IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Fatma-Gergöy-Jalal önceden evlilik cüzdanının taratıp çeviri haliyle gönderdik kabul etmediler. Bu evliliğe dair belge değil dediler. Biz de Türkiye’den formül B belgesi aldık
-
@cafer-mokar yanlış anlamadıysam şuan size gelen mail USCIS den dosyanın NVC ye transfer olduğuyla alakalı mail, size gönderdikleri CEAC sitesine girerek Case number ve ID number girip NVC sürecine başlıyorsunuz....
-
@Fatma-Gergöy-Jalal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells cüzdanı eşim Amerika’ya götürdü :( ben de buradan cüzdan yerine geçen Formül B belgesini aldım. Çevirisi ile birlikte az önce yükledim. Ay yine mi hata yaptım 😳😔
NVC'den haber gelecektir zaten. Ama evlilik cuzdanini kabul etmemis olmalari cok garip :) Size gonderdikleri emaili paylasir misiniz? Belki baska bir yanlislik vardir...
Bu arada belgeleri dogru oryantasyonda yukluyorsunuz, degil mi? Okunabilecek sekilde yuklenmesi gerekiyor. Ters ve yan yukleyince de NVC kabul etmiyor...
-
Bu ileti silindi! -
@Fatma-Gergöy-Jalal Formula A ve B için ilk yüklediğimizde kabul etmediler, apostili olmasın dediler. gittim apostilsiz yeni tarihli bir daha yaptırdım, bu seferde giriş kısmındaki örnek, semboller kısmı pdf ye dahil olunca, o kısım olmasın diye yine kabul etmediler. o kısmı kestim yine yükledim bakalım ne olacak. biraz saçma geldi, o kısımı da yok farzet ne olacak. esas belge yüklenmiş zaten :/
-
Merhabalar, 20 ağustosta nihayet uscis case mizi onayladı. Bir sonraki aşama belgelerimizin NVC ye transferi olacak. Acaba bu süreç yakın zamanlarda ne kadar sürmekte?
-
Aynı durum benim başımada gelmişti. Evlilik cüzdanı eşimde ve eşimde Amerika'da. Evlilik cüzdanını eşiniz taratıp size gönderirse ve sizde taranmış olan evlilik cüzdanını çevirtirseniz ve ikisini yüklerseniz problem olmayacaktır. Noter onayı istemiyor. Sadece çeviri evrağında yeminli tercüman kaşe ve imzası olması yeterli.
-
Merhabalar,
CR1 sürecinin ilk aşaması için belgelerimizi toparlıyoruz. Dikkatimden kaçmış olabilir fakat forumda göremediğim için sormak istedim. Kopyasını göndereceğimiz belgeleri renkli çıktı mı almalıyız yoksa siyah-beyaz yeterli midir?
Teşekkürler. -
Ben yanlış hatırlamıyorsam taratıp yükledim çeviri yaptırmadım arkadaşlar. Bilginiz olsun
-
@e-sh07, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar, 20 ağustosta nihayet uscis case mizi onayladı. Bir sonraki aşama belgelerimizin NVC ye transferi olacak. Acaba bu süreç yakın zamanlarda ne kadar sürmekte?
Gozunuz aydin...
Birkac aydan uzun surmeyecektir diye tahmin ediyorum. -
@talayhan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar,
CR1 sürecinin ilk aşaması için belgelerimizi toparlıyoruz. Dikkatimden kaçmış olabilir fakat forumda göremediğim için sormak istedim. Kopyasını göndereceğimiz belgeleri renkli çıktı mı almalıyız yoksa siyah-beyaz yeterli midir?
Teşekkürler.Farketmez, siyah-beyaz yeterlidir...
-
@EmBus, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Ben yanlış hatırlamıyorsam taratıp yükledim çeviri yaptırmadım arkadaşlar. Bilginiz olsun
Evet, NVC'ye yuklenecek belgelerin dili Turkce olabilir... Turkce belgeler icin ceviriye gerek yok...
-
@brock936 yaa ciddi misinzzz :( biz formul B yüklettik kabul ettiler ilk başta da damga kısmını sıkıntı yaptılar. onu da tekrardan damgalatıp yenisini aldım hem türkçesini hem de ingilizcesini 3 gün önce yüklettim. Haber bekliyorum :(
-
@Fatma-Gergöy-Jalal @brock936 @crazycells @EmBus
evlilik cuzdaninin cevirisi yaptirirken butun sayfalari mi cevirtmek gerekir yoksa ilk 3 sayfa mi? -
@mango92 yukarıda yazmıştım ama okumamışsınız belli ki ben çevirtmedim. türkçe olarak taratıp yolladım
-
@EmBus, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@mango92 yukarıda yazmıştım ama okumamışsınız belli ki ben çevirtmedim. türkçe olarak taratıp yolladım
USCIS ve NVC bu surecteki iki ayri asama...
USCIS asamasinda ingilizce ceviri sart, Turkce olan hicbir belgeyi USCIS kabul etmiyor su an icin maalesef...
Ama dediginiz gibi NVC asamasinda belgelerin Turkce yuklenmesinde de bir sakinca yok.
-
@mango92, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Fatma-Gergöy-Jalal @brock936 @crazycells @EmBus
evlilik cuzdaninin cevirisi yaptirirken butun sayfalari mi cevirtmek gerekir yoksa ilk 3 sayfa mi?USCIS icin ustunde bilgi olan sayfalarin cevirisi yeterli, NVC icin ise diger arkadaslarin da dedigi gibi ceviriye gerek yok.
-
selam arkadaşlar,9,5 ay oldu hala nvc aşamasına geçemedik,bizim gibi nvc aşamasına geçmeyi bekleyen var mı? ( eşi amerikan vatandaşı olup bekleyen)
potomac center dan nebraskaya transfer olduğunu öğrendik,bu bilgilendirmeyide bize yapmadılar,telefonla arayınca öğrendik...
bütün center lar sadece amerikan vatandaşı olan kişilerin dosyalarını inceliyorlar,yoğunluk olduğunu sanmıyorum,oturma izni olup da başvurada bulunanların dosyaları yeni yıla kadar bekletiliyor.( ki bu çok sinir bozucu ! ) -
cep telefonu uygulamasında ekim ve aralık ayında gönderenlerin dosyaları onaylanırken bizim gibi kasım ayında gönderenlerin dosyaları bizim ki gibi hala onaylanmamış gözüküyor....! bu nasıl iş anlayamadım...
-
@bulls Bende kasım sonu yollamıştım onaylanmıştı bundan 2 ay önce. Abd de varsa tanıdık arayıp bilgi isteyebilir. Sizde e-mail atıp konu hakkında ne aşamada olduğunu sorabilirsiniz.Ben öyle yapmıştım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum