ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells merhabalar.IR ile C1 arasındaki fark tam olarak nedir?evlilik tarihi itibariyle bakıldığında ekim 2020 de 2 yıl Oluyor biz evleneli.AOS Süreci başlayalı 107 gün oldu,parmak izi Corona süreci nedeniyle iki kez ertelendi,yani şimdi parmak izi için yeni tarihi bekliyorum.demem o ki, ekim 2020 yi geçecek yüzyüze mülakat . ben IR mi C1 statüsündemi greencard sürecim tamamlanacak?
Cevap için şimdiden teşekkürlersayin @seznec bildigim kadariyla mulakat gunu bu hesap yapiliyor... yani mulakat gununde 2 yil dolmamissa CR1 aliyorsunuz, eger 2 yili gecmisse IR1... Zaten IR1 ve CR1 sureci tamamen ayni, fakat sonuc farkli... birinde 10 yillik Green Card, digerinde ise 2 yillik kosullu Green Card aliyorsunuz...
2 yillik evliligi hesaplama zamaniyla ilgili isterseniz Muslu Hukuk Burosu'na da surada danisin, emin olalim...
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
herkese merhaba bilen herkese ve @crazycells 'e bir soru soracağım. Amerikan vatandaşı bir kız arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz. Sizce en mantıklı olanı şayet turistik vize alabilirsem ki gerekli şartları karşıladığıma inanıyorum. Turistik vize ile beraber gidip amerika'da evlenmek mi? Yoksa Türkiye'de evlenip süreci burada mı sürdürmek daha mantıklı? Ve farkları nedir?
Bir ikinci sorum ise Türkiye'de evlenip iki taraf için süreci amerika'da başlatabiliyor muyuz? Yoksa amerika ve türkiye olmak üzere iki ayrı ülkede mi işlem başlatmalıyız?
Herhangi bir bilgi bulamadım, belki forumda var ama gözümden kaçtı işimin yoğunluğu dolayısıyla bu sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. İyi forumlar.
-
@Ayberk, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
herkese merhaba bilen herkese ve @crazycells 'e bir soru soracağım. Amerikan vatandaşı bir kız arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz. Sizce en mantıklı olanı şayet turistik vize alabilirsem ki gerekli şartları karşıladığıma inanıyorum. Turistik vize ile beraber gidip amerika'da evlenmek mi? Yoksa Türkiye'de evlenip süreci burada mı sürdürmek daha mantıklı? Ve farkları nedir?
Bir ikinci sorum ise Türkiye'de evlenip iki taraf için süreci amerika'da başlatabiliyor muyuz? Yoksa amerika ve türkiye olmak üzere iki ayrı ülkede mi işlem başlatmalıyız?
Herhangi bir bilgi bulamadım, belki forumda var ama gözümden kaçtı işimin yoğunluğu dolayısıyla bu sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. İyi forumlar.
ilk iletiyi inceleyin isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
Turist vizesini hangi amacla kullandiginiz onemli burada...
-
@crazycells peki süreç olarak hangisi daha kısa zamanda ilerlememizi sağlar?
Ve öneriniz hangisidir?
-
@Ayberk, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells peki süreç olarak hangisi daha kısa zamanda ilerlememizi sağlar?
Ve öneriniz hangisidir?
yukaridaki linkteki konuyu okuyup kendi durumunuza gore kendiniz karar vermelisiniz. Maalesef tum ayrintilara hakim olmadigim bir konuda boyle bir yonlendirme yapmamayi tercih ederim :)
Sureclerin nasil isledigini anlayip, kendinize en uygun metodu secmelisiniz. ABD'ye "gocmen amaci guderek" gocmen olmayan vize alamazsiniz, yasalar buna izin vermiyor. Ama bir gocmen olmayan vizeniz varsa ve ABD icinde evlenme plani sonradan dogarsa o durumda bunu yasalar sorun etmiyor.
-
Selam arkadaşlar,
3 haziran itibari ile mülakat tarihi alan var mı ? -
Merhabalar gorusmeye giderken basvuruda gonderdigimiz belgelerin kopyasini mi yoksa orjinallerini mi goturmemiz gerekir evlilik dogum sertifikasi vb (islak imzali olmasi zorunlumudur) @crazycells
-
@Kerem-Aydın, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar gorusmeye giderken basvuruda gonderdigimiz belgelerin kopyasini mi yoksa orjinallerini mi goturmemiz gerekir evlilik dogum sertifikasi vb (islak imzali olmasi zorunlumudur) @crazycells
orijinallerini goturmelisiniz.
Her belgenin islak imzali olmasina gerek yok,
e-devletten alinan barkodlu belgeler de orijinal kabul edilecek. Fakat tercumelerini de unutmayin. -
Doğum belgesini ıslak imzalı olması gerekiyor . Süresi geçmişse . Nüfus kayıt e-devlet
Tercümeleri derken hangileri ? İlk dosyalamasa verilmişti ! Ancak tarihleri geçti . Sorun olur mu ? -
@özgür, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Doğum belgesini ıslak imzalı olması gerekiyor . Süresi geçmişse . Nüfus kayıt e-devlet
Tercümeleri derken hangileri ? İlk dosyalamasa verilmişti ! Ancak tarihleri geçti . Sorun olur mu ?Evet, e-devleti unutun... USCIS'in e-devlet belgelerini kabul ettigini henuz bilmiyoruz, en son NVC kabul ediyordu ama USCIS kabul etmiyordu... TC. konsoloslugundan alinan belgeler demek istedim... USCIS'e en basta gonderdiginiz belgelerin orijinallerini goturmeniz yeterli olacak.
Eger orijinalini gonderdiyseniz bir daha goturmenize gerek yok, kopyasini goturebilirsiniz. Eger belgelerde onemli degisiklikler olmadiysa yenileri almaniza gerek yok. Tarihi gecmis olsa da problem olmamasi gerekiyor.
Dogum belgesini (vukuatli nufus kayit ornegi), sizin eyaletinize bakan konsolosluktan cikarttirabilirsiniz.
-
April 1 da “ case is ready to be scheduled for an interviewed “ dedi ve o gün bugün öyle kalakaldı. Bağlı olduğumuz officelerde açıldı. Sizden pfisin açılmasıyla görüşmeye gidebilenler oldu mu?
-
@crazycells As of December 5, 2019, we are ready to schedule your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, for an interview. We will schedule your interview and send you a notice.
En son bildirilen durumum bu..
Bu kadar sarkma normalmi?
Gorusmeler gecikmelide olsa acildi biliyorum,bu aralar mulakat gunu alan kimse oldumu ?
Yoksa hala gorusme gunu verilmiyormu? Uscis i ariyorum ama ulasmak mumkun olmadi..
Tesekkurler... -
@5september5 nisan 1 den beri aynı durumdayım !!
-
@crn93 sizin gene normal gibi 3.5 ay olmus, benim 7.5 ay bu sene icinde gorusme gunu verilse baru😞
-
@5september5 benim 1 yıli gecti basvuru yapalı evet şu anki süreçte normal henüz benim bildiğim kimse mülakat randevusu alamadı. Hem pandemi süreci hem de uscis'de olan maddi durumlar yüzünden süreç daha ne kadar daha uzar bilemiyorum.
-
Benim case durumum da mayis basindan beri bu sekilde. Ustune bir de ead kartimi yolladilar mayis sonunda ama onu da kaybettiler. Suan elimde ne bir kart var ne birsey oyle mal mal case statuse bakiyorum. Uscis’le dun konustuk bu durumlari onlar da sizin ofisinizle baglantiya gecmeye calisacagiz dediler. En azindan gorusme gunu tarihi ne zamana verilir filan onu soracaklarmis. Simdi onunla ilgili mail bekliyorum. ben de ona gore ya yeniden ead karta basvuracagim ya da yakin tarihte greencard gorusmesi ayarlanirsa onu bekleyecegim. Tam bir paradoksun ortasindayim. Aradigim her uscis gorevlisi baska birsey soyledi zaten o yuzden bir suru zaman kaybettik.
Yani demem o ki sabretmemiz lazim arkadaslar malesef cok kotu bir surece denk geldik. Hepimize gecmis olsun ve Insallah en kisa zamanda greencardimizi aliriz ve bir nebze rahatlariz. -
@graombze inanilir gibi degil 1 yil ne dmk! Boyle ready to be scheduled deyip mi 1 yil. ?? Gercekten saka gibi. Umarim bir an evvel hallolur isiniz
-
@akhilleus ead in kaybolmasi nasil oluyor akil alir gibi degil
-
@5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells As of December 5, 2019, we are ready to schedule your Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status, for an interview. We will schedule your interview and send you a notice.
En son bildirilen durumum bu..
Bu kadar sarkma normalmi?
Gorusmeler gecikmelide olsa acildi biliyorum,bu aralar mulakat gunu alan kimse oldumu ?
Yoksa hala gorusme gunu verilmiyormu? Uscis i ariyorum ama ulasmak mumkun olmadi..
Tesekkurler...Cok sanssiz bir doneme denk gelmissiniz maalesef. Mart'ta islemler yavaslamasaydi mulakat tarihi alabilirdiniz diye dusunuyorum. Calisma ve seyahat iznine basvuru yapmis miydiniz? Onlar size ulasti mi?
-
@crn93, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@akhilleus ead in kaybolmasi nasil oluyor akil alir gibi degil
Cok talihsiz bir durum kesinlikle... Ulkede calisabileceginizi gosteren tek belge postada kayboluyor (GC'nin gelmesi zaten cok uzun surecek), bu belgenin hala postada nasil kayboldugunu anlayamadim, USPS calisanlari acaba yanlislika baskasina mi birakti...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum