Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Rec, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@BelmaSarvan
    Öncelikle kendi hesabınızı en iyi kendiniz yaparsınız yani aile olarak gidiyorsanız;
    -Türkiye'de ki giderlerden başlayıp ,Uçak biletleri-Greencard Masrafları-Sağlık Kontrolü Masrafları Bunlar Türkiye'de harcayacağınız paralar olacak ben eşim ve kendim için bunu yaklaşık 4000dolar olarak hesapladım,
    -Usa'e gitmeden ev bulana kadar airbnb evlerinden yaklaşık 15gün kaldığınızı düşünerek yaklaşık 800-900dolar,
    -Usa'da havalimanından kalacağınız eve giderken ki yol masrafı yaklaşık 100dolar,
    -Kiralık ev bulana kadar yiyecek giderleri 500dolar,
    -Kiralık ev bulunca en iyi ihtimalle bir depozito verirseniz tutacağınız evin kira bedeli değişkendir yaklaşık 1400dolarlık evde kalırsanız depozito+kira 1400+1400=2800dolar
    -Bu süreçte araç alma niyetiniz varsa ortalama iş görecek bir araba yaklaşık 6000dolar
    -Ev eşyaları yaklaşık 2000 dolar buda değişkenlik gösterir ilk etap için yaklaşık tutar (yatak,koltuk,mutfak gereçleri vs.)
    Şuana kadar 16.300 dolar yaptı zaten öngörülmeyen gideriniz illa ki olacaktır buna 17.000 dolar diyebiliriz bu tutar zaten ilk geliş yerleşme için gidecek ilk aylık gideriniz olacak.
    Birde iş bulamama durumunu göze alırsanız birde 5000dolar kenara ayırırsanız yaklaşık 22.000 dolar ile giderseniz rahat edebilirseniz.
    Ben bunu kendimiz için yaklaşık olarak hesapladım eşim ve kendim için en az 20-22bin dolar biriktirme planım var üstüne ne kadar koyarsak bizim için o kadar iyi olacaktır.

Yani demek istediğim önce siz kendi hesabınızı kendinizi garantiye alarak güzelce yapın.Konsoloslukta mülakat için bir tutar yatırılır vize alınır onun için genel söylenen ortalama bir tutar belirlemişler tek kişi için 15.000+bir kişi için 5000 dolar olacak şeklinde.

Not: Atladığım giderler illa ki vardır, 2 kişi gidecekler için yaklaşık giderlerdir yaşam standartlarına göre çok değişkendir.

elinize saglik, su konuda da paylasmayi unutmayin lutfen :)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar

• @beyzanurkulen, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

merhabalar dünden beri dv260 formunu imzalayıp yollamaya çalışıyorum sayfa beni review sayfasına atıyor ve imzalayamıyorum bu sorunu yaşayan başka birileri var mı?

Review sayfasindaki bolumleri teker teker inceleyip gecin, en son imza sayfasi acilmali...

Eger incelemeden ve teker teker gecmeden tiklarsaniz imza sayfasini acmiyor...

• @Sono Cevap için teşekkür ederim.Hayır,formu açtırmadım.

Benim tanıdığım 5k,6k 4-5 kişiye scan maili 1 ay dolmadan gelmiş.

• @Rauf, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Sono Cevap için teşekkür ederim.Hayır,formu açtırmadım.

Benim tanıdığım 5k,6k 4-5 kişiye scan maili 1 ay dolmadan gelmiş.

Eger cekilis sirasinda verdiginiz email adresinize erisiminiz varsa telaslanacak bir durum yok, sadece size ulasmalarini bekleyebilirsiniz.

• Merhaba,
    şuan çalıştığım yer olarak sayın @crazycells dediği gibi sgk da 4 aylık (2017 de)çalışılan yeri buisness başlığında girdim.Fakat ist dışında,bu işyerinin ist daki işlerini yürüttüm.bunu mülakatta sorarlarsa söylerim keza ,çünkü adres beyanım ist du.bundan sonra da şahıs şirketimi ve önceki kurumsal firmayı (2007-2009 ) da yazdım.fakat bu 2 yıl deneyim gerektiriyor mu sorularına HAYIR dedim.uygun mudur? Bu seçenek lise mezunu olmayıp iş deneyimi olanlar için mi ? Stress yaptım kusura bakmayın;) Bir de submit ettikten sonraki sayfada 5 secenekli ‘sıgn’ menüsü geliyor ‘email conf’ deyince otomatik kcc başlıklı mail mi geliyor? Pdf ni de alabiliyor muyum mail adresime? Çok tesekkurler

• Case numaramız 22k civarında.. 2019 yılında 22klar mulakata 2019 temmuz sonu gibi çağrılmış.. Kararnamenin 3 ay mülakatlari ertelediğini hesaba katarsak, 20k ve uzeri numaraların Eylül 2021 e yetisecegini sanmıyorum.. :(
    Yanlış bir mantık mı yapıyorum sizce..

• Merhaba hepinize. İçimde bir şüphe olarak kaldı, saçma bir soru ama benim mail adresim [email protected] ama ben ds260 formuna [email protected] yazdım, sorun olmaz değil mi ? Test ettim iki şekilde de mail atınca geliyor ama içimde kaldığı için soruyorum.

Bir de yeni fark ettim, green karta başvurunca adres kısmına iş yeri adresi yazmışım. Kazanma yazısında iş yeri adresi yazıyor. Bir şey olmaz değil mi ?

• @wyomingist

Bu seçenek lise mezunu olmayıp iş deneyimi olanlar için mi ?

C: Evet

E-mail confirmation kısmından ds260 submit ettiğinize dair e-mail adresinize bir pdf alabilirsiniz, gönderici adresi [email protected]
    Bu işlemi mülakat tarihi alana kadar istediğiniz zaman tekrar tekrar yapabilirsiniz önemli değil, her farklı kişi için ds260 formunu doldurduktan sonra bu işlemi yapıp bu pdf in çıktısını alın, sağ taraftaki barkodun altında AA ile başlayan numara mülalat tarihi aldıktan sonra Ais/PTT kaydı yaparken işinize yarayacak, ailenizin her bireyi için bu numaralar farklıdır

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@wyomingist

Bu seçenek lise mezunu olmayıp iş deneyimi olanlar için mi ?

C: Evet

Sayın @Muhtaradana Sizin youtube daki videonuzda da bu şekilde bahsetmişsiziniz.Ben de iş deneyimlerine bu seçeneği NO diyip geçtim.Kafama takılıdığı için tekrar yazmak zorunda kaldım.

• @orchuns evet yanlış mantık diyebiliriz, önceki dönemlerin özellikle sayılarla dv2018 başlığının iletilerine lütfen göz gezdirin, her dv döneminin değişkenleri farklıdır

• @Orhan-Cabarov iki e-mail hesabınada erişiminiz varsa sorun yok, eğer sizin case numaranıza yakın ve üstüne evrak talep e-maili gelmeye başlar ve size uzun süre gelmezse(ki bu çok düşük bir ihtimal) o vakit tekrar bu durumdan forumu haberdar edin lütfen

Edit:
    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba hepinize. İçimde bir şüphe olarak kaldı, saçma bir soru ama benim mail adresim [email protected] ama ben ds260 formuna [email protected] yazdım, sorun olmaz değil mi ? Test ettim iki şekilde de mail atınca geliyor ama içimde kaldığı için soruyorum.

Bir de yeni fark ettim, green karta başvurunca adres kısmına iş yeri adresi yazmışım. Kazanma yazısında iş yeri adresi yazıyor. Bir şey olmaz değil mi ?

Ikisi de ayni adres zaten... gmail adreslerinde aralara nokta koymak hesabi degistirmiyor...

İş yada ev adresi olması sorun değil

• @Muhtaradana Çok tesekkur ederım.

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba hepinize. İçimde bir şüphe olarak kaldı, saçma bir soru ama benim mail adresim [email protected] ama ben ds260 formuna [email protected] yazdım, sorun olmaz değil mi ? Test ettim iki şekilde de mail atınca geliyor ama içimde kaldığı için soruyorum.

Ikisi de ayni adres zaten... gmail adreslerinde aralara nokta koymak hesabi degistirmiyor...

• @orchuns, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Case numaramız 22k civarında.. 2019 yılında 22klar mulakata 2019 temmuz sonu gibi çağrılmış.. Kararnamenin 3 ay mülakatlari ertelediğini hesaba katarsak, 20k ve uzeri numaraların Eylül 2021 e yetisecegini sanmıyorum.. :(
    Yanlış bir mantık mı yapıyorum sizce..

yanlis :)

Su an icin boyle cikarimlar yapamayiz...

DV2020 surecinin bitmesine 2 ay kaldi ve hala vizelerin -mahkeme karari ihtimalinde- daha fazla verilip verilmeyecegini net olarak soyleyemiyoruz... Siz 1 yil sonraki sonuclari gormeye calisiyorsunuz :)

• Imla kuralları ve yasadigin yerlerin tarihleri biribirini aralıksız takip etmeli

• Mrblar polis belgesi almakla ilgili bilgisi olan varmı acaba?

• Değerli arkadaşlar, birkaç gün önceki soruma verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Bir diğer sorum, DV2021 süreci hakkında. Ben DV2021'liyim. 30 EYLÜL 2020 tarihine kadar DV2021 formu doldurulmuş, Kentucky'den istenen evraklar gönderilmiş ve mülakat tarihi alınmış olmak zorunda ve 2021 Ocak- 2021 Eylül ayları arasında vize görüşmeleri mi başlayacak? Yoksa 30 Eylül 2021 tarihine kadar DV2021 formu doldurulup, Kentucky Consular Center'ın istediği evraklar sisteme yüklenmiş, vize tarihi alınmış, vize görüşmesi Ankara'da yapılmış ve en son 30 Eylül 2021 tarihine kadar tüm bu işlemlerin tamamlanması mı gerekiyor? Eğer ikinci seçenek ise, örneğin ben DV2021 formunu bugün itibariyle göndersem Kentuck Consular Center'ın evrak istemesi bundan 5 ay sonraya yani Aralık 2020 tarihine, evrakları sisteme yükledikten sonra vize görüşmesi tarihi verilmesi 2021 Mart ayına ve vize görüşmesi için Ankara'daki Konsolosluğa gitmem 2021 Temmuz ayını bulabilir demek mi oluyor? Doğru mu yorumlamadım acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Arkadaşlar herkese şanslı ve sağlıklı günler diliyorum , bizim GC sıramız 22K asıl talihli benim, eşimin şirketi Amerikada ofis açmak istiyor ve önümüzdeki ekim ayında orada olmamızı istiyor , eğer gidersek bu durum sürecimizi nasıl etkiler, DS260 Haziran Ayında gönderildi

• ⭐⭐⭐

@okuyanus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

30 Eylül 2021 tarihine kadar DV2021 formu doldurulup, Kentucky Consular Center'ın istediği evraklar sisteme yüklenmiş, vize tarihi alınmış, vize görüşmesi Ankara'da yapılmış ve en son 30 Eylül 2021 tarihine kadar tüm bu işlemlerin tamamlanması mı gerekiyor?

Merhaba,

İkinci seçenek doğru:

“30 Eylül 2021 tarihine kadar DV2021 formu doldurulup, Kentucky Consular Center'ın istediği evraklar sisteme yüklenmiş, vize tarihi alınmış, vize görüşmesi Ankara'da yapılmış ve en son 30 Eylül 2021 tarihine kadar tüm bu işlemlerin tamamlanması gerekiyor.”

Ayrıca imzanıza bilgilerinizi yazarsanız, farklı sorularda daha sağlıklı yardımcı olunması saglanir

• Merhaba, DS-260 formumu henüz göndermedim ve mülakat yerimi değiştirmek istiyorum. 'Getting Started' bölümü kilitli olduğu için KCC'ye email attım. Şu şekilde:

Hello,
    I decided to go through Consular Processing instead of Adjustment of Status for my Greencard application.
    Could you please unlock my DS-260 form so I can change my interview location to the embassy in Ankara? It is "Send my files to USCIS" currently.

Aşağıdaki gibi başlayan bir cevap aldım:

KCC has not yet received your DS-260 form. If you need to correct any of your information, please make the corrections before submitting the form.

Once the interview location has been selected on the DS-260, the Interview Location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected]. You will need to include information that explains why you need the interview location changed.

Bu sefer onlardan direkt değiştirmelerini istemeye karar verdim. Şöyle bir mail attım:

Hello,
    I decided to go through Consular Processing instead of Adjustment of Status for my Greencard application.
    Could you please change my interview location to the embassy in Ankara? It is "Send my files to USCIS" currently.

Ona da şöyle döndüler:

When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

Gördüğüm kadarıyla Getting Started bölümü hala kitli ve mülakat yeri USCIS. Neyi yanlış yapıyorum anlayamadım.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k