Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Taşındı Bilişim Teknolojileri
88 32 16.2k 43

• Resmi teklifi aldık bakalım hayırlısıyla. Bize kentucky yolları göründü gibi. Tabi aile bireyleri ile bir değerlendirme yapacağız öncelikle.

• @arnblt, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Resmi teklifi aldık bakalım hayırlısıyla. Bize kentucky yolları göründü gibi. Tabi aile bireyleri ile bir değerlendirme yapacağız öncelikle.

Hayirli olsun. Aile boyu degerlendirmeye gerek yok, aileniz sanirim halihazirda orada, hemen istifanizi verin ve gidin. Bol sans.

• @newman sağolun ailem virginida. Okul bitince taşınacağız gibi

• @Calibraturbo, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

californiada silikon vadısınde calısıp ,dodge grand caravan tarzı arabalarda yaşayan tipler var. 3 4 bin ev kirasından bahsedıyolar. Hersey zaten pahalı calide. Oraya gidecem calabassasta yaşayacam dıye dusunmemek lazım. Birnevi amerikanın Kocaelisi istanbulu gıbı. Imalat bilgisayar vb south carolina yı pas geçmesın

Anlayamadigim olay, hem IT sektorunde Silicon vadisinde $150K hatta $200K+ para yapiyoruz diyorlar, hemde caravanda yasiyorlar. O yaptiklari paraya yazik! Yasadiklarini tahmin ettigim hayata hic deginmiyorum bile :)

• selamlar herkese, it sektorune girmek isteyen fakat nereden baslayacagini bilmeyen cok arkadasimiz var. onlara fikir verecek bir kac bilgi ve kaynak paylasmak isterim. tabiki bu paylasim icindeki bilgiler herkes icin farkli olabilir. buna yasiniz, teknik kabiliyetiniz, yatkinliginiz gibi onemli faktorlerin etkisi olacaktir.

not: yanlis yonlendirmek istemem, eger paylasimda bir hata var ise bana ulasabilirseniz duzeltelim.

oncelikle daha once hic bu sektorde bulunmamissaniz ve herhangi bir deneyiminiz yok ise sertifikasyon ile baslayabilirsiniz. bunlari buyuk firmalarin urunleri icin verdikleri dunyada gecerli sertifikalar ile proje ve is yonetim surecleri ile ilgili sertifikalar olarak nitelendirebiliriz. belli zaman araliklarda online veya yerel yetkili egitim kurumlarindan egitimlerine katilip, sinavlarini gecerek bu sertifikalara sahip olabilirsiniz. bunlara ornek vermek gerekirse:

Microsoft
    Oracle
    CompTIA
    Project Management Professional PMP
    Certified Business Analysis Professional CBAP
    Certified Information Systems Security Professional CISSP
    Vmware Certification

ayrica isinize ve kariyerinize yardimci olacak six sigma vs gibi kalite yonetim ile ilgili alakali yardimici sertifikalar toplayabilir, daha aklima gelmeyen bir cok sertfika programini arastirarak bulabilir ve basvurabilirsiniz.

yazilim alaninda kendiniz gelistirmek isterseniz ise gecerli bir yazilim dili uzerine yine online (udemy gibi) veya yerel bir kursa katilarak egitim alabilirsiniz. kursun sonunda bilginizi sinayip, yetkinliginizi gosteren belgelere sahip olmak icin ise, sinavlara katilarak, buyuk firmalarda gecerli olan belgeleri alabileceginiz siteler mevcut:

Leetcode
    Hacker Rank
    Codewars
    Exercism

hangi yazilim dili ile baslamak dogru olur diye sorarsaniz bunu istatistiklere ve is ilanlarina bakarak kendiniz karar verebilirsiniz: (kisa cevap: javascript)

Which programming language should you learn first in 2020?
    TIOBE Index for February 2020
    Programming Languages You Should Learn in 2020

ayrica forumda sikca bahsedildi ve paylasildi cok detayli tekrar paylasmak istemiyorum fakat, buraya geldiginizde eger imkaniniz var ise iki yillik community college lere gidebilir yada bootcamp lara katilabilirsiniz. herkes college leri tavsiye edecektir tabiki fakat gunumuzde sektor cok hizli ilerliyor ve gercekten yetismis insan bulmakta zorlaniyorlar. bir konuda cabucak egitim alip, bir yerden ise baslayip tecrube biriktirmek de bir strateji olabilir. bootcamp lar daha hesapli olacaktir tabiki. bu tamamen kendi karariniz, ikisi arasinda secim yapmak hakkinda fikir almak isterseniz asagiya bir kac link birakiyorum:

Coding Bootcamp vs College
    Boot camp, VS Degree Reddit

ayrica college konusunda soyle bir durum var, amerikada ki bir cok firma cesitli seviyelerde calisanlarinin egitimini destekliyor ve katki yapiyor. amerika ya ayak bastiginiz da eger maddi olarak imkaniniz yok ise, bu firmalarda ise baslayarak bu avantajlarindan faydalanabilirsiniz. college egitimi, sertifika programi, yuksek lisans destegi gibi farkli destekleri mevcut. mesala mcdonals in markasi olan chipotle, chipotle's education benefits seviyenize gore egitiminizin 5,250 dolarilik kisminindan 100% une kadar karsilayabiliyormus. listeye asagidaki linkten erisebilirsiniz.

36 Companies That Will Pay for Your College

bunlarin yaninda ek olarak dunyanin neresine giderseniz gidin networking cok onemli. bir yandan cevrenizi, baglantilariniz gelistirmeye ve cesitlendirmeye onem vermelisiniz. bunun icin LinkedIn, Blind gibi sitelerden faydalabilirsiniz.

hic bir surec maalesef kolay degil, fakat bir yerden baslamak lazim. belki yatkinliginiz var belki yok ama denemekten bir sey kaybetmezsiniz.

umarim yararli olur bu kaynak soran arkadaslar icin. dedigim gibi eger bir yanlis yonlendirme veya eklemek istediginiz seyler var ise bana ulastirsaniz guncelleyebiliriz.

• @murattoirimazu çok güzel ve faydalı bir yazı olmus cok teşekkür ederim kendi adıma

• ben colllege kaydoldum, ve kesinlikle bi bootcamp den daha saglam ders veriyorlar. oracle sql, c++, java, html, css, javascript i ilk iki donem de ogrettiler. tabi sof skiller icin advanced office, project management gibi dersler de verdiler. gelecek donemde .net pl sql advanced, android programming gobi dersler de var. belki zaman aliyor ama benim hosuma gitti. tr 4 yilda okumadigim dokumani okuttular resmen iki donemde. 1600 sayfa fln ortalama bi dersin kitabi. ek olarak da qa icin boot camp a baslicam gelecek ay. java tabanli baslayip python ve selenium verecekler.boot camp pratik icin iyi ama etiket her sey bence.ne kadar ihtiyac olsa da eleme asamasinda diploma etkin bi unsur.college lar ucuz, tavsiye ederim. hatta iki donem icin 3100 verdim tax return da 2700 u geri aldim.

• @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

ben colllege kaydoldum, ve kesinlikle bi bootcamp den daha saglam ders veriyorlar. oracle sql, c++, java, html, css, javascript i ilk iki donem de ogrettiler. tabi sof skiller icin advanced office, project management gibi dersler de verdiler. gelecek donemde .net pl sql advanced, android programming gobi dersler de var. belki zaman aliyor ama benim hosuma gitti. tr 4 yilda okumadigim dokumani okuttular resmen iki donemde. 1600 sayfa fln ortalama bi dersin kitabi. ek olarak da qa icin boot camp a baslicam gelecek ay. java tabanli baslayip python ve selenium verecekler.boot camp pratik icin iyi ama etiket her sey bence.ne kadar ihtiyac olsa da eleme asamasinda diploma etkin bi unsur.college lar ucuz, tavsiye ederim. hatta iki donem icin 3100 verdim tax return da 2700 u geri aldim.

2 yillik hangi bolume gidiyorsunuz ? Kariyer degisikligi yaparak mi karar verip college e kaydoldunuz daha oncesinde de bu alanda bir tecrubeniz varmiydi? Son olarak college e kayit olmak toefl v.s sinav sonucu istiyorlar mi ve egitim zor mu ? Kisaca bilgi verirseniz kariyer degistirmek icin yol gosterici olacaktir.

• ben gelirken ziraat muh alaninda 5 yillik tecrube ile geldim. istedigim maas skalasin da teklif bulamayica kariyer degistirme karari aldim ki ziraat icerisinde de yogun olarak kullaniliyor it. ileride birlestirebilme ihtimalim var.2 yillik aas conputer science aliyorum. gerekli dokumanlari sundugum resident alien oldugum icin toefl istemediler. dersler yogun, devamli bi okuma odev yapma modundayim.

• @Ercan-Tekoglan hangi eyalette yazıldınız ercan bey

• bilgilendirme icin tesekkur. ;)

• Ben IT yeni bir başlangıç yapacak olsam Mobile veya Veri Madenciliği ile başlardım.

• @jure, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Ben IT yeni bir başlangıç yapacak olsam Mobile veya Veri Madenciliği ile başlardım.

ios ve android icin sanirim java bilmek gerekiyor java da ogrenmek zor diye dusunuyorum. yazilim bilmek lazim sayisal a yatkinlik gerekli. veri madenciligi tam bilmemekle birlikte onda da java , python gibi yazilim dilleri bilmek gerekli diye okumustum. Ben sozel agirlikli oldugumdan yazilim biraz zorlayici geliyor aslinda bana. Daha once front end kismina bakmistim html css okey de javascript de zorlanmistim bisey anlamiyordum daha sayisal oldugu icin ve biraktim bu alanda ilerlemeyi. O yuzden kendime daha cok sozel agirlikta IT yan dallarindan birseyler dusunuyorum. Dunyanin her tarafinda da calisabilecegim bir bolum arayisindayim.

• Sizin için Analiz ve Raporlama Uzmanı uygun olabilir. Access, Excel, Power BI, SAP BI, SPSS vb araçlar kullanarak şirketlerin stratejileri, operasyonları, satış/pazarlama vb gibi analiz eder, geleceğe yönelik projeksiyonlar oluşturur.

İş analistliğini de düşünebilirsiniz.

• @jure, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Sizin için Analiz ve Raporlama Uzmanı uygun olabilir. Access, Excel, Power BI, SAP BI, SPSS vb araçlar kullanarak şirketlerin stratejileri, operasyonları, satış/pazarlama vb gibi analiz eder, geleceğe yönelik projeksiyonlar oluşturur.

İş analistliğini de düşünebilirsiniz.

tesekkurler bir arastirip inceleyim bakalim bu alanda birseyler yapmak benim icin uygun mu diye.

• @Dscrt
    Kesinlikle Dev-ops a yonelmeni tavsiye ederim. Eger bunun karsiligi turkce de yok ise bulut teknolojileri veya java oracle yazilimlarina yonelmelisin. Donanimda artik pek is kalmadi denilebilir. Benim gibi eski kafa donanimcilar (old school) bugunlerde en fazla network engineering yapabiliyor galiba.

• @Mehhr-bod-Khoshvaght çok teşekkür ederim Paylasımınız için inceliycem

• Herkese merhablar.

Şuan bir kursta Sistem Uzmanlığı eğitimi alıyorum. Kariyer hedefim MCSE sertifikası almak. Sormak istediğim soru şu. 1-2 yıllık Sistem Adminliği ya da sistem uzmanlığı iş deneyimim ile Amerika'da hangi şehirlerde kaç para maaş ile iş bulabilirim ?

İnternette Amerika'da IT sektörü ile ilgi arama yaptığımda genelde Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Uzmanı gibi mesleklerle alakalı içerikler çıkıyor.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• @Scorpion, içinde söyledi: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

Herkese merhablar.

Şuan bir kursta Sistem Uzmanlığı eğitimi alıyorum. Kariyer hedefim MCSE sertifikası almak. Sormak istediğim soru şu. 1-2 yıllık Sistem Adminliği ya da sistem uzmanlığı iş deneyimim ile Amerika'da hangi şehirlerde kaç para maaş ile iş bulabilirim ?

İnternette Amerika'da IT sektörü ile ilgi arama yaptığımda genelde Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Uzmanı gibi mesleklerle alakalı içerikler çıkıyor.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hangi kurs da egitim aliyorsunuz acaba ve fiyat nedir ayrica memnunmusunuz egitimden? Egitimin suresi icerigi nedir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

herkes bu başlıkta ki soruyu soruyor ozaman aşağıdaki videoyu seyredin. Bence sadece IT bel bağlamayın.
    https://www.youtube.com/watch?v=01Zva2_eEUI

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Bilgisayar ve ya Telefon Tamir Teknisyeni Olarak Çalışmak

Bilişim Teknolojileri
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    JesusBelieverJ
    @iamadmr öğrenemedim hocam, ancak kısıtlı bilgiler var nette. ATLAS diye Apple in bir platformu var ama sanırım buraya ancak Apple çalışanları üye olabiliyor. Bu sertifika gerçekten çok değerli bir yolunu bulup sahip olmalıyız.
  • ABD'de 'Data Scientist' olarak çalışmak

Bilişim Teknolojileri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    874 Bakış
    cgokhanC
    @Karras @Programmer dediği gibi eğer oturumun yoksa çok sağlam referansin olmalı. Bahsettiğin bölümde piyasa hintlilerde :) Ayrıca bu bölümde burada iş bulma ihtimalin Türkiye'de bulma ihtimalinden daha fazla. Bizde her işi herkese yaptırma düşüncesi olduğu için bu iş alanı çok kısıtlı.
  • Yeni mezun bir yazılımcı/bilgisayar mühendisi ne kadar kolay iş bulabilir?

Bilişim Teknolojileri
    23
    0 Oy
    23 İleti
    6k Bakış
    A
    İşe yeni başlayan bir junior developer amerikada en kolay nasıl iş bulur neler yapmalı üniversite şart mı?
  • Startups

Bilişim Teknolojileri
    8
    3 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    S
    Maryland eyaletindeyim ve Biyoloji-biyoteknoloji alaninda calisan startup firmalarda is ariyorum. Tanidigi olan veya bana destek olabilecek bir site varsa (Indeed vs disinda) iletir misiniz? Tesekkurler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k