Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @crazycells evet greencardlarımız bizde

• @hülya, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@crazycells evet greencardlarımız bizde

Bu sefer gercekten ABD'ye yerlesmeye geldiginize dair ikna edici olursaniz sorun yasamadan girersiniz. Pandemiden dolayi ucuslarin olmamasi size yardimci olacaktir ama yine de uzun sure kalmissiniz ABD disinda, o nedenle artik ABD'ye yerlesmeye geldiginize inanirlarsa isiniz kolaylasir.

• Herkese Merhaba,iyi haftasonları;
    2019 Ekim ayında ilk giriş çıkışımızı yaptık ve green cardlarımızı aldık.Normal şartlarda 6 ayı doldurmadan 2020 Mayıs ayında tamamen taşınmayı planlıyorduk.Bu süre zarfında Türkiye'den iş görüşmelerimiz de (eşim ve ben mühendisiz) oldu ancak tam olmak üzereyken pandemiden dolayı tüm pozisyonlar durduruldu.1 yılımız Ekim 2020'de dolacak.Eylül ayına her ihtimale karşı biletimizi gidiş-dönüş olarak olarak aldık.Şuanki planımız Eylül ayında tamamen yerleşmek.Ancak pandemiden dolayı iş bulamayıp(günlük işler de dahil) birikimimizi kısa sürede bitirip(yaklaşık 12-15K) türkiyeye dönme endişesi taşıyoruz.Bu noktada sizin değerli yorumlarınızı bekliyoruz.Eylül ayında tamamen yerleşmek mi?Yoksa Eylül ayında giriş çıkış yapıp bir 6 ay daha kazanıp pandemi sürecinin biraz daha azalarak iş durumlarının daha normale dönmesini beklemek mi daha doğru seçim olur.Şimdiden teşekkürler.

• @crazycells cevabınız için çok teşekkürler. İnşallah sorunsuz bir şekilde girişimizi yaparsak temelli yerleşmek istiyoruz. Biletlerin iptaline dair evrakları vs yanımıza alacağız. Hayırlısıyla tamamlarız umarım.

• @hülya umarım sorunsuz giriş yaparsınız,bizleri de haberdar edin.

• Sayın @evsna biz de sizinle benzer durumdayız ve Eylül'de temelli gidelim diye planlar yapıyoruz yeniden (normalde Nisan ortası idi biletlerimiz) ancak oraya gidip de iş bulamazsak ya da ikinci bir lockdown'ın ortasında kalırsak diye tedirginiz. Kasım 2020 sonunda 1 yılımızı dolduruyoruz Amerika dışında. Şu anda işlerimize burada devam ediyoruz ve biz gerçekten bir an önce gidip yerleşip düzenimizi kuralım istiyoruz. Beklemek de çözüm oluyor mu kestirmek zor. Belki son haftalarda gidip de deneyimlerini paylaşan olursa bizlere yardımcı olabilir.

• Merhaba,

Konusunun açıldığını göremedim forumda tekrara düşüyorsa da konu kusura bakmayın.

Greencardımı 2019 Eylül’de aldım ve şimdi tekrar girmek istiyorum Amerika’ya. Fakat 2019 dan bu yana yeşil pasaportum bordoya döndü ve Greencardımı elimde tutuyorum. Sadece Greencard ve bordo pasaportla(ek bir belge olmadan) ülkeye alınır mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

• @evsna @science Durumun ne zaman duzelecegini hickimse bilmiyor maalesef, ama en son gordugum ekonomik analizler ulkenin eski haline 2021'de degil, 2022'de donecegini soyluyorlardi.

Fakat ABD'de olmadan is bulmaniz cok zor olacaktir diye dusunuyorum bu donemde...

• @yigitbo, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba,

Konusunun açıldığını göremedim forumda tekrara düşüyorsa da konu kusura bakmayın.

Greencardımı 2019 Eylül’de aldım ve şimdi tekrar girmek istiyorum Amerika’ya. Fakat 2019 dan bu yana yeşil pasaportum bordoya döndü ve Greencardımı elimde tutuyorum. Sadece Greencard ve bordo pasaportla(ek bir belge olmadan) ülkeye alınır mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Green Card + pasaport yeterlidir.

Neden uzun sure ABD'de kalmadiginiza dair belge ve kanitlari da yaninizda goturmenizi tavsiye ederim.

• Merhaba @crazycells amerika ya 2.girisimi 2019 eylul de yaptim ve yaklasik 5 ay kaldim .Ayni zaman diliminde Ny taki bir firmada calismaya basladim .Pandemiden once Subat ayinda esimi ziyarete geldim 1-2 ayligina sirketten izin alip uzaktan calisiyordum niyetim donmekti fakat pandemi baslayinca Turkiye de kaldim ve uzaktan calismaya devam ettim hala hali hazirda maasim orada yatiyor ve vergi bildirimimi de tamamladim .Eylul ayinda donmeyi planliyorum Amerikaya tekrar fakat 7-8 gibi bir sure giris yapmamis olacagim ve 6 aylik hamile olacagim sikinti yasar miyim acaba giriste

• @crazycells evet haklısınız, belki risk alıp bir yerden başlamalı diyerek denemek, beklemek çare değil. Herkesin deneyimi ve yaşadıkları farklı olduğu ve olacağı için de ne söylense faydası olmayacak sanki :) Teşekkürler cevabınız için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ipeke, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba @crazycells amerika ya 2.girisimi 2019 eylul de yaptim ve yaklasik 5 ay kaldim .Ayni zaman diliminde Ny taki bir firmada calismaya basladim .Pandemiden once Subat ayinda esimi ziyarete geldim 1-2 ayligina sirketten izin alip uzaktan calisiyordum niyetim donmekti fakat pandemi baslayinca Turkiye de kaldim ve uzaktan calismaya devam ettim hala hali hazirda maasim orada yatiyor ve vergi bildirimimi de tamamladim .Eylul ayinda donmeyi planliyorum Amerikaya tekrar fakat 7-8 gibi bir sure giris yapmamis olacagim ve 6 aylik hamile olacagim sikinti yasar miyim acaba giriste

Problem olmaz cunku hala ABD'de calisiyorsunuz, vergilerinizi oduyorsunuz... yani baglarinizi koparmamissiniz... Buna dair belgeleri (mumkunse is yerinden ayri bir mektup da alin) yaninizda goturun.

Eger bu durumda hala CBP gorevlisi mirin kirin ederse bu belgeleri suratina carpabilirsiniz :)

paper throw face

(oyle dedim ama siz yine de carpmayip normal sekilde verirseniz daha iyi olur :) )

• @crazycells tesekkur ederim :)

• Arkadaşlar merhaba, pek çoğumuz gibi ben de salgın süreci dolayısıyla TR'den ABD'ye dönüş yapamıyorum. Eylül ayında da 1 yılı doldurmuş olacağım. Daha önce 1 yılı aşkın süre dışarıda kaldığı için kartına el koyulan ya da böyle bir duruma şahit olan var mı? Yani ikinci girişiyle ilk girişi arasındaki süre 12 ayı geçmiş ve gümrükteki memuru ikna edemediği dolayısıyla kartın alınması durumununa şahitlik etmiş birileri?

• @science @evsna merak etmeyin yalnız değilsiniz :) biz de kızımızın okul konusunun açıklığa kavuşmasını bekliyoruz, 1 sene dolmadan mutlaka bir giriş yapmak şu an önümüzdeki en belli aksiyon...siz de bu süreçte en doğru kararı vereceğinize güvenin, bu arada bazı küçük detaylar var aklıma gelen, örneğin ssn kartlarınız elinizde mi, geldiğinizde banka hesabı açtınız mı , 2019 için vergi bildirimi yapabildiniz mi? herşey gönlünüzce olsun...

• @pistolstar CBP memuru kartı elinizden alamaz, en fazla sizi mahkemeye sevk eder. Kararı göçmenlik mahkemesi hakimi verir. Yani öyle kapıda anlık olan bir şey değil.

• @pistolstar Bence covid salgını, uçuşların kapatılması vb etmenlerden ötürü 1 seneyi aşsanız bile 'bu seferlik' ABD'ye girişte sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Ama siz yine de geçerli nedenlerinizi ve de varsa mazeret belgelerinizi, girişte sunmaya hazırlık olun.

• @pistolstar ABD'ye şu an her gün uçuş var. Bence gidip 1 hafta kalıp dönün. Uçuşların iptal olması haklı bir sebep olabilir ama pandemiden dolayı gidememek ABD için geçerli bir neden olmayabilir ve size sıkıntı çıkarabilirler.

• Sayın@arkben, umarım sizin için de en iyisi olur. Biz ilk girişimizde ssn aldık, banka hesabı açtırıp biraz da para yatırdık ki sonraki gelişimizde kredi kartı için başvurabilelim kolayca. GC da elimizde, sadece ehliyet almadık. 2019'da Amerika'da gelirimiz olmadığı için vergi bildiriminde bulunmadık, istersek geriye dönük de yapılabileceğinin bilgisini aldık.

• @science 2019 da geliriniz olmasa da bildirme yükümlülüğünüz var unutmayın. Bu ay son. Bu arada bizde henüz bildirmedik :)

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    680k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    541 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k