Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• Merhabalar,
    İlk girişimi 9 Temmuzda yaptım ama SSN numarası için ne gelen var ne giden. Bazen DS-260da yapılan başvuruların SSA'ya iletilmediğini okumuştum. Bende telefondan randevu alıp ofise gitmek istedim ama telefondaki görevli başvuru için randevu verilmediğini, 7-10 iş günü içinde adresinize ulaşmazsa tekrar başvuru yapmam gerektiğini, başvuru için formu doldurup en yakın ofise fiziksel postalamam gerektiğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Postalarken formun yanına vizenin fotokopisi falan mı eklemeliyim? @greenati Siz nasıl randevu aldınız acaba?
    Edit: Benim adıma başvuru olup olmadığını göremediklerinide söylediler

• @CacaoChan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhabalar,
    İlk girişimi 9 Temmuzda yaptım ama SSN numarası için ne gelen var ne giden. Bazen DS-260da yapılan başvuruların SSA'ya iletilmediğini okumuştum. Bende telefondan randevu alıp ofise gitmek istedim ama telefondaki görevli başvuru için randevu verilmediğini, 7-10 iş günü içinde adresinize ulaşmazsa tekrar başvuru yapmam gerektiğini, başvuru için formu doldurup en yakın ofise fiziksel postalamam gerektiğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Postalarken formun yanına vizenin fotokopisi falan mı eklemeliyim? @greenati Siz nasıl randevu aldınız acaba?
    Edit: Benim adıma başvuru olup olmadığını göremediklerinide söylediler

Bence de sizin direkt gitmenize gerek yok, hatta 7-10 is gunu beklemeden direkt basvurunuzu gonderebilirsiniz diye dusunuyorum, zaten varmasi 1 haftayi bulacaktir.

Pasaportun biyografik sayfasi ve vizenin fotokopisini ekleyebilirsiniz basvuruya...

• Şimdi yeni sayılabilecek bir durum var gerçi sayın @greenati daha öncede bahsetmiş, ssa ofisleri kapalı olsada telefonla arayıp işe başlayacağım ssn numarasına ihtiyacım var dediğinizde randevu veriyorlar, biraz ileri tarihe olsada en azından sonuç alabiliyorsunuz

New Jerseyde birkaç gün önce randevusuna giden bir dv 2020 talihlisine "senin vizen expired olmuş, greencardını beklemelisin bu şekilde işlemini yapamam demişler" arkadaşımızda ilk girişte vurulan admitted mührünü gösterip 1 yıl vize sürem var demiş ama kabul etmemişler

Bugün aynı şeyi virginia beach de başka bir arkadaşımızada söylemişler, arkadaşımız mührü gösterince arka tarafta kontrol edip 5-6 dakika sonra işlemi yapmışlar, ssn iki hafta içinde adresine gönderilecekmiş

Yani ssn için ssa ofislerinin açılmasını beklemeyelim arkadaşlar zorluk çıkarsalarda randevu ile başvuruları alıyorlar

Yada sayın @arkben gibi iletişime geçtiğiniz ofisin talebine göre ss-5.pdf formunun yanına pasaportun biyografik sayfası ve vizenin fotokopisini ekleyerek posta ile gönderirseniz 2 hafta içinde ssninizi gönderiyorlarmış

• @Muhtaradana yanlış yönlendirmiş olmayayım, posta işi teyit edilmiş bir yol değil...birebir telefonla konuştuğumuzda hiç de "belgeleri postayla gönderin hallederiz" demediler :) en doğru yol randevu alıp talep yapmak sanki...

• @CacaoChan Bilemiyorum bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor olabilir. Yardıma ihtiyacımız olduğunu söyledik. Israr edebilirsiniz. 3 defa telefonla konuştuk. İlk konuşmada durumumuzu anlattık. İkinci konuşmada bilgilerimiz aldılar . 3. konuşmada randevu verdiler. 2. konuşmadan sonra bilgilerimizi teyit ettiler muhtemelen.

• @CacaoChan Tavsiyem gidebileceğiniz bütün ofisleri arayın . Tek birine kalmayın.

• @arkben bu durumu başka arkadaşlarımızada söyledikleri için yazmak istedim, uyarınız için teşekkür ederim

• @arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@Muhtaradana yanlış yönlendirmiş olmayayım, posta işi teyit edilmiş bir yol değil...birebir telefonla konuştuğumuzda hiç de "belgeleri postayla gönderin hallederiz" demediler :) en doğru yol randevu alıp talep yapmak sanki...

Birebir gorusmelere yakin zamanda basladilar, oncesinde sadece posta ile kabul ediyorlardi; dolayisiyla merak etmeyin yanlis bir yol degil :)

• Merhaba,
    @crazycells @knnrn @arkben
    Ds260’ta SSN başlıklı bölümdeki 3 sorudan 2. si sorulmadı. (Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? )3411B793-F77A-43BC-8431-2D469CE9EB33.jpeg

Tesekkurler

• @wyomingist, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba,
    @crazycells @knnrn @arkben
    Ds260’ta SSN başlıklı bölümdeki 3 sorudan 2. si sorulmadı. (Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card? )3411B793-F77A-43BC-8431-2D469CE9EB33.jpeg

Tesekkurler

Ilk soruda once "Yes"e tiklayin, sonra "No"ya bir daha tiklayin, o zaman soru gorunuyor...

• @crazycells Çok teseekür ederim.Aynen dediğiniz gbi oldu,herseye hakimsiniz:)
    no,yes,yes olarak cevapladım.

• @wyomingist doğru vallahi, ben daha sizin ne demek istediğinizi anlamaya çalışıyordum :)))

• Bugun ssn icin telefonla arayarak randevu almayı denedim. Sadece acil talepler icin randevu verdiklerini söylediler. Bana da 30 gün dolduktan sonra göçmenlik ofisini arayın durumunuzu söyleyin ve bize talep maili göndersinler dedi. Böyle birseyi ilk kez duydum.
    Bu konuda yorumlarınız nedir? @crazycells

• @Erkangeziyor hangi ssa ofisi aradınız. Neden randevu vermiyorlar ki, bundan acil ne olabilir , Tekrar arasanız belki başka biri farklı bir yaklaşımla randevu verebilir ?

• @arkben Hocam maalesef öyle kolay randevu vermiyorlar... Daha dün başıma gelen olayı anlatayım. 9 Temmuzda giriş yaptım New Yorktan, hala NYdeyim. 1 aydır gelen giden bir şey olmayınca ofisleri aramaya karar verdim. İlk konuştuğum ofis bir ayı doldurmamı, ondan sonra tekrar iletişime geçip randevu ayarlayacaklarını söylediler. Bir ay dolunca tekrar aradım. Randevuyu sadece işe davet mektubu getirirsem vereceklerini söylediler. 2.aradığım ofiste aynı şeyleri söyledi. En son aradığım 3.ofis en ilgili kişi çıktı. İlk defa bir görevli A Numberımı sordu ve sistemden kontrol etti. Bir kaç dakika sonra bana "Sizin adınıza tanımlanmış bir numara yok" dedi. Yani 1 aydır, DS-260ta belirtmeme rağmen başvuru gitmemiş benim adıma. "Bu durumda ne yapabilirim" diye sorduğumda. "İki seçeneğin var. Ya ofislerin açılmasını bekleyeceksin yada iş davet mektubu getireceksin" dedi...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@CacaoChan bilgilendirme icin tesekkurler.

@Erkangeziyor

Farkli SSA ofisleri arayip randevu almaya calisin... Sayin @CacaoChan 'un aktardigi bilgilere gore soyle bir sey de deneyebilirsiniz... Is basvurusu yaparken SSN'niz olmadigi icin is bulamadiginiza kendilerini ikna ederseniz, randevu vereceklerdir diye dusunuyorum. Bol sanslar.

• @crazycells, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@CacaoChan bilgilendirme icin tesekkurler.

@Erkangeziyor

Farkli SSA ofisleri arayip randevu almaya calisin... Sayin @CacaoChan 'un aktardigi bilgilere gore soyle bir sey de deneyebilirsiniz... Is basvurusu yaparken SSN'niz olmadigi icin is bulamadiginiza kendilerini ikna ederseniz, randevu vereceklerdir diye dusunuyorum. Bol sanslar.

acil ise girmem gerekiyor,ayrica ehliyet almam da gerekiyor dedim. Cevap olarak uzgunuz sizin durumunuz acil degil demislerdi :) baska ofisleri aramayi deneyecegim. Birde istemedikleri halde istemisler gibi Ss 5 formu ve pasaportun fotokopisini gondericem,belki ise yarar diye.

• @CacaoChan doğrudur... ofislerin açılması pek mümkün gözükmüyor sanki , işe davet mektubu da tam bir engel... ilişkimiz olan bir firmadan " xxxx isimli şahıs firmamıza iş başvurusunda bulunmuştur , başvurusunun değerlendirilebilmesi için SSN sahibiolması gerekmektedir " şeklinde bir yazı ile deneme yapacağız, bu iş belli ki bir şekillde tutturabilme işi.. yılmak yok :)

• @arkben Hocam bende sizin yöntem ile bir mektup yazdırdım. Fax gönderdik mektubu SSN ofisine. 2 gün sonra mektup üzerindeki numaramdan beni aradılar. En erken 14 Ekime randevu verebileceklerini söylediler...

• @CacaoChan amanin boo...hangi ofis?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k