-
Boston'da yasiyorum. Gayet de oluyor. Egitim sistemi ve saglik cok iyi. ayrimcilik falan kesinlikle yok. Sosyal devlet var burada. Tavsiye ederim. Hatta arkaniza bile bakmadan gelin. Massachussetts basligina yazdiklarima bakmanizi oneririm. Selamlar, sevgiler.
-
@sadriabi kısıtlı ingilizcesi olana iş var mi abi bize bostonda
-
@yekta Var kardesim. Buraya geldigim icin Texas ve benzeri guney eyaletlerde bolca oldugu soylenen gel yarin basla tarzi is seceneklerine ulasamayacagimi dusunmustum. Ama durumun oyle olmadigini anlamam uzun surmedi. Saati 11$ dolar, herkes eleman ariyor, yiyecekciler, Walmart benzeri marketler, depolar, benzin istasyonlari. Her yerde help wanted yaziyor, girer baslarsiniz. Ben 40 mil kuzeyde yasiyorum, sehir icinde degilim, her hafta sonu baska bir town geziyoruz. Durum genelde benzer. Zaten mevcut meslegimle ilgili isimi kurdum devam ediyor, o tur bir ise gerek kalmadi.
Bu tur isler var ama kiralar cok yuksek bilginize. Bekarsaniz kolay. Evli ve cocukluysaniz biraz birikimle gelmek lazim. -
@sadriabi anladım hocam . evet evliyiz karı koca çalışmayı düşüyoruz . ekonomik oldugu için houston düşünüyoruz ama tabi daha karar vermedik
-
@yekta GC ve Seyahat Vize sorunsalı içinde söyledi:
@sadriabi anladım hocam . evet evliyiz karı koca çalışmayı düşüyoruz . ekonomik oldugu için houston düşünüyoruz ama tabi daha karar vermedik
Hayirlisi olsun.
-
@yekta Houston’da bir süre yaşadım tavsiye etmem.
Havası bu kadar kötü başka memleket görmedim.
-
@apostleoftruth hadi ya .. nereyi önerirsin hocam ?
-
benim bir sorum olacak, pasaportumuzda yer alan immigrant vizesiyle kanadaya kara yoluyla geçebilir miyiz? kartla gidildiğini biliyorum ama bizim planladığımız tarihte kart gelmemiş olabilir o yüzden soruyorum.
-
@damladav Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
benim bir sorum olacak, pasaportumuzda yer alan immigrant vizesiyle kanadaya kara yoluyla geçebilir miyiz? kartla gidildiğini biliyorum ama bizim planladığımız tarihte kart gelmemiş olabilir o yüzden soruyorum.
Suradaki resmi sayfada "proof of status in the U.S." diyor, yani teorik olarak gocmen vizenin I-551 yerine gectigi sure boyunca bu vizeyi kullanabilirsiniz ama ben hic bu yolu kullanmadigim icin pratikte sorun yasayacak misiniz emin degilim.
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=593&top=16
Garanti olsun diye Kanada'ya gecmeden pasaporta I-551 damgasi vurdurabilirsiniz. Bunun icin USCIS ofislerden randevu almaniz lazim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/302/uscis-randevulari-infopass-appointment
-
Merhabalar arkadaşlar.. çok kritik bi sorum olcak..))ben pasaportumu aldım visam basıldı gc olarak ama daha abd ye giriş yapmadım.. şimdi ben serbia ya gitsem vizesiz girebilir miyim????
-
@maranty Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
Merhabalar arkadaşlar.. çok kritik bi sorum olcak..))ben pasaportumu aldım visam basıldı gc olarak ama daha abd ye giriş yapmadım.. şimdi ben serbia ya gitsem vizesiz girebilir miyim????
Su an Green Card sahibi degilsiniz maalesef. Ayrica sizin gocmen vizenizdeki "damgalandiktan sonra 1 yil Green Card olarak gecerlidir" ibaresi ABD icin gecerlidir, ama diger ulkeler bu vizeyi Green Card yerine gecerli saymayabilir.
Bu nedenle bu konuda dikkatli olup, ilgili ulkenin dis isleri bakanligi sayfasini incelemenizi tavsiye ederim.
Sirbistan, TC vatandaslarina vize uyguluyor mu?
-
@crazycells sırbistan uygulamıyormuş :/
-
@maranty Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
@crazycells sırbistan uygulamıyormuş :/
o durumda pasaport yeterli zaten girmek icin sayin @maranty Green Card'a ya da gocmen vizeye gerek yok :)
ABD gocmen vizesi ile sanirim sadece Kanada veya Meksika'ya gitmek mantikli (veya sorunsuz) olur, diger ulkeler sanirim Green Card'in kendisini gormek isterler.
-
Herkese merhabalar arkadaslar Kanada Toronto ‘ya girisimiz ile ilgili bilgi Aktaracagim;
Biraz geç oldu kusura bakmayin;:)
Bu sene 18 subat ögleden sonra newyork Wheschester bölgesinden Yola ciktik önce upstate kadar araba ile gittik syracuse newyork dan gectik daha sonra Rochester disindadan gectik 2 yada 3 ezpass toll(parali yoldan) gectik enson Niagara Falls sinira geldik öncesinde market var orda malzeler çok ucuz özellikle sigara kartonu 45 dolar bilginize hediye götürmek isteyene daha sonra siraya girdik yanimizda Sadik Erol arkadasimizda bizimle geldi o pasaport ile geldi amerikaya pasaport ile ilk giris yapip gumrukte jfk airport da pasaporta vurulan mühür(green card yerine geciyor) ile giris yapti bizimde Sadece green card larimiza bakip biraktilar gümrügü gectikden sonra ilk otoyola girmeden ezpass okudu sonra kanadaya giris yaptik yanliz kanadaya gitmeden önce telefon hatlarinizi orda kullanima actirin acikcasi biz bir hafta boyunca homeles ler gibi yasadik internet yok orda burda internet dilendik 😁 geliste sorun olmadi niye gittigimizi sordu bizde amerikan polisine anlattik ve geri geldik.arkadaslar hangisi iyi derseniz kanadami amerikami amerikada yasam ucuz kanada da çok pahali ama insanlar bakis acilari farkli orda insanlar göcmenlere biraz daha iyi bakiyorlar sorun yok ama iste eger green card iniz varsa amerika da yasamak daha mantikli diyeceklerim bu herkese selametle
-
@ismailugurlu Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
Herkese merhabalar arkadaslar Kanada Toronto ‘ya girisimiz ile ilgili bilgi Aktaracagim;
Biraz geç oldu kusura bakmayin;:)
Bu sene 18 subat ögleden sonra newyork Wheschester bölgesinden Yola ciktik önce upstate kadar araba ile gittik syracuse newyork dan gectik daha sonra Rochester disindadan gectik 2 yada 3 ezpass toll(parali yoldan) gectik enson Niagara Falls sinira geldik öncesinde market var orda malzeler çok ucuz özellikle sigara kartonu 45 dolar bilginize hediye götürmek isteyene daha sonra siraya girdik yanimizda Sadik Erol arkadasimizda bizimle geldi o pasaport ile geldi amerikaya pasaport ile ilk giris yapip gumrukte jfk airport da pasaporta vurulan mühür(green card yerine geciyor) ile giris yapti bizimde Sadece green card larimiza bakip biraktilar gümrügü gectikden sonra ilk otoyola girmeden ezpass okudu sonra kanadaya giris yaptik yanliz kanadaya gitmeden önce telefon hatlarinizi orda kullanima actirin acikcasi biz bir hafta boyunca homeles ler gibi yasadik internet yok orda burda internet dilendik 😁 geliste sorun olmadi niye gittigimizi sordu bizde amerikan polisine anlattik ve geri geldik.arkadaslar hangisi iyi derseniz kanadami amerikami amerikada yasam ucuz kanada da çok pahali ama insanlar bakis acilari farkli orda insanlar göcmenlere biraz daha iyi bakiyorlar sorun yok ama iste eger green card iniz varsa amerika da yasamak daha mantikli diyeceklerim bu herkese selametle
elinize saglik. Deneyiminizden anliyoruz ki Green Card ulasmamis olsa da, gocmen vize ile Canada'ya giris yapmak mumkun.
-
Haritalardan gördüğüm kadarıyla TC pasaportu ve ABD yeşil kartı ile Kuzey ve Güney Amerika'da giremeyeceğimiz ülke yok gibi? :)
-
@entelman Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
Haritalardan gördüğüm kadarıyla TC pasaportu ve ABD yeşil kartı ile Kuzey ve Güney Amerika'da giremeyeceğimiz ülke yok gibi? :)
Aynen oyle sayin @entelman , Turkiye ile Rusya arasindaki iliskiler bozuldugundan vizesiz gecis kalkti. Eger kalkmasaydi Rusya, Brezilya ve orta dogu ulkeleri icin TC pasaportu oldukca avantajliydi, TC + ABD pasaportlari guzel bir kombinasyon yaratiyor.
-
@crazycells birde bende yeşil pasaport var :D bana bütün dünya açık :D
-
Arkadaşlar selam.
ABD Passaportu alana kadar atıyorum ben T.C. Yeşil passaportuna dahi vize isteyen bir ülkeye turistik gezi amacıyla gitmek istiyorum. Bu turistik vize başvurusunu hali hazırda ABD sınırları içinde yasal olarak yaşayan birisi olarak yapmanın, Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde yaşayan sıradan bir T.C. vatandaşının vize başvurusuyla bir farkı olur mu? ABD'den yapmanın artısı olacağını duymuştum.
-
Vize almada kolaylık sağladığı söylenmekte.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum