Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
400 75 21.7k 67

• @wine, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Arkadaşlar Merhaba,
    Green card vizem 08.05.2020 de yandı maalesef . Ağustosun sonlarına doğru konsolosluğun sitesinden 23 nisan sonra vizesi yanan kişilere vize yenileme yapıldığını öğrendim ve birkaç yere mail attım. Geri dönüş bekliyorum hala.
    [email protected]
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
    Bu iki linkten gerekli bilgileri ve vizeyi yenilemek istediğimi belirttim ama maalesef geri dönüş olmadı. En son maili 25 ağustosta attım.
    Sizin ekleyebileceğiniz birşey varsa , vizeyi yenileyen arkadaşlar varsa tecrübelirini hangi yolları izlediklerini ne kadar zaman aldığını anlatabilirlerse sevinirim. İyi günler.

Evet, dediginiz email adresine ve soru formuna tum bilgilerinizi ekleyerek sorunuzu gonderin.

Isterseniz bir de telefon edin, eger konsolosluk degisiklik yapacaksa size ulasir. Agustos'ta mi son tarih doldu yoksa Mayis'ta mi?

• Bütün bilgilerimi yazdım. En son 25 ağustosta vize yenilenmesi için bir mail attım konsolosluğa. Telefonla da aradım fakat web sitelerine yönlendirme yapılıyor maalesef. Vize expiration date: 08MAY2020.
    Birde eşim amerikada ona görüşme de ayarlamak istiyoruz o da covid nedeniyle gelemedi kaldı ama sanırım çok zor artık bu saatten sonra.

• @wine, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Bütün bilgilerimi yazdım. En son 25 ağustosta vize yenilenmesi için bir mail attım konsolosluğa. Telefonla da aradım fakat web sitelerine yönlendirme yapılıyor maalesef. Vize expiration date: 08MAY2020.
    Birde eşim amerikada ona görüşme de ayarlamak istiyoruz o da covid nedeniyle gelemedi kaldı ama sanırım çok zor artık bu saatten sonra.

USCIS AOS surecini hic durdurmadi, hatta gecen hafta yeni DV alanlar oldu ABD'de, fakat artik DV icin surece baslamak icin gec. Eger vizenizi yenileyebilirseniz hizli sekilde ABD'ye girip F2A kategorisinden esinize hala AOS yapmaniz mumkun, su anki bulten buna izin veriyor.

Vizeyi alali uzun bir sure olmus, o nedenle konsolosluk henuz geri donmemis olabilir. Ben de emin degilim ama bazi dosyalara oncelik veriyor olabilirler maalesef. Eger gocmenlik konusunda ciddiyseniz, ben yerinizde olsam konsoloslugu rahat birakmazdim. Her yoldan iletisim kurmaya calisip gorusme isteyin, son aya girdik maalesef...

• Ciddiyim tabiki, eşim zaten orda çalışıyor, vize basılınca bende işlerimi ayarlamıştım ama kaldık öyle malum olaydan dolayı. Bugün aynı yerlere aynı mailleri tekrar atıcam. Hatta başka mail adresleri bulursam onlarada atıcam. Kentucky ana merkezlerinede atıcam ve arattırıcam. Elimden geleni yapıcam. Geç farkına varmamın şokunu yaşıyorum şu an. Ne değişik bir yıldır bu anlayamıyorum....

• @wine bilginin kaynağı nedir? Bayağıdır araştırıyorum fakat böyle bir bilgi göremedim.

• @wine
    Birde şu adresi deneyin.
    [email protected]
    Pasaport ve vize fotoğraflı ile beraber mail atın başlığınızda casenumber2020EUxxxx ve vize yenileme diye belirtin.

• Arkadaşlar dün akşam birkaç mail attıktan ve sitedeki formu birkaç kez doldurduktan sonra tarafıma mail geldi. Ayın 8 i yani haftaya salı mülakata giricem tekrar hatta bugün sağlık raporu ile uğraştım. Bakalım bir kez daha basacaklarmı vizeyi.

Erkcet sanırım 23 nisan olayını soruyorsun. Sitede bir form var

bu formu doldurduktan sonra çıkan sayfada yazıyor. Başka bir yerde göremedim görmedim açıkçası.

• B_cool teşekkür ederim. Umarım diğer alamayan arkadaşlarda bu şansı elde ederler.

• @wine 23 Nisan olayı nedir bilmiyorum?

Bu arada bizide bilgilendirirsen bende mail yazmayı düşünüyorum.

• @erkcet 23 Nisan tarihinde geçerli bir vizeniz varsa ve covid’ten dolayı (uçuşlar kapandığı için) giriş yapamadıysanız. (Vizenizin bitmiş olması gerekiyor.)
    Konsolosluğa mail atarak işleminizi vize yenileme talebinde bulunuyorsunuz.

not: 30 eylül’e kadar vizenin basılması gerekiyor!

• @B_cool vay canina tam benlik bir durum o halde. Maillere geri donus alabiliyor musunuz?

• @erkcet [email protected] adresine mail atın. Çok geç kalmadan. Vize fotokopisi ve diğer bilgilerinizle

• Siteye bakamadım , eylül 8 inde mülakat olunca iş güç herşeyi ayarlamaya çalışıyorum.
    Bana bu alttaki linkten dönmüşler;

Konu olarak bunu seçersiniz ; Çeşitlilik göçmen vizesi (piyango) hakkında genel bir sorum var
    Birçok kez farklı konu seçerek gönderdim ama bu kouda başvurduğuma geri dönüş aldım.

23 nisan olayını bende geçt duydum umarım yetişirsiniz.

İyi akşamlar.

• @B_cool Sadece vize fotosu yaziyordu. baska ne belge isteniyor? Her gun istisnasiz yollamayi planliyorum cevap alana kadar.

• Bilgilendirme

Bu aksam ustu Vize departmanindan vizelerin tekrar basilabilecegini ve randevu tarihini ilettiler tekrardan medical exam`a girmem gerekiyormus. Fakat tarih uygun degildi degisimini talep ettim bakalim ne olacak. Bu arada yolladiklari mailde 'unused visa packet' diye bir sey yaziyordu ne oldugunu anlamadim. Bilgisi olan varmi?

• Mülakata giren yokmu reinterview vizesini alan???

• @mahmutenis, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Mülakata giren yokmu reinterview vizesini alan???

pazartesi resmi tatildi, yani su an itibariyle henuz 1 is gunu gecti :)

• @erkcet tebrik ederim, hayırlı olsun verilen mülakat tarihini kabul etmeniz çok iyi olur , Ankara konsolosluğu çok yoğun olacak mülakat tarihini değiştirme talebi çok riskli olur, unused visa packet ise size daha önce verilen sarı zarftır, unganlardanda acilen randevu tarihi almanızı ve verilen mülakat tarihine katılacağınızı konsolosluğa bildirmenizi tavsiye ederim, bol şans

• İlk Vize Geçerlik tarihi 29 Temmuz 2020 tarihine kadardı buraya girip bilgi almak isteyen arkadaşlar olabilir. Pandemi süresinde olduğumuz için bu süreçte Uçmak istemediğimi belirttim ve beni konsolosluğa tekrar davet ederek; geçerli pasaport, açılmamış vize paketi (ilk seferde size postalanan ve açmayınız denilen sarı zarf ) yeni sağlık muayenesi ve 330 dolar harcı ödedikten sonra tekrar 25 Ağustos tarihinde 15 Feb 2021 tarihine kadar vize bastılar bilginiz olsun. Benim gibi olan arkadaşlar varsa bunu yazılı olarak soru formlarından elçiliğe muhakkak bildirip greencard almak için kazanılan hakkı saklı tutumak için tekrar vize başvurusunda bulunsunlar . Olmadı olmaz diyerek bir daha alma şansın olmayabilir pandemi süresinde uç gitgel diyen insanlara itibar etmeyin. Bilgiyi her zaman kaynağından siz birinci elden öğrenin insanların yanlış yönlendirmelerine bakmayınız. Muhakkak konsolosluk ile iletişime geçiniz . Herkese bol şans başarılar dilerim

• @amehmet ek olarak DV 2020 Talihlileri olduğumuz için son işlem yapma tarihimiz 30 Eylül bu taihten sonra işlem yapılmıyormuş. O yüzden vize yenilemek isteyen arkadaşlar muhakkak konsolosluk ile iletişime geçiniz

Benzer Başlıklar

• COVID-19 Sebebiyle USCIS Mülakat Randevusu Ertelenenler

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    0 Oy
    1 İleti
    124 Bakış
    ErbaturE
    Merhaba, yabancı forumlarda bu konu hakkında yazılar gördüm ancak Türkçe olarak bir içerik bulamadım. ABD’de bulunan ve pandemiden önce mülakat (Interview) tarihi gelen ancak COVID-19 sebebiyle randevusu ertelenen kişiler var ise bu başlık altında güncel durumu konuşabilirler. Örnek; Green Card, Vatandaşlık, İltica vb. türler için yüzyüze görüşmesi planlanan ancak ertelenen kişiler.
  • Covid Mağdurları

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    299 Bakış
    RhonsterR
    @erkcet ilgili konu mevcut https://yesilkartforum.com/forum/topic/3326/covid-19-sebebiyle-ilk-girişini-yapamayan-kaç-kişiyiz/227?_=1595420988456 bu konu başlığından devam edebilirsiniz.
  • İlk girişte minimum kalış süresi

4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @magleneco İlk girişte minimum kalış süresi içinde söyledi: Yanıtınız için teşekkür ederim. Kısa kalacak olmamın sebebi işimden ötürü izin alamamış olmam. Halihazirdaki işimden stifa ettikten sonra bir süre daha çalışmak durumundayım çünkü. Bir haftalık izin alamadım, yıllık iznime de daha çok var. Suandaki durumda maksimum 4 gün kalabiliyorum. Sizce sıkıntı çıkmaması adına durumumu anlatmak dışında yapabileceğim birşey var mıdır? Zaten giriş çıkış yaptıktan 2 ay sonra temelli gideceğim için Re entry yapmaya gerek duymadım, yapmalı mıyım? Re-entry permit'e gerek yok. "Sikinti cikmak" derken tam olarak ne demek istiyorsunuz? Eger ABD'ye alinmamaktan bahsediyorsaniz, ABD'ye oyle ya da boyle alinirsiniz. Elinizde gocmen vize var... Ama 2 soruyla mi alinirsiniz, 20 soruyla mi :) bu belli degil. Sizin makul nedenleriniz var, sadece sorulan sorulara dogru ve tam cevap vermeniz yeterli olacak. Zaten yapabilecek baska bir sey de yok.
  • ikinci girişten önce birkaç önemli soru

5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    B
    ilk girşimi 2018 nisanda yaptım yani daha 3 ay oldu. cevaplarınız için çok teşekkürler :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k