[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
@superdem22 elbette AF icin readyler uzerinden gitmek mantikli degil hem cok ready olup gitmeyen, hem gorusmesi yetismediginden bir sonraki aylara sarkan, hemde refuse orani cok olan bir bolge.
Ancak EU oyle degil basvuru orani cok yuksek(ozellikle bu sene)ve refuse orani az cok belli bir bolge. Ben bu 3000 ready oranini sallayarak soylemedim acikcasi 15950 yani nisan sonuna kadar kalan ve mayis ile haziran aylarina buradan tekrar basvurarak gelen readylere baktigimizda geriye 1200 tane gecmisten(15950 ye kadar) ready kaliyor. Cok azda olsa buradan tekrar gelecekler ile sonraki 3000 e yakin readylerden gelmeyecekleri oranladigimizda potansiyel 3000 kisinin vize alma ihtimali cok yuksek.
Umutsuzluk yaratmak istemiyorum ama psikolojik olarakta buna hazirlikli olmak buyuk yikim yasamamamiz adina en dogrusu sanirim.
Acikcasi benim dusuncem onlerinde uc secenek oldugu.
-Bunlardan birincisi ve en kotusu 300-300 gercek id yada 600 civari bir rakam aciklayip son ay hic arttirmayarak sureci kotayi asmadan sonlandirmalari. Bu secenekte agustos ayinda 22500 ile 23500 arasi bir rakam aciklanacaktir.
-ikinci bir secenek son iki ay 500-600 arasi iki artirim ile kotayi 1000 e yakin arttirmalari. Bu secenekte agustos 23500 civari aciklanacaktir.
-Ucuncu secenek AF den ve AS(ban lar kalkmaz ise) den kalacak kotalari EU ya vermeye karar vererek iki ayda toplam 1500-2000 arasi gercek id cagirarak 20K lari gormeleri ki boyle bir durumda yogunlugu yetismesi icin agustos ayina vereceklerdir. Agustos ayinda 24K yi gorursek bu secenegi secmisler demektir.
Umarim ben yaniliyorumdur ve 4. ve daha iyi bir secenek vardir.
-
@arnblt Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
Ekstra kota demek 18300 rakamını kabul etmek demek. Bunun üzerinde gitmek yanlış olur.
En basitinden Haziran ve Temmuz için kaç real ID çağırdılar. Yaklaşık 1071+680, 1750 diyelim. Response Rate * Der.Rate ; 0,61 * 2,3 yaklaşık 2500 kişi. Hadi AP lerin falan katalım. 4000 kişi. 12700 + 4000 = 16700. Uydurulmuş limit 18300 e bile 1600 var. Bunu yaklaşık 1200 case ile yakalarlar. Ona göre tekrar düşünmek lazım.@arnblt hocam hesabin dogru sadece bir eksik var o da mayis 12700 ile henuz bitmis degil :(
Yaklasik en az 1000 kisi daha gelecektir Mayis sonuna kadar. Yani temmuz sonu 17700 civari bir rakam ediyor. Geriye kota icin 1200 degil 600 civari gercek id kaliyor :( -
@onur1601 biliyorum Mayıs bitmedi ama Türkiye de bile mülakatlar ilk 2 haftada yapılıp bitiyor. İlk 2 haftada verilen vize kadar vize verilmez son 2 haftada. AP leri de fazladan ekledim. Ayrıca her bin Case de Issued oranı gittikçe düşüyor bunuda düşünmek lazım. Deriv. Rate'inde düşüceğini düşünüyorum. Nihai olarak EU bölgesine en az 20 bin vize verileceğini düşünüyorum.
-
Yil icindeki VB artislari son cutoff"u tahmin icin cok iyi bir kaynak degil. Onceki yillarda cok anlamsiz derecede yuksek ve dusuk rakamlarla final cutoff"a ulasabilmisler. Bolge kotasi tutmus olsa da 50K visasi icin farkli yollar denemeleri gerekecek
-
@arnblt valla gecen aylar bende sizin gibi dusunuyordum ancak tam tersi olup ayin ikinci yarisi daha cok ready issued oldu. Mayis ayinin ilk 15 gunune bakarsaniz bu ayki gorusmelerde sadece 600 issued oldugunu goreceksiniz. Ayin ikinci yarisi gecen ayki gibi daha fazla artacaktir.
Bunun bir nedeni de statu nun biraz gec degismeside olabilir.Bu 20K vize tahmininiz benim yukarida acikladigim 3. secenek oluyor sanirim hepimizin temennisi bunun olmasi. Diger iki secenekte ben burun farki dedikleri sekilde alamiyorum. Heralde oyle birsey olursa o zaman keske siram 39XXX olsaydi bu kadar uzulmezdim derim :)
-
Bende Temmuz bülteninden sonra çok umutsuzdum acaba vizeler bitti mi diye. Ama bütün yorumların 18300 denen hiç bir mesneti olmayan bir kotaya dayandırıldığını düşününce biraz rahatım açıkcası. AFrikadaki artışı hangi ulemalar tahmin edebildi de şimdi bu artış normal diyorlar. Ready'lerin hepsi gelse ne olacak. Her bölgenin bir kotası var ama bu kesinlikle değişken ve aydan aya değişebilir. VB lerdeki açıklamalara okursanız her bölgenin kotası var diyor ama hiç bir ülke %7 yi geçemez diyor. Bölge için %36.6 falan demiyor. Yarın EU 30000 diye açıklanırsa AFrika ASya NACARA dan diye zırvalayacaklar. Geçen senede Brit EU için Current olmaz demiş Mayıs ta oldu.
-
@arnblt http://britsimonsays.com/update-about-quotas/ bu linkte tum bolgelerin kotalarini nufus baza alarak yilyil hesaplamis birinin calismasi var. Tablo olusturulup quatolar belirlenirken, CIA world fact book diye bir linkten faydalanmis bunu yapan kisi. Yaklasik 18000lerde EU kotasi oldugu buradan cikiyor. Tablo 2 de, hangi bolge kac quato almis aciklanirken, tablo 3 te bu quatolardan hangi bolgenin sasip ustune ciktigi kirmizilarla ifade edilmis. bu yil 18300 hesaplanir,18500 hesaplanir bilemiyorum ama 3. tabloya bakildiginda zaten her yil bolgelerin quatolari sapmis yani, bolgeler arasi vize aktarimlari olmus. onemli soru bakalim bu yil bu olacak mi yoksa 50000 vize bile vermeye zahmete girmeyip, her ulkeyi kendi quatolarin mi birakicaklar. Bence bir aktarim yine olacaktir. Cunku yine KCC nin hedefi 50000 vizeyi dagitabilmek. Bunun aksinin oldugu bir aciklama hic bir yerde yapmadilar.
-
@jade su senaryo olursa yuksek final cutoff o zaman goruruz. KCC ,ban olayini simdilik dusunmeyelim ama Temmuz sonuna kadar bolge kotalarini hedef tutalim demis olabilir. Zaten hali hazirda herhangi bir sorun yok bolge kotasi icin. Bu yuzden Asia"yi bile current yapmadilar. Olur da ban kalkar diye. Simdi son 2 aya gelindiginde adamlar bu dusunceden vazgecmek zorunda kalabilir ban kalkmazsa cunku bolge kotasi 50K icin yeterli degil. Hedef 50K vize ise bolge kotalari sadece yoldur diye dusunuyorum. Yani hedef 50K olacaktir. Bu noktada onumuzdaki ay artik cok onemli olur ve o zaman anlariz ki adamlar artik diger region"lara daigitiyor. Aug ve Eylul icin 6 + 6 gibi bir artis neden olmasin? Ozaman cok daha farkli seyler konusabiliriz.
-
@jade o sayfayı bende inceledim. Ama dikkat ederseniz her yıl kayma olmuş.Yine Ready lerden hareketle yola çıkıyoruz. Ben pek dillendirmek istemiyordum ama bence en az 3500-4000 arası case Ready durumunda kalacak. Bu sene No Response un yerini Ready alacak. 4 aydır frene bastılar ama Ready sayıları hiç anlamlı bir şekilde azalmıyor. DS5535 den dolayı AP ler geçen sayıdan çok daha fazla olacak.
Şöyle bir düşünün, bu forumda bile Amerikaya gitme nedenleriniz diye başlık var.
Herkes nedense bu ülkeden kaçmak istiyor ama kazananların hepsi nedense bu kadar akıllı değil ki, 3 te 2 si gitmiyor. İnsanlar bir hevesle kazanınca formu doldurdu ama masrafları görünce vazgeçti. Kolay değil 3 kişilik bir aile için hesapta 25 bin hesapta göster. Dolar olmuş 4.45. Sağlık muayene 1200 vize 1000 fee 600 uçak bileti...zoor. Yıllar önce Kanada göçmenliği için bir firma tanıtımında davet almıştım. Bu firma gayet güvenilirdi giden arkadaşlar vardı bu firmayla.
Yetkili dediki, Önden 1000$, vizeniz onaylanınca 1000$, uçak bileti alınınca 1000$ masraf dedi. Salonun 4 te 3 ü boşaldı.
Neyse böyle giderse 50000 i yakalayamazlar. Ama böyle gitmez.@superdem22 ye katılıyorum hedef %7 ülke kotasını aşmadan 50000 vizeyi vermek.
-
@arnblt evet readyler oyle gecen sene gibi degil, cokdaha fazlasi olucak bana gore ekonomik durumlardan dolayi. Danismanin en buyuk dayanagi, insanlarin mulakatlarina gitmeye bile paralarinin olmadigi. ben zaten amerikaya gidemeyeceksem, bir suru on masrafla ugrasmiycam demekte. Bu readyler fazla fazla kalicak gibi. En cok da, cok cocuklu ailelerden kalicaktir masraflardan sebep. O da cut off numaralarini daha hizli arttirmalarina karar vericek bir etken olarak bizim cebimize kalir.
-
Keske oyle bir sey olsa ama o zaman 22000 ustu vize vermeleri gerekir ki o da bu yila kadar hic olmamis.
-
Sayın @MKV yine sayılara takılıyoruz. Şu anda 18000 vize vereceğiz kota bu deseler. Cut-Off un 30000 e gelmeyeceğini hiç kimse iddia edemez. Beklenen geri dönüşler olmazsa ne olacak. Biz yine Ready ler gidecek diye hesap ediyoruz. Bir istatistikçi olarak şöyle basit bir tahmin yapayım.
Derivative 2,25 diyorlar tamam öyle olsun.
Grafiğe bakarsanız her 1000 case ortalama %33 ISSUED oluyor. Bu da demek oluyorki 1000 case de 750 kişi vize alıyor. 24000 de 18000 bini yakalıyorlar.
Ama son 5 binlik case lerde ISSUED %25lere iniyor. Bu da böyle giderse ortalamayı %30 un altına 29,5 e indiriyor. Bu durumda 1000 case de 690 kişi vize alıyor.27000 ler garanti oluyor. Ukrayna Özbekistandan sonra derivative rate'in düşme ihtimalini de unutmayalım. 20 bini üstünde vize olursa bu 24-27 aralığını 27-30 aralığına çekiyor.
Yani demek istediğim daha hiç bir şey belli değil. 21901 garanti diyende, 36000 imkansız diyende aynı itibarda benim için -
@superdem22 14.05.2018 tarihli CAEC dosyasındaki AP ve Readylerin %50 sini aldım, Temmuz ayına da yaklaşık 5.000 vize gider diye hesap yaptım.
-
Arkadaşlar Almanya kotası ne durumda hiç baktınız mı yani? Avrupada birçok ülke var ne yapacaklar Türkiye yi cutoff yapıp diğer ülkelere mi yol verecekler?
-
@arnblt oranlar toplam kazanan case'in bultene girmiş dosyaya oranı.
Yani
AF'de 52.581 dosya var ve 38bini temmuz sonuna kadar görüşmeye açık buda %72'lik bir kısmı Temmuz sonunda tamamlanmış olacak demek. EU'da buna göre Temmuz sonunda anca %55'i aktif oluyor. Geriye 2 ay ve %45 kalıyor. Buna göre hızlanması gerekiyor ama Temmuz sonuna kadar 16.000 vizeye yakın vermiş olmaları lazım (vermeyebilirlerde o ayrı). Demek istediğim bu.EU'ya 14.05.2018 CAEC dosyasına göre 12.707 vize verilmiş. AP ve Readylerin yarısını alıyorum oda 3.001 vize yapıyor. Buna birde Temmuzdaki 656 dosyayı vize olarak ekliyorum sonuç Temmuz sonu itibari ile yaklaşık/tahmini 16.364 vize çıkıyor. Bunun üzerinden de tahminlerimi çıkartıyorum. AP ve Readylerin %30'unu alırsam bile Temmuz sonu 15bin vize verilmiş olması epey muhtemel oluyor.
Aslında rakamlar Hazirana kadar mantıklı EU'ya 20000 vize verecek olsalar aylık 1666 vize vermeleri gerekir buda ilk 8 ayda 13.333 vize yapar ki Mayıs sonuna kadar bu rakama ulaşacaklardır. Ama Haziran ve Temmuz'da bu kadar düşük ilerlemeleri 20.000 mantığını bozdu :)
Birde aynen dediğin gibi bu rakamlardan tahmin yapıyoruz ama adamların planlanan rakamlarını bilmediğimiz için boşa kürek çekiyoruz.
Ayrıca şimdi baktım 7 Aylık readyde bekleyen ortalaması 350 civarı, 12 aylık toplamda, yani yıl sonunda toplam 4.200 dosya civarı readyde kalan olacaktır.
-
@ozan-aydemir Türkiye yi cut-off yapmaları için 3500 vizeyi zorlaması lazım. Bu şu anda mümkün değil. Henüz 1000 e gelmedi. Ayrıca durduk yere böyle yapmaları kendi koydukları kurallara ters. Ukrayna , Özbekistan ,Rusya ve Arnavutluğa bile böyle bir şey yapmadılar daha, aynı nedenden dolayı.
-
@mustafacil Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
bilgiler icin teşekkürler 25 bin lerdeyiz tahminen hangi ay mülakata gireriz
Onumuzdeki 2 ayda aciklanacak vize bultenlerini bekleyin. Maalesef tahmin etmenin bile tahmin yoluna bagli oldugu aylardayiz.
-
@ozan-aydemir Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
Arkadaşlar Almanya kotası ne durumda hiç baktınız mı yani? Avrupada birçok ülke var ne yapacaklar Türkiye yi cutoff yapıp diğer ülkelere mi yol verecekler?
sayin @arnblt 'a katiliyorum, Turkiye'de su ana kadar verilen vize sayisi 1000 civarindadir, 3500'ten o kadar uzakken cut off yapmalari cok mantikli olmaz. Ancak boyle bir durum, herkesi aktif yaparlarsa belki mumkun olur, o durumda da konsolosluk yogunlugunu vs. bahane edebilirler belki ama bunun ihtimali cok yuksek degil.
-
Geçen sene bunu Mısırda yaptılar. Son aya kadar sürdürdüler. Except: yazdığı numarada bile 3580 vize almışlar. Dolayısıyla Mısıra bunu yapmış olmaları normal di.
-
@arnblt Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
Geçen sene bunu Mısırda yaptılar. Son aya kadar sürdürdüler. Except: yazdığı numarada bile 3580 vize almışlar. Dolayısıyla Mısıra bunu yapmış olmaları normal di.
yine de 3500'i gecmesi normal sayin @arnblt , cunku biz sinir yaklasik 3500 diyoruz ama asil sinir 3500'in ustunde kaliyor. Toplam vize sayisi 50.000+NACARA'nin 5000'inden arta kalan, yani NACARA'dan misal 3000 vize kalirsa (ki en son baktigimda son yillarda 1000 kusur vize basiyorlardi yillik olarak) 53.000 / 7 = 3710 yapiyor...
Cunku kural bir ulkenin toplam vize sayisinin %7'sinden fazla alamayacagini soyluyor, ama toplam vize sayisi sabit bir deger degil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum