Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.2k 265

• @arkben New York City/Queens/Jamaica Card Center dan randevu aldım. Yukarıda yazdığım gibi ilk defa bu ofisi aradığımda A number'ımı sormuşlardı. Öncesinde New Jersey/Hackensack ve New York/Queens/Mineola ofislerini aramıştım

• @CacaoChan anladım, oralar daha yoğun sanırım, ben walnut creek CA ofisi aradım, isim soyisim , doğum tarihi falan kontrol etti, randevu almak isteriz deyince önce randevu alma izin almalısınız dedi :) bir manager ile yüzyüze görüşüp ikna etmeliyiz yani , o kısmı kolay , birisine ulaşabilsek keşke. Sonrasında vergi beyanı yapamadık bu yüzden deyince , SSN e ne gerek var , ITIN almamı önerdiler, sonra St Louis MO downtown ofisi aradım , IN PERSON bir işlem yapılmadığını belirtti karşılama mesajı , sadece extensionunu bildiğiniz kişilere ulaşabiliyorsunuz , orası kapalı yani...Daha sonra San Fransisco SSA yı aradınm, orada da farklı şekilde Covid dolayısıyla çalışma saatleri değişti dedi , ancak menünün ilerlyen bölümlerinde SSN aplication deyince supportive belgelerle şahsen başvurulmalı dedi...Yani anlaşıldı ki uzaktan olmuyor , gidince elimizde belgeler bizi içeri alacak bir ofis arayıp duracağız, oldu oldu , olmadı bir IRS ofise gidip derdimizi anlatmaya çalışacağız... "ben vergisini veren Amerikan vatandaşıyım " diyemiyeceğiz belki ama "biz vergisini vermeye çalışan bir yasal göçmeniz" dyebileceğiz :) Forumdaki tüm arkadaşların işleri rastgelsin...Tüm süreçlerde başarılar.

• Merhaba, geçtiğimiz hafta ss 5 formu ve pasaport ön yüzü ve vize bölümlerinin fotokopilerini gönderdim. Ancak dün geri dönüş yapıp fotokopi göndermişsiniz ama daha önceden Ssn niz var. ( 2015 work and travel) bize formu ve pasaportun kendisini gönderin diye haber verdiler. Özellikle belirttiler. Ss 5 forumuna da özellikle not olarak yeni ssn istiyorum eskisini hatırlamıyorum diye not yazın dedi. Bugün fedex ile tekrar gönderdim. Yarın sabah ofise ulaşır dedi görevli. Bu durumu yaşayan var mı daha önceden merak ediyorum.

• @Hüseyin-Gürgah Ss5 formu nedir acaba bizim greencardımız var yine de o formu göndermemiz gerekir mi

• @tugbafurkan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@Hüseyin-Gürgah Ss5 formu nedir acaba bizim greencardımız var yine de o formu göndermemiz gerekir mi

SSN icin basvuru formu oluyor o... Eger aktif bir basvurunuz yoksa o durumda SS-5 ile basvuru yapmalisiniz.

• @Hüseyin-Gürgah orijinal pasaportu mu gönderdiniz ? hangi ofis ? umarım hallolur ...kolay gelsin

• Evet pasaportu ve belgeyi gönderdim. Pazartesi ofis arayıp bilgi almaya çalışacağım. Herhangi bir haber gelmedi daha.

Not : mesajı yazdıktan 1 saat sonra posta geldi. Pasaportumu geri göndermişler. 2 hafta içerisinde Social Security card gelecekmiş. Eğer gelmezse ofise gidip başvuru yapmam gerekiyormuş.

• hadi gözünüz aydın, hangi ssa ofis olduğunu öğrenebilir miyim ?

• @arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

hadi gözünüz aydın, hangi ssa ofis olduğunu öğrenebilir miyim ?

Ben San Diego downtown ofisine başvuru yapmıştım.

Güncelleme : Sonunda numaram geldi. Şimdi ulaştı👍

• @Hüseyin-Gürgah Öncelikle SSN hayırlı olsun. SS-5 Form'u ile direk orjinal pasaportunuzumu gönderdiniz? Fotokopileri değil yani?

• @Hüseyin-Gürgah süper,, hayırlara vesile olsun...

• @Hüseyin-Gürgah pasaportun fotokopisini yolladığınız postayı yani ilk yolladığınız postayı onlar mı istedi sizden yoksa siz direkt mi yolladınız ofise içine ssn istiyorum diye belirterek?

• Merhaba öncelikle. Geldiğim zaman ofisi arayıp ne yapmam gerekiyor diye sordum. Ss5 formunu birde pasaport ve vize kısımlarını gönderin dediler. ( ben yanlış anlamış olabilirim. Telefonda fotokopileri göndermeyin , orijinal gönderin dediyse de bilmiyorum. )
    1 hafta sonra geri dönüş yaptılar.
    Ss5 formunu ve ( pasaportun kendisi ) lazım dedi görevli. Ben de gönderdim.
    Postayla pasaportum geldi. Sonrasında da Social Security card geldi. Teşekkürler herkese 👍

• @Hüseyin-Gürgah hayırlı olsun teşekkür ederim cevabınız için

• Arkadaşlar bugün ssa ofisle görüştüm bana şuanda çalışıyor musunuz diye sordu hayır dedim ilk önce iş bulmanız gerekiyor dedi yani işe girmem gerekiyormuş. İşe girmeden bi davet mektubu kabul edilmiyor sanırım işe girdikten sonra işveren benim için nasıl bi iş mektubu oluşturacak kafam iyice karıştı gerçekten

• @tugbafurkan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Arkadaşlar bugün ssa ofisle görüştüm bana şuanda çalışıyor musunuz diye sordu hayır dedim ilk önce iş bulmanız gerekiyor dedi yani işe girmem gerekiyormuş. İşe girmeden bi davet mektubu kabul edilmiyor sanırım işe girdikten sonra işveren benim için nasıl bi iş mektubu oluşturacak kafam iyice karıştı gerçekten

evet, oldukca absurt bir durum. Bunu neden yaptiklarini ben de bilmiyorum ama az kisi calistigindan cikabilecek hatalari onlemeye calisiyor olabilirler (almamasi gereken birine SSN vermek gibi)...

• ⭐⭐⭐

Merhabalar,

20 gün önce Ny’ta Jamaica Ssn ofisine randevu için başvurmuştum iş teklifim var diye. Belgeleri fax olarak göndermemi istediler hemen taratıp gönderdim aynı gün. 1 hafta önce arayıp bugün için randevu verdiler, biraz önce işlemleri tamamlayıp çıktım.
    Arkadaşımın amazondan ticaret yaptığı şirketin ismini kullanarak basit bir teklif hazırladık. Yeterli oldu
    Görevli yanımda bulunan iş teklifini istemedi bile
    Bu arada önemli olan telefonla aradığınızda randevu için aciliyetinizin olduğunu bir şekilde anlatmak.
    Randevu günü alana kadar 3 günde bir arayarak rahatsız ettim

Edit:
    İlk giriş:27 Mart 2020
    İkinci giriş: 12 Ağustos 2020

16 ağustos fax belge gönderimi / 3 Eylül randevu / 15 Eylül posta kutusuna bırakılma

sonunda..

• @bolatmali numaraları mı bitiyormuş, ne saçmalık...ben de salı tırmalıyacagım burada ofisleri, hangisine tutturursak artık...

• @tugbafurkan sabah bende eşimle gideceğim, onun ssn i gelmedi, yaşayacaklarımı anlatırım. Ancak şu durumu görmezden gelemezler, green kartlı bir kişi o belgeye doğal olarak hak kazanmış demektir ( hatta öyle para ödemesi de gerekmiyor green kart gibi) , yönetmelikte de ne gerektiği açık, vatandaş olmayanlar için "green kart" ve "pasaport" yani daha ek bir belge talebi yapmaları ne kadar doğru bilemiyorum ki telefonda konuştuğumuzda bana da benzer şeyler söylenmişti. Yine de bu SSA ofislerinde yanyana 2 gişedeki kişilerin yaklaşımları bile farklı olabiliyor, forumdan biliyoruz (teşekkürler yeşilkartforum) yaşayarak göreceğiz kısmetse...herkesin işleri rastgelsin...

• @arkben randevunuz mu var gideceksiniz yoksa içeri girmeyi mi deneyeceksiniz ?

Benzer Başlıklar

• ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • 9 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    SharmS
    https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
  • SSN Basvurusu Nasil Yapilir?

Kilitli Taşındı Vergi Sistemi
    12
    2
    5 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Ayrica SSN icin su konuyu da kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k