Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@dilara1424 kredi kartınızdaki bir harcamaya itiraz etmeniz diyebiliriz kısaca. Kredi kartı hesabınıza girdiğinizde yaptığınız harcalamarı görürsünüz. Size ait olmadığını düşündüğünüz, hatalı olduğunu, tutarın fazla olduğunu düşündüğünüz harcamayı seçerek bu harcama bana ait değil demiş olursunuz. Böylece banka bu tutarı size yansıtmaz. Tabi kredi kartı bilgilerinizin ele geçirildiğinde hareketle kartınızı da iptal ederek size yenisini gönderir.
-
@dilara1424 Genel anlamiyla harcama kaydina itiraz. Ama soyle ki eger haksizliga ugradiginizi /aldatildiginizi dusunuyorsaniz da itiraz edebilirsiniz. Ornegin benim ornegimde urun adrese teslim edildi diyordu ama kesinlikle teslim edilmis olamazdi (ki baska adrese gittigi sonradan anlasildi) ne teslimatci (Fedex) ne de satici (Google) ya ulasamadim, cevap/donus alamadim. Cok kizip tek kozum olan dispute actim. Ama BofA benden elime ulasmadigina dair belge istedi. Ulasmayan seyin belgesi nasil oluyor derken urun bir sonraki apartman kompleksine teslim edilmis, oradakilerin beni aramasiyla cozuldu. Ama dispute cozulene kadar kredi skoru bilgim sifir oldu. Dispute dosyasini kapatmalarini isteyen ve sorunun cozuldugunu belirten bir eposta gonderdim bankaya, 2 gunde kapattilar dosyayi ve kredi skorum 15-20 gun sonra normale dondu. Maalesef saticilar imza gerekmeyen teslimi dayatiyorlar. Ondan sonra insaflarina kaliyorsunuz. Bu yuzden Amazonu digerlerine tercih ediyorum artik. Hele Google Store mu, aman! Bu durumlarda sosyal medya (Twitter, etc) daha etkili yontemler iceriyor.
-
@mydream çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
-
@caglaror çok teşekkür ederim bunları hiç bilmiyordum, çok faydalı oldu
-
Merhabalar, benim de sorum olacaktı.Dogru yerdemiyim bilmiyorum ama değilsem değiştire bilirim..
Sorum şu şekilde;
Teb bankasında hesap açtık fakat eksik bakiye kaldı,bunun için menkul satmak yerine kredi çekmeyi düşündük.
Digelim herşey yolunda gitti ve gitme vakti geldi,gidene kadar çekilen krediyi buradan ödeyeceğiz ama gidersek oradayken burada ki krediyi ödemeye nasıl devam edeceğiz ???
Şimdiden teşekkürler -
@BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
Merhabalar, benim de sorum olacaktı.Dogru yerdemiyim bilmiyorum ama değilsem değiştire bilirim..
Sorum şu şekilde;
Teb bankasında hesap açtık fakat eksik bakiye kaldı,bunun için menkul satmak yerine kredi çekmeyi düşündük.
Digelim herşey yolunda gitti ve gitme vakti geldi,gidene kadar çekilen krediyi buradan ödeyeceğiz ama gidersek oradayken burada ki krediyi ödemeye nasıl devam edeceğiz ???
Şimdiden teşekkürlerABD Türkiye Arası Para Transferleri konusunda gerekli bilgiler var. Transferwise veya benzeri bir yöntemle Türkiye'deki hesaba para göndereceksiniz. Ben 2016 yılından beri konut kredisi dahil bir sürü krediyi bu şekilde ödeyip bitirdim. Geçen yıl yeni bir kredi aldım, şimdi onu da bu şekilde ödemeye devam ediyorum.
-
@knnrn Bu bilgiler için teşekkür ederim,bahsettiğiniz konuyu ınceleyecegım hemen :thumbs_up:
-
Arkadaşlar merhaba, bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
Apple kartla taksitle bilgisayar almak istiyorum örneğin 4000 dolarlık bir kartla 3000 dolarlık bilgisayarı 24 aylık vade ile finans ettiğimde , kredi kartı kullanım oranım 3000 e mi göre değerlendirilecek yoksa aylık ekstreme yansıyan tutar olan 125 dolar olarak mı? Kart utilazition önemli olduğundan yanlış bir adım atmak istemiyorum sizden öğrendiğim bilgilerle hep yüzde 9 u geçmeme çalışıyorum, ama bu karta taksit yapma olayında biraz kafam karıştı net bir bilgi de bulamadım -
@dilara1424, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
Arkadaşlar merhaba, bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
Apple kartla taksitle bilgisayar almak istiyorum örneğin 4000 dolarlık bir kartla 3000 dolarlık bilgisayarı 24 aylık vade ile finans ettiğimde , kredi kartı kullanım oranım 3000 e mi göre değerlendirilecek yoksa aylık ekstreme yansıyan tutar olan 125 dolar olarak mı? Kart utilazition önemli olduğundan yanlış bir adım atmak istemiyorum sizden öğrendiğim bilgilerle hep yüzde 9 u geçmeme çalışıyorum, ama bu karta taksit yapma olayında biraz kafam karıştı net bir bilgi de bulamadım125 olmasi lazim, cunku her ay o sekilde kesilecek karttan...
-
@dilara1424 benim bildigim tum ucret utilization olarak yansiyacak.
-
@dilara1424 3000/4000 olacağı için utilization %75 görünecek. Ama kart başına değil toplam utilization da önemli. Tüm kart borçlarının tüm kredi limitlerine oranı.
-
$3k utilization olur, yani kredi kartinda bu miktar gorunur. Aylik odemeniz gereken miktar ise $125 olacak, yani size her ay $125 lik bir bill gelecek veya paperless otomatik odemeye baglayacaksiniz.
-
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim @crazycells @keysnambır @knnrn @MySea 🤗
-
İyi geceler aklıma birşey takıldı. Amerikada kredi kartı kullanımı yaygın mı ? Yani türkiyedeki gibi 3-4 kredi kartı kullanıyorlarmı ?
-
@Jeulitsh, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
İyi geceler aklıma birşey takıldı. Amerikada kredi kartı kullanımı yaygın mı ? Yani türkiyedeki gibi 3-4 kredi kartı kullanıyorlarmı ?
Toplam 1 milyar kredi kartı var.
Nüfusun %14'ünün 10'dan fazla kredi kartı var.
Ama hala alışverişte pin kullanımı gibi şeyler yok. -
@knnrn, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@Jeulitsh, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
Toplam 1 milyar kredi kartı var.
Nüfusun %14'ünün 10'dan fazla kredi kartı var.
Ama hala alışverişte pin kullanımı gibi şeyler yok.Benim debit kartim sifre ile calisiyor, kredi karti ise imza. O da sadece yeni alisveris yaptigim yerler icin imza. Arka palnda calisan algoritma daha once alisveris yaptigim yerlerde kredi karti icin imza ya da pin istemiyor.
-
Amerikada kredi karti kullanimi yaygin. Zaten herkes gunluk yasiyor ve cogunun borcu var ve herseye sahipler. Ancak kart kullanimi yaygin olmasina ragmen kartin guvenligi ve pin olmadan alisveris vapmak ve pending isleminin 3-4 ggun suruyor olmasi sasirtici.
-
Kredi karti ABD'de cok yaygin ve etkili bir alisveris yontemi. Nakit zaten cok fazla kullanilmiyordu, simdi salgin nedeniyle neredeyse cok cok az kullaniliyor.
Kredi kartlarinda odeme yaparken sifre kullanilmiyor, sadece ATM'den para cekerseniz, sifre gerekli. Debit kartlarda ise bazi durumlarda odemelerde sifre gerekiyor ama zaten cogunluk onu da kullanmiyor.
Artik zaten "contactless" kredi kartlari var, ya tap-&-go seklinde yada cep telefonu uzerinden okutarak. Hatta fitness trackers ile de odeme oluyor.
-
Bana da gerçekten yemek yerken bi bira içerken kredi kartını alıp ta çıkarken vermeleri çok garibime gidiyor :D
-
yapı kredi denilince ilk akla gelen kişi @knnrn bilmiyorum işinize yarar mı ama yine de paylaşıyım istedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum