Hep yatarak ve cok fazla kimildamadan durmasi gerekecek gibi. Hic oyle kafes falan gibi sikintiya da alisik degil. Bakalim nasil olacak!!! :)

• Köpeğimle nihayet geldikk böylece amerikaya da 2. Girişimi yapmış oldum kabinde çantayla toplam 8 kilo izin verdikleri için açıkçası son iki ay biraz rejime girdi kızım, benim köpeğim jack russell nasıl hareketli olduklarını bilirsiniz bu nedenle çok az miktarda sedaped verdim ve tüm yolculuk sorunsuz geldik çantasının içinde uyudu hep. Çanta da thynin ölçüleri çok küçük olduğundan yandan gizli açılıp büyüyen çantadan aldım ama hiç gerek yokmuş zaten içine kıvrıldığında yetti ona,
    Kedimi de şeffaf çantayla götürmüştüm ama şeffaf çantayı amerikadaki veteriner beğenmedi,kediyi daha çok strese sokar kediler saklanınca daha rahat eder dedi

• @dilara1424, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

Köpeğimle nihayet geldikk böylece amerikaya da 2. Girişimi yapmış oldum kabinde çantayla toplam 8 kilo izin verdikleri için açıkçası son iki ay biraz rejime girdi kızım, benim köpeğim jack russell nasıl hareketli olduklarını bilirsiniz bu nedenle çok az miktarda sedaped verdim ve tüm yolculuk sorunsuz geldik çantasının içinde uyudu hep. Çanta da thynin ölçüleri çok küçük olduğundan yandan gizli açılıp büyüyen çantadan aldım ama hiç gerek yokmuş zaten içine kıvrıldığında yetti ona,
    Kedimi de şeffaf çantayla götürmüştüm ama şeffaf çantayı amerikadaki veteriner beğenmedi,kediyi daha çok strese sokar kediler saklanınca daha rahat eder dedi

Merhaba, rahat bir yolculuk geçirdiğiniz için sevindim. Köpeğinizin çantasının modelini paylaşmanız mümkün mü acaba?

• @newyorker çok teşekkür ederim,
    Ben Amazon dan aldım , yalnız biraz ağır 1,8 kg civarında ama ben köpeğimi diyete de sokmuştum orda tarttıklarında çantayla beraber 7,2 kg geldi 160 usd ödedim. Sanırım kabinpete 160 usd kargo pete de 350 usd civarı gibi bie şey alıyorlar
    Sedapet kullanmanızı tavsiye ederim ben gelirken kedime de vermiştim onunla da çok rahat geldim, 5 kilo 0,5 ml diyorlar ama 10 kilo olsaydı da 0,5 ml verirdim ne kadar az olsa o kadar iyi, bir de uçak soğuk oluyor üzerini de örtün mutlaka
    OMORC Pet Carrier Airline Approved, Expandable Foldable Soft-Sided Dog Carrier, 3 Open Doors, 2 Reflective Tapes, Pet Travel Bag Safe and Easy for Cats and Dogs https://www.amazon.com/dp/B07Y61S9Q7/ref=cm_sw_r_cp_api_i_fNzLFbE9KB8Z6?_encoding=UTF8&psc=1

@newyorker çok teşekkür ederim,
    Ben Amazon dan aldım , yalnız biraz ağır 1,8 kg civarında ama ben köpeğimi diyete de sokmuştum orda tarttıklarında çantayla beraber 7,2 kg geldi 160 usd ödedim. Sanırım kabinpete 160 usd kargo pete de 350 usd civarı gibi bie şey alıyorlar
    Sedapet kullanmanızı tavsiye ederim ben gelirken kedime de vermiştim onunla da çok rahat geldim, 5 kilo 0,5 ml diyorlar ama 10 kilo olsaydı da 0,5 ml verirdim ne kadar az olsa o kadar iyi, bir de uçak soğuk oluyor üzerini de örtün mutlaka
    OMORC Pet Carrier Airline Approved, Expandable Foldable Soft-Sided Dog Carrier, 3 Open Doors, 2 Reflective Tapes, Pet Travel Bag Safe and Easy for Cats and Dogs https://www.amazon.com/dp/B07Y61S9Q7/ref=cm_sw_r_cp_api_i_fNzLFbE9KB8Z6?_encoding=UTF8&psc=1

Box tam benim oğluma göre. Genişlemesi çok iyi çünkü biraz iri benim çocuk :) Sedapet'i de not ettim. Çok teşekkür ederim :)

• @dilara1424 rahat seyahat etmenize çok sevindim :) bizim de oğlumuzlu böyle bir seyahate çıkmamız gerekecek ama o ne yazık ki kargo kısmında gidebilecek boyutlarda. umarım o günleri görürüz ve biz de sizler gibi sorunsuz bir yolculuk geçiririz. sizlere abd'deki hayatınızda mutluluklar.

• @newyorker rica ederim ne demek güzel haberlerinizi bekliyorum☺️

• @gucarslan çok çok teşekkür ederim darısı sizw olsun🙏🏻 Kargo bölümünde giden büyük köpecikleri de gördüm onlar da çok rahat gidiyorlardı merak etmeyin her şey güzel olucak

• @newyorker endişelerinizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de bir sene boyunca kedimle köpeğimi nasıl götürürüm stresine düşmüştüm, kedişinizin kilosunu okuyunca nedense aklıma bu haber geldi🤣
    https://www.google.com/amp/s/m.haber7.com/amphtml/dunya/haber/2914080-tombul-kedi-ucaga-alinmayinca-dublorunu-kullandi

@newyorker endişelerinizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de bir sene boyunca kedimle köpeğimi nasıl götürürüm stresine düşmüştüm, kedişinizin kilosunu okuyunca nedense aklıma bu haber geldi🤣
    https://www.google.com/amp/s/m.haber7.com/amphtml/dunya/haber/2914080-tombul-kedi-ucaga-alinmayinca-dublorunu-kullandi

Bunu biliyorum ya 🤣 Benim de geçen gün aklıma bu geldi. Benim oğlan van kedisi, dublör bulmakta biraz zorlanıyorum, bi de kendisi artist olduğu için.. 🤣

e.jpg

• Arkadaşlar bende yurt dısına cıkarmak ıstedım ama goturemedım
    Kedı sahıplenmek benım ıcın buyuk bır olaydı bakımında cok zorlanıyordum ama web sıtesı sayesınde cok bılgılendım sızın ıcınde lınk bırakıcam umarım ısınıze yarar her turlu kedı hakkında bılgılendırmede bulunuyor bakın derım.
    http://www.patiuzmani.com/

• @newyorker hmm van kedisinin yurtdışına çıkarılması için ayrı bir izin alınması gerekiyor sanırım, tam emin değilim ama

@newyorker hmm van kedisinin yurtdışına çıkarılması için ayrı bir izin alınması gerekiyor sanırım, tam emin değilim ama

Evet ben de araştırmıştım ama benim çocuk kısır olduğu için problem olmayacağını söylemişlerdi.

• @newyorker thy'nin sitesinde şöyle bir uyarı var ;

Türkiye’ye özgü ve koruma altına alınmış Sivas kangalı, Ankara kedisi ve Van kedisi gibi evcil hayvanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili müdürlüklerinden onay alınarak taşımaya kabul edilir.

• @dilara1424 Evet bu yazıyı okumuştum. Ama ilgili müdürlükte çok sorun çıkarmadıklarını, belgeyi hemen verdiklerini de tecrübe edinmiş birinin yazısında okumuştum. Tabi yine de önceden sormakta fayda var.

• Merhaba arkadaşlar son bir ay içinde amerika jfk havaalanına evcil hayvanıyla (köpek) giriş yapan oldumu herhangi bir zorluk veya karne ve tarım müdürlüğünden alınan yazı dışında herhangi bir şey istendi mi covid 19 ile alakalı teşekkürler

• @mardin47-47 merhaba. sn @kingocali'nin yazdığı bir ileti var. ama hangi havalimanı bilemiyorum. iletişime geçin isterseniz..

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2766/türkiye-ye-girerken-uygulanan-gümrük-kuralları/12

• @gucarslan @mardin47-47 Türkiye'ye getirmişliğim var (LAX - JFK - IST). Türkiye'den götürmüşlüğüm yok. Tarih de yakın değil (2004). Yardımcı olamayabilirim.

• @kingocali ben daha yeni laxa geldim hiçbir şeye bakmadılar en son çıkışta ben dedim bakmıcak mısınız diye yalandan pet pasaporta baktı, 10 ay önce gelirken de aynısı olmuştu lax ta. Ama türkiyede havaalanında çıkarken bakıyorlar

• @dilara1424 biz de kedimizi getireceğiz ve anladığım kadarıyla Amerika tarafında pek problem yok. Kuduz alışı bu sene Ocak sonunda olmuştu, henüz çip taktırmadık, bilmiyorum burası için gerek var mı , pasaportu var ama tarım bakanlığı kısmı gözümü korkutuyor açıkçası. THY havaalanında bu belgeyi özellikle soruyor mu? Ya da herhangi bir merci. Covid yüzünden hiç bakanlığa gitmek istemiyorum.

Benzer Başlıklar

• Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • Amerika Tur veya Bireysel Seyahat

Yolculuk
    3
    1 Oy
    3 İleti
    153 Bakış
    G
    Teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻🙏🏻
  • 6 Oy
    19 İleti
    619 Bakış
    baran bozdoganB
    @MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k