Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
-
@EmBus, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
acaba bize bir umut ışığı olur mu bu haber. bizim 1 ağustos olmaz ama bayramdan sonra olabilir mi acaba?
Cekya'da yasayan kisilerin facebook paylasimlarindan Cekya'da bu olayin cok da ciddiye alinmadigina dair bir izlenim edindim... Minimum onlem alarak ve sonucunu da cok hesap etmeden ulkeyi tamamen acmak istiyorlar anladigim kadariyla; o nedenle Cekya konsolosluklari da bu karara paralel olarak aciliyor... ama bunun ABD konsolosluklarini etkileyecegini pek sanmiyorum...
-
Update olarak K1 nişanlılık vizesi konusunda gördüğüm ve sonradan sitede bulduğum değişikliği paylaşmak istedim.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/
13 temmuz itibariyle trump kararnamesinden etkilenmeyen göçmen vizelerine randevu verilmeye başlandığını yazmışlar. önceden yazmıyordu hatta siteyi türkçe yaptığınızda hala yazmıyor. Güzel ve önemli bir gelişme olabilir çünkü daha dün aradığımda hizmet vermediklerini söylemişlerdi şimdi ise siteyi güncelleyip hizmet verdiklerini yazmışlar. Hayırlı olsun
-
@EmBus Tesekkurler bu bilgi icin cok guzel bir haber 1.5 aydir sadece mulakat tarihi bekliyoruz. Bende aramaya calistigimda hic cevap olmuyordu konsoloslugu.
-
@EmBus, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
Update olarak K1 nişanlılık vizesi konusunda gördüğüm ve sonradan sitede bulduğum değişikliği paylaşmak istedim.
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/
13 temmuz itibariyle trump kararnamesinden etkilenmeyen göçmen vizelerine randevu verilmeye başlandığını yazmışlar. önceden yazmıyordu hatta siteyi türkçe yaptığınızda hala yazmıyor. Güzel ve önemli bir gelişme olabilir çünkü daha dün aradığımda hizmet vermediklerini söylemişlerdi şimdi ise siteyi güncelleyip hizmet verdiklerini yazmışlar. Hayırlı olsun
Gocmen vizeler icin cok guzel bir haber. Aile birlesiminden etkilenen vizeler vardi, bunlar icin bir kararname yasagi yok ama konsolosluk calismadigindan vize alamiyorlardi. En azindan bu kategorilerde yavas yavas dosyalari islemeye baslamislar...
Fakat konsolosluk 3 aydan fazla suredir calismiyor, o nedenle geriden gelerek dosyalari degerlendireceklerdir. Su an gecerli bir milakat tarihi olmayan ABD vatandasi esleri, cocuklari ve ozel S vizesi basvurusu yapan arkadaslar AIS araciligiyla konsolosluktan tarih isteyebilirler.
Green Card'larini kaybeden veya caldiran kisiler de konsolosluga ulasabilirler.
Resuming Limited Routine Services
As of July 13, 2020, the United States Embassy in Ankara, Turkey is resuming the following immigrant visa services:
.- Spouses of U.S. Citizens (IR1/CR1 applicants)
- Minor children of U.S. Citizens (IR2/CR2 applicants)
- Adoptions (IR4 applicants)
- Certain Special Immigrant Visa applicants (SI and SQ applicants)
- Boarding foil applications for LPRs with lost or stolen green cards
While the Embassy in Ankara aims to process cases as soon as practicable, there is likely to be increased wait times for completing such services due to substantial backlogs. If you have an urgent matter and need to travel immediately, please follow the guidance provided at following links to request an emergency appointment.
-
@crazycells AIS aracılığıyla tarih nasıl istiyoruz?
-
@crazycells AIS aracılığıyla tarih nasıl istiyoruz?
https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv
Suradan hesap olusturup yonlendirmeleri takip edin, eger tikanirsaniz iletisim bolumunden kendilerine yazip, yukaridaki konsolosluk sayfasini gonderin ve konsoloslugun islemlere yeniden basladigi icin randevu almak istediginizi soyleyin.
Onlar gerekeni yapacaklardir.
-

burdan hangisini tıklamam gerekir @crazycells
-
@EmBus en alttaki sanirim en uygunu su an icin, once oyle deneyin isterseniz...
-
@crazycells ben normal vize için burada hesap açmıştım o hesapla devam etsem sorun teşkil eder mi?
-
@crazycells ben normal vize için burada hesap açmıştım o hesapla devam etsem sorun teşkil eder mi?
Sistem izin veriyorsa sorun olmaz, ama gocmen vize bolumunde oldugunuza emin olun...
-
@crazycells Bildigim kadariyla bahsettiginiz yerden ancak belirli bir mulakat tarihiniz varsa hesap olusturabiliyorsunuz. Yani NVC den bir tarih verilmedigi surece hesap olusturamiyorsunuz. Belkide ben yanlis biliyorum ama biz suanda mulakat tarihi bekliyoruz ve hesap olusturmak oradaki kriterlere uymuyoruz. Ama eger baska bir yontem var ise paylasirmisiniz lutfen. Tesekkurler.
-
@Levent-Akkaya, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
@crazycells Bildigim kadariyla bahsettiginiz yerden ancak belirli bir mulakat tarihiniz varsa hesap olusturabiliyorsunuz. Yani NVC den bir tarih verilmedigi surece hesap olusturamiyorsunuz. Belkide ben yanlis biliyorum ama biz suanda mulakat tarihi bekliyoruz ve hesap olusturmak oradaki kriterlere uymuyoruz. Ama eger baska bir yontem var ise paylasirmisiniz lutfen. Tesekkurler.
Hayir, maalesef dedigim yontem sizi ilgilendirmiyor. Ancak ve ancak NVC'den dosyaniz konsolosluga gonderilmisse konsolosluktan mulakat tarihi isteyebilirsiniz.
Pandemi surecinde mulakat tarihi alip, sonra iptal edilen veya tarihi gecen ama yeni tarih verilmeyen kisiler icin yaptim ben o uyariyi...
Siz, dediginiz gibi NVC'nin size bir tarih vermesini beklemlisiniz.
-
@crazycells sanırım @Levent-Akkaya 'Nın dediği gibi oldu malesef

-
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
r. Ancak ve ancak NVC'den do
yanlış anlaşıldı :( bir an umutlanmıştım :D
-
@EmBus bu cok bariz oldugu icin yazmamistim :) ama eger dosyaniz onceki islemleri bitirip henuz konsolosluga ulasmadiysa mulakat tarihi almaniz mumkun degil maalesef.
USCIS ve NVC asamalari tamamen bittikten sonra muhattabiniz konsolosluk olacak...
Yanlis anlasilmalari engellemek icin vize surecinizi imzaniza tasiyin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin -
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD Konsolosluk Hizmetleri Durduruldu (Coronavirüs-COVID-19)
ve NVC asamalari tamamen bittikten sonra muhattabiniz konsolosluk olacak
Tarihleri tam olarak hatırlamadığım için taşıyamıyorum :/
-
@crazycells Tesekkurler. Yinede konsoloslugun servislere baslamasi sevindirici bir haber.
-
Benim nvc ile isim bitmisti sadece randevu taeihi bekliyorduk ama verilmeden bu pandemi oldi, ben de basvurabilir miyim bu yönteme? @crazycells
-
@cnskck Merhaba @crazycells bana dedigi gibi eger NVC den mulakatla ilgili bir email gelmediyse bu yontemi kullanamiyorsunuz. Eger case number buraya yazip "https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx " bakarsaniz "At NVC" yaziyorsa belirli bir mulakat tarihi verilmemis ve dosyaniz halen NVC de demektir ve konsolosluga ulasmamis. Biraz daha bekleyip NVC den mulakat tarihi beklemenizi tavsiye ederim. Umarim tez zamanda mulakat tarihi alirsiniz.
-
@Levent-Akkaya teşekkür ederim, at nvc diyor. İnsallah hepimiz bir an önce atlatırız bu süreci.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum