[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@nfs741 bu bilgiyi nerden edindiniz? Sırayla geleceğini maildemi yazıyor? Current olduktan sonra sırayla gelmiyor diye biliyorum.
-
@özlem-ata, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba. Bizim sıralamamız 53000 de . Eylül’de DS260 I yolladık. Evraklarımızı isteyen herhangi bir mailde almadık. Mail gelmeyince kendimiz gönderdik Mart’ta. Mail gelmemiş olması normal mi? Cevaplarsanız çok sevinirim.
Evet normal, sirayla gonderiyorlar emailleri...
-
@İrem-Güzel, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@nfs741 bu bilgiyi nerden edindiniz? Sırayla geleceğini maildemi yazıyor? Current olduktan sonra sırayla gelmiyor diye biliyorum.
KCC, siraya gore gidip emailleri gonderiyor. Herkesin formlarinin ayni anda okunmasi mumkun degil.
-
Bu ileti silindi! -
@İrem-Güzel bugün orda yaşayan arkadaşıma arattım öyle demişler
-
@nfs741 teşekkürler ben mülakat verme sırası gibi düşündüm, current olunca bir sıra kalmıcak denilmişti. Yine case numaralarına göre olacak demek. Biran önce ben başlasa artık onaylar..
-
@crazycells current olunca bir sıra kalmıyor olayını Farklı algıladım ben o zaman yine case numarası önemli o zaman. Mülakat sırasınıdamı case numaralara göre vericekler. Ben artık case numarasın bir önemi kalmıyor gibi algıladım. Demek yanlış anladım.
-
@İrem-Güzel, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells current olunca bir sıra kalmıyor olayını Farklı algıladım ben o zaman yine case numarası önemli o zaman. Mülakat sırasınıdamı case numaralara göre vericekler. Ben artık case numarasın bir önemi kalmıyor gibi algıladım. Demek yanlış anladım.
Soyle dusunun... bir memur ayni anda onlarca dosyayi degerlendirebilir mi? Cevap, hayir... once birine, sonra digerine, sonra oburkune bakabilir...
Veya siz ayni anda 10 kisiyle el sikisabilir misiniz? Hayir :) bir siraya gore el sikismak zorundasiniz, cunku ayni anda 10 kisinin elini sikamazsiniz :)
Ayni sekilde, konsolosluk ben bu ay 200 kisiye vize verebilirim dediginde, KCC listenin en ustundeki 200 kisiye bu sirayi verecektir, listedeki dosyalar arasinda rastgele secim yaparak degil... Eskiden bu listenin ustundeki kisinin numarasi aktif degilse, bu kisiye randevu veremediklerinden sonraki kisiye geciyorlardi; ama artik boyle bir durum yasanmayacak. Bilgilerimize gore, KCC'nin elinde dosya numarasi, DS-260 form gonderme tarihi ve mulakat icin gerekli belgeleri gonderme (ve tam olma) sirasina dayanan bir liste var. Dolayisiyla o listeye gore vize mulakatlari vermeye devam edeceklerdir.
-
@crazycells açıklama için teşekkür ederim.
-
@crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Ama forumda okuduğum bazı yorumlarda bizden yüksek sıralaması olanlardan evrak istenmiş görünüyor, bunları görünce kafam karışıyor. Birde bir tanıdığım evrakların herkesten aynı anda istendiğini söylemişti. Biz öyle bir evrak isteme maili almayınca tuhaf geldi.
-
@özlem-ata, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Ama forumda okuduğum bazı yorumlarda bizden yüksek sıralaması olanlardan evrak istenmiş görünüyor, bunları görünce kafam karışıyor. Birde bir tanıdığım evrakların herkesten aynı anda istendiğini söylemişti. Biz öyle bir evrak isteme maili almayınca tuhaf geldi.
Numaraniz biraz buyuk, o nedenle gelmemesi normal. Ama eger sizden yuksek numarada olup alan varsa, o durumda size tavsiyem belgeleri tekrar KCC'ye gondermeniz hatta 3-4 gun sonra arayip belgelerin durumunu sormaniz.
Bu sistemde bazen, siz gondermis olsaniz da bazen KCC'nin gozunden kacabiliyor (nedenini hala bilmiyoruz)... O nedenle belgeleri aldiklarina emin olmak adina, aramanizi tavsiye ederim. En azindan mulakat suresi basladigi zaman bir de bu onayla ugrasmamis olursunuz.
-
@ crazycells çokk teşekkür ederim, dediğinizi yapıcam.
-
@özlem-ata evet normal, bazı arkadaşlarımızdan evrak talep e-maili gelmemişti
O zamanlarda gelmeyen arkadaşlar kcc yi aradıklarında siz evraklarınızı gönderin denmişti, bazı arkadaşlar email ile neden gelmediğini sorunca cevap olarak evrak talep e-maili göndermişlerdi
Siz mart ayında talep edilmeden evraklarınızı göndererek çok iyi yapmışsınız -
@İrem-Güzel aslında bu işi, evrak onayları tekrar gönderilemeye başlayınca tam olarak öğreneceğiz
Sayın @crazycells de bahsetmiş,tüm numaralar current olduktan olduktan sonra evrak onay gönderilme sıralamasını
-
Ds260 submit tarihine göre mi?
-
Talihlinin, istenen evrakları gönderdiği tarihe göre mi?
-
Yoksa case numarasına göre mi?
yapacaklar, bunu yakında öğreneceğiz
Tabi, dv 2019 öncesi dönemde ds260 formunun açtırılmasının (re-submit) mülakat tarihi almada olumsuz etkisi olduğunu biliyoruz, bu bilgiden evrakların kcc ye ulaşma tarihinin veya ds260 submit tarihinin evrak onayları gönderiliş sıralamasında daha etkili olacağını düşünüyorum
-
-
umarim bugün güzel şeyle olur.
-
@Muhtaradana bizde mail atip sormustuk eksik yanlis birseymi yaptik diye tekrar evrak talep maili yollamislardi sonra tekrar bir duzenleme yapip yollamistik ve onay maili almistik.
-
@Muhtaradana @crazycells merhaba iki gün önce mail attık KCC ye. Bugün Mary adında biri cevap vermiş; Eğer size bu maili gönderdiysek evraklarınız bizdedir. Lütfen bize zaman verin, diye. İnşallah bu iyi bir şeydir:) paylaşmak istedim.
-
@özlem-ata hangi adrese mail atmistiniz?
-
@zinos [email protected] adresine yolladık.
-
Ben de sorguladım otomatik cevap gibi bir yanıt geldi, suzin siykediginuz gibu spesifik bir sey değildi ondan sordum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum