Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Doktorluk

Sağlık Sektörü
140 54 47.6k 40

• @crazycells çok teşekkür ederim iyi çalışmalar ;D

• az önce usmle sınavında kabul gören fakültere baktım ve kız arkadşımın okuduğu fakültenin burada yer almadığını fark ettik bu konuda ek bir denklik sınavı gibi bir durum var mı yoksa direk baştan olmuyor mu?

• @Enes-Yavuz Denklik icin sizin yapabileceginiz birsey yok... okulun onaylanmasi lazim...ABD deki organizasyon (LCME) ABD disindaki okullari "accreditation" icin degerlendirmiyor..bunu yapan uluslararasi bir organizasyon (WFME). okulun onaylanmak icin girisimi olup olmadigini... yakin zamanda onaylanma durumu olup olmayacagini okulun kendisinden sorabilirsiniz...

• @gizem19 teşekkür ederim denklik için başvuru yapacağız. :D

• @Enes-Yavuz
    Soyle bir istatislikle basliyayim:
    TR:
    Nufuz 84 milyon
    Yillik: on lisans/lisans ogrenci sayisi 400 bin, tip ogrencisi 17 bin, uzmanlik ~6 bin
    ABD:
    Nufuz 330 milyon
    Yillik: on lisans/lisans ogrenci sayisi 4 milyon, tip ogrencisi 20 bin, uzmanlik 37 bin

TR de lise sonrasi sinavla tibba girilir ve egitim 6 sene
    ABD de lise sonrasi 4 yillik lisans egitiminden sonra 4 yil tip fakultesi...ogrenciler tip fakultesine 3 yil sonunda yaz basi MCAT sinavini aldiktan sonra muracaat ederler... bu durumda uc sene icinde butun gerekli derslerini bitirmis, research yapmis, hastanelerde gonullu calismis, dr gozlemciligi yapmis ve hemen hemen butun derslerden A alip okulu dereceyle bitirmeye calisirken 3 uncu yil sonu sinavlarinin hemen arkasindan MCAT almalari gerekir... onun icin bazi ogrenciler 4 uncu sinif sonunda muracaat etmeyi secerler ve bunlar genelde arada 1 yil research de calisirlar....tip fakultesine girenler daha yogun bir tempoyla calismaya devam ederler... dolayisiyla 8-9 sene boyunca yaz tatilini 2 haftadan fazla yapabilen pek olmaz... dolayisiyla tip okuyan birinin sosyal hayat gibi bir onceligi pek olmaz... bu konu ihtisas seciminde dusunulur... bazilari "good life style" branslari secerler (cilt, goz, vs) (yada secmeye calisirlar)... bazilari secimlerini "challenging" bulduklari alanda yaparlar...ama hangi alanda olursa olsun ihtisaslar bitene kadar "social life" firsat buldukca olabilen bir seydir... ihtisas bittikten sonra istediginiz kadar sosyal hayatiniz olabilir...hayatinizi nasil yasamak istediginize bagli... isterseniz part time calisin... ama bunun karsiligi olarak mesleki gucunuzu kaybedebilirsiniz (kazancinizin yani sira)....

• @gizem19
    dedikleriniz konusuda açıkcası biraz gözüm korktu ama bu konuda haklısınız

• Selam arkadaşlar🙋‍♀️ Öncelikle herkesin gönlünce olsun dilekleri diyerek bir soru sormak istiyorum. Eşim iki yıllık tıbbi laboratuvar mezunu ve aynı zamanda kimya mezunu lisans düzeyi. Kendi alanıyla ilgili orda işini yapabilmesi için ne yapmamız lazım? çok genel bir soru oldu belki ama cevaplayan olursa tecrübelerinden bilgisinden faydalanmak isteriz. Teşekkürler şimdiden☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Rhonster şimdi bu kişiye denk geldim. Sürekli doktor olarak nasıl gelinir işte Türkiyeden amerikaya gelen bir doktorun yol hikayesi

https://www.youtube.com/channel/UCFyofmaKva4ibfO2vzKgICQ/videos

• Merhabalar arkadaşlar, Türkiye'de dahiliye uzmanı olarak çalışıyorum.Merak ettiğim ve aydınlatamadığım bir konu şu;
    Asistanlık sürecimde bir arkadaşımızın ağabeyi pediatriden kabul alarak ABD de asistanlık sürecine kabul almıştı.Zamanında ondan şöyle bir bilgi almıştık ve bu zamana kadar öyle olduğunu sanıyordum ta ki USMLE hazırlanmaya başlayıp green carda başvuru işini eyleme geçirdikten sonra araştırdığım hiçbir yerde teyit edemedim.Lafı çok uzatmadan şöyle sanıyorduk ki burada uzman isen USMLE bütün stepleri verdikten sonra orada referans mektubu ile kabul aldığın yerde sadece 1 yıl asistanlık(3 yıl olan sürenin sadece 1 senesini,yani son yıl asistanı gibi) yaptıktan sonra dahiliye uzmanı olarak çalışabiliyorsun.Fakat burada yazılan ve araştırdığım üzere bunun hiçbir şekilde böyle olmadığını düşünüyorum,en azından yazılanlara bakınca böyle bir çıkarımda bulundum.(Yani her halikarda oraya asistanlık sürecine sıfırdan başlayarak gidiyormuşuz.)Benim durumumda olan veya bu duruma net olarak hakim olan bir arkadaş varsa sevinirim :)

• @fumaratinoglu evet, ben de cevremdeki doktorlardan dediginiz gibi duydum hep. uzmanlik sureciniz kabul edilmiyor, bastan basliyorsunuz. Belki bazi zamanlarda bazi ozel anlasmalar yapilmistir bazi universiteler arasinda; ama genel olarak gecerli oldugunu sanmiyorum.

• Cok farkli bir konuyu arkadasim adina buraya tasiyorum. SSN ve GC si olan TR de akademisyen kardiyolog olan bir arkadasim var (Su an legal olarak buradalar ve CA da yasiyor). Gerekli sinavlarini verdi ve simdi klinik tercihlerini yapiyor ama gecen sene de acikta kalmis bu sene de yeniden deniyor.
    Onerisi olan var mi? Arkadasimdan izin almadigimdan isim ve diger bilgilerini paylasamayacagim. Networking bu konuda oldukca onemli gibi gorunuyor.
    @crazycells burada tanidigim tek kardiyolog arkadasa ulastim ama mesajima donus yapmadi :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@caglaror Bildiğim kadarıyla yapılabilecek tek şey popüler olmayan yerlerde bir kurum tercih etmek. Belli bir eyalet/şehir tercihi olanlar için inanılmaz bir rekabet var. Belli bir yaşı geçmiş ve ABD'de eğitim almamış birinin bu rekabetçi ortamda şansı çok az.

• @knnrn Sanirim oyle de yapacak. Hindistanli kardeslerin el atmadiklari saha kaldi mi acaba? Yazilimin uzerinden gecmisler. Diger sektorlerde de hic az degillerdir :/

• @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk

Networking bu konuda oldukca onemli gibi gorunuyor.
    @crazycells burada tanidigim tek kardiyolog arkadasa ulastim ama mesajima donus yapmadi

Evet, networking her asamada cok onemli :) arkanizda duran birileri oldukca ilerlemeniz kolay oluyor.

Doktor arkadaslar oyle, birkac kez daha email gondermekten cekinmeyin :) bana da cok gec cevap yaziyorlar :D

• Merhaba,
    Ben YKS2020 ile akredite olan bir üniversitede Türkçe Tıp Fakültesi bölümüne girmiş bulunuyorum. Dediğim gibi şu an Dönem1 im ve her konuda cahil sayılırım. Üstlerde yazılanları okudum ama genelde dönem 3-4 sonrasını kapsıyor gibi. Ben şu andan yapabileceklerimi yapmak istiyorum, dönem1 den itibaren hazırlanarak tecrübesi olmuş veya bilgi sahibi biri bana yol göstermek ister mi?

• Herkese merhaba,
    USMLE ve TUS dershaneleri kıyaslmasında bulundum ve yaklaşık ikisininde 2 yıllık eğitiminin günümüz dolar kuru ile yaklaşık aynı fiyata geldiğini, hatta UWorld'ün (bütün step eğitimleri ve hazırlık sınavları dahil 2100 dolar civarında) bu konuda daha ucuz olduğunu gördüm. Sizce burada hangisini tercih etmem daha avantajlı olur?

• @karva merhaba’lar verdiğiniz bilgi ve cesaret verici yazınız gerçekten insana ilham veriyor. Elinize sağlık. Özelden görüşebilir miyiz acaba?

• Merhaba
    ben iyi bir fen lisesinde 10.sınıfım,gelecekteki hedefim tamamen Amerika’da yaşamak ve olabildiğince gençliğimi harcamamak için erken gitmek istiyorum.Bu yüzden okurken aynı zamanda sınavlara çalışıp aynı zamanda yazları referans mektubu için gereken stajlarımı yapmak istiyorum. Fakat günümüz şartlarında bu maalesefki baya zorlaştı.Hatta bazen sadece bir hayalmiş gibi geliyor ama hedeflerimin peşinden gitmeyi ve onlar için uğraşmayı seviyorum. sadece Amerika’ya gitme yolu çok zor olduğu için ve ne yapmam gerektiğini tam olarak kafamda oturtamadığımdan motive olamıyorum ve forum üyelerine sormak için bu yazıyı yazıyorum. Önümü görebilmek ve boşluktan kurtulup tekrar motive olup çalışmak istiyorum.Öncelikle benden önce yazılan 102 yorumun hepsini okudum.Anladığım kadarıyla step 1 ve 2 aşamadan oluşan step 2 sınavına girmemiz gerekiyor.Fakat artık geçti kaldı sistemine geçildiği için referans mektupları ve yapılan stajlar çok önemli olarak okudum (yanlışım varsa lütfen düzeltin.)Ve tabiki stajları kendi cebimizden karşılamak için ve sınava girebilme ücretleri derken epey bir paraya karşılık geliyor bu.İyi bir derece çıkarabilirsem hedefim doğrultusunda İngilizce tıp okumak istiyorum.Sınavlara girme ücretini bir şekilde okurken bir işte çalışarak elde ettiğimi de varsayarsak bu durumda staj sürecinde harcanması gereken miktar ve elde edeceğim referans mektupları kafamda soru işareti olarak kaldı.Yani gitmek istediğim belli bir eyalet yok açıkçası hiç fark etmez tek istediğim şey gitmek diyebilirim. Sınavlardan geçebilirsem asistan doktorluğa başlamak için cv’me eklemem gereken ortalama kaç tane referans mektubuna ihtiyacım var?Ve referans mektuplarını alabilmek için gidilen herbiri 3 aylık stajların ortalama olarak maliyeti nedir? Son olarak medipol üniversitesi sınava girebilmek için denklik veren üniversiteler arasında mı? 2011 yılında bir blogda verilmediği yazılmış ama 2015’te üniversitede USMLE konferansı verilmiş belki bir ümit denkliği vardır diye düşündüm bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim,şimdiden teşekkürler ☺️

• @mazelkabul, içinde söyledi: Amerika'da Doktorluk

Merhaba
    ben iyi bir fen lisesinde 10.sınıfım,gelecekteki hedefim tamamen Amerika’da yaşamak ve olabildiğince gençliğimi harcamamak için erken gitmek istiyorum.Bu yüzden okurken aynı zamanda sınavlara çalışıp aynı zamanda yazları referans mektubu için gereken stajlarımı yapmak istiyorum. Fakat günümüz şartlarında bu maalesefki baya zorlaştı.Hatta bazen sadece bir hayalmiş gibi geliyor ama hedeflerimin peşinden gitmeyi ve onlar için uğraşmayı seviyorum. sadece Amerika’ya gitme yolu çok zor olduğu için ve ne yapmam gerektiğini tam olarak kafamda oturtamadığımdan motive olamıyorum ve forum üyelerine sormak için bu yazıyı yazıyorum. Önümü görebilmek ve boşluktan kurtulup tekrar motive olup çalışmak istiyorum.Öncelikle benden önce yazılan 102 yorumun hepsini okudum.Anladığım kadarıyla step 1 ve 2 aşamadan oluşan step 2 sınavına girmemiz gerekiyor.Fakat artık geçti kaldı sistemine geçildiği için referans mektupları ve yapılan stajlar çok önemli olarak okudum (yanlışım varsa lütfen düzeltin.)Ve tabiki stajları kendi cebimizden karşılamak için ve sınava girebilme ücretleri derken epey bir paraya karşılık geliyor bu.İyi bir derece çıkarabilirsem hedefim doğrultusunda İngilizce tıp okumak istiyorum.Sınavlara girme ücretini bir şekilde okurken bir işte çalışarak elde ettiğimi de varsayarsak bu durumda staj sürecinde harcanması gereken miktar ve elde edeceğim referans mektupları kafamda soru işareti olarak kaldı.Yani gitmek istediğim belli bir eyalet yok açıkçası hiç fark etmez tek istediğim şey gitmek diyebilirim. Sınavlardan geçebilirsem asistan doktorluğa başlamak için cv’me eklemem gereken ortalama kaç tane referans mektubuna ihtiyacım var?Ve referans mektuplarını alabilmek için gidilen herbiri 3 aylık stajların ortalama olarak maliyeti nedir? Son olarak medipol üniversitesi sınava girebilmek için denklik veren üniversiteler arasında mı? 2011 yılında bir blogda verilmediği yazılmış ama 2015’te üniversitede USMLE konferansı verilmiş belki bir ümit denkliği vardır diye düşündüm bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim,şimdiden teşekkürler ☺️

Denklik kismini bilemiyorum maalesef ama ilk yillar icin yapmaniz gereken sey cok basit. Hastaneler, universiteler ve diger arastirma enstitulerine 10'larca hatta 100'lerce email gonderip staj imkani aramalisiniz. Konusu ilginizi ceken kisilere ulasmaniz fayda saglar. Cogu yer geri donmeyecek bile ama bu moralinizi bozmasin, bu cok normal... Geri donus yapanlar arasinda ise ilk yillarda maddi konuda destek olan yeri secmenizi tavsiye ederim. Eger tum masraflari kendiniz karsiliyorsaniz tabii ki bir yer bulmaniz cok daha kolay olur, ilk yilda boyle bir sey yapmak mantikli olabilir, ama sonraki yillarda kesinlikle elini tasin altina koyan hocalari/doktorlari secin :)

Emin olun ilk stajiniz bulmasi en zoru olacak, sonraki yillarda ise bu imkani iyi kullanip, kisilerle iyi iletisim kurup, referans alip kendinize daha uygun yerlere gidebilirsiniz...

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Radyoloji Teknikerliği

Sağlık Sektörü
    5
    0 Oy
    5 İleti
    708 Bakış
    M
    @bedosamka, içinde söyledi: Amerika’da Radyoloji Teknikerliği @siraysessiz ben daha gidemedim. Bende denklik veren kurum veya okul arıyorum. Bir kaç şirkete mail attım ama genelde hemşire arayan yerlere atmışım sanırım. Şirketlere mail atıyorum sadece daha bir şey bulamadım. Sadece 2-3 aylık kursla hemşire yardımcısı veya pharmacy assistant olunabiliyor onu biliyorum. Radyoloji teknikerliği için denklik alınamıyor diye biliyorum. Herhangibi sonuç alabildiniz mi?
  • Amerika'da Psikolog olarak çalışmak

Sağlık Sektörü
    29
    1 Oy
    29 İleti
    12k Bakış
    damladavD
    @barky merhaba, benim bildiğim her eyaletin şartları farklı ama hemen hemen dediğiniz gibi. Okuldan ders alma zorunluluğu yok ama lisans yenilemek için her yıl 10 saat kadar bi ders almanız gerekiyor, bilgileri taze tutmak amaçlı gibi. Onun dışında bu alanda yapılacak işler kısıtlı ama lisansınız olmadan sadece ilk görüşme, raporlama, grup terapileri gibi şeyler yapabilirsiniz. Çoğu yer sizi associate lisans ile çalıştırıp supervision saatlerinizi doldurmanıza yardımcı oluyor tabi normal lisanslı psikologdan daha az saatlik ücret alıyorsunuz, köprüyü geçene kadar diyelim :)
  • Amerika'da Eczacılık yapmak

Sağlık Sektörü
    8
    1 Oy
    8 İleti
    7k Bakış
    Erkan Can KÖSEE
    Herkese merhaba, Öncelikle bu sene başvuruya katılacak bütün vatandaşlara şans diliyorum. İnternette biraz araştırma yaptım Amerika'da eczacılık yapmak için ancak cevaplarını bulamadığım sorular var aklımda. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle araştırmam sonrası her eyalet için eczacılık lisansının alınması gerektiğini öğrendim. Ancak bu lisansı almak için başvurum yeterli olacak mı? Diplomam kabul edilir mi, dil bilgim ölçülecek mi ve benim bilmediğim başka değişkenler bulunmakta mı? Bir diğer önemli husus, Amerika'ya yerleşir yerleşmez bu ilgili yerlere başvurumu yapmam sonrasında ortalama ne kadar sürede eczacılık alanında bir iş sahibi olabilirim?
  • Amerika'da diş hekimliği

Sağlık Sektörü
    83
    2 Oy
    83 İleti
    40k Bakış
    P
    Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok :) Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1 :) Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k