Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Arkadaslar Merhaba, evlilik surecimin timeline'ni yazmak istedim. Belki birilerine yardimci olur. Bu surecte Crazycells'in sorularima verdigi cevaplardan, yardimlarindan dolayi cok tesekkur ederim. Tam tarihleri yazmadim cunku bende hatirlamiyorum evraklara bakmaya da usendim lutfen kusura bakmayin.

• 18 Ekim 2018 Evlilik tarihi
    • Kasim 2018 Belgelerin gonderilmesi
    • Aralik 2018 Parmak izi verilmesi
    • Haziran 2019 Travel document gelmesi
    • Eylul 2019 Calisma Kartinin gelmesi (calisma karti ve travel document'in ayri ayri gelmesi belge eksikliginden kaynaklaniyor)
    • Aralik 2019 Interview tarihinin bildirilmesi
    • Ocak 2020 interview'in tamamlanmasi ve Green Kartimin gelmesi
      Basvurun gonderilmesi ve tamamlanmasi yaklasik olarak 14-15 aylik bi surecti
      Gorusmede cok fazla soru sormadilar.
      Bana sorulan sorular: Esimin daha once ki evliliginden cocuklarinin isimleri neler? Esimin calistigi yer ve ne is yaptigi?
      Esime sorulan sorular: Benim seyehat ettigim ulkeleler nereler - Turkiye'de yaptigim isler - cocugu var mi?

Herkese surecinde mutluluklar ve bol sans dilerim.

• @santacruz elinize saglik, hayirli olsun.

• Yasaklı

Laf aramızda millet ne kadar hızlı yahu. Burada senelerce düşünüp evlenemiyruz millet oraya gidip birkaç ayda evleniyor. Hele ki kadın olmak bu konuda çok büyük avantaj...

• @katafalk ben tam 11 yil iliskimi sürdürdüm iniş çıkışlarla amerika - türkiye hattında :))

• Yasaklı

@graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@katafalk ben tam 11 yil iliskimi sürdürdüm iniş çıkışlarla amerika - türkiye hattında :))

Hocam ben size atıfta bulunmadım genel bir şey söyledim :)

• @katafalk biliyorum:)) umarım sen de hayırlısı ile gelirsin:)

• Merhaba arkadaşlar.. Ben de kız arkadaşımla geçen hafta evlendim ve form doldurma sürecine başladık. Şuan f1 statüsünde kalıyorum tabi evrakları gönderdikten sonra okulu da bırakacağım.. herşeyi çok güzel açıklamışsınız öncelikle teşekkür ederim bu kadar bilgi için. Nüfus kayıt Örneği ingilizce e devletten alınıyor arkadaşımın biri o şekilde gönderdi sıkıntı çıkarmadılar şuan kendisi kartını aldı Türkiye de tatilini yapıyor :) benim sormak istediğim formu doldururken özellikle şu sorulara dikkat edin diyebileceğiniz bir soru var mı yoksa okuyup doğru şekilde doldurmamız yeterli olur mu?

• @ss_ayhan, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba arkadaşlar.. Ben de kız arkadaşımla geçen hafta evlendim ve form doldurma sürecine başladık. Şuan f1 statüsünde kalıyorum tabi evrakları gönderdikten sonra okulu da bırakacağım.. herşeyi çok güzel açıklamışsınız öncelikle teşekkür ederim bu kadar bilgi için. Nüfus kayıt Örneği ingilizce e devletten alınıyor arkadaşımın biri o şekilde gönderdi sıkıntı çıkarmadılar şuan kendisi kartını aldı Türkiye de tatilini yapıyor :) benim sormak istediğim formu doldururken özellikle şu sorulara dikkat edin diyebileceğiniz bir soru var mı yoksa okuyup doğru şekilde doldurmamız yeterli olur mu?

Aynen, tum sorulari okuyup dogru sekilde cevap vermelisiniz. Formda tuzak soru yok :) bilgilerinizi ogrenmeye calisiyorlar.

• @crazycells teşekkürler cevap için son bir sorum daha olucak. Eşimin doğum belgesini almak uzun sürecek ailesinin evinde ve tatildeler. Onun pasaport fotokopisini göndersem sıkıntı çıkarırlar mı?

• @ss_ayhan, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells teşekkürler cevap için son bir sorum daha olucak. Eşimin doğum belgesini almak uzun sürecek ailesinin evinde ve tatildeler. Onun pasaport fotokopisini göndersem sıkıntı çıkarırlar mı?

Belgeleri mumkun oldugu kadar tam ve dogru sekilde (istenildigi sekilde) gondermenizi tavsiye ederim, aksi durumda surecte aksamalar yasayabilirsiniz.

• @ss_ayhan dogum belgesi istenecek sizden zaten pasaportun fotokopisi ayrı isteniyor onu da gondereceksiniz

• Merhaba. Haziran 2017 de ABD vatandasi ile Turkiyede evlendim. Haziran 2018 de Turist olarak ABD ye giris yapip esimle beraber yasamaya basladim. Ekimde bebegimiz dunyaya geldi. Ben de haliyle turist vizemdeki 6 ay kalma suresini asarak overstay yaptim. Esim green card basvurusunu erkenden yapmadi. Keyfi olarak bekletti. 30 Nisan 2019 da ICE memurlari tarafindan overstay yaptigim icin bildirim aldim.Ofislerine gittik.Durumu anlattik. Ama yine de yasal islem baslattilar. Sinirdisi islemleri icin mahkeme gunu verdiler. Pasaportuma el koydular. 6 Mayis 2019 da Esim I130 basvurusunu nihayet yapti. Bana verilen mahkeme tarihinde mahkeme yerine gittik ama adima acilan herhangi bir dava olmadi. . Eylul 2019 da sureci hizlandirmak icin dosyanin baska bir uscis ofisine transfer edildigine dair bir bildirim aldik. Hala ses seda yok. Uscis in sayfasina her gun giriyorum. Ayni bildirim var sureklii. 9 ay oldu ve hala bir gelisme yok. Esim i130 basvurusu onaylanmadan i485 basvurusu yapmaya yanasmadi. i130 un reddedilmesi halinde extra masraf etmek istemedi. Sizce neden bu kadar uzatiyorlar? Bu arada bana verdikleri alien numarasini bugun kontrol ettigimde sahsima acilmis herhangi bir dava olmadigini ogrendim .Insafa gelmis olacaklar ki herhangi bir islem yapmamislar.Ortada bebek var. Bu surecin uzamasindan dolayi evliligimiz altust oldu. Surekli evdeyim..Bebek buyutuyorum. Ev isleri yapiyorum. Esim calisiyor. Aksam geliyor. Ev haniminin erkek versiyonuyum resmen. Psikilojim bozuldu. Pasaportum yok. Elim kolum bagli. Basimi alip bir yerlere de gidemiyorum kafam attiginda. Nasil bir yol izlemeyeliyim sizce? Ne kadar devam edecek bu boyle.Boyle bir durum yasayan arkadaslar varsa tecrubelerini benimle paylasabilirler mi?

• @skyturk, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba. Haziran 2017 de ABD vatandasi ile Turkiyede evlendim. Haziran 2018 de Turist olarak ABD ye giris yapip esimle beraber yasamaya basladim. Ekimde bebegimiz dunyaya geldi. Ben de haliyle turist vizemdeki 6 ay kalma suresini asarak overstay yaptim. Esim green card basvurusunu erkenden yapmadi. Keyfi olarak bekletti. 30 Nisan 2019 da ICE memurlari tarafindan overstay yaptigim icin bildirim aldim.Ofislerine gittik.Durumu anlattik. Ama yine de yasal islem baslattilar. Sinirdisi islemleri icin mahkeme gunu verdiler. Pasaportuma el koydular. 6 Mayis 2019 da Esim I130 basvurusunu nihayet yapti. Bana verilen mahkeme tarihinde mahkeme yerine gittik ama adima acilan herhangi bir dava olmadi. . Eylul 2019 da sureci hizlandirmak icin dosyanin baska bir uscis ofisine transfer edildigine dair bir bildirim aldik. Hala ses seda yok. Uscis in sayfasina her gun giriyorum. Ayni bildirim var sureklii. 9 ay oldu ve hala bir gelisme yok. Esim i130 basvurusu onaylanmadan i485 basvurusu yapmaya yanasmadi. i130 un reddedilmesi halinde extra masraf etmek istemedi. Sizce neden bu kadar uzatiyorlar? Bu arada bana verdikleri alien numarasini bugun kontrol ettigimde sahsima acilmis herhangi bir dava olmadigini ogrendim .Insafa gelmis olacaklar ki herhangi bir islem yapmamislar.Ortada bebek var. Bu surecin uzamasindan dolayi evliligimiz altust oldu. Surekli evdeyim..Bebek buyutuyorum. Ev isleri yapiyorum. Esim calisiyor. Aksam geliyor. Ev haniminin erkek versiyonuyum resmen. Psikilojim bozuldu. Pasaportum yok. Elim kolum bagli. Basimi alip bir yerlere de gidemiyorum kafam attiginda. Nasil bir yol izlemeyeliyim sizce? Ne kadar devam edecek bu boyle.Boyle bir durum yasayan arkadaslar varsa tecrubelerini benimle paylasabilirler mi?

I-130'un onaylanmasi cok uzun suruyor zaten... Green Card'iniz hem I-485, hem de I-130 onaylandigi zaman size gonderiliyor. I-485 icin I-130'un onaylanmis olmasina gerek yok. Bence bosuna zaman kaybediyorsunuz... Eger I-485 basvurusunu su an yaparsaniz, zaten calisma izninin gelmesi 5-6 ayi bulacak, bilginize.

• @skyturk bu arada esiniz ABD vatandasi oldugu icin, statunuzun olmamasi I-485 sureci icin sorun yaratmayacak.

• @glshpolgar gulsah hanim son gelismeler neler :) sizin gibi hizli gecmesini umdugumdan sizin adiniza cok heycanliyim :)))

• Selamlar benim sorun var Evlilik ile ilgili; 4 ay amerikada kaldım geri dönmek durumunda kaldım 2 ay Tr de geçirdim ve tekrar Amerikaya dönücem. Orada kız arkadaşım var amerikan vatandaşı evlenmek istiyoruz ama ülkeye giriş yaptıktan sonra yine 3 ay beklemelimiyim evlilik için onu merak ediyorum? 2 seneye yakındır konuşuyoruz ve 2 aya yakın beraber yaşadık LA da. Gider gitmez evlilik yapsam sıkıntı yaşarmıyım yada sıkıntı çıkmadan durumu izah etsek bilmiyorum nasıl haraket edelim?

• @Umutcum benim bildiğim turist vizesi ile gidip 3 ay sonra evleniyorlar hemen gider gitmez evlenmek çok dikkat çekici gibi duruyor.

• Greencard is being produced guncellemesi geldi sonunda!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, gec de olsa greencard belgelerimi dolduruyorum. Esim Amerikali ve Amerika da evlilik yaptik. Esim calismadigi icin annesi (emekli) sponsor olacak. Esimin sadece gecen sene vergi ilami oldu yaklasik 15000$ lik bunun haricinde bu yil resmi bir is olacagini dusunmuyoruz. Bu yuzden annesini mi tam sponsor olarak eklemeliyim? Annesi ve babasi vergi bildirimlerini birlikte yapiyorlar ve emeklilik kazanclari tek sponsor olmak icin yeterli. Form I-864deki part 1.de sadece annesini sponsor olarak gostermem icin hangi sikki secmem gerekiyor? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Bu hafta tum belgeleri tamamlamis olucam insallah. Para durumlarinlarindan dolayi resmen evlendikten 1 yil sonra doldurabiliyorum bu belgeleri. Turist olarak gelmistim ve evlilik yaptik.. Suan burada yasal durumda degilim. Umarim bir aksilik cikmaz..

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k