IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Selamlar, biz de cuma akşamı USCIS onay maili geldi, NVC sürecine başlıcaz, ben Amerikan vatandaşıyım ve 9 senedir Türkiye'de yaşıyorum. bize sponsor olarak Amerika'daki kuzenim yardımcı olacak. https://ceac.state.gov/IV sayfasına girip case numarasını ve invoice ID numarasını girdiğimde karşıma çıkan sayfada
Affidavit Of Support (AOS)
Onur Arpacay (ben)
yazıyor fakat sponsor olacak kişi benim kuzenim, bu konuda eş olan kişi ben olduğum için bu ödemeyi her türlü bu şekilde yapıp daha sonra AOS formunu kuzene mi doldurtmamız gerekicek ?bu konuda affidafit support fee ödemesini sadece çek ile yapabiliyoruz sanırım ?
-
@ice benim kafami karistiran kisim su;
suanda ikimizde turkiyedeyiz mulakata giderken benim amerikaya tasincagimi kanitlamayi planliyoruz (kira sozlesmesi vs)
suanda benim elimde 2019 yilinin bir kismi orda yasadigima dair belgem var (kira sozlesmesi) ve amerikadaki bir universiteden mezuniyet diplomam var bunlari koymali miyim?
Bir yandan da diyorum ki koyim dursun fazla belge goz cikartmaz ama yine de kafam karisik -
Arkadaşlar bu soruyu NVC sürecine başlamış olanlar yada bu süreci tamamlamış olan arkadaşlar daha iyi bilir. NVC sürecini başlatmak için iki ücret istiyorlar 320+125 dolar yani toplam 445 dolar. Bunun ödemesini ne Türkiye'deki nede Amerika'dan bile olsa kredi kartı ile ödeme imkanı yok dediler. Tek ödeme yöntemi sadece Amerika'da bankada hesabınız var ise o hesabınızın bank account number ve routing number girerek bu 445 dolarlık NVC ücretini ödeyebilirsiniz diye duydum: Yanılıyor muyum acaba?
-
Merhaba herkese.
Daha once cesitli basliklarda yazmistim. Facebooktan bir abla bana yazmisti onun icin bilgi almistim uygun baslik burasi sanirim:)
Ablamiz abd vatandas ile evli. Girisini yapamamislar virusten dolayi. Tekrardan uzatma almak istiyor. @crazycells bey gerci alir sorun olmaz yani mazereti kabul gorulurse tekrarda saglik raporu vs istenir vizesi basilir demisti. Onu burdan paylasayim belki yardimci olur bu konuda ilgili kisilere. -
@berkpnt, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba herkese.
Daha once cesitli basliklarda yazmistim. Facebooktan bir abla bana yazmisti onun icin bilgi almistim uygun baslik burasi sanirim:)
Ablamiz abd vatandas ile evli. Girisini yapamamislar virusten dolayi. Tekrardan uzatma almak istiyor. @crazycells bey gerci alir sorun olmaz yani mazereti kabul gorulurse tekrarda saglik raporu vs istenir vizesi basilir demisti. Onu burdan paylasayim belki yardimci olur bu konuda ilgili kisilere.Evet, IR1/CR1 icin 30 Eylul siniri da yok, yani konsolosluk acildiktan sonra kendilerine ulasirsaniz yardimci olacaklardir.
-
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@ice benim kafami karistiran kisim su;
suanda ikimizde turkiyedeyiz mulakata giderken benim amerikaya tasincagimi kanitlamayi planliyoruz (kira sozlesmesi vs)
suanda benim elimde 2019 yilinin bir kismi orda yasadigima dair belgem var (kira sozlesmesi) ve amerikadaki bir universiteden mezuniyet diplomam var bunlari koymali miyim?
Bir yandan da diyorum ki koyim dursun fazla belge goz cikartmaz ama yine de kafam karisikSurecinize yardimci olacagini dusundugunuz her seyi ekleyebilirsiniz.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar bu soruyu NVC sürecine başlamış olanlar yada bu süreci tamamlamış olan arkadaşlar daha iyi bilir. NVC sürecini başlatmak için iki ücret istiyorlar 320+125 dolar yani toplam 445 dolar. Bunun ödemesini ne Türkiye'deki nede Amerika'dan bile olsa kredi kartı ile ödeme imkanı yok dediler. Tek ödeme yöntemi sadece Amerika'da bankada hesabınız var ise o hesabınızın bank account number ve routing number girerek bu 445 dolarlık NVC ücretini ödeyebilirsiniz diye duydum: Yanılıyor muyum acaba?
Bu, dogru degil kanimca... USCIS'in I-130 sayfasini incelediniz mi? G-1450 nolu formu doldurup I-130 formuyla birlikte gondermeniz yeterli olacaktir... Ilgili form su: https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/g-1450.pdf
-
Crazycells tesekkürler. Evet haklısın I-130 formunu gönderirken kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsun. İstersen Türkiyedeki kredi kartın ile bile yapabiliyorsun ödemeyi 535 doları.. NVC süreci ikinci aşama. I-130 ilk aşama. I -130 USCIS ten onaylandıktan sonra ikinci NVC aşamasına geçiyor süreç. İşte tam bu sürecin başlaması için kredi kartı ödemesi olmadığını sadece Amerika'da banka hesabı olması gerektiğini, sisteminde sadece bu yöntemle ödemeye izin verdiğini söylediler başvuran kişiler. Bu konuda kesin bilgi verecek arkadaşlar olursa kesinleştiriz.
-
@crazycells tesekkurler. Hem kendi derdim bende bu abla yaziyor stres oldum vallahi:) uzatma alincak yani yeniden vizeye basvurulcak bakalim. Tesekkurler.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Crazycells tesekkürler. Evet haklısın I-130 formunu gönderirken kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsun. İstersen Türkiyedeki kredi kartın ile bile yapabiliyorsun ödemeyi 535 doları.. NVC süreci ikinci aşama. I-130 ilk aşama. I -130 USCIS ten onaylandıktan sonra ikinci NVC aşamasına geçiyor süreç. İşte tam bu sürecin başlaması için kredi kartı ödemesi olmadığını sadece Amerika'da banka hesabı olması gerektiğini, sisteminde sadece bu yöntemle ödemeye izin verdiğini söylediler başvuran kişiler. Bu konuda kesin bilgi verecek arkadaşlar olursa kesinleştiriz.
Haklisiniz, ben USCIS kismi icin soyledim. NVC icin dediginiz gibi kredi karti kabul edilmiyormus:
Can fees be paid with personal check or credit card?
No, NVC cannot accept personal checks or credit card payments. -
merhaba case’imize hangi departmanın baktığını nereden öğrenebilirim?
-
Tamam tesekkürler crazycell. Buda ilginç ilk adımda I-130 USCIS aşaması için kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsun, hatta Türkiyedeki kredi kartı ile bile ödeme yapabiliyorsun ama NVC aşamasına geçince kredi kartı ile ödeme yapılmıyor. Peki NVC aşamasında tek ödeme yolu US te banka hesabından ödeme kalıyor sanırım.
-
@okyay96 sana mektup gönderilir I-130 formunu gönderdikten sonra. Orada yazar hangi service centerda yapıldığı.
-
Tamam tesekkürler crazycell. Buda ilginç ilk adımda I-130 USCIS aşaması için kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsun, hatta Türkiyedeki kredi kartı ile bile ödeme yapabiliyorsun ama NVC aşamasına geçince kredi kartı ile ödeme yapılmıyor. Peki NVC aşamasında tek ödeme yolu US te banka hesabından ödeme kalıyor sanırım.
Evet, maalesef oyle... bu tur basvurularda en cok kabul edilen yontemler check veya money order oluyor genelde.
Ama yavas yavas tum asamalar elektronik ortamda yapilmaya baslaniyor, o nedenle -sizi su an etkilemese de- ilerde kredi karti kabul edilir diye dusunuyorum...
-
@okyay96, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
merhaba case’imize hangi departmanın baktığını nereden öğrenebilirim?
sayin @bonjour 'un dedigi gibi size gonderilen mektupta yaziyor olmasi lazim.
-
@crazycells tesekkür ederim o kadar uzun zaman oldu ki basvuralı formu bulamadım bize verilmiş bir receipt number vardı SRC ile baslıyor bu case’imize Texas’tan bakıldığını gösteriyormus yine formda okudum bu bilgiyi :)))
-
Arkadaşlar şu konuya bir netlik getirme şansımız varmı acaba? NVC sürecinde geliriniz yeterli değilse Amerika'da calışan birisinin size sponsor olması gerekiyor ve bazı sponsorluk belgeleri doldurması gerekiyor. Bunun içinde sponsor olacak kişi sanırım I 864 formu dolduruyor tahminim. I-864 formu yanında sponsor olan kişi son yılın tax formunu (bazen son 3 yılın tax formu diyede gördüm biryerde) ve son yıllara ait W2 formlarını gönderiyor bize. Bizde sponsor olacak kişinin doldurduğu aynı belge I 864 bir tanede biz dolduruyoruz her iki I 864 belgelesini sponsor kişinin tax formu ve W2 sisteme yüklüyoruz. Yanılıyormuyum acaba? Amerika'da çalışan ve bize sponsor olacak kişinin başka yapması veya doldurması gerek bir form varmı? Ice ve EmBus bu süreçleri yeni tamamladıklarından onlar daha iyi bilir diye düşünüyorum veya başka bu konuda kesin bilgiye sahip arkadaşlar varmı acaba?
-
Arkadaşlar şu konuya bir netlik getirme şansımız varmı acaba? NVC sürecinde geliriniz yeterli değilse Amerika'da calışan birisinin size sponsor olması gerekiyor ve bazı sponsorluk belgeleri doldurması gerekiyor. Bunun içinde sponsor olacak kişi sanırım I 864 formu dolduruyor tahminim. I-864 formu yanında sponsor olan kişi son yılın tax formunu (bazen son 3 yılın tax formu diyede gördüm biryerde) ve son yıllara ait W2 formlarını gönderiyor bize. Bizde sponsor olacak kişinin doldurduğu aynı belge I 864 bir tanede biz dolduruyoruz her iki I 864 belgelesini sponsor kişinin tax formu ve W2 sisteme yüklüyoruz. Yanılıyormuyum acaba? Amerika'da çalışan ve bize sponsor olacak kişinin başka yapması veya doldurması gerek bir form varmı? Ice ve EmBus bu süreçleri yeni tamamladıklarından onlar daha iyi bilir diye düşünüyorum veya başka bu konuda kesin bilgiye sahip arkadaşlar varmı acaba?
-
Hem siz hem de sponsorunuz iki ayri I-864 dolduracak diye biliyorum.
Zaten NVC'ye yukleyeceginiz evrak kismindan anlasilabilmesi lazim. I-864 doldurup gelirlerine ve vatandaslik statulerine dair bilgileri yuklemeliler. Su konuyu incelediniz mi?
-
@bonjour açıkcası ben sponsorluk kısmını bilmiyorum o kısımı eşim avukatla halletti. bu yüzden ben ne dersem yanlış olur :(
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
52
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum