Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @azeusa rica ederim.Burda ki herkes gitmeyi sonuna kadar hak ediyor ve bunun gerçekleşeceğinden hiç de şüphe duymuyorum açıkcası.Brit denen arkadaşın sitesinde de TR ye bu sene verilecek olan vize sayısının etken rol oynayacağı ve son 2-3 yılda TR’nin yukarı yönlü ivme kazandığı konuşuluyor.Bu sene biraz farklı bir sene oldu kabul ediyorum ama yeni Abd yönetimi,travel ban,bölgesel etkenler,politik konularla birlikte farklı kıtalara vize dağıtmak elbette karmaşık bir sistem sonucu ancak tüm bunlara rağmen EU da bu sene “Current” olmaması için hiçbir mantıklı neden göremiyorum.AF bana göre zaten mayıs’ta sorun olmaktan çıktı.Burada bize sorun olursa sadece Ukrayna ve Ozbekistan olabilir son 2 kalan bültende de EU “current” yerine 26K-28K aralığında bir seviyede toplamda kalırsa kalır dicem ama bunun son bültene baktığımda AF için yoğun bir artış olması gerekiyor ki dediğim gibi son yayınlanan bülten poyraz estiğinde cam gibi düz olan Akdeniz kadar sakin son senelerde olduğu gibi bu senede “Current” için zemin şartları uygun görünüyor :)))Nazar değmesin ben iyi sonuçlar ile havalara uçacağımız canı gönülden diliyorum ve bekliyorum şu mübarek ay bitiminde..Geçen sene 2017CN19xxx numara ile kazandı benim kardeşim.Numarası geçen ocak ta aktif oldu ve mart başında görüşmeye çağrıldı.Benim CN27xxx ve benimle birlikte CN’ı 33xxx’ e kadar olan TR de ki kazanan arkadaşların en geç ağustos başında görüşmeye çoktan çağrılmış olacağını düşünüyorum.Kalan yüksek CN33xxx ve üstü numaralarında “Current” ile birlikte Ağutos sonundan Eylül sonuna kadar görüşmelerini tamamlayacağını düşünüyorum.Burda hiç mi risk yok dersek tabii CN395xx ve daha üzeri olan varsa belki biraz diyebilirim ama düşük bir risk olur bence bu yine de...Son yıllarda hiç kimse kazanıpta gidemediği olmamış bu sene neden farklı olsun sırf düşük başladı diye neden böyle düşünüp kendimizi üzelim,ne faydası var?İstesekte istemesekte beklicez zaten Ağustos bülteninine kadar.Taa ki önümüzde ki ay çok çok büyük bir sürpriz olması lazım...Kalpler temiz,yolumuz uzun tek dileğim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun benim düşüncelerim beni bağlar tabii ben ümtsiz olmamaktan yanayım sadece ..Güzel günler herkese...

• @lotusice ne güzel dedimişsin aynı fikirdeyim ..

• Guzel haber.iyi dusunelim iyi olsun .britede itibar etmiyorum ne bisey soyluyo ne bisry yapiyor.wait and see,i dont know,eu will not be current ten baska bir sey soylemiyor bi dayanagi yok.18300 diyorda hangi yil 18300 vize verilmis.artik nasil bi algi olusturduysa millet onu bu iste ust sinif olarak goruyor rus forumunda bile onun dediklerini konusuyorlar

• @metert katılıyorum size aynen

• İçinde bulunduğumuz durumda birde şöyle bir durum söz konusu Türkiye ve kendi para birimlerini kullanan bütün ülkelerde şuan dolar aldı başını gitti başta ülkemiz olmak üzere biliyorsunuz sağlık muayenesinden tutun birçok ödeme dolar üzerinden yapılıyor eğer ki banka hesabına bizim gibi önceden döviz koymayan birsürü insna var peki bu kişiler o kalabalık aileleri için gerçekten istenilen rakamı veya yakın rakamlarda para gösterebilecekler mi? Buda bence avantajlardan bir tanesi hatırlatayım dedim :)

• Bu ileti silindi!

• @ozan-aydemir Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

İçinde bulunduğumuz durumda birde şöyle bir durum söz konusu Türkiye ve kendi para birimlerini kullanan bütün ülkelerde şuan dolar aldı başını gitti başta ülkemiz olmak üzere biliyorsunuz sağlık muayenesinden tutun birçok ödeme dolar üzerinden yapılıyor eğer ki banka hesabına bizim gibi önceden döviz koymayan birsürü insna var peki bu kişiler o kalabalık aileleri için gerçekten istenilen rakamı veya yakın rakamlarda para gösterebilecekler mi? Buda bence avantajlardan bir tanesi hatırlatayım dedim :)

Acımasızca ancak ihtimal mi , evet ihtimal , azda olsa etkileyecektir.

• Acımasızca olduğunu düşünmüyorum asıl acımasız olanı söyleyim size sadece gideceğim diye hayal kurup hiç bir şekilde bunun için mücadele vermeyen insanların buradaki kişilerin hakkını gaspetmesi acımasız olan. Burda birsürü yaşanmış şey okudum. Bizde 2 yıldır evliyiz neredeyse yemedik içmedik para biriktirdik eşya almadık kıyafet almadık gezmedik dolaşmak para biriktirdik. Acımasızca olan bana çıktı ama gitmeyi düşünmüyorum başvurdum ama çıktı ama kararsızım diyenler. Veya ellerinde para yok atıyorum bu aşağılamak veya başka birşey değil yanlış anlamasın kimse lütfen özellikle belirteyim sonra başka yerlere çekip birşey yazmayın yani. Hayal kurmak güzeldir ama bu ben pilot olmak istiyorum deyip kursa gitmeden dirsek çürütmeden olmuyor, doktor olacağım Suriyeli değilsen o sınava gireceksin abicim haksız mıyım söylediklerimde

• Merhabalar , Universite zamanindaki adreslerimiz , Work and travel yaptim ameriakdaki adresim , Erasmus yaptim Polonyada ordaki adreslerime gerek var mi ??? Yoksa ikametgah olarak E devlette gozuken adreslerimi yazsam yeterli mi ? En az 3 ay kaldim bu bolgelerde.

• @Monarizzaa yanlış konuya yazıyorsunuz.Dv2019 aşamaları konusuna yazın lütfen

• @Ozan-Aydemir Tabii ki doğru ama para hiçbir zaman konsolosluk vize görüşmelerinin hiçbirisinde ilk öncelik değil maalesef.Hiç bir mülaakatta ilk önce kaç para gösterdin diye sormazlar yada para göstermemişsin vize alamazsın demezler.Bu mevzuata aykırı zaten.Çünkü Abd nin önceliği ilk etapta sizin güvenilirliliğinizi tespit etmek ( ki buna her türlü araştırma dahil atıyorum sosyal medya,eski ve yeni mail adresi kullanımınız,banka istihbaratları,adli araştırmalar,farklı ülke ziyaretleri yapmışsanız nereler yada üye olduğunuz platformlar gibi vs vs ...) sonra sizin iş durumunuzu,yaptığınız işleri,mezun olduğunuz okul,bildiğiniz lisan ve hatta o an sorulara mantıklı ve düzgün yanıt verip vermediğiniz görüşme boyunca size yöneltilecek soruların belli başlıları olacaktır.Fakat kaldı ki bunlardan eksik yada yetersiz bulunursanız size şunu diyebilir;madem yeterli tecrübeniz yada dayanağınız yok o zaman iş bulamazsanız ilk etapta ne ile geçim sağlayacaksınız ve geçiminizi nasıl karşılayacaksınız,size yardım edecek bir tanıdığınız var mı?İşte bu aşamada para durumunuzu sorgulayabilir.Yinede esasen Para göstermemiş olsanız bile bu aslında onlar açısından çok da önem arzetmiyor.Tamamen sizin o an o kişiye güven verip veremediğinize ve niteliklerinize bağlı;kaldı ki siz oraya gelene kadar kime bu vizeyi verip vermeyeceğini önceden çok iyi biliyor bu adamlar.Tam insan experi hepsi sadece ve sadece doğruları ararlar hem vize görüşmesinde hem de özellikle Abd ye ilk girişte.Ailem sponsor okucak deyip hiç para göstermeyen ve vize alan çom düzgün insanlar var geçmişte...Zaten bu para mevzusundan az kişi gelir diye bir ihtitaca gerek kalmayacak herkese sıra sorunsuz gelicek ümit ediyorum çok fazlasıyla...

• @Ozan-Aydemir çok doğru haklısınız.İster istemez insan gerginleşiyor.Biraz uzadı gibi geliyor süreç bekledikçe insana tabii durum böyle olunca geçen her bir gün kayıp maddi açıdan.Biz hanımla kurumsal işlerden istifa edeli 4 sene oldu ve o zamandan beri bir çaba içerisindeyiz inşallah yakında bu dertler bitmiş olucak hepimiz için hayırlısı olsun diyelim saygılar benden de..

• @kocayürek tabiki benim anlatmaya çalıştığım şey şu yönde zaten istemeyip kararından emin olmayıp gerçekten isteyen insanların yerini işgal edenlere zaten bunun bir çoğunu aracı firmalarda yapıyor malesef. Umarım bütün bekleyenlere sıra gelir. Ayrıca antiparantez şunuda belirtmekte fayda var para konusunda konsolosluk her zaman maddi duruma ve hesaptaki paraya bakmaz zorundadır mesleki yeterlilik dil bilgisi bir yere kadar Tolare edilebilir. Sonuçta oraya gittiğiniz zaman harcama yapmanız gerektiğini gayet iyi biliyor konsolosluk bölümü zaten orda tanıdığın varmı veya sponsorluk şartları tabiki oluyor. Fakat zaten bu insanlar gitmek için çabalayıp yol bulan insanlar oluyor o kitle söylediğim grubun içine girmiyor. Saygılar

• @Ozan-Aydemir maddi durum konusunda size katılıyorum. Çekilişin iptal edilip sonra tekrar yapıldığı yılda bir talihli yeterli maddi kaynak gösteremediği için AP ye kalmıştı. Mutlaka bir miktar para istiyorlardır yada oraya gidinceye kadar geçecek süre içinde (emeklilik, ev satışı gibi) para temin edeceğinize emin olmak isteyeceklerdir.

Kazanıpta gitmeyenler konusunda size maalesef katılmıyorum. Bunlar mutlaka birilerinin hakkını yiyor ama bir düşünün 22000 ile 32000 arasında kazanıp gitmek istemeyen kişilerin çok olduğunu. Sıra birden size gelir :)

• çıkmayanlar çıkıp gitmeyenlere kızıyor gidecek bir kişinin yerini boşuna doldurduğu için.ama sayın @arnblt ın dediği gibi çıkıp gitmeyenlerin çok olması bizim yararımıza olacaktır.bu açıdan hiç bakmamıştım.:D

• Eskiden kazanıpta gitmek istemeyeni zorlardım . Gitmesi icin elimden geleni yapardım . Şimdi boşverdim gitmezse gitmesin 1 vize 1 vizedir :))))

• @Ozan-Aydemir size katılıyorum. Bu duruma şöyle de bakılabilir. Örneğin KCC, EU'nun 20K kotası varsa 20K insan seçebilirdi ancak bu gitmeyenler konusunda extra insan seçerek bunu garantiye alıyor. Aslında belli CN'in üzerinde bizim gibi seçilenler yedek bir bakıma. İşin gerçeği yedek oyuncular gibiyiz. Sorun gc kazanıp gitmeyende değil. Çıkıp ds formu doldurup gitmeyenler aslında sorun.

• @superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

@Ozan-Aydemir size katılıyorum. Bu duruma şöyle de bakılabilir. Örneğin KCC, EU'nun 20K kotası varsa 20K insan seçebilirdi ancak bu gitmeyenler konusunda extra insan seçerek bunu garantiye alıyor. Aslında belli CN'in üzerinde bizim gibi seçilenler yedek bir bakıma. İşin gerçeği yedek oyuncular gibiyiz. Sorun gc kazanıp gitmeyende değil. Çıkıp ds formu doldurup gitmeyenler aslında sorun.

En can sikici sorun da, cikan formunu dolduran, vizesini en az 3-4 kisilik ailesine alan ve ustune ya ben aldim ama gitmeyi de istemiyoruz 10000tl maas aliyorum keyfim yerinde ne dersiniz rahatimi bozmama gerek var mi diyenler; ya da vizesini turist vizesi gibi kullananlar ki cok gordum. KCC boyle niyetleri oldugunu bilse vize vermeyecek bu adamlara ben neden kizmayim. Ben ki ciddi ciddi hayatimi orada kurmayi dusunuyorum, kalkip benim hakkimi gasp ediyorlar.Biz de boyle oturup hesap kitap derdine dusuyoruz. :)

• @jade aynen öyle sonuna kadar katılıyorum hastalık olur vb. elden bişey gelmeyen durumlar olur onun dışı için diyecek tek kelime bulamıyorum aslında bunun için kesin olmasada caydırıcı bir nokta var bir çekilişi ücretli yapmaları lazım yani 250 dolar Filan çok olmasada caydırıcı bir etken. Şans ise yine şans değişen birşey olmuyor. Adam gidior firma aracılığı ile bir ajans 1000 tane başvuru yapıyor 5 yıl üst üste. İnsanın hayatı değişiyor buraya ayak uyduruyor dolayısı ile de gidemiyor unutmuş gitmiş adam, neyse söylenecek çok şey var ama farkındalık yaratmak imkansız o yüzden boşa konuşuyoruz :)

• Ha bu arada bu da burda dursun. Sayin @crazycells ile baska bir sayfadaki diyalogumuz. :)

@jade Künye içinde söyledi:
    Oncelikle her turlu yardiminiz icin tesekkur ederim ozellikle, @crazycells Bu foruma, degil dakikalarinizi saatlerinizi veriyorsunuz. Britsimon'in sitesinde donate diye bir secenek var. Bu secenegi buraya koyamaz miyiz? Eminim, bunca ugrasa karsilik vermek isteyecek insanlar olacaktir. Lutfen yanlis anlamayin, siz burada saatlerinizi harcarken belki bir faydasi olur sizin de hayatiniza diye soyluyorum. Onun haricinde, her dinden aldiginiz hayir dualarinin haddi hesabi yoktur zaten :)

Crazycell'in cevabi:
    Rica ederim sayin @jade 🙂 Forumdan yararlaniyor olmaniz ne mutlu 🙂
    Nazik cumleleriniz ve iyi niyetli dusunceleriniz icin cok tesekkurler; lakin grubumuz kar amaci gutmeyen bir gruptur; o nedenle sitenin bagis almasi veya herhangi bir moderator ya da uyenin forumdan maddi gelir elde etmesi uygun degildir. Ben daha once facebook grubunda duyurusunu yapmistim ama herkesin bildigini dusundugumden forumda yapmadim; sizin araciliginizla foruma da planlari aktarmis olayim. Yesilkart Forum, ABD'de Yasam ve Gocmenlikle ilgilenen ve maddi cikar gutmeksizin birbirine yardimci olan uyelere sahip olan ve onumuzdeki yillarda diger bolumlerinin de kullanima acilmasiyla temel olarak;
    forum
    facebook grubu
    ilan ve duyuru sayfasi
    youtube kanali
    olarak 4 temel bolumden olusacak bir platformdur. Web sitemizin teknik masraflari su an sayin @devmach tarafindan karsilanmaktadir. Farkettiginiz uzere forumumuz su an reklam almiyor, fakat yakin zamanda reklam almaya baslariz diye dusunuyorum. Bu durumda elde edilen gelir once forumun teknik altyapisina harcanip, artan butun gelirler Turkiye'nin aydinlik gelecegine katkida bulunmak icin -corbada bizim de tuzumuz bulunsun diye- CYDD (Cagdas Yasami Destekleme Dernegi), TEV (Turk Egitim Vakfi), ALIKEV (Ali Ismail Korkmaz Vakfi) ve LOSEV (Losemili Cocuklar Vakfi) gibi cagdas ve bilimsel egitimi destekleyen yardim kurumlarina ve derneklere Yesilkart Forum uyeleri adina bagislanacaktir.
    DV2019 surecinde forumumuz araciligiyla Green Card lotosuna basvuru yapmak isteyen kisilere LOSEV'e bagis karsiliginda hizmet verdik, her ne kadar su an YouTube kanali gelir uretmiyor olsa da uretmeye baslayinca yine bu gelirler CYDD'ye aktarilacaktir (Ben yakin zamanda musait olunca kanal icin video cekmeye baslayacagim, su an sadece teknik video'lar yer aliyor kanalda. Ayrica belirtmek isterim kanal butun uyelere aittir, dolayisiyla video cekip kanala yuklemek isteyen uyeler cekinmeden benimle iletisime gecebilirler).
    Forumumuz her gecen gun buyuyor, konu yelpazesi genisliyor. Bu, zaman bulduklarinda gonullu olarak foruma girip bilgi ve deneyimlerini aktaran uyelerimiz sayesinde oluyor. Eger olusuma katki saglamak isteyen arkadaslar varsa tek yapmalari gereken forumun bir parcasi olmak, forumu sahiplenip ABD'de yasam konusunda bilgi ve deneyimlerini foruma aktarmak. Ayrica illaki maddi yardim yapmak isteyenler olursa, bize haber vermeye gerek duymadan direkt bu kurumlara tum forum uyelerimiz adina bagis da yapabilirler.
    Tesekkurler,
    Iyi forumlar!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k