Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@crazycells evet greencardlarımız bizde
-
@hülya, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells evet greencardlarımız bizde
Bu sefer gercekten ABD'ye yerlesmeye geldiginize dair ikna edici olursaniz sorun yasamadan girersiniz. Pandemiden dolayi ucuslarin olmamasi size yardimci olacaktir ama yine de uzun sure kalmissiniz ABD disinda, o nedenle artik ABD'ye yerlesmeye geldiginize inanirlarsa isiniz kolaylasir.
-
Herkese Merhaba,iyi haftasonları;
2019 Ekim ayında ilk giriş çıkışımızı yaptık ve green cardlarımızı aldık.Normal şartlarda 6 ayı doldurmadan 2020 Mayıs ayında tamamen taşınmayı planlıyorduk.Bu süre zarfında Türkiye'den iş görüşmelerimiz de (eşim ve ben mühendisiz) oldu ancak tam olmak üzereyken pandemiden dolayı tüm pozisyonlar durduruldu.1 yılımız Ekim 2020'de dolacak.Eylül ayına her ihtimale karşı biletimizi gidiş-dönüş olarak olarak aldık.Şuanki planımız Eylül ayında tamamen yerleşmek.Ancak pandemiden dolayı iş bulamayıp(günlük işler de dahil) birikimimizi kısa sürede bitirip(yaklaşık 12-15K) türkiyeye dönme endişesi taşıyoruz.Bu noktada sizin değerli yorumlarınızı bekliyoruz.Eylül ayında tamamen yerleşmek mi?Yoksa Eylül ayında giriş çıkış yapıp bir 6 ay daha kazanıp pandemi sürecinin biraz daha azalarak iş durumlarının daha normale dönmesini beklemek mi daha doğru seçim olur.Şimdiden teşekkürler. -
@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. İnşallah sorunsuz bir şekilde girişimizi yaparsak temelli yerleşmek istiyoruz. Biletlerin iptaline dair evrakları vs yanımıza alacağız. Hayırlısıyla tamamlarız umarım.
-
@hülya umarım sorunsuz giriş yaparsınız,bizleri de haberdar edin.
-
Sayın @evsna biz de sizinle benzer durumdayız ve Eylül'de temelli gidelim diye planlar yapıyoruz yeniden (normalde Nisan ortası idi biletlerimiz) ancak oraya gidip de iş bulamazsak ya da ikinci bir lockdown'ın ortasında kalırsak diye tedirginiz. Kasım 2020 sonunda 1 yılımızı dolduruyoruz Amerika dışında. Şu anda işlerimize burada devam ediyoruz ve biz gerçekten bir an önce gidip yerleşip düzenimizi kuralım istiyoruz. Beklemek de çözüm oluyor mu kestirmek zor. Belki son haftalarda gidip de deneyimlerini paylaşan olursa bizlere yardımcı olabilir.
-
Merhaba,
Konusunun açıldığını göremedim forumda tekrara düşüyorsa da konu kusura bakmayın.
Greencardımı 2019 Eylül’de aldım ve şimdi tekrar girmek istiyorum Amerika’ya. Fakat 2019 dan bu yana yeşil pasaportum bordoya döndü ve Greencardımı elimde tutuyorum. Sadece Greencard ve bordo pasaportla(ek bir belge olmadan) ülkeye alınır mıyım?
Şimdiden teşekkürler.
-
-
@yigitbo, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba,
Konusunun açıldığını göremedim forumda tekrara düşüyorsa da konu kusura bakmayın.
Greencardımı 2019 Eylül’de aldım ve şimdi tekrar girmek istiyorum Amerika’ya. Fakat 2019 dan bu yana yeşil pasaportum bordoya döndü ve Greencardımı elimde tutuyorum. Sadece Greencard ve bordo pasaportla(ek bir belge olmadan) ülkeye alınır mıyım?
Şimdiden teşekkürler.
Green Card + pasaport yeterlidir.
Neden uzun sure ABD'de kalmadiginiza dair belge ve kanitlari da yaninizda goturmenizi tavsiye ederim.
-
Merhaba @crazycells amerika ya 2.girisimi 2019 eylul de yaptim ve yaklasik 5 ay kaldim .Ayni zaman diliminde Ny taki bir firmada calismaya basladim .Pandemiden once Subat ayinda esimi ziyarete geldim 1-2 ayligina sirketten izin alip uzaktan calisiyordum niyetim donmekti fakat pandemi baslayinca Turkiye de kaldim ve uzaktan calismaya devam ettim hala hali hazirda maasim orada yatiyor ve vergi bildirimimi de tamamladim .Eylul ayinda donmeyi planliyorum Amerikaya tekrar fakat 7-8 gibi bir sure giris yapmamis olacagim ve 6 aylik hamile olacagim sikinti yasar miyim acaba giriste
-
@crazycells evet haklısınız, belki risk alıp bir yerden başlamalı diyerek denemek, beklemek çare değil. Herkesin deneyimi ve yaşadıkları farklı olduğu ve olacağı için de ne söylense faydası olmayacak sanki :) Teşekkürler cevabınız için.
-
@ipeke, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba @crazycells amerika ya 2.girisimi 2019 eylul de yaptim ve yaklasik 5 ay kaldim .Ayni zaman diliminde Ny taki bir firmada calismaya basladim .Pandemiden once Subat ayinda esimi ziyarete geldim 1-2 ayligina sirketten izin alip uzaktan calisiyordum niyetim donmekti fakat pandemi baslayinca Turkiye de kaldim ve uzaktan calismaya devam ettim hala hali hazirda maasim orada yatiyor ve vergi bildirimimi de tamamladim .Eylul ayinda donmeyi planliyorum Amerikaya tekrar fakat 7-8 gibi bir sure giris yapmamis olacagim ve 6 aylik hamile olacagim sikinti yasar miyim acaba giriste
Problem olmaz cunku hala ABD'de calisiyorsunuz, vergilerinizi oduyorsunuz... yani baglarinizi koparmamissiniz... Buna dair belgeleri (mumkunse is yerinden ayri bir mektup da alin) yaninizda goturun.
Eger bu durumda hala CBP gorevlisi mirin kirin ederse bu belgeleri suratina carpabilirsiniz :)

(oyle dedim ama siz yine de carpmayip normal sekilde verirseniz daha iyi olur :) )
-
@crazycells tesekkur ederim :)
-
Arkadaşlar merhaba, pek çoğumuz gibi ben de salgın süreci dolayısıyla TR'den ABD'ye dönüş yapamıyorum. Eylül ayında da 1 yılı doldurmuş olacağım. Daha önce 1 yılı aşkın süre dışarıda kaldığı için kartına el koyulan ya da böyle bir duruma şahit olan var mı? Yani ikinci girişiyle ilk girişi arasındaki süre 12 ayı geçmiş ve gümrükteki memuru ikna edemediği dolayısıyla kartın alınması durumununa şahitlik etmiş birileri?
-
@science @evsna merak etmeyin yalnız değilsiniz :) biz de kızımızın okul konusunun açıklığa kavuşmasını bekliyoruz, 1 sene dolmadan mutlaka bir giriş yapmak şu an önümüzdeki en belli aksiyon...siz de bu süreçte en doğru kararı vereceğinize güvenin, bu arada bazı küçük detaylar var aklıma gelen, örneğin ssn kartlarınız elinizde mi, geldiğinizde banka hesabı açtınız mı , 2019 için vergi bildirimi yapabildiniz mi? herşey gönlünüzce olsun...
-
@pistolstar CBP memuru kartı elinizden alamaz, en fazla sizi mahkemeye sevk eder. Kararı göçmenlik mahkemesi hakimi verir. Yani öyle kapıda anlık olan bir şey değil.
-
@pistolstar Bence covid salgını, uçuşların kapatılması vb etmenlerden ötürü 1 seneyi aşsanız bile 'bu seferlik' ABD'ye girişte sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Ama siz yine de geçerli nedenlerinizi ve de varsa mazeret belgelerinizi, girişte sunmaya hazırlık olun.
-
@pistolstar ABD'ye şu an her gün uçuş var. Bence gidip 1 hafta kalıp dönün. Uçuşların iptal olması haklı bir sebep olabilir ama pandemiden dolayı gidememek ABD için geçerli bir neden olmayabilir ve size sıkıntı çıkarabilirler.
-
Sayın@arkben, umarım sizin için de en iyisi olur. Biz ilk girişimizde ssn aldık, banka hesabı açtırıp biraz da para yatırdık ki sonraki gelişimizde kredi kartı için başvurabilelim kolayca. GC da elimizde, sadece ehliyet almadık. 2019'da Amerika'da gelirimiz olmadığı için vergi bildiriminde bulunmadık, istersek geriye dönük de yapılabileceğinin bilgisini aldık.
-
@science 2019 da geliriniz olmasa da bildirme yükümlülüğünüz var unutmayın. Bu ay son. Bu arada bizde henüz bildirmedik :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum