ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@crazycells. Merhabalar..En son mulakat gununuzu planliyoruz mesajindan sonra aradan tam 10 ay gecti.NY.dayim ,Uscis ofisine telefonla ulasmayi basaramadim.Email attim cevap alamadim. bu sene mulakat gunu verileceginden umudumu kestim.Merak ettigim bir sey var.Formlarla birlikte gonderdigim. saglik raporumun suresi 20 gun sonra doluyor.Bu durumda tekrar saglik raporu istenirmi ?.
Umarim tekrar istenmez cunku bana cok pahaliya mal olmustu..
BU konuda aydinlatirsaniz cok memnun olurum..
Tesekkurler... -
@5september5 Benim saglik raporumun suresi dolali cok uzun zaman oldu benden istenmedi konusu da geçmedi ama ben k1 ile geldim pek bir fark olacağını sanmam.
-
@graombze Cok tesekkur ederim.
-
@5september5 umarim en kisa sürede gelir çünkü bu sekilde beklemek zor olduğunu çok iyi biliyorum. Dualarım seninle guzel haberlerini bekliyorum.
-
@graombze guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim...Bu kadar beklemek cidden cok yordu .Umarim bende bir gun guzel bir haber verebilirim.
. -
@5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells. Merhabalar..En son mulakat gununuzu planliyoruz mesajindan sonra aradan tam 10 ay gecti.NY.dayim ,Uscis ofisine telefonla ulasmayi basaramadim.Email attim cevap alamadim. bu sene mulakat gunu verileceginden umudumu kestim.Merak ettigim bir sey var.Formlarla birlikte gonderdigim. saglik raporumun suresi 20 gun sonra doluyor.Bu durumda tekrar saglik raporu istenirmi ?.
Umarim tekrar istenmez cunku bana cok pahaliya mal olmustu..
BU konuda aydinlatirsaniz cok memnun olurum..
Tesekkurler...Hayirli olsun. Maalesef ben de emin degilim, sizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayi surec geciktigi icin bu sureclerde istisnalar taniyabilirler diye dusunuyorum...
Isterseniz saglik raporunun son tarihinin sorun olup olmayacagini Muslu Hukuk Burosu'na soralim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Kendileri USCIS bildiri ve aciklamalarini bizden daha iyi takip ediyorlar.
-
@crazycells Tamam cevap icin cok tesemkurler....
-
@5september5 Benimkinin de suresi dolmustu fakat herhangi bir problem olmadi hatta lafi bile acilmadi mulakat siradinda. Sanirim pek onemsemiyorlar veya goz ardi ediyolarlar gecikmeden dolayi.
-
@crazycells AOS Surecine basladigimiz gunden bugune 7 ay 21 gun sonra mulakat tarihi almis olduk,14 ekim saat 9:00 a mulakat tarihi verildi.
-
@seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells AOS Surecine basladigimiz gunden bugune 7 ay 21 gun sonra mulakat tarihi almis olduk,14 ekim saat 9:00 a mulakat tarihi verildi.
hayirli olsun simdiden :)
-
@seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Hayırlı olsun. İnşallah mülakatınız da güzel geçerde vizenizi alırsınız
-
Bir güncelleme yapayım arkadaşlar ben de çünkü sürecim biraz garip işliyor başkasınında başına geldi mi merak ediyorum. 16 haziranda evraklarım ofise ulaştı. Ama henüz parmak izi randevum gelmedi. Geçen hafta sağlık evraklarımın eksik olduğunu ve tamamlamam gerektiğini söyleyen pembe kağıt geldi. Avukatla da görüştüm o da şaşırdı ofisi aradım bekleyin gelir dediler. Arkadaşlarımın çoğuna randevu tarihleri geliyor. Gerçi onlar mart sonu gibi başvurmuşlardı. 1-2 ay ile bu kadar vakit kaybetmek biraz üzücü oldu.
-
Merhaba, erkek arkadaşım hem ABD hemde Türk vatandaşı, ABD de yaşıyor. Evlenmeyi düşünüyoruz, Türkiye de evlenip ABD ye gitmem mi süreci hızlandırır, ABD de evlenmem mi hızlandırır? Benim ABD turist vizem var sadece, görüşünüzü rica ederim..
-
@Beren80, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba, erkek arkadaşım hem ABD hemde Türk vatandaşı, ABD de yaşıyor. Evlenmeyi düşünüyoruz, Türkiye de evlenip ABD ye gitmem mi süreci hızlandırır, ABD de evlenmem mi hızlandırır? Benim ABD turist vizem var sadece, görüşünüzü rica ederim..
ABD icinde evlenirseniz direkt surece baslayabilirsiniz, ABD disinda evlenirseniz vizeyi alana kadar ABD disinda kalmaniz gerekiyor:
ABD disi icin ilgili konu burada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/Ayrica su basliktaki ilk iletiyi de okumalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik -
@fetihy çok teşekkür ederim.Selamlar
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
ABD icinde evlenirseniz direkt surece baslayabilirsiniz, ABD disinda evlenirseniz vizeyi alana kadar ABD disinda kalmaniz gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/Ayrica su basliktaki ilk iletiyi de okumalisiniz:
@mümine, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@mümine
Merhaba -
@crazycells
Merhaba. Benim de bir sorum olacaktı ama doğru yerde soruyorum umarım.
Benim oğlum Amerika’da Amerikan vatandaşı ile 2016 Şubatta evlendi. 2 yıllık kartını aldı. Ama daha sonra 3,5 yıllık evlilikten sonra anlaşamayıp 2019 Haziranda ayrıldılar. Tabi bu arada boşanma resmen bitmemişti ve süresini geçirmemek için 10 yıllık kart başvurusunu yalnız yaptı. Başvurudan belli bir müddet sonra parmak izine çağrıldı ve sonrasında extension gönderildi 18 Haziran 2019 da sanırım. 18 aylık bir süre. Bir buçuk ay önce boşanma belgesini isteyen bir yazı göndermişler. Oğlum da o belgeyi göndermiş. 2 gün önce de evrakları National Benefit Cervise gönderdiklerini söyleyen bir yazı almış oğlum.
Şimdi ben merak ediyorum. Bu servisin görevi nedir? Ve 10 yıllık kartı ne kadar sürede gelir? Veya başka ne gibi işlemler devam eder? Şimdiden cevap İçin teşekkür ederim -
@mümine, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells
Merhaba. Benim de bir sorum olacaktı ama doğru yerde soruyorum umarım.
Benim oğlum Amerika’da Amerikan vatandaşı ile 2016 Şubatta evlendi. 2 yıllık kartını aldı. Ama daha sonra 3,5 yıllık evlilikten sonra anlaşamayıp 2019 Haziranda ayrıldılar. Tabi bu arada boşanma resmen bitmemişti ve süresini geçirmemek için 10 yıllık kart başvurusunu yalnız yaptı. Başvurudan belli bir müddet sonra parmak izine çağrıldı ve sonrasında extension gönderildi 18 Haziran 2019 da sanırım. 18 aylık bir süre. Bir buçuk ay önce boşanma belgesini isteyen bir yazı göndermişler. Oğlum da o belgeyi göndermiş. 2 gün önce de evrakları National Benefit Cervise gönderdiklerini söyleyen bir yazı almış oğlum.
Şimdi ben merak ediyorum. Bu servisin görevi nedir? Ve 10 yıllık kartı ne kadar sürede gelir? Veya başka ne gibi işlemler devam eder? Şimdiden cevap İçin teşekkür ederimMaalesef ben de emin degilim, isterseniz bu soruyu Muslu Hukuk Burosu'na soralim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum