Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

Kanada ve Diğer Ülkeler
24 9 1.9k 12

• Malta da var sanirim bu ulkeler arasinda. Bir ara Turkiye'nin zenginleri oradan vatandaslik aliyorlar diye haberler vardi.

• @MySea, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

Malta da var sanirim bu ulkeler arasinda. Bir ara Turkiye'nin zenginleri oradan vatandaslik aliyorlar diye haberler vardi.

evet :) onu da bir sonraki sefere anlatmaya çalışayım..

• Sayın @gucarslan emeğinize sağlık. Güzel bir derleme olmuş.

• Bu bahsettiğiniz ülkelere turist olarak bile gidilmesi tehlikeli. Tamam turkiye ekonomisi kötü egitim v.s berbat ama yani yapmayın bu kadarda yerden yere vurulmaz ki. Turkiye bu saydığınız ülkelerden kat ama kat daha iyi bir ülke. Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana. Avrupa Avustralya kanada ABD haricindeki ülkelerden Türkiye son derece iyi. Yapmayın bu kadarda olmaz ki. Turkiyede 1 dolar 1 tl olsa yinede ülkeden ayrılmak istermiydiniz ASIL SORU BU.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

Bu bahsettiğiniz ülkelere turist olarak bile gidilmesi tehlikeli. Tamam turkiye ekonomisi kötü egitim v.s berbat ama yani yapmayın bu kadarda yerden yere vurulmaz ki. Turkiye bu saydığınız ülkelerden kat ama kat daha iyi bir ülke. Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana. Avrupa Avustralya kanada ABD haricindeki ülkelerden Türkiye son derece iyi. Yapmayın bu kadarda olmaz ki. Turkiyede 1 dolar 1 tl olsa yinede ülkeden ayrılmak istermiydiniz ASIL SORU BU.

sn. @jamel86,
    paylaştığım enterylerin hangisinde türkiye'yi kötüleyen ya da sizin ifadenizle yerden yere vuran bir ifadeyle karşılaştınız merak ediyorum? bilgi vermek amaçlı yazılan bir kaç entryi bu şekilde anlıyor olabilmeniz gerçekten de takdir-e şayan.

"turist olarak gidilmesi bile tehlikeli" ifadenizi dayandırdığınız temel kaynak nedir ayrıca? entrylerde anlattığım ülkelerin hiçbirine türkiye dışişleri bakanlığı'nın resmi sitesinde hiçbir seyahat uyarısı yapılmamış şuana kadar. vahşi devlet olarak nitelendirdiğiniz ülkelerin oraya turist olarak gidenlere sergilediği bir kaç kötü örnek varsa paylaşın bizler de bilelim. sanırım bu ülkeleri afrika kıtasından sanmanızdan kaynaklı olabilir mi? çünkü şuana kadar kimse, çoğu karayip adaları'nda bulunan ülkeleri vahşilikle suçlamadı. asıl vahşiliğin bir kere dahi seyahat etmediği ülke insanlarına, vahşi diyerek kimin yaptığı da ayan beyan ortada.

zuhur eden her fikrin, insan zihninde bir yer vardır illa ki. siz de sanırım bu zuhur-u ahvalden inşirah eden beyanınızın esiri oldunuz. "kişi, kendinden bilir işi" diye boşa söylememiz atalarımız :)

yazdıklarımız / yazdıklarımızı bir kez daha okumanızı salık veririm.

bol şans.

• @gucarslan ülkemi zaten kötüleyemezsin. O dedigin ülkenin vatandaslariyla çalışıyorum new yorkta. Gel 10 dk sohbet et tanırsın. Benim ülkemin insanıyla kıyaslanmayacak seviyedeler. YouTube de yaz nasıl bir ülkeymiş o dedigin yerler. Asla tavsiye etmiyorum bu bahsedilen ülkelere gitmenizi. iran bile olabilir ama bu ülkelere gitmeyin. çok şey duydum ve belgesellerini izledim. Benim kendi deneyimim böyle. Kusura bakmayın.

• @jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

@gucarslan ülkemi zaten kötüleyemezsin. O dedigin ülkenin vatandaslariyla çalışıyorum new yorkta. Gel 10 dk sohbet et tanırsın. Benim ülkemin insanıyla kıyaslanmayacak seviyedeler. YouTube de yaz nasıl bir ülkeymiş o dedigin yerler. Asla tavsiye etmiyorum bu bahsedilen ülkelere gitmenizi. iran bile olabilir ama bu ülkeler hakkinda çok şey duydum. Benim kendi deneyimim böyle. Kusura bakmayın.

deneyiminize saygı duyuyorum ancak; sorduğum soruya halen cevap alabilmiş değilim. benim yazdığım hangi satırda türkiye'yi kötüleyen bir cümle gördünüz, onu soruyorum?

çalıştığınız insanların kötü olması o ülkenin tamamen kötü olduğu anlamına mı geliyor ayrıca. o zaman ben de her gün türkiye'de yaşadığım kötü insan davranışları yüzünden bütün ülkeyi rezil rüsva edeyim. bu doğru bir yaklaşım değil, sizi yazdığım satırları tekrar ve sakince okumaya davet ediyorum.

newyork'taki hayatınızda mutluluklar.
    saygılarımla

• @gucarslan sözlerinizde birşey yok. Sadece deli paralar verip bu saydığınız ülkelere insanların gitme sebebi ne olabilirki. Turkiyenin başına meteormu düştü açlıktan kedi köpek mi kemiriyor insanlar. Neden böyle herkes bir tarafa sıgınsın. Bir yabancı şu yazinizi okusa türkler karayipteki ülkelere gidecek kadar çok mu zor durumdalar der. Bendede böyle bir algi oluştu. Turkiye bu kadar zor durumda degilki. Kanada amerika Avustralya avrupa v.s bizden daha iyi sartlari olan ülkelere gidilmesi yerine neden bu ülkelere gidilsin. Suriye bile daha iyi bu ülkelerden kesin ve net söylüyorum. Hatta sor Suriyelilere, istanbul mu o ülkeler mi. Sıniri actigimiz halde suriyeliler tenezul etmedi gitmeye cok cok azı denedi sadece. Turkiyede ekonomi egitim berbat ama bu kadarda düşük degil.

• 100 bin dolari olan amerikada avukat tutsun yatirimci vizesi alabilir. Avukatlar cok iyi bu konuda. 100 bin dolariniza 500 bin dolar bile gosterip vize icin alengirli işler bile çevriliyor. Amerikada yaşıyorum yurtdisina cikmak isteyenin 1 numarali tercihini buraya yapmasini tavsiye ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@jamel86, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

@gucarslan sözlerinizde birşey yok. Sadece deli paralar verip bu saydığınız ülkelere insanların gitme sebebi ne olabilirki. Turkiyenin başına meteormu düştü açlıktan kedi köpek mi kemiriyor insanlar. Neden böyle herkes bir tarafa sıgınsın. Bir yabancı şu yazinizi okusa türkler karayipteki ülkelere gidecek kadar çok mu zor durumdalar der. Bendede böyle bir algi oluştu. Turkiye bu kadar zor durumda degilki. Kanada amerika Avustralya avrupa v.s bizden daha iyi sartlari olan ülkelere gidilmesi yerine neden bu ülkelere gidilsin. Suriye bile daha iyi bu ülkelerden kesin ve net söylüyorum. Hatta sor Suriyelilere, istanbul mu o ülkeler mi.

sn. @jamel86 sorduğunuz sorunun cevabı aslında bu konunun başlığında net bir şekilde yazıyor. vize ve vergi kolaylığı..

insanlar bu tür ülkelere sırf pasaportum olsun da gideyim diye değil, kazandığı paranın vergilendirilme matrahı yüzünden seçiyor. siz zannediyor musunuz ki bu ülkelerin vatandaşlğına sadece türkler geçiyor? binlerce amerikalı var bu ülkenin vatadaşlığına geçen. diğer ülkeleri saymıyorum bile.. konu kendi ülkesini kötü lanse edip bu ülkelere seçmek değil, konu vergilendirme yüzünden daha fazla kazanç elde etmek.

bu aynı büyük şirketlerin merkez ofislerini irlanda / dublin'de açması gibi. çünkü vergilendirme dilimi bu gibi ülkelerde çok düşük ve bu yüzden de şirketler bu ülkeleri seçiyor. yoksa kendi ülkelerine meteor düştüğü için değil.

ayrıca, 100K$ size sadece yatırımcı vize kazandırır. vergi kolaylığı değil :) insanlar bu yüzden bu gibi ülkeleri seçiyor. zaten bu sayede de abd'ye girişleri daha kolay ve zahmetsiz oluyor.

saygılar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Turkiyeyi bu vahşi devletlerle kıyaslamanız biraz dokunuyor insana.

Bu baslik, bir kiyas basligi degil, bilgi basligi :) Dileyen diledigi ulkeye gidebilir ve orada yasayabilir diye dusunuyorum. Zaten baslik yeterince aciklayici, basliktaki icerik de forumun temasina uygun :)

• Yalniz o Karayipdeki adalarin cogunlugu tatil icin cok mukemmel yerler. Ozellikle ABD ve Avrupa ulkelerinden oralara tatile giden cok fazla insan var. Genelde o kucuk ada devletlerin turizmden baska gelirleri olmadigi icin, disaridan gelecek para transferleri ve bankacilik islemlerine cok buyuk kolayliklar sunuyorlar ve o yuzden kendi ulkelerindeki vergilendirmeden bir sekilde kurtulmak isteyenler icin birer cazibe merkezleri oluyorlar.

O kucuk ada ulkelerinde yasayan yerli halk icin durum cok daha farkli. Onlar genelde hizmet sektorunde calisiyorlar, yani turistleri agirlayan buyuk otellerde, restaurantlarda falan. Onlarin yasadiklari ile oraya tatil veya baska amaclarla disaridan gidenlerin yasadiklari asla ayni olmayacaktir.

• Keşke parası çok olmayana da kolaylık sağlayan yerler olsaydı :D Güzel bir konu ama zaten buralara yatırım yapıp vatandaşlık alacak durumu olan insanın ben diğer konularda zaten bizim yaşadığımız gibi zorluklar yaşayacağını pek düşünmüyorum. Demek istediğim ihtiyaç duyar mı bundan emin değilim :D

• @this-time89, içinde söyledi: Vergi ve Vize Kolaylığı Sağlayan Diğer Ülke Vatandaşlıkları

Keşke parası çok olmayana da kolaylık sağlayan yerler olsaydı :D Güzel bir konu ama zaten buralara yatırım yapıp vatandaşlık alacak durumu olan insanın ben diğer konularda zaten bizim yaşadığımız gibi zorluklar yaşayacağını pek düşünmüyorum. Demek istediğim ihtiyaç duyar mı bundan emin değilim :D

emin olun o kadar cok var ki. surece başlayıp vatandaşlığını alan cok insan tanıyorum :)

• param olsa alırmıyım genelde bu şu şekilde

türkiyede durumu iyi ama pasaport giriş çıkış sorunları yaşıyor diğer ülkere o yüzden bir pasaporta ihtiyacı var.

ve alabileceği bir pasapor alıyor boyle görüyorum ..

peki benım param olsa 200-300-400 bin dolar alırmıyım- o para bende var alırım ama sadece kadar varsa ona harcanmaz.

dediğim gibi iş yapanlar için pasaport sorunu yaşamak istemeğenler için iyi bir secenek ..

yoksa elimde o paralar olsa yine yurt dışına gider uni yada yatırımcı vizesi kovalarım gibi gibi.

bu alanlara bakıyorum türkiyeden ciddi zenginler. :)

güzel bilgiler

https://beyond-immigration.com/tr/. bende şurdan baktım farklı ülkerde var.

ama para iyi yani.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Malta

flag-of-malta.jpg

sn. @MySea'nin de hatırlatması üzerine sıra malta'da :)

malta, hem konum hem de bilinirlik açısından oldukça popüler bir ülke olmasının yanında, vatandaşlık için en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alır. türkler açısından en önemli sebebi elbette ki yakınlığı ve bize benzer iklim özellikleri olarak gösterilebilir.

malta vatandaşlığı temel olarak 3 farklı şekilde elde edilir;

• ulusal kalkına fonuna yapılacak geri dönüşümsüz 650.000€'luk bir yardım

• 350.000€'luk bir evrak satın alma ya da min. 16.000€'luk 5 yıl süreli bir kira kontratı yaparak

• 5 yıl korumalı ve 150.00€ değerindeki devlet destekli bir fona yatırım yaparak

peki tüm bunları yapmak için nedenler neler?

ilk olarak malta vatandaşlığı nesilden nesile geçen bir vatandaşlık türüdür. yani çocuklarınız, cocuklarınızın cocukları, onların cocukları da malta vatandaşlığı hakkında yararlanabilir. bu kural 2014 yılında avrupa birliği tarafından onaylanan kanunla yasal hükmüne de kavuşmuştur.

ayrıca başvuru sahibi (ve isterse elbette ki ailesi) bütün schengen bölgesi ülkelerinde ikamet statüsü kazanır. bunun yanında abd, ingiltere, kanada ve schengen ülkeleri dahil 166 ülkeye vizesiz seyahat hakkı kazanır. başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içinde vatandaşlık prosedürü tamamlanır ve en önemlisi de elbette ki vergi avantajlarından yararlanır başvuru sahibi. çünkü malta, vatandaşlarının yurtdışındaki yatırım ve kazançlarından vergi istemez. sadece malta içindeki yatırımlarında vergilendirme yapar ve bu da malta'yı çekici kılan en büyük özelliklerden biridir.

başvuru süreci ilgii sözleşmenin imzalanması ile başlar ve 1 ay gibi kısa bir sürede oturum kartları temin edilir. ardından idari süreç biter ve başvuru sahibi pasaportunu almaya hak kazanır.

türkiye'den bilinen bir çok kişi yakınlığı ve sağladığı imkanlarla malta vatandaşlığını almış ve almaya devam etmektedir.

• Merhaba arkadaşlar yurt dışına gitmek istiyorum en kolay vatandaşlık hangi ülke veriyor? süreli vize değil

• @Mustafa-Çınar-0 Almanya. Oturum aldıktan sonra C1 dil seviyesi yaparsan 3 yılda vatandaşlık alabiliyorsun. Yapamazsan 5 yılda B1 yapman lazım.

• Bütün varlıklı insanların, bizi yöneten siyasilerin çoğunun, onların eşleri ve çocuklarının hepsinin cebinde 2.bir pasaport ya da oturum izni var, hatta ve hatta yabancı ülke vatandaşı bakanlarımız var. Kınamıyorum, dünya böyle artık, benim de durumum elverse hemen bütün aileme kendimce en mantıklı ülkeden pasaport ya da oturum alırım. Ama şimdi gidip te bizim pasaportumuzdan daha değersiz ( vize kolaylığı bakımından) bir pasaport neden alayım( İran,Suriye bu ülkelerden daha iyi denmiş).
    Sn. @gucarslan'ın listelediği ülkelerin başlıkta belirtildiği gibi vize ve vergi kolaylığı var. Onlar da dünyanın en güçlü pasaportları değil belki ama en azından şengen ülkelerine , İskandinav ülkelerine, İsviçre'ye bazıları ek olarak İngiltere'ye vizesiz gidebiliyorlar. Amerika ve Kanada 'ya da bizden daha kolay vize alıyorlardır. Onların yaptığını ülke olarak biz de yapıyoruz, vatandaşlık satıyoruz.

Ayrıca yurt dışına göç için çabalayan insanlarımızın çoğunun öncelikli hedeflerinden birisi de gittiği ülkenin pasaportuna sahip olmak.

Pasaport sıralaması linkini de ekliyorum.
    https://www.passportindex.org/comparebyPassport.php?p1=tr&y1=2023&p2=dm&y2=2023&p3=ag&y3=2023&p4=kn&y4=2023&p5=mt&y5=2023

Benzer Başlıklar

• İngiltere 2 kişi grup vize başvurusu

Kanada ve Diğer Ülkeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    277 Bakış
    Q
    Merhaba, Danışmanlık acentaları artık fahiş fiyatlar talep ediyor. O sebepten en güvenilir kaynak olan sizlere danışmak istedim. Bildiğim kadarıyla ingiltere vize başvurularında maddi duruma fazlasıyla dikkat ediyor. Ben bir beyaz yaka olarak başvuruda bulunacağım ama beraber gitmeyi düşündüğüm arkadaşım şirket sahibi ve maddi durumu oldukça yeterli. İkimiz tek bir başvuru üzerinden onun sponsorluğunda gibi plan yapıp başvuru yapabilir miyiz? İngiltere konusunda pek bir bilgim olmadığı için temel seviyeden soru sormuş olabilirim. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
  • Kıbrıslı biriyle evlenip başka bir ülkeye gitmek

Kanada ve Diğer Ülkeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    874 Bakış
    infant27I
    Evet abi benim de planlarım o yönde nikahı Türkiye'de kıyacağız bide İstanbul'da kıymak daha iyi olur diye duydum uluslararası olarak geçiyormuş. Bir kaç kişiye sorduğumda sorun olmaz vizenizi verirler dediler de tabi bilemeyiz bakacağız önce kimliği alalım da :) cevap için teşekkürler
  • Kanada'nın depremzedeler için vize ve göçmenlik başvuru önceliği

Kanada ve Diğer Ülkeler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    958 Bakış
    iamadmrI
    forum uyeleri bu durumdan muzdarip olan yok mu?
  • Greencard'dan Ümidi Kesip Başka Ülke Vatandaşlığı Arayanlar

Kanada ve Diğer Ülkeler
    6
    4 Oy
    6 İleti
    13k Bakış
    crazycellsC
    @murat-imsiyatoğlu su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/197/kanada-göçmenliği Kanada icin nitelikli gocmen alimi programi var... Bunun disinda ABD'de is bulup calisma vizesi de alabilirsiniz (H1-B, L), bu calisma vizeleri ile genelde 5-6 sonrasinda Green Card'a basvuru yapiyorsunuz. https://yesilkartforum.com/forum/category/90/çalışma-vizeleri-h-l-ve-diğer-işçi-vizeleri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k