Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @serapben valla bende anlamış değilim şu yanlış yapılan bişey için seri şekilde eksi verenleri. çok olumsuz bir davranış bence bu. en nihayetinde karşıdaki kişiye yanlışını söylersiniz o da düzeltir, bu kadar basit. burası adminlerin dediği gibi bir dayanışma/yardımlaşma forumu, bir kulüp değil arkadaşlar. herkesin söz hakkı olmalı. ben mesajlarınızı beğenerek itibarınızı +1 yaptım. bu forumda mesaj atmanız için yeterli bir seviyedir. ayrıca bi tavsiye aklınıza takılan soruları önce arama bölümüne kelime olarak yazarsanız muhtemelen daha önceden benzer durum yaşamış birinin sorduğunu göreceksiniz.

• Merhaba arkadaslar. Bende DV 2021 talihlilerindenim. Case numaram oldukca yuksek 37xxx. 4 yildir ABD de ogrenci vizesiyle kalmaktayim. Dv sonuclari aciklandigindan beri forumu takip etmekteyim ve herkesin ortak goruse sahip oldugu case numarasi yuksek olanlara Counselor Process tavsiye ediliyordu ve bende CP yapmaya karar vermistim fakat ds-260 hala doldurmadim. Size sorum Trump'in imzaladigi bu yasadan sonra sizce AOS mu secmeliyim yoksa CP mi secmeliyim ? Gorunuse gore CP secsem bile sansim cok dusuk eger AOS secersem ABD de oldugum icin daha avantajli olur muyum ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ucakci, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells teşekkürler anlamış bulunmaktayım. Yani şöyle mi ;
    Şu anda bir şekilde Amerika'da turist vizesi ile bulunmakta olan bir kişiye , green card çıktı ise, görüşmesi için Türkiye'ye gelmek zorunda. Doğrumudur ?

hayir. Eger I-94 suresi bitmeden AOS surecini baslatabilirseniz ABD'de kalabilirsiniz. Onemli olan I-485 belgesini gonderdikten sonra size I-797C Notice of Action belgesinin gonderilmesi. Bu belgeden sonra ABD'de statunuz olmasa da kalabilirsiniz. Fakat bu belgeyi almadan statunuz bittiyse o durumda sorun yasarsiniz. Normal sartlarda I-797C'nin gelmesi ilk 2-3 hafta icinde oluyordu, fakat su zamanda ne kadar uzun ya da kisa surecegini bilemiyorum.

• @ucakci ayrica soru sormak icin cok kotu bir vize turunu seciyorsunuz. Eger F1 gibi bir ogrenci vizesi ile ABD'deyseniz o durumda uzun sure statu sahibi oldugunuzdan ABD'de sorunsuzca islemleri yapabilirsiniz.

Ama turist vizesi sadece 6 ayligina veriliyor ve bu sure bitmeden size sira gelmesi cok zor.

• @BekleBeniLA, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@serapben valla bende anlamış değilim şu yanlış yapılan bişey için seri şekilde eksi verenleri. çok olumsuz bir davranış bence bu. en nihayetinde karşıdaki kişiye yanlışını söylersiniz o da düzeltir, bu kadar basit. burası adminlerin dediği gibi bir dayanışma/yardımlaşma forumu, bir kulüp değil arkadaşlar. herkesin söz hakkı olmalı. ben mesajlarınızı beğenerek itibarınızı +1 yaptım. bu forumda mesaj atmanız için yeterli bir seviyedir. ayrıca bi tavsiye aklınıza takılan soruları önce arama bölümüne kelime olarak yazarsanız muhtemelen daha önceden benzer durum yaşamış birinin sorduğunu göreceksiniz.

Zaten herkesin konusma hakki var :) sadece uygun baslik altinda. Siz bu konuda DV2021 asamalarini konusmak istiyorsaniz ama birileri gelip surekli geyik yapsa ya da araba almak konusunda bilgi aktarmaya calissa sizin de hosunuza gitmezdi bence :)

• @sait33, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaslar. Bende DV 2021 talihlilerindenim. Case numaram oldukca yuksek 37xxx. 4 yildir ABD de ogrenci vizesiyle kalmaktayim. Dv sonuclari aciklandigindan beri forumu takip etmekteyim ve herkesin ortak goruse sahip oldugu case numarasi yuksek olanlara Counselor Process tavsiye ediliyordu ve bende CP yapmaya karar vermistim fakat ds-260 hala doldurmadim. Size sorum Trump'in imzaladigi bu yasadan sonra sizce AOS mu secmeliyim yoksa CP mi secmeliyim ? Gorunuse gore CP secsem bile sansim cok dusuk eger AOS secersem ABD de oldugum icin daha avantajli olur muyum ?

Bunu kestirmek cok zor cunku soyle bir bilinmezlik var... Dediginiz gibi numaraniz yuksek hem CP icin hem de AOS icin maalesef... Eger ilk aylarda surec kilitlenirse ve hizlandirmak icin KCC numaralari "current" yaparsa AOS surecini baslatma imkani dogar size. Belki su an CP ile devam edip, bulten numaralarina gore hareket etmek daha iyi olabilir, sizce?

Zaten AOS surecini baslattiktan sonra KCC'ye haber verseniz de olur, AOS icin DS-260'in cok bir onemi yok.

• Merhaba arkadaslar oncelikle birkac sorum olacak
    1-) Ds 260 formunu doldururken son 5 yil icinde gidilen ulkeler kismina 40 kusur ulke girdim kabin memuru oldugumdan dolayi biz baska kartlar kullandigimiz icin gittigim ulkelerin damgalari pasaportumda yok acaba onlari cikarmali miyim ?
    2-) suan askerlik yapmadim ama 29 haziran tarihinde askere gidecegim formu 2-3 gun icinde gondermeyi planliyorum sizce donunce yapti olarak mi gondereyim yoksa yapilmadi olarak mi ? Sonucta sure ile yarisacagiz 2021 talihlileri olarak bu konu bi gecikmeye sevebiyet verir mi ?

• @crazycells Tabiki de gitmezdi ama ilgili kişinin mesajında yaşadığı durum "soruyu yanlış yerde sorma".
    Ayrıca o mesajı gördüm kullanıcının ilk mesajı ve 8-9 kişi "dislike" atmış 1 kişi dahi dönüp ya yanlış yapmışsınız doğrusu bu dememiş. Ne ortada bir süreklilik var ne de bahsettiğiniz gibi geyik durumu ne de artniyet var. En kolay yol olan eksiye basıp geçmişler. Zaten 3-4 eksi olunca gerisi de durumu taraf seçme olarak görüp basıyor eksiyi :) Yani mesela siz bana like verip +1 itibar vermeseydiniz ben aklıma gelen soruları sorduğumda, önce yazdığım onaylanacaktı sonra soruma cevap alacaktım. Bu beklemede forumdan ister istemez uzaklaşmama, aklımdaki soruları soramamaya ve dolayısıyla konuşma hakkımın kısıtlanmasına neden olacaktı.

• @BekleBeniLA, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

önce yazdığım onaylanacaktı sonra soruma cevap alacaktım. Bu beklemede forumdan ister istemez uzaklaşmama, aklımdaki soruları soramamaya ve dolayısıyla konuşma hakkımın kısıtlanmasına neden olacaktı.

Güzel bir yaklaşım fakat bunu farklı bir konu altına taşısak daha iyi olur sanki :)
    Geceniz güzel olsun veya sabahınız...

• @crazycells Tam emin olamadım aslında. Tek ihtimal dediğiniz gibi KCC ilk aylarda tüm numaraları current yaparsa o zaman AOS yapmak için vaktim olur aksi halde CP yapmak daha mantıklı gibi duruyor.

• @Kerem-Berdünay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaslar oncelikle birkac sorum olacak
    1-) Ds 260 formunu doldururken son 5 yil icinde gidilen ulkeler kismina 40 kusur ulke girdim kabin memuru oldugumdan dolayi biz baska kartlar kullandigimiz icin gittigim ulkelerin damgalari pasaportumda yok acaba onlari cikarmali miyim ?
    2-) suan askerlik yapmadim ama 29 haziran tarihinde askere gidecegim formu 2-3 gun icinde gondermeyi planliyorum sizce donunce yapti olarak mi gondereyim yoksa yapilmadi olarak mi ? Sonucta sure ile yarisacagiz 2021 talihlileri olarak bu konu bi gecikmeye sevebiyet verir mi ?

1. Problem degil, zaten kabim memuruysaniz sadece cok uzun sureli kaldiginiz yerlere odaklanacaklardir.

2. Guncellemenize gerek yok, bu konuda bir belge vermenize de gerek yok. Dolayisiyla bu sekilde gonderebilirsiniz.

• @sait33, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Tam emin olamadım aslında. Tek ihtimal dediğiniz gibi KCC ilk aylarda tüm numaraları current yaparsa o zaman AOS yapmak için vaktim olur aksi halde CP yapmak daha mantıklı gibi duruyor.

bence de o sekilde yapin...

• @crazycells tabi ki geyik yapmadım foruma ilk defa katılıp sorumu yanlışlıkla 2020 kısmında sorma gafletinde bulunmuşum. ben geyik yapsa da kimseye eksi vermem pozitif bir insanım ben negatifliği sevmem :) ne öyle hemen - vermek. belli ki yanlış yapmışım hemen insanın itibarını zedeliyorlar. @BekleBeniLA çok teşekkür ederim. sağolun. tamam arama kısmına yazmadan daha da soru sormam bu da bana ders olsun :) ilk defa tanıştığım 260 formu dolduramamanın paniği ile işte yazdık işte bir soru

• @ucakci benimde size sorum en son formu doldurduktan sonra imzalarken fotoğrafta mi isteniyor acaba

• @Semih128 bahsettiğiniz form DS260 ise hayır, herhangi bir imza yok. online olarak sign ediyorsunuz. hepsi bu.

• Dv2021 talihleri için Ocak ayında bütün numaralar "current" olduğu takdirde mülakat sıralaması Kcc evrak onayına göre mi olacak yoksa case numberımız üzerinden mi devam edecek işlemlerimiz ?

• @crazycells Merhaba hocam. KCC için azerbaycan'dan sicil belgesi getirtecektim, vize işlemleri yıl sonuna kadar donduruldu diye KCC bizden evrakları daha mı geç isteyecek ? Yoksa normal süreç devam mı ediyor ? 100 dolara birisiyle anlaştım, Azerbaycandan sicil belgesi getirecek, evrak işleriyle ilgileniyor. Benden cevap bekliyor. Eğer KCC 2020 nin sonunda belge isteyecekse kendim azerbaycana gidince alacağım sicil belgemi. Bu konuda lütfen beni aydınlatır mısınız ?

• "The second major requirement for Diversity Visa applicants is that you must have at least a high school degree, or at least two years of work experience within the past five years in a profession that requires at least two years of training, as determined by the U.S. Department of Labor."

Hiç bir çalıştığım işte 2 yıllık training süreci olmadı . Sorun olur mu acaba ?

• @Masda lise mezunuysaniz sıkıntı yok çünkü YA DA diyor

• @It-s-thilda aynen , teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k